Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Goedkoop uit eten: hoe vind je de beste deals?

Goedkoop uit eten: hoe vind je de beste deals?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Uit eten gaan: wie houdt er niet van. Je krijgt de heerlijkste gerechten voorgeschoteld, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Geen boodschappen, geen geknoei achter het aanrecht en misschien wel het allerbeste van alles: geen afwas. Helaas staat hier wel een pittig prijskaartje tegenover. Dit artikel helpt jou om dat prijskaartje zo laag mogelijk te maken! Door middel van goede websites en tips om goedkoop uit eten te gaan.


Hoe vind je de beste deals?

Tegenwoordig staan de beste restaurant deals online. Een heleboel restaurants zijn aangesloten bij websites die acties aanbieden. In de alinea’s hieronder zetten we onze favoriete websites op een rijtje.

Social Deal – Onverslaanbare deals voor restaurants

Social Deal is in het leven geroepen om een stad te ontdekken voor een onverslaanbare prijs. Op Social Deal staan allerlei soorten hotspots, waaronder ook heel veel restaurants en eetcafés. Dus als jij op zoek bent naar een goede deal, dan moet je beginnen met Social Deal. Zo krijg jij gratis de beste deals in jouw regio in je mailbox. Zodra jij een leuke deal tegenkomt, kun je een voucher kopen. Deze voucher lever je vervolgens in op een moment dat het jou het beste uitkomt. Als je een paar vouchers op voorraad hebt, kun je ieder gewenst moment goedkoop uit eten gaan! Vergeet niet om een reservering te maken.


blank

Vakantie Veilingen – Aanbiedingen voor eten en drinken

Wil je naar een eetcafé, chic restaurant of wil je het liefst iets laten thuisbezorgen? Op VakantieVeilingein vind je naast vakantiedeals ook de beste deals om goedkoop uit eten te gaan. De meeste deals starten met een paar euro, en lopen dan langzaam op tot een ander mooi bedrag. Het exacte bedrag hangt af van de biedingen van anderen. Heb jij het hoogste bod? Gefeliciteerd, dan is de restaurantdeal voor jou en kun je goedkoop uit eten! Bij VakantieVeilingen weet je van tevoren niet precies wat je gaat betalen voor een deal, maar één ding staat vast: het is goedkoop.

Bekijk alle uit eten deals op Vakantie Veilingen


Groupon – Bespaar tot 70% op restaurants

Groupon is een bekende website met allerlei deals. De website is onder andere zo populair geworden vanwege de voordelige acties. Zo bespaar je op Groupon tot 70% korting voor je diner! Je selecteert eerst op een locatie, bijvoorbeeld je eigen stad, en kunt daarna een keuze maken uit diverse keukens. Groupon laat jou vervolgens zien welke restaurants aansluiten bij jouw voorkeur. Daarna kies je een restaurant uit en koop je de voucher voor een vast bedrag. Je kunt bij de advertentie al gelijk zien hoeveel geld je met de deal bespaart. Zo kun je naar eigen inzicht bepalen wat voor jou de beste deal is om goedkoop uit eten te gaan!


blank

Hetlaatstetafeltje.nl – Lastminute dineren bij jou in de buurt

Voor restaurants is het soms moeilijk om het restaurant vol te krijgen. Daar helpt Hetlaatstetafeltje.nl ze bij. Via deze website veilen restaurants als het ware de laatste tafeltjes, zodat ze zichzelf van een goede bezetting garanderen. De meeste deals op Hetlaatstetafeltjes.nl zijn dan ook voor diezelfde dag, of in ieder geval diezelfde week. Zo heb je altijd een actueel aanbod van de beste restaurant deals op korte termijn. Je ziet in de advertentie altijd het restaurant, de prijs en het menu waar je uit moet kiezen. De meest voorkomende deals op Hetlaatstetafeltje.nl zijn driegangendiners voor een zachte prijs.

Bekijk aanbiedingen van Het Laatste Tafeltje


Lokale deals, bijvoorbeeld via Dagpas.nl

Er zijn een heleboel lokale aanbiedingenwebsites. Voor het Noorden van Nederland is dat bijvoorbeeld Dagpas.nl. Via Dagpas krijg je bizarre kortingen op eten en drinken bij jou in de buurt. Dus als je nog op zoek bent naar een leuk restaurant, en je wilt niet te veel betalen, kijk dan eens naar lokale websites zoals deze. Grote kans dat je een leuke deal vindt. Van Aziatisch tot Surinaams en van Frans tot Italiaans: de keuze is aan restaurants is reuze.


Beste moment om uit eten te gaan: Nationale restaurantweek

De Nationale Restaurant Week is een week die in het eten staat van eten, eten en nog eens eten. Gedurende een korte periode wordt bepaald welk restaurant het beste is. Daarnaast is de Nationale Restaurantweek de uitgelezen gelegenheid om eens goedkoop uit eten te gaan! Want tijdens deze week kun je voor €27.50 genieten van een culinair driegangendiner. In 2018 is de restaurantweek van 9 april tot 31 mei. Eigenlijk kun je dus niet eens echt spreken van een restaurantweek, eerder van een restaurant maand! Met een beetje geluk is het weer goed en kun je zelfs dineren op een terrasje.


Doe mee met spaaracties, zoals Albert Heijns restaurantzegels

Regelmatig zijn er initiatieven waarmee je spaart om goedkoop uit eten te gaan. Een goed voorbeeld is de zegelactie van Albert Heijn (in samenwerking met IENS). Gedurende een paar maanden spaar je voor zegels, die je vervolgens kunt inwisselen om ergens goedkoop uit eten te gaan. Bij een volle spaarkaart is namelijk het 2e driegangenmenu gratis. Dat scheelt toch behoorlijk in de portemonnee! Wanneer de spaaractie in 2018 van start gaat, is nog onduidelijk. Houd je oren en ogen in ieder geval goed open voor spaaracties zoals deze.


Extra tips om goedkoop uit eten te gaan

Hierboven heb je gelezen hoe je de beste deals vindt. Er zijn echter nog een paar tips die we graag met jullie willen delen. Door een of meerdere tips op te volgen, kun je heerlijk dineren zonder je zorgen te maken over de kosten.

Ga op maandag, dinsdag of woensdag

Veel restaurants worden van donderdag tot en met zaterdag goed bezocht. Om ook voldoende klandizie te hebben op de overige dagen, passen sommige restaurants de prijs aan. Zo kan het zomaar zijn dat als je op maandag gaat dineren, in plaats van op vrijdag, dit je zo €5 per persoon scheelt. Dat is mooi meegenomen!

Uit eten tijdens lunch in plaats van diner

Wil je graag culinair uit eten, maar heb je niet het geld voor een uitgebreid diner? Veel restaurants zijn overdag ook open. Met een heel groot (financieel) voordeel: lunchgerechten zijn veel goedkoper dan hoofdgerechten. Dus als je overdag in plaats van ’s avonds uit eten gaat, kun je voordelig genieten van een uitstekende keuken.

Kies voor samengesteld driegangenmenu

Als je uit eten gaat heb je de keuze uit een aantal gangen. Restaurants die meerdere gangen aanbieden doen dit vaak op twee manieren. Via een à la carte menu, en via een samengesteld driegangenmenu. Bij het samengestelde menu kun je vaak kiezen uit drie verschillende voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. De keuze is beperkter, maar het scheelt wel erg in de portemonnee. En het is heel onwaarschijnlijk dat er niets lekkers voor je tussen zit!

Kies voor een plategerecht

Deze tip om goedkoop uit eten te gaan is vergelijkbaar met bovenstaande tip. Sommige restaurants bieden plategerechten aan. Dit is een relatief eenvoudig gerecht waar je vaak vlees of vis, groenten en patat en aardappels op één bord geserveerd krijgt. Vaak zijn plategerechten lager geprijsd dan andere gerechten op de kaart. Simpele tip voor mensen die graag goedkoper uit eten gaan!

Ook kun je kiezen voor goedkopere gerechten. In Nederland zijn pasta en pizzagerechten vaak goedkoper dan andere a la carte opties.

Beperk het aantal consumpties

Als je uit eten bent wil je liever niet met je vinger op de knip zitten. Toch kan het heel erg lonen als je minder consumpties bestelt. Want een fles wijn delen, kost toch al gauw €10 voor 2 personen. Dat geld kun je beter uitgeven aan een tweede keer uit eten gaan. Vind je drank heel erg belangrijk tijdens het uit eten gaan? Dan is een all-you-can-eat-and-drink concept wellicht interessant. Voor een vast bedrag mag je je gedurende drie uur uitleven op een groot assortiment aan eten en (alcoholische) dranken.

Ga naar het juiste restaurant

Uit eten gaan is er in alle soorten en maten: van relatief goedkoop tot extreem duur. In het ene restaurant ben je met een paar tientjes klaar, het andere restaurant laat je niet gaan totdat je €100 neerlegt. Als je goedkoop uit eten wilt gaan, maakt de keuze voor het restaurant een enorm verschil. Ga je voor lekker en goedkoop, of culinair en duur? ‘Schaarse’ keukens, zoals Afghaans, Surinaams of iets dergelijks, zijn duurder dan reguliere keukens zoals Italiaans of Frans. Houd hier rekening mee in je keuze.

Dineer niet in de drukste straten

In steden zie je altijd flink wat prijsverschillen. In hartje centrum, waar de meeste mensen en toeristen komen, betaal je vaak de hoofdprijs voor een restaurant. Over het algemeen geldt, hoe verder je van de binnenstad verwijderd raakt, hoe goedkoper de restaurants worden. Dus als je graag goedkoop uit eten wilt, probeer dan drukke straten en hoofdstraten te vermijden en ga op zoek naar die heerlijke deal in een minder drukke straat!foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag