Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

15 tips voor het vinden van goedkope spullen

15 tips voor het vinden van goedkope spullen

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Op goedkope spullen zijn wij als Nederlanders maar al te dol. En gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk om goedkope spullen op de kop te tikken! Van folders afspeuren, tot rommelmarkten. Van op tijd beginnen tot geduld hebben. In dit artikel vind je 15 tips voor het vinden van goedkope spullen.


1. Begin op tijd

De allereerste tip die we je geven, is dat je op tijd moet beginnen. Als je opzoek bent naar nieuwe spullen en deze goedkoop wilt inslaan, moet je hier wat tijd voor vrijmaken. Als je gehaast op het laatste moment aan de slag gaat, hebt je namelijk niet eens genoeg tijd om verschillende prijzen met elkaar te vergelijken en alle onderstaande mogelijkheden te ontdekken! Begin dus op tijd, en maak een lijst met alles wat je nodig hebt. Op deze lijst kun je ook bijhouden wat je bij welke winkel hebt gezien, tegen welke prijs.


2. Houd Instagram verkopers in de gaten 

Tegenwoordig vind je veel zelfstandigen die via Instagram spullen verkopen. Sommigen hebben ook een webwinkel, of een fysieke winkel, maar niet allemaal! Het in de gaten houden van Instagram verkopers is daarom een must, als je unieke en goedkope spullen op de kop wilt tikken. Vooral vintage spullen zijn hier veel te vinden. Een aantal van dit soort pagina’s zijn Sprinkelhop, MEUTT Vintage interieur en de koopjesboetiek. Je kunt trouwens ook lid worden van Facebookgroepen waar goedkoop spullen worden verkocht, vaak zelfs geselecteerd op de omgeving waar je woont! 


3. Bekijk (wekelijks) folders 

Veel mensen vinden het maar vervelend, continu die folders in de brievenbus. Maar ben jij een echte koopjesjager, dan houdt je deze folders maar beter goed in de gaten! In folders worden altijd acties bekend gemaakt en worden soms kortingsbonnen uitgedeeld. 

Voor sommige winkels kun je je aanmelden om de folder in huis te ontvangen, omdat je deze niet altijd maar vanzelf krijgt. Bijvoorbeeld die van de Ikea. Tegenwoordig heeft elke respectabele winkel ook wel de reclame folder online staan. Zo kun je papier besparen en zeker op de hoogte blijven van álle koopjes! Kijk hiervoor eens op reclamefolder.nl.  


4. Speur online op Marktplaats

Op Marktplaats moet je veel geduld hebben om goede koopjes te vinden maar als het dan eenmaal is gelukt, dan is het het ook waard. Op Marktplaats komt het namelijk steeds vaker voor dat mensen niet meer reageren, of dat er echte handelaren of bedrijven op adverteren. Daardoor is het lastig om de goedkope spullen eruit te filteren van mensen die gewoon van hun inboedel of kleding af willen. Maar als jij het goed aanpakt en het wekelijks in de gaten blijft houden, dan voorspellen wij een goede vangst! 

Andere van dit soort websites zijn Speurders en Herbruikt.nl. Een andere handige tip is trouwens op niet alleen te kopen van deze websites, maar ook gelijk te verkopen. Houdt ook een opruiming in je eigen huis of kamer en verkoop de spullen die je niet meer gebruikt! Dan heb je ook direct wat extra geld om andere goedkope spullen te vinden.


5. Speur offline in kringloopwinkels 

In tweedehands winkels vindt je wel eens verloren pareltjes. Kringloopwinkels zijn er vaak niet op gebrand om zo veel mogelijk winst te maken en de opbrengst van de spullen gaat meestal naar het goede doel. Hierdoor blijven de prijzen relatief laag en kun je dus goedkope spulletjes vinden! Je moet er wel snel bij zijn, want er zijn natuurlijk meer mensen die er zo over denken. Zoek het best eens een aantal kringloopwinkels bij jou in de buurt op en ga wekelijks even langs. 


6. Bezoek rommelmarkten 

Een andere variant hierop is het bezoeken van rommelmarkten. Hier vind je een mix van handelaren en mensen die gewoon hun oude spullen willen verkopen. Daardoor vind je dus ook een mix van koopjes en scherp geprijsde tweedehands spullen. Een overzicht van alle rommelmarkten is te vinden op Meukisleuk.nl. 


7. Kijk eens bij goedkope winkels 

Voor wie geen zin heeft om folders, websites, markten en winkels af te struinen in de hoop op dat ene goedkope interieurstuk waar je nu net naar opzoek was, zijn er natuurlijk ook de goedkopere winkels waar je langs kunt. Je kunt de voorraad vaak online zien dus je kan thuis al uitzoeken of het de moeite waard is om langs te gaan. Een aantal ketens met scherp geprijsde spullen zijn bijvoorbeeld: Action, Blokker, Primark (Home), Ikea, Blokker en de Big Bazar. Bij deze winkels ben je vaak zeker van een goede prijs, maar we raden je toch altijd aan om ook even de aanbiedingen of folders in de gaten te houden. 


8. Vraag rond aan vrienden en familie

Je kunt natuurlijk ook gewoon even rondvragen bij je vrienden en familie. En vragen of zij het ook weer rond kunnen vragen aan hun vrienden en familie. Via via zijn er vaak best nog wat spullen die gratis worden weggegeven. Mensen zitten bijvoorbeeld met dubbele serviezen, of laten weten dat ze over een paar weken een nieuwe eethoek krijgen. Het hoeft natuurlijk niet gratis, je kan er ook geld voor geven of een ander klusje tegenover zetten.


9. Bekijk websites waar gratis spullen worden aangeboden  

Naast de tweedehands verkoop websites, zijn er ook websites waar spullen gratis worden aangeboden. Grote kans dat deze spullen van mindere kwaliteit zijn, maar er kunnen ook nog hartstikke bruikbare dingen tussen zitten! Soms willen mensen gewoon snel ergens vanaf, of hoeven ze er simpelweg geen geld voor. Houd websites als gratisoptehalen.nl dus goed in de gaten om te zien of of er wat bruikbaars voor jou bij zit. Dat is nog eens goedkoop! 


10. Wees flexibel 

Als je goedkope spullen wilt vinden moet je vaak wel inleveren op een of meerder andere factoren. Bijvoorbeeld de afstand, het zelf ophalen van de spullen, het niet kunnen retourneren of zelfs de kleur of het comfort. Hierdoor raden we je aan om altijd spullen te testen, maar ook om flexibel te zijn. Als jij ineens een super goede deal voorbij ziet komen, is het van belang dat je direct klaar kan staan om het op te halen. Anders doen anderen dit wel voor je! 


11. Heb geduld 

Als jij goedkope spullen wilt vinden moet je er rekening mee houden dat dit niet binnen één dag gebeurt. Zoals je in bovenstaande tips hebt kunnen zien komt hier veel speurwerk aan te pas, en onderstaande tips borduren hier nog op voort. Als jij te snel beslist, kan het zijn dat je te veel betaalt. Dus klik nooit direct op die grote, aantrekkelijk gemaakte KOOP knop. Bewaar het even en speur even verder. 


12. Do-It-Yourself (DIY) 

Helemaal goedkoop spullen vinden doe je door ze zelf te maken! Op veel websites en bijvoorbeeld op Pinterest zijn er heel veel leuke tips hoe je zelf home decororaties kunt maken. Zoals deze leuke glazen pot voor aan de muur, je kan er kwasten in doen zoals op de foto, maar een plantje of iets anders decoratiefs. En zo zijn er nog heel veel andere leuke spullen die je zelf, goedkoop, kunt maken.

https://www.pinterest.com/pin/442478732124093660/


13. Bekijk ook veilingsites en Groupon

Op veilingwebsites en websites met scherpe deals, vind je vaak hele nuttige spullen tegen hele redelijke prijzen. Vaak zetten bedrijven hun voorraad op zo’n website omdat ze er snel vanaf moeten wegens ruimte tekort. Of omdat het product (of de winkel) gewoon niet goed loopt. Het zijn dus vaak prima spullen, voor een hele goede prijs. Let wel altijd op via welke winkel je de spullen aankoopt, webshops blijven natuurlijk altijd gevoelig voor fraude. Houd ook rekening met de administratie- of servicekosten die je nog voor je rekening krijgt. Dit is meestal nog €5,00. Een aantal van dit soort verkoop websites zijn: 

  • Vakantieveilingen
  • Groupon
  • iBood
  • Ticketveiling

14. Wacht op Black Friday en andere grote acties

Black Friday is een concept dat is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Op deze dag, de dag na Thanksgiving, houden alle winkels een enorme uitverkoop. Goede deals zijn te vinden in elektronica winkels, kledingwinkels, schoenenwinkels, noem het maar op. Iedereen doet mee aan deze gekte, om de concurrentie bij te blijven. Jaarlijks gaan er wereldwijd miljarden doorheen op deze dag.  Maar ook andere acties, zoals de BTW vrije dagen bij de mediamarkt en de seizoensuitverkoop bij kledingwinkels zijn de moeite waard om op te wachten.


15. En vergeet vooral niet het belangrijkste: vergelijken!

Duurder is niet altijd beter. Vergelijk daarom altijd goed de prijzen maar ook alle specificaties van de spullen die jij wilt kopen. Als je iets met houtprint koopt, ga dan na of het massief hout is, houtfineer of gewoon een printplaatje. Koop je elektronica, lees dan altijd online reviews voordat je het product aanschaft. Bekijk prijzen en specificaties van verschillende producten bij verschillende winkels. Zoals we in de eerste tip al zeiden: maak een lijstje waar je de vergelijking op kan schrijven. Zo weet je aan het eind van de rit nog waar je nu het goedkoopst die tafel, magnetron of toiletpot had gezien.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Huishouden Woning

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag