Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Hoe koop je goedkoop een winterjas?

Hoe koop je goedkoop een winterjas?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Als het najaar weer aanbreekt, is er soms ook weer een nieuwe winterjas nodig. Dat valt niet altijd mee, want een aardige winterjas is al snel prijzig. Lastig als je er écht weer een nodig hebt. Daarom bespreken we in deze blog de mogelijkheden om een goedkope, mooie winterjas te kopen. Van tweedehands tot de handigste (en leukste) winkels en webwinkels: hieronder vind je alle tips en lees je welke prijzen je bij enkele winkels kan verwachten. Daarin geven we advies voor super cheap tot net iets meer kwaliteit, maar altijd betaalbaar. Succes met het vinden van een fijne jas!


Goedkoop een winterjas kopen op Marktplaats

Marktplaats is één van de bekendste en beste manieren om aan een goedkope winterjas te komen. Op Marktplaats wordt er uiteenlopende tweedehands kleding verkocht, vaak voor een gunstige prijs. Het kan erg de moeite waard zijn om er rond te neuzen, want misschien heb je net geluk.
Marktplaats heeft een paar voordelen:

  • Er worden uiteenlopende jassen verkocht.
  • Je kan met een beetje geluk, een mooi merkartikel kopen voor een lage prijs.
  • Veel keuze.
  • Soms is er de mogelijkheid om nog verder te onderhandelen over de prijs.

Let bij Marktplaats wel altijd op de staat van de jas die je wilt kopen en sluit geen koop met een verkoper die je niet vertrouwd.


Winterjas kopen in een tweedehands winkel

Met name de grote steden hebben vaak een paar, of zelfs een aantal tweedehands winkels in de binnenstad. Dit kan nog weleens gunstige aankopen opleveren! Wel moet je er rekening mee houden dat tweedehands winkels die bekend staan als ‘hip’ vaak alsnog redelijk hoge prijzen vragen voor hun winterjassen. Je bent waarschijnlijker dus goedkoper uit, maar niet altijd zo goedkoop als op bijvoorbeeld marktplaats.
Met een tweedehands winkel moet je geluk hebben, maar het kan absoluut de moeite lonen om er eens rond te kijken – als je tweedehands kleding oké vindt.


Winterjas kopen op TheNextCloset.com

The Next Closet is eigenlijk een soort marktplaats, maar dan speciaal voor kleding, schoenen, tassen en accessoires. Hier kan je je dus helemaal uitleven als je een mooie, tweedehands winterjas zoekt. Veel modemensen hebben hun weg al gevonden naar TheNextCloset.com, dus voor tweedehandskleding is het één van de betere adressen. Er staan meer dan een miljoen kledingstukken online, dus er is veel keuze, ook qua merkkleding.

Een voordeel van tweedehands kleding kopen, is dat het nog eens duurzaam is ook.

Ga naar TheNextCloset.com »


Een jas kopen in de sale

Een winterjas in de sale kopen kan natuurlijk bij elke winkel. Bij de duurdere winkels kan je voor een fijne prijs een mooie jas aanschaffen, en bij de minder prijzige winkels kan je door in de sale te kopen nóg goedkoper uit zijn.

Wat betreft de sale is het wel handig om het goede moment uit te kiezen. Gewoonlijk wordt winterkleding verkocht vanaf begin augustus. Vanaf november tot en met februari heb je wat betreft winterjassen de grootste kans op een mooie sale jas. Begin november is de uitverkoop nog niet zo uitgebreid, maar de maanden daarna loopt het aantal sale artikelen steeds meer op. Als je merkt dat jouw favoriete winkel begint met de uitverkoop, is het dus zaak om de winterjassen goed in de gaten te houden. Het lastige van de sale is namelijk dat sommige maten snel uitverkocht zijn. Je zal dus echt een beetje moeten ‘jagen’ om een sale winterjas in jouw smaak te scoren.

Een nadeel van een winterjas in de uitverkoop aanschaffen, is dat je dit waarschijnlijk pas later in het najaar kan doen. Je hebt dan niet zo lang plezier van je jas. Een jas in de uitverkoop kopen betekent dus dat je er of wat later bij bent met het aanschaffen van een winterjas, of juist heel vroeg, omdat je er het daaropvolgende jaar veel profijt van hebt. Vergeet overigens niet dat maart en april nog flink fris kunnen zijn.

Tip om online een jas te kopen in de sale

Als je online een winterjas in de uitverkoop wilt aanschaffen, kan je ertegenaan lopen dat je maat er niet is. Wat nog weleens werkt, is om de pagina van de jas paraat te hebben op je computer of in je telefoon. Refresh ‘m regelmatig en je hebt een aardige kans dat jouw maat plotseling toch beschikbaar is. Artikelen in de sale kunnen vaak namelijk ook geretourneerd worden.


Winterjassen bij de H&M

De H&M verkoopt allerlei winterjassen, van duurdere exemplaren tot goedkopere en toch heel hippe jassen. Als je op zoek bent naar een winterjas die niet te prijzig is, sla de H&M dan zeker niet over.
De H&M heeft een grote online shop, en is natuurlijk ook te vinden in vrijwel alle grotere steden in Nederland.

De ruime keuze en de aardige kwaliteit van de H&M maken het ook een prima winkel om rond te kijken tijdens de uitverkoop. Zeker even doen, want zo maak je de kans groter op het vinden van een goedkope, mooie en hippe jas.


Een winterjas kopen bij een outlet store

Er zijn verschillende outlet winkelcentra in Nederland waar je je slag kan slaan als het gaat om een mooie, goedkope merkwinterjas. De prijzen van outletwinkels zijn gemiddeld 33% lager dan de prijzen die er gemiddeld voor de betreffende merken gevraagd worden. Tijdens uitverkoop in outletwinkels kunnen de prijzen van een bepaald merk zelfs tot 70% goedkoper worden. Daarvoor kan je nog kwaliteit aanschaffen ook.

Wat een outletstore doet, is merkkleding verkopen van oudere collecties. Dit zijn dus geen tweedehands winterjassen, maar winterjassen van vorige collecties. Dit is een prima kans om goedkoop een mooie jas te kopen. Outletwinkels in Nederland kan je vinden in de Roermond Design Outlet, de Factory Outlet in Roosendaal en in outletcenter Batavia Stad.
Ook in Duitsland zijn er verschillende outlet winkelcentra waar je goedkoop een mooie winterjas aan kan schaffen. Je kan in dit artikel lezen om welke winkelcentra dat gaat, waar ze liggen en welke merken je er zoal kan vinden. Leuke en handige informatie over de Nederlandse outlet winkelcentra vind je hier.

https://nl.pinterest.com/pin/389772542742319240/


Goedkope winterjassen bij Zalando

Zalando kan een prima online shop zijn om goedkoop een winterjas aan te schaffen. Ze hebben namelijk een enorm aanbod, van luxe topmerken tot hippere merken voor een zachte prijs. Hou Zalando dus zeker in de gaten vanaf augustus, als het om winterjassen gaat.
Het handige van Zalando is dat ze verschillende filters hebben om jouw ideale, goedkope winterjas mee te zoeken. Je kan ook filteren op de prijs. Zodra je dat gedaan hebt, verschijnen alle jassen binnen jouw budget in beeld. Erg handig en zeker de moeite waard. Zalando levert bovendien meestal snel.


Winterjas kopen bij Primark

De Primark is in de grotere steden één van de grootste goedkope kledingwinkels. Topkwaliteit kan je er niet verwachten, maar voor een jas die één of twee seizoenen lang meegaat kan je er prima slagen. Als je een goedkope winterjas zoekt, sla de Primark dan zeker niet over. Ook wat betreft accessoires zoals sjaals en handschoenen kan je er goed terecht.
De Primark kan je onder meer vinden in Rotterdam, Zoetermeer, Dordrecht, Amsterdam, Arnhem, Utrecht en Venlo. Topkwaliteit kan je er niet verwachten, maar als je op korte termijn wilt slagen, loop er dan zeker even binnen.


Goedkoop een winterjas scoren bij iBood

iBood is een soort Action wat betreft online winkelen, al kan je bij iBood vooral merkartikelen vinden (in het najaar ook winterjassen) van hogere kwaliteit en mooie merken. Het idee achter online shop iBood is dat ze een grote hoeveelheid van een mooi artikel inkopen voor een zeer lage prijs. Er staat vervolgens tijdelijk een aanbieding op iBood van het desbetreffende merkartikel. Je moet er dus wel snel bij zijn. Ruilen kan niet op iBood, dus hou daar rekening mee.

Een goedkope merkwinterjas op iBood is daadwerkelijk van het merk dat er beloofd wordt, en geen namaak. De reden dat je er zo goedkoop een jas kan kopen, is door de gunstige inkoop die de webshop kan doen. Je kan de winterjassen op iBood vinden bij de menuknop ‘Sports & Fashion’.

Een nadeel is natuurlijk wel dat er net een winterjas aangeboden moet worden die jouw smaak is. Is dat het geval, dan heb je een kans om goede kwaliteit voor een lage prijs aan te schaffen.


Er zijn meerdere mogelijkheden om goedkoop een mooie winterjas aan te schaffen.

Als je niet altijd een groot budget hebt, is een goedkopere winterjas erg mooi meegenomen. Voor een nieuw, duur exemplaar betaal je al gauw 100 à 200 euro. Door rond te neuzen bij de goedkopere merken of in goedkopere winkels, kan je al veel winnen. Zo heeft Zalando een enorme keuze, en bovendien kan je filteren op de prijs, zodat er alleen winterjassen binnen jouw budget verschijnen.

Als je openstaat voor een tweedehands winterjas, dan zijn United Wardrobe, Marktplaats of tweedehands winkels een goede optie. Met name op United Wardrobe is de keuze ontzettend groot, en kopers worden er bovendien beschermd.
Misschien is tweedehands niet jouw ding. Een andere optie is dan om in de uitverkoop je winterjas te kopen. Je kan in de sale rondneuzen bij allerlei verschillende winkels, online of fysiek. Dit kan behoorlijk schelen in de prijs.

Een optie die lijkt op de sale is winkelen in een outletstore. Hier worden oude collecties van allerlei merken verkocht. Gemiddeld ben je er tot 33% goedkoper uit, en in de uitverkoop van een outletwinkel zelfs tot 70%! In Nederland zijn er verschillende outlet winkelcentra waar je kan slagen voor een mooie, goedkope winterjas.foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kleding

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag