Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Welke outlet stores vind je in Nederland?

Welke outlet stores vind je in Nederland?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Een outlet store, misschien heb je er wel eens van gehoord of ben je er wel eens in geweest. Outlet stores zijn winkels waar kleding en andere artikelen door de fabrikant van deze producten worden verkocht tegen hoge kortingen. Deze artikelen zijn vaak afkomstig uit restpartijen van andere winkels of worden speciaal gemaakt voor de verkoop in outlet stores. Outlet winkels vindt je op verschillende plekken in Nederland. In de steden (lees ook ons artikel over de leukste winkelstad van Nederland) zitten vaak wel dergelijke winkels van verschillende merken. Naast op zichzelf staande winkels zijn er in Nederland ook verschillende Factory Outlet Centers. Dit zijn winkelcentra waar zich, naast de nodige horeca, alleen outlet stores bevinden.


Wat zijn outlet stores?

Een outlet store is over het algemeen een winkel waar restpartijen van een fabrikant worden verkocht tegen hoge kortingen. De kleding of andere producten is dan over en kan niet meer in de gangbare winkels tegen de normale prijs worden verkocht. Het is ook mogelijk dat de producten speciaal voor de winkels met een outlet zijn geproduceerd. Het gaat dan vaak om kleding, schoenen en accessoires. Grote en bekende merken hebben vaak dergelijke winkels waarin deze producten tegen een lage prijs aan de man worden gebracht. In veel gevallen kunnen de kortingen zelfs wel oplopen tot 70 % goedkoper dan de normale verkoopprijs.

Waar vind je outlet stores?

Je kunt overal in Nederland een outlet store binnen lopen. Op veel plekken zitten dan ook winkels van grote en kleine merken waar vaak de restpartijen of de teveel geproduceerde producten door de fabrikanten worden gekocht. Ga je op zoek naar een outlet in een stad dan zitten deze vaak tussen de ‘gewone’ winkels. Als je veel van dit soort winkels op één plek wilt vinden dan kun je beter naar een outlet center gaan. In Nederland en vlak over de grens zijn verschillende outlet centra waar vaak wel meer dan 100 winkels te vinden zijn. Natuurlijk kun je er ook terecht voor een hapje en een drankje. Het idee achter deze winkelcentra is jou als bezoeker het gevoel te geven dat je een dagje weg bent.


Kortingen en goedkoop shoppen

Winkelen in outlet stores is voor veel mensen interessant omdat je vaak kleding, schoenen, accessoires en andere producten tegen zeer lage prijzen kunt aanschaffen. Het gaat dan vaak om producten van gerenommeerde merken die afkomstig zijn uit restpartijen of juist goedkoper zijn geproduceerd voor de outlet winkels. Kortingen variëren vaak tussen 30 % en 70 % op de originele vraagprijs van de producten. Als kleding of andere producten afkomstig zijn uit restpartijen dan zijn vaak de gangbare maten moeilijk te vinden. Meestal blijven de extra grote of extra kleine maten over uit deze partijen waardoor je niet altijd precies zult vinden wat je wilt. Vragen aan een medewerker of er in het magazijn nog iets ligt heeft vaak geen zin, de producten in de winkel zijn namelijk al afkomstig van restpartijen.

Verschillende soorten stores en centra

Outlet stores zijn er in alle soorten en maten. Vaak hebben grote en kleine kledingmerken verschillende outlet winkels door het hele land zitten. Maar ook andere bedrijven zoals meubel winkels, winkels waar je vloeren kunt kopen, keukenzaken en badkamer zaken hebben vaak winkels die producten uit restpartijen verkopen. Ook in die winkels vindt je de producten die niet tegen de gangbare prijs verkocht konden worden en dus met hoge kortingen worden aangeboden. In Nederland kennen we naast de op zichzelf staande winkels in steden ook verschillende outlet centra. Dit zijn grote concentraties met outlet stores. Je kunt een outlet center eigenlijk zien als winkelcentrum net als elk ander, met het grote verschil dat je er alleen producten uit outlet winkels kunt kopen. De grootste outlet centra in Nederland zijn:

  • Fashion Outlet Batavia Stad
  • Designer Outlet Roermond
  • Rosada Factory Outlet Roosendaal
  • Koopcentrum Akerpoort Outlet & Megastores

Fashion Outlet Batavia Stad

Het eerste outlet center dat in Nederland werd geopend is Fashion Outlet Batavia Stad. De deuren van dit winkelcentrum openden in 2001 en de ‘stad’ is vernoemd naar het VOC schip de Batavia. Je vindt Batavia Stad aan het Markermeer vlakbij Lelystad in Flevoland. Het winkelcentrum is vormgegeven zoals een oude vestingstad er vaak uitziet. Gebouwen zien eruit alsof ze in de gouden eeuw zijn neergezet en rondom het centrum is een grote stadsmuur gebouwd. Wil je winkelen in Batavia Stad, dan kan dat 7 dagen per week. De winkels gaan open om 10 uur in de ochtend en sluiten doordeweeks om 6 uur in de avond. In de weekenden kun je langer winkelen en sluiten de winkels pas om 8 uur in de avond.

Winkels in Batavia Stad

Wil je een dagje op pad in Fashion Outlet Batavia Stad dan is er genoeg te doen. In totaal vindt je er meer dan 150 winkels over een oppervlakte van 32.000 vierkante meter. Naast winkels van de grote en kleine merken kun je er ook terecht om een hapje te eten. Er worden meer dan 250 verschillende merken verkocht van kleding, schoenen, accessoires, lingerie, sportkleding, parfums, keukenmachines, keukenaccessoires, sierraden, servies en pannen. Onder de horeca gelegenheden in Batavia Stad bevinden zich onder andere een McDonald’s en een Subway.

Designer Outlet Roermond

In november 2001, een paar maanden na de opening van Fashion Outlet Batavia Stad, opende Designer Outlet Roermond haar deuren. Een gedeelte van dit winkelcentrum is gevestigd in gebouwen die ooit onderdeel waren van een kazerne. Tot 1992 deden deze gebouwen dan ook nog dienst als kazerne onderdelen. Het grootste gedeelte van de kazerne is eind jaren ’90 van de vorige eeuw gesloopt en in 2000 werd er begonnen met de bouw van dit winkelcentrum met outlet stores. Designer Outlet Roermond is dan ook groot genoeg om een dagje uit te gaan. Ook hier kun je net als bij de meeste outlet centra 7 dagen per week om te shoppen. Designer Outlet Roermond is elke dag geopend van 10:00 tot 20:00. In het weekend zijn de winkels zelfs van 09:00 tot 21:00 uur geopend.

Winkels in Designer Outlet Roermond

Het complete winkelcentrum beslaat een oppervlakte van meer dan 45.000 vierkante meter en biedt onderdak aan meer dan 200 verschillende winkels. Dit outlet center in Roermond kan dan ook gerekend worden als de grootste in heel Europa. Er zijn verschillende parkeerterreinen waar in totaal meer dan 3000 auto’s geparkeerd kunnen worden. Voor kinderen is er ook genoeg te doen als ouders aan het winkelen zijn. Er is namelijk een overdekte kinderspeelplaats in het outlet center te vinden. Tussendoor kun je terecht in één van de diverse restaurants of cafés voor een maaltijd of om wat te drinken.

Rosada Factory Outlet Roosendaal

In Roosendaal vindt je de Rosada Factory Outlet Roosendaal dit is een outlet center met 72 winkels en vier verschillende restaurants. Je kunt in dit winkelcentrum terecht bij verschillende winkels die dames en herenmode verkopen. Ook vindt je er kledingwinkels voor kinderen, schoenenwinkels en diverse andere winkels. Veel bekende sportmerken en kledingmerken hebben dan ook een vestiging in dit gezellige outlet center. Het winkelcentrum opende haar deuren in 2006 en is 7 dagen per week geopend van 10:00 uur in de ochtend tot 18:00 uur in de avond.

Koopcentrum Akerpoort Outlet & Megastores

Ook in de buurt van Amsterdam kun je terecht bij een outlet center met verschillende winkels. Bij Koopcentrum Akerpoort Outlet & Megastores vindt je niet alleen outlet winkels van verschillende bekende merken, maar kun je ook terecht bij meerdere megastores. Dit zijn winkels van bekende merken met een zeer groot oppervlak. Ook hier kun je 7 dagen per week terecht om te winkelen, de openingstijden verschillen in dit winkelcentrum wel per winkel. Een groot voordeel is dat je de auto gratis kunt parkeren als je hier gaat shoppen. Het winkelcentrum bevindt zich in Amsterdam Nieuw-West vlakbij de A5.


Outlet stores over de grens

Niet alleen in Nederland zijn er outlet stores, ook in het buitenland zijn er verschillende plekken waar je terecht kunt voor outlet winkels. Vlak over de grens met België vindt je bijvoorbeeld Maasmechelen Village. Dit winkelcentrum ligt dichtbij Nederland en wordt dan ook vaak door Nederlanders aangedaan voor een dagje shoppen. Ben je in het buitenland op vakantie dan zijn er in grote steden ook vaak outlet centra te vinden. In Parijs, Berlijn, Rome, Milaan, Wales en Edinburgh vindt je bijvoorbeeld outlet centra van de McArthurGlen groep, een groot Amerikaans concern waar ook Designer Outlet Roermond onderdeel van is. Andere bekende outlet centra zijn de Chic Outlet Shopping Villages die te vinden zijn in onder andere Barcelona, Dublin, Frankfurt, Londen, Madrid, Milaan, München en Parijs.

Maasmechelen Village

De outlet store die voor de meeste Nederlanders nog goed te bereiken is in het buitenland is Maasmechelen Village. Dit winkelcentrum is ook onderdeel van de Chic Outlet Shopping Villages en heeft verschillende winkels waar je producten kunt kopen met kortingen tot wel 60 %. Het winkelcentrum is gebouwd op het terrein van een oude steenkolenmijn die in 1987 zijn deuren sloot. Dit outlet center opende haar deuren in oktober 2001. Ook hier kun je dagelijks terecht van 10:00 uur in de ochtend tot 19:00 in de avond. Je vindt dit winkelcentrum vlak over de grens bij Maastricht in België.

Winkels in Maasmechelen Village

Ook in dit outlet winkelcentrum kun je talloze winkels van bekende merken vinden. Het totale oppervlakte beslaat bijna 20.000 vierkante meter en biedt onderdak aan meer dan 100 winkels. Natuurlijk kun je hier ook terecht voor een maaltijd in één van de verschillende restaurants. Het is dan ook zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan Maasmechelen Village als je op vakantie bent in België of in Limburg. Je kunt er dan echt even een dagje tussenuit.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit Kleding

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag