8 tips voor een leuk groepsuitje

8 tips voor een leuk groepsuitje

Laatst bijgewerkt: 13 mei 2019

Een groepsuitje is dé manier om al je collega’s beter te leren kennen, een heerlijke dag te spenderen met je vrienden of om een feestelijke gebeurtenis binnen de familie te vieren. Misschien heb jij de schone taak om een leuke activiteit voor een groep te organiseren, of wil je alleen wat inspiratie op doen voor een goed groepsuitje. Dan is dit het artikel voor jou, want wij zetten acht tips voor een leuk groepsuitje voor je op een rij! Deze uitjes zijn geschikt voor allerlei doelgroepen, zodat het groepsuitje van jullie dromen er vast ook tussen zit. Heel veel plezier!


Tips voor het plannen van het leukste groepsuitje

Als je bezig bent met het organiseren van een groepsuitje, kan dat soms best lastig zijn. Je hebt te maken met een grote(re) groep mensen en wil natuurlijk dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Om het leukste groepsuitje ooit te organiseren, is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Wij geven je graag wat tips!

Wat voor soort uitje moet het worden?

Het is allereerst belangrijk om goed te kijken wat voor soort groepsuitje je wilt. Wil je bijvoorbeeld dat mensen elkaar (beter) leren kennen, hebben de personen elkaar lang niet gezien en willen ze bijpraten, of is het een zakelijke aangelegenheid waar een beetje formaliteit wel op zijn plaats is?

Hoeveel mensen gaan er mee?

Niet elke activiteit is geschikt voor meer dan twintig mensen. Let daarom goed op of jouw groep wel terecht kan bij het uitje naar keuze. Let ook op de fysieke status van de deelnemers aan jouw groepsuitje: als iemand een fysieke beperking heeft, is bijvoorbeeld een escape room geen goed idee.

Wanneer vindt het groepsuitje plaats?

Het is ook handig om goed te plannen wat de datum voor je groepsuitje gaat worden. Het is nooit gemakkelijk om een datum te prikken met een grote groep. Onze tip: stuur een datumprikker uit, dan weet je meteen op welke datum de meeste mensen kunnen! Maanden als mei en juni zijn ontzettend druk voor aanbieders van groepsuitjes, dus zorg dat je van tevoren boekt, zodat je niet achter het net vist.

Natuurlijk willen we je ook inspireren met de gaafste activiteiten voor een groepsuitje. Daarom vind je hieronder de beste tips voor een leuk groepsuitje.


1. Ga naar een escape room: teambuilding op z’n best

Een escape room is één van de populairste groepsuitjes in ons land. En dat is niet voor niets, want met een spannende escape room komt jouw groep gegarandeerd nader tot elkaar! Het spelen van een escape room is dé manier om elkaar beter te leren kennen, omdat je wel samen moet werken om te ontsnappen uit de kamer. In bijna elke stad in Nederland vind je wel een escape room. Kijk goed naar het aantal deelnemers, vaak kunnen grotere groepen wel terecht bij een escape room, maar soms heb je ook een maximaal aantal deelnemers per kamer. Een escape room is echt een aanrader voor een leuk groepsuitje!


2. Een dagje Expeditie Robinson: hoe ver schopt jouw groep het op een onbewoond eiland?!

Bijna iedereen kent het spannende tv programma Expeditie Robinson wel. In dit zenuwslopende televisie spel moeten teams van bekende en onbekende Nederlanders zo lang mogelijk overleven op een onbewoond eiland, terwijl ze de meest uitdagende opdrachten en spellen moeten doen. Heel veel Nederlanders dromen om eens mee te doen met Expeditie Robinson, en tijdens dit groepsuitje kan het! Op verschillende plekken in Nederland, bijvoorbeeld op het strand van Scheveningen bij Beach Professionals, kun je een Expeditie Robinson groepsuitje boeken. Met je vrienden of collega’s probeer je samen zo veel mogelijk opdrachten te voltooien, waarbij iedereen zijn eigen waarde in zet. Naderhand kun je een lekker hapje eten en napraten over dit gave groepsuitje!


3. Ik Hou Van Holland Diner: perfect voor een zakelijk uitje

Ben jij op zoek naar een zakelijk groepsuitje? Dan is het Ik Hou Van Holland Diner een heel goed idee! Tijdens dit uitje ga je lekker luxe eten en doe je ondertussen het Ik Hou Van Holland spel, dat je misschien ook wel kent van het televisie programma met Linda de Mol. In deze quiz beantwoord je in verschillende teams de grappigste vragen over Nederlandse muziek, cultuur en geschiedenis en doe je hilarische opdrachten. Je kunt goed verbinden door het Nederlandse karakter en geniet ondertussen van de lekkerste maaltijden. Dat klinkt goed, toch? Je boekt het Ik Hou Van Holland Diner in vele verschillende steden zoals Nijmegen, Delft, Almere of Rotterdam via de website van 1001 activiteiten.


4. Op pad met een cabriolet: een heerlijk zonnig groepsuitje

Als je graag met je groep naar buiten wil, hebben wij een tip voor een heel origineel groepsuitje voor je. Via Cabriorentevents kun je namelijk een activiteit boeken voor meerdere personen: het uitje met een cabrio! Er staan tot twaalf cabrio’s voor jullie groep klaar, waarmee je langs de mooiste routes in Nederland (en zelfs in België en Duitsland) kunt rijden. Natuurlijk geniet je onderweg van een heerlijke picknick, want een mand vol lekkers is inbegrepen bij dit uitje. Ook kun je de rit wat spannender maken door een speurtocht bij te boeken, waar je langs verschillende opdrachten moet rijden. Op pad met een cabrio is perfect voor een uitje met vrienden of collega’s. Hoe lekker is het om in de zon rond te rijden met een open dak?


5. Een workshop Verfsmijten: smijt alle frustraties eruit!

Hebben jij en je collega’s een drukke en stressvolle periode achter de rug op het werk? Wat dacht je van een workshop Verfsmijten? Zo kun je alle stress en drukte letterlijk wegsmijten, terwijl je samen een gaaf schilderij maakt. Die neem je natuurlijk mee naar kantoor, zodat jullie worden herinnerd aan dit gave groepsuitje. Ga in je overal helemaal los met verschillende kleuren verf en smijt maar in het rond! Bij het bedrijf Schilder Cursus in Bunschoten kun je deze workshop volgen. Zitten jullie niet bij Bunschoten in de buurt? Geen probleem, want deze workshop met alle materialen kan ook naar jullie bedrijf komen! Ook fijn: de workshop Verfsmijten is geschikt tot wel vierhonderd personen, zodat je ook met een grote groep dit groepsuitje kunt doen.


6. Speel Wie is de meesterchef en maak heerlijke maaltijden

Wil je iets met eten doen, maar vind je een ‘normale’ kookworkshop niet spannend genoeg voor je groepsuitje? Bij het spel Wie is de meesterchef ga jij met je collega’s, vrienden of familie de strijd aan om het lekkerste driegangen diner te maken. Jullie krijgen per team één hoofdingrediënt, net als in het televisie programma Master Chef, en moeten daar een gerecht van maken. Wie het beste en meest originele voedsel klaarmaakt, wint! Natuurlijk eten jullie naderhand gezamenlijk de creaties op. Je speelt Wie is de meesterchef bijvoorbeeld in Eindhoven via Eindhoven Excursies. Dit groepsuitje is geschikt voor een groep van minimaal tien personen. Lekker smullen!


7. Lama’s, blaaspijp en panfluit: speel de Andes games tijdens je groepsuitje

Dit groepsuitje is wel heel origineel: de Andes games! Je kent van de Schotse Highland games, waar je in groepsverband allerlei spellen in de stijl van dit land doet. Nu zijn er dus ook de Andes games, in Zuid-Amerikaanse stijl. Je krijgt een prachtige Latijns Amerikaanse poncho aan en doet de leukste opdrachten als blaaspijp schieten, panfluit spelen en alpaca’s of lama’s vangen. Je speelt de Andes games dan ook op een alpaca boerderij, maar kunt er ook voor kiezen om dit groepsuitje op een locatie naar keuze te laten plaatsvinden. Ook fijn: dit groepsuitje kan met tot wel driehonderd personen gespeeld worden, dus je kunt zelfs met het hele bedrijf de Andes games spelen!


8. Maak je eigen televisie spotje tijdens dit groepsuitje

Camera, licht, actie! Hoe leuk is het om je eigen commercial op te nemen? Dit groepsuitje kan op elke gewenste locatie in Nederland plaatsvinden – de crew komt gewoon naar je toe. Maak je eigen script, neem de bedachte scenes op met je team en monteer samen jullie beelden tot een prikkelend reclame filmpje. Welk team kan het beste een product verkopen? Een onafhankelijke jury beslist wie er met de Oscar naar huis gaat. Daar kun je nog lang over napraten op kantoor of binnen je vriendengroep..


Ben jij op zoek naar een leuk groepsuitje? Wij zetten de 8 leukste uitjes voor je op een rij. Ga jij voor één van de populairste uitjes van ons land, de escape room, of wil je liever wat originelers zoals het spelen van de Andes games? Wat je ook gaat doen, zolang je rekening hebt gehouden met onze tips als het van tevoren plannen van het groepsuitje en het rekening houden met de samenstelling van de groep, wordt het vast en zeker een geslaagde dag of avond. Veel plezier!Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Inspiratie voor een uitje?

Dik
Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag