Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat is het leukste kado voor een babyshower?

Wat is het leukste kado voor een babyshower?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Een kindje krijgen is altijd bijzonder. Veel toekomstige moeders worden tegenwoordig in het zonnetje gezet met een babyshower. De babyshower is komen overwaaien uit Amerika en is bedoeld om de zwangere te verwennen met leuke spulletjes voor de baby. Wat voor kado is dan het leukste om te geven? Wij zochten het voor je uit en geven een paar leuke en handige suggesties.


Met wat voor kado’s is een toekomstige mama blij?

Het is geweldig als iemand een kindje krijgt en tegelijkertijd zijn de eerste dagen van kersverse ouders behoorlijk zwaar. Daarom is het leuk als de kado’s voor een babyshower naast lief, ook praktisch zijn. Zo kunnen de spulletjes de ouders echt helpen in de eerste dagen. Daarom geven we een aantal kadosuggesties die naast leuk, erg handig zijn.

Smaken verschillen

We raden aan om, ook al is het nog zo schattig, bij voorkeur geen babykleding te geven. Zoals je zelf misschien weet vinden kersverse moeders het erg fijn om zelf kleding te kopen voor hun kleintje. Sterker nog, waarschijnlijk zijn leuke kleertjes één van de eerste spulletjes die een mom to be zelf koopt. Weet je ontzettend goed wat haar smaak is, dan kan je wat makkelijker babykleertjes in haar stijl kopen. Hetzelfde geldt voor decoratie in de babykamer: wat iemand mooi vindt is erg persoonlijk.


1. Een high tea voor de toekomstige mama

Dit vinden wij één van de leukste kado’s omdat dit een verwenmiddag is voor de toekomstige mama én haar vriendinnen. Een echte vrouwenmiddag. Je kunt een high tea makkelijk combineren met leuke kado’s en spelletjes, waardoor het eigenlijk een dubbel kado wordt. Helemaal leuk is het als het lukt om je vriendin er compleet mee te verrassen.
Hou er met een high tea wel rekening mee dat zo’n middag natuurlijk geld kost en je daarnaast waarschijnlijk kadootjes wil geven. Stem daarom goed met de vriendinnengroep af of iedereen hier het budget voor heeft.

High tea suggesties

Leuke restaurantjes die speciale high tea’s voor babyshowers organiseren zijn www.restaurantkees.nl , www.thetealab.nl en www.tentothreebakery.nl . Zitten deze suggesties niet bij jou in de buurt, dan kan je altijd even googelen, er zijn veel lunchrooms die speciale arrangementen voor babyshowers hebben. Handig om te weten is dat ze bij steeds meer lunchrooms (zoals The Tea Lab) ook vegan high tea’s organiseren.

blank


2. Een verrassingspakket maken

Als er iets leuks is om voor de mom-to be te maken, dan is het wel een verrassingspakket voor moeder en baby. Hoe stel je het leukste verrassingspakket samen? Zorg in elk geval voor afwisselende kadootjes en het liefst spulletjes die moeder en baby echt kunnen gebruiken. De volgende kado’s kan je samen met vriendinnen in het pakket stoppen:
–  babyvriendelijke verzorging zoals van de merken Naïf of Zwitsal
– een dekentje voor de baby
– Een thermometer voor in het babybadje
– Een babyboekje
– Verzorging (douche, bad) voor de moeder
– kadobon voor foto’s digitaal afdrukken


3. Met familie en vriendinnen samen een groot kado geven

Waar doe je een toekomstige mama een groter plezier mee dan met een groter kado waar ze écht veel aan heeft? Denk bijvoorbeeld aan een kinderzitje of babybadje met toebehoren. Als je weet dat je vriendin of zus nog geen babyzitje heeft, is dit een prachtig kado om met de hele groep te geven. Elke moeder wordt hier blij mee verrast. Wel is dit een kado dat ook als je het met meerdere mensen samen geeft, in het budget moet passen.
Babyzitjes koop je meestal vanaf 100 euro, dus dit kado is het meest geschikt voor een grotere groep om te geven.


4. Verwendag voor de moeder

De moeder zelf mag ook in het zonnetje gezet worden als de baby eenmaal geboren is. Het lijkt misschien een tikje saai om te geven, maar een wellnessbon is een welkom kado voor de moeder als die drukke dagen eenmaal begonnen zijn! Zo kan ze een paar uur lang lekker ontspannen en heel even aan zichzelf denken.
Er zijn verschillende plaatselijke welnessresorts waar je voor een dag naartoe kunt. Meestal hebben deze verschillende sauna’s, zwembaden, jacuzzi’s, kruidentempels en (afhankelijk van het type wellnesscenter) worden er bijvoorbeeld ook massages aangeboden. Er zijn ook een paar grotere wellnesscenters in Nederland, maar het is wel handig als je vriendin niet te ver hoeft te reizen.


5. Kleding voor het kindje met een persoonlijke tekst

Bij een babyshower weet je gewoonlijk nog niet hoe het kindje gaat heten. Dit weten alleen de ouders zelf. Toch kan je dekentjes, handdoekjes of kleertjes wel voorzien van een persoonlijke tekst! Denk bijvoorbeeld aan de humor van de ouders of iets wat zij leuk vinden en mee willen geven aan hun kind. Je kan jouw babyshowerkado laten personaliseren op onder meer www.hipbabykado.nl Je vindt hier onder meer slabbetjes, knuffels, kleertjes en mutsjes waar je een persoonlijke tekst op kan laten zetten. Deze webshop heeft een erg grote keuze, dus je kan hier uitstekend rondsnuffelen voor een babyshower.


6. Smartphonehouder voor de kinderwagen

Veel moeders herkennen dat moment dat ze nét onderweg zijn met de kinderwagen, als de mobieltje gaat. Vervelend kan dan zijn dat de telefoon ergens onderin de tas blijkt te liggen. Met een speciale smartphonehouder voor de buggy is dat verleden tijd. Deze houder klik je op de duwbeugel van de wagen, en daar zet je veilig de telefoon in vast.
Let er bij dit kado wel op dat sommige smartphonehouders alleen passen op kinderwagens van een specifiek merk. Het is dus handig als je weet welke buggy jouw vriendin gekocht heeft, zodat de telefoonhouder inderdaad past.
Een goede telefoonhouder kost vaak wel een paar tientjes, dus dit is een geschikt kado om met een groepje te geven.


7. Kadobon voor babywinkels

Voor vriendinnen misschien niet het meest spannend om te geven maar…mama’s zijn hier erg blij mee!  Zeker de eerste weken hebben ouders veel spulletjes nodig voor de kleine. Met een kadobon kan de kersverse mama zorgeloos uitzoeken wat ze zelf nodig heeft.


8. Een  draagdoek of draagzak

Is jouw vriendin, nicht of zus van plan om haar kindje veel bij zich te dragen, dan is een draagdoek een topkado. Draagdoeken van hoge kwaliteit zijn prijzig, en niet iets wat elke moeder zichzelf en haar kindje kado kan doen. Met een grotere groep kan je zo’n draagdoek wél geven.
Draagdoeken – en zakken zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Daarom is het voor dit kado goed om te weten wat de smaak van de mommy to be is. Op www.dragenenzo.nl lees je alles over draagzakken – en doeken en vind je een online shop.


9. Badderspullen (voor moeder, baby of allebei).

Badderen of douchen is een moment van ontspanning. Zeker voor een kersverse moeder! Lekker even opfrissen, met of zonder je kindje. Met name Rituals en Naïf hebben heerlijke verwenproducten op dit gebied. Als de moeder van natuurlijke verzorging houdt is Naïf een ideaal merk voor haar. Rituals blijft ook een goed merk, met heerlijke producten voor moeders en baby’s.
Verzorgings – en badproducten blijven een succes om te geven. Zeker de luxe merken zoals Rituals, omdat ouders zulke spulletjes meestal niet aan zichzelf kado geven.


10. Het Nationale Schoonmaak Cadeau

Lach er maar om, maar oh wat is het relaxed als je huis grondig wordt schoongemaakt. Zeker wanneer je net een kindje hebt! Mama en papa kunnen zich focussen op de baby of lekker uitrusten, terwijl het huis netjes wordt schoongemaakt.
‘Het Nationale Schoonmaak Cadeau’ kan je leuk inpakken in een babyshower verrassingsbox waar nog andere kleinigheidjes in zitten. Je vindt meer informatie op https://www.helpling.nl/nationaleschoonmaakcadeau over dit super handige kado.


11. Mama in het zonnetje zetten

Het blijft om het gebaar gaan. Uiteindelijk vindt jouw vriendin of familielid het vooral heel fijn dat er aan haar gedacht is. Wil je toch wat groter uitpakken voor de babyshower van je vriendin, zus, of nicht, bereid je dan goed voor. Kijk goed wat ze al heeft en wat er nog op haar verlanglijstje staat. Denk met haar mee en onthoud ondertussen wat ze het liefste wil hebben. Neem zeker ook een kijkje in de babykamer om te zien wat daar al staat!
Vergeet tot slot de persoonlijke kadootjes niet. Ze zijn altijd bijzonder om te krijgen en hoeven niet duur te zijn.foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag