8 leuke activiteiten voor een babyshower

8 leuke activiteiten voor een babyshower

Laatst bijgewerkt: 30 november 2018

Wat is er leuker dan de zwangere nog even in de schijnwerpers te zetten voordat de baby wordt geboren? Een babyshower is de perfecte gelegenheid om jouw vriendin, zus, nicht of tante nog even lekker te verwennen, een hart onder de riem te steken en te laten genieten van gezelligheid en liefde van haar vriendinnen. Maar wat doe je nou tijdens zo’n babyshower? Van rompertjes maken to babybingo, wij geven je hieronder tips voor leuke activiteiten. 


1. High tea 

Gezellig bijkletsen onder het genot van een theetje en wat lekkere hapjes. Dat kan iedereen wel gebruiken. Een high tea is een hartstikke leuke activiteit voor een babyshower. 

Een high tea kan je bij iemand thuis houden of buiten de deur. Waarbij het laatste vooral een uitkomst is wanneer iedereen door het hele land verspreid woont. Je kunt dan in een plaats afspreken die ergens in het midden ligt. Wel moet je er rekening mee houden dat je zwangere vriendin nog moet kunnen autorijden, of dat iemand haar oppikt.

Een high tea is ook perfect te combineren met een van de onderstaande leuke activiteiten (2 & 3) en spelletjes (tip 4 t/m 8).


2. Babyrompertjes ontwerpen

Tijdens een babyshower is het leuk om een blijvend aandenken te maken. Daarom is rompertjes ontwerpen zo leuk. Iedereen mag haar eigen blijvende aandenken ontwerpen, wat nog bruikbaar is ook! 

Je kan dit zo simpel of moeilijk maken als je zelf wilt. De makkelijkste manier is om voor iedereen een wit rompertje te kopen en kledingverf. Iedereen kan zo haar eigen rompertje versieren met een leuk patroontje, of er bijvoorbeeld een dier of tekst op schrijven. Als je een stapje verder wilt gaan, dan koop je er ook verschillende stofjes bij en naald en draad (of misschien kunnen een aantal dames wel een naaimachine meenemen). Dan krijg je pas een gepersonaliseerde romper! 

Aan het eind van de dag kan iedereen haar rompertje mee naar huis nemen óf aan de zwangere vriendin geven. Handig hierbij is als je het van te voren afspreekt, dan kun je de stijl van het rompertje op de ontvanger afstemmen. 


3. ABC Babyboek maken 

Een ander leuk blijvend aandenken om tijdens de babyshower te maken is een ABC babyboek. Iedereen kan lekker creatief aan de slag met het maken van dit leerboek voor de baby! 

Voorafgaand de babyshower koop je een leeg (foto)boek, en plak je op elke pagina één letter van het alfabet. Vervolgens kan iedereen tijdens de babyshower zijn gang gaan in het boek, om het ABC leerboek voor de baby compleet te maken. Wanneer de baby groot genoeg is kan hij of zij met het aandenken van de babyshower zijn ABC leren! Om zo’n ABC boek te maken kun je kleurtjes meenemen, stiften en tijdschriften om te knippen en plakken. Je kunt ook van te voren afspreken wie welke letter maakt, zodat er eventueel van thuis bijpassende plaatjes kunnen worden meegenomen.

Je kunt het ABC babyboek ook in zijn geheel al voorafgaand maken, en tijdens de babyshower als cadeau geven. In dat geval moet je wel goed plannen wie het boek wanneer krijgt, en welke letters invult. Het staat namelijk ook weer zo stom als er twee letters missen.


Spelletjes 

Spelletjes zijn altijd leuk voor de sfeer. Je kunt tijdens de babyshower een aantal spellen doen. Je kan er een competitie van maken per persoon, of iedereen in groepen verdelen. Het leukst is het dan natuurlijk, wanneer er een prijs is voor de winnaar of het winnende team aan het eind van de babyshower. 

4. Babyfoto raden

Voor dit spel neemt iedereen een babyfoto van haarzelf mee. Het liefst een zo oud mogelijke, zodat het des te moeilijker is om te raden wie het is op de foto. 

Nummer elke foto en geef iedereen een papiertje waarop zij kunnen schrijven. Vervolgens laat je iedereen op het papier invullen wie zij denken dat op de foto staat. De persoon die het meest foto’s goed heeft geraden, krijgt natuurlijk het meest punten. 

Soms kan het zijn dat niet iedereen die op de babyshower is, elkaar bij naam kent. Dit kan bijvoorbeeld als er verschillende vriendengroepen met elkaar worden gemengd. Daarom kan het een handige tips zijn om bij dit spel ook een lijstje van alle namen naast de foto’s neer te leggen. 

5. Verboden woord

Het verboden woord spel doet het altijd goed op babyshowers en vrijgezellenfeesten. Het is een leuk spel, waarbij je goed naar alle anderen moet luisteren als je wilt winnen! 

Je stelt een verboden woord in, bijvoorbeeld het woord “baby”. Dit woord wordt namelijk geheid ontzettend vaak gebruikt op een babyshower. Degene die het woord zegt, die krijgt strafpunten. Zo kan je bijvoorbeeld alle punten verliezen die je net met het babyfoto raden hebt gewonnen. 

Maak bij dit spel vooraf duidelijke regels. Als het woord “baby” verboden is. Is dan ook “babyshower” verboden, omdat het woord daarin voorkomt? En het meervoud, is dat ook verboden? 

6. Baby-pictionary 

Van veel spellen kun je een baby variant spelen voor op de babyshower, zo ook bij pictionary. Je gebruikt dan alleen zwangerschap en baby gerelateerde woorden, zoals: weeën, luier, zwangerschapsyoga, speen en gynaecoloog. 

Voor dit spel is het handig als je een groot bord hebt waar je papier op kan hangen, of een whiteboard, zodat iedereen duidelijk kan zien wat er wordt getekend. Je verdeeld de groep in een aantal teams en per team moet er geraden worden wat de tekenaar aan het maken is. De tekenaar mag daarbij niet praten! Schrijf van te voren dus ook alle onderwerpen die getekend kunnen worden op een papiertje en doe ze in een bak. De tekenaar moet daar een papiertje uit trekken en dit gaan natekenen. Als vanzelfsprekend heeft het team met de meeste punten gewonnen. 

Heb je geen groot bord waarop getekend kan worden, dan kun je ook gewoon op een A4tje op tafel tekenen. Zorg er dan wel voor dat de groepjes niet al te groot zijn, zodat iedereen goed mee kan kijken met de tekenaar. 

7. 30 seconds deluxe 

Wellicht heb je wel eens van het spel 30 seconds gehoord. Wij gaan hier een deluxe versie voor jou beschrijven, die het extra leuk maakt om dit spel op de babyshower te spelen! 

Als eerst verdeel je iedereen in teams. En je laat iedereen 3 zwangerschaps of baby gerelateerde woorden op een papiertje schrijven. Deze papiertjes gaan in een bak, waar straks uit wordt gespeeld. 

Het spel bestaat uit 3 ronden van 30 seconden. In de eerste ronde moet één team lid in 30 seconden zo veel mogelijk woorden uit de bak beschrijven aan haar teamleden. Per goed geraden woord krijg je een punt. Ieder team speelt eerst deze eerste ronde. Als ieder team is geweest, dan wordt de tweede ronde gespeeld. Alle papiertjes gaan terug in de bak. Eén teamlid moet dit keer weer zoveel mogelijk woorden aan haar team beschrijven, maar dan alleen maar door het noemen van één woord. Raad het team het niet, dan moet je door naar het volgende papiertje. De derde ronde is hetzelfde, alleen dan moet het woord worden uitgebeeld, dus mag alleen het team praten om het proberen te raden. 

Het lijkt erg moeilijk, maar de truc is om vanaf het begin af aan goed op te letten en te onthouden welke woorden er in de bak zitten. Op die manier wordt het een stuk makkelijker om aan de hand van 1 woord, te raden wat er op het papiertje staat!

8. Babybingo

Een wat relaxter spelletje uit ons rijtje is babybingo. Waar je bij 30 seconds en picitionary waarschijnlijk erg fanatiek aan de slag gaat – waar vooral dames lekker door elkaar heen kunnen roepen en tieren – kun je bij babybingo lekker rustig blijven zitten en meedoen. Dat is wel fijn voor de zwangere.

Voor babybingo kun je zelf op de computer de bingovellen maken. Hierbij gebruik je natuurlijk allemaal baby gerelateerde afbeeldingen, zoals een speen, een luier, een rompertje, een kinderwagen, een wiegje, etc. Print natuurlijk ook alle onderwerpen afzonderlijk uit, vouw ze op en stop ze in een grote hoed. De bingomaster zal hieruit de onderwerpen trekken en omroepen. Wie als eerst haar bingokaart vol heeft, die heeft natuurlijk gewonnen. 

Het is leuk om naast een prijs of winnaar, ook af te spreken wat iemand moet doen bij valse bingo. Hierbij kun je denken aan een kinderliedje zingen of misschien zelfs een dagje luiers komen verschonen! foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kinderen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag