Tips voor een originele aankondiging van zwangerschap

Tips voor een originele aankondiging van zwangerschap

Laatst bijgewerkt: 13 december 2018

Zwanger zijn is één van de meest bijzondere periodes in je leven. Een kindje verwachten is iets moois. Wanneer ga je het vertellen? En hoe? Want één ding is zeker: zoiets bijzonders wil je op een leuke manier delen. In dit artikel vind je tips om je zwangerschap op een originele manier aan te kondigen. Van ontroerend tot grappig: in deze blog vind je vast een leuke manier. Hou je niet van toeters en bellen, maar ben je wel gelukkig met je zwangerschap, dan staan er ook originele, bescheiden tips tussen.


1. Humoristische foto

Met een komische foto kan je op allerlei manieren het nieuws overbrengen dat je in verwachting bent. Het kost weinig moeite, en je zal er gegarandeerd leuke reacties op krijgen. Heb je al eens aan de volgende originele foto’s gedacht?

  • Ga op de foto met jullie fietsen, en zet er een klein fietsje bij. Je kan er ook voor kiezen om een kinderzitje op jullie fietsen te monteren.
  • Als je een huisdier hebt, kan je een foto (laten) maken met jullie huisdier met bijvoorbeeld de tekst: Van Pap en Mam krijg ik nóg een mens/eigenaar!
  • Heb je al een kind? Dan kan je je kind fotograferen met een grappig shirtje aan met een hint naar een broertje of zusje.
  • Fotografeer je kind met een grote ‘to do’ lijst waarop onderaan staat: ‘grote boer/zus worden’
  • Maak een leuke foto van jullie twee met schoenen aan, en in het midden twee babyschoentjes.
  • Maak een leuke foto(collage) van jij en je partner en babyspulletjes, om deze op Facebook of Instagram te posten. Zo is je vrienden – of kennissenkring al snel op de hoogte!

https://nl.pinterest.com/pin/410742428495641265/

https://nl.pinterest.com/pin/408209153717399784/

https://nl.pinterest.com/pin/440649144770800483/

Kom je pas op het laatste moment op het idee om een aankondiging te doen met een grappige foto, dan hoeft er niet iemand in de buurt te zijn. Je kan altijd je camera op de zelfontspanner zetten.

Voor deze foto tip zijn nog veel meer leuke ideeën. Misschien ben je zelf heel creatief en heb je nog een veel grappiger suggestie. Deze manier om te vertellen dat je in verwachting bent, kan je helemaal in jullie eigen stijl doen.


2. Een kopje koffie of thee met onderin het goede nieuws

Komen je ouders of vrienden op de koffie? Of je broer of zus? Bied ze dan een kopje koffie of thee aan met onderin het kopje de boodschap dat jullie een kindje krijgen. Een hele leuke manier om te vertellen dat je een kindje krijgt, zonder toeters en bellen. Het is grappig en no nonsense, maar je zal er je familie en vrienden zeker mee verrassen.

Om deze leuke suggestie uit te voeren, kan je het beste witte kopjes gebruiken. Je kan op de kopjes schrijven met speciale porseleinstiften.


3. Een foto van de positieve zwangerschapstest of van de echo

Een positieve test is een mooie manier om te laten weten dat je zwanger bent, omdat het zien van de test een heel bijzonder moment is. Door een foto te laten zien van de positieve zwangerschapstest, kan je dit moment delen met je familie en vrienden.
Je kan hem meenemen naar je familie en plotseling tevoorschijn halen, maar je kan hem ook opsturen of hem tussen een reeks andere foto’s stoppen. Verrassing!

Een andere manier om je zwangerschap aan te kondigen, is een foto van de echo. Een heel bijzonder moment, en daarom zo mooi om te delen met de mensen die dichtbij je staan.


4. Aankondigen met een letterbord of lightbox

Met een lightbox of letterbord kan je heel leuk een zwangerschap aankondigen als je familie of vrienden langskomen. Hang het bord op een opvallende plek, en kijk hoe lang het duurt voor iemand het ziet. Zodra je daaraan toe bent, kan je de letterbox richting de straatkant zetten (vooral leuk als je in een gezellige buurt woont).

Ook dit is een originele recht voor z’n raap aanpak als je niet van toeters en bellen houdt, maar het toch graag van de daken wil schreeuwen dat je zwanger bent.


6. Vertel het goede nieuws met een kraskaart

Er zijn hele leuke kraskaarten te koop, speciaal om te vertellen dat je in verwachting bent! Laat opa en oma, vriendinnen en eventueel neefjes of nichtjes lekker krassen, totdat het goede nieuws onthult wordt. Deze suggestie is leuk vanwege de spanning en nieuwsgierigheid die je opbouwt met de kraskaarten. De reacties van je familie en vriend (in) en kan je eventueel vastleggen met je camera.


7. Een kaart of fles waarop staat dat je stopt met alcohol drinken

Sta jij ook bekend als feestbeest? Dan kan je een grappige kaart naar je vrienden versturen met de boodschap dat je voorlopig niet meer drinkt…omdat er een kleine op komst is!
Je kan deze boodschap ook op een wijnfles schrijven, zodra je vrienden of ouders een borrel komen drinken. Jij slaat even over!
Als je nog een stapje verder wilt gaan, kan je voor je ouders een glas wijn inschenken, en voor jezelf Jip en Janneke wijn van de HEMA op tafel zetten. Deze laatste suggestie is ook leuk voor als je nog kleine neefjes of nichtjes hebt, die gezellig een glaasje mee drinken.


8. De reactie van je familie vastleggen met verschillende camera’s

Deze suggestie is nog niet zo bekend, en daarom erg leuk. Nodig samen jullie familie en vrienden uit en stuur aan op een groepsfoto met iedereen erop (één van jullie twee kan deze maken, of anders de zelfontspanner).  Maak een groepsfoto met elke telefoon die er is, en zeg telkens: ‘Zeg eens cheese!’

Tijdens de laatste foto roept je partner: ‘Zeg eens (jouw naam) is zwanger!’, en iedereen zal blij reageren als het lampje gaat branden. Erg leuk is dat je samen met je partner de reactie van jullie familie en vrienden vereeuwigd hebt op jullie eigen camera. Niet moeilijk, maar wel heel gezellig. Het enige wat je hoeft te doen, is een leuke smoes verzinnen om groepsfoto’s met een aantal verschillende telefoons te maken.


9. Een voorleesboek aan Opa en Oma geven

Als opa en oma graag voorlezen, dan is dit de leukste manier om te vertellen dat je zwanger bent. Pak een kinderboekje leuk in en geef het aan opa en oma. Als ze het uitpakken zien ze snel genoeg waarom je het gegeven hebt. Een bescheiden manier om te vertellen dat je in verwachting bent, en daarom juist zo lief. Dit kado kan je geven aan je ouders en schoonouders.


10. Vertel het met een fotolijstje voor opa en oma

Geef de toekomstige opa en oma een fotolijstje zonder een foto erin, maar wel met een lief stukje tekst. Dat kan bijvoorbeeld de tekst hieronder zijn, maar je kan ook je eigen creativiteit gebruiken.

Je kan mij nog niet horen
Je kan mij nog niet zien
Maar lieve Opa en Oma, als ik word geboren
mag ik dan in dit lijstje misschien?”

Een hele lieve manier om te vertellen dat je zwanger bent, waar je een hele leuke reactie op zal krijgen!


12. Een kijkdoos maken

Deze aankondiging voor je zwangerschap kost wat tijd, maar is wel heel erg leuk. Maak een kijkdoos van bijvoorbeeld je huis, waarin je de babykamer laat zien. Op de vloer van de babykamer kan je de datum zetten van wanneer je uitgerekend bent. Je kan ook de hele kijkdoos inrichten als babykamer, al blijft er dan nog weinig over om te ontdekken. Dit is een hele leuke én originele aankondiging van zwangerschap voor je familie en vrienden.


13. Je familie verrassen tijdens een etentje

Familie etentje thuis of in een restaurant? Dan kan je op een originele manier je zwangerschap bekend maken door de toekomstige opa en oma te feliciteren met een sausje (hiermee kan je op de borden schrijven) maar je kan ook vlaggetjes met de aankondiging in het eten prikken.
Wil je tijdens een etentje in een restaurant je zwangerschap aankondigen, dan kan je het beste met het personeel bespreken wat de mogelijkheden zijn vanuit de keuken.


14. Vertel het nieuws op een vakantiefilmpje

Veel mensen maken graag een vakantiefilmpje om te laten zien hoe hun vakantie was. Als je (net) zwanger bent, kan je de aankondiging mooi in een vakantiefilmpje stoppen. Je kan voor een plotselinge aankondiging kiezen, maar nog leuker is om verspreid door het filmpje steeds babyspulletjes voorbij te laten komen. Hoe snel zou je familie het in de gaten hebben?


Vertel het op je eigen manier

Zwangerschap is voor iedereen bijzonder, en iedereen wil op haar eigen manier aankondigen dat ze in verwachting is. Tussen onze suggesties vind je allerlei leuke ideeën. Sommige aankondigingen kosten wat tijd (zoals de kijkdoos), maar met andere suggesties ben je zó klaar om je familie en vrienden te verrassen.
Vergeet vooral niet om je verder niet al te druk te maken in een tijd dat er veel op je af gaat komen. Veel plezier!foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kinderen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag