Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

14 leuke doop kado’s

14 leuke doop kado’s

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

De doop is een bijzondere en belangrijke gebeurtenis. Een feestelijke dag, waarop het gebruikelijk is om het degene die gedoopt wordt een kado te geven. Maar wat is nu eigenlijk een leuk en origineel doop kado? Wij zetten een aantal leuke kado’s voor kinderen en volwassenen voor je op een rij, van sierraden tot boeken, en van speelgoed tot bestek.


Gepersonaliseerde spaarpot

Er zijn ontzettend veel verschillende gepersonaliseerde spaarpotten te vinden. Een zilveren schoentje met daarin de initialen van het kind gegraveerd. Een houten kubus met zijn of haar naam erop. Een spaarvarkentje van zilver, of een variant met vrolijke kleuren. Er zijn zelfs spaarpotten waarop je zelf een foto kunt laten drukken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Dooparmbandje

Dooparmbandjes zijn er in vele soorten en maten. Je kunt kiezen voor een exemplaar met kralen en bedeltjes, een zilveren armbandje met een gegraveerd naamplaatje, of een armbandje waarin een kruisje verwerkt is. Een dooparmbandje is een persoonlijk kado en zal altijd een aandenken blijven aan die ene mooie dag. De armbandjes zijn in veel verschillende varianten en prijsklassen verkrijgbaar.

Doopbijbel of boek

Doopbijbels zijn boeken met daarin niet alleen Bijbelverhalen, maar vaak ook pagina’s die zelf in te vullen zijn. Daarnaast is het vaak mogelijk om de boeken te personaliseren met bijvoorbeeld een foto of de naam van het kind. Naast een doopbijbel zijn er ook veel (prenten)boeken over het dopen zelf verkrijgbaar. Hierin staan onder andere verhaaltjes over de doop, de kerk en het feest dat erna vaak gehouden wordt. Deze boeken zijn door de verhaaltjes en tekeningen niet alleen leuk voor het kindje zelf, maar zeker ook voor eventuele broertjes en zusjes, voor wie de dag vaak een enorme beleving is.

Ketting met kruisje

Een ketting met daaraan een kruisje is een doop kado waar het kind nog jaren plezier van heeft. De ketting kan immers steeds vervangen worden, waardoor het kind het lange tijd kan blijven dragen. Er zijn prachtige kettinkjes verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen, bijvoorbeeld zilver, goud of met gekleurde steentjes erin. Er zijn kettinkjes waarin de naam van het kind verwerkt kan worden door het op de achterkant van het kruisje te graveren. Sommige kettinkjes hebben een extra bedeltje waar je de naam van het kind in kan laten graveren. Hierdoor kun je van de ketting een prachtig persoonlijk kado laten maken.

Tand- of haarlokdoosje

Een doosje waarin de eerste tandjes en/of haarlokjes van een kind bewaard kunnen worden, is altijd een leuk geschenk. De doosjes zijn vaak een pronkstuk in de kinderkamer en zijn daarom vaak bijzonder om te zien. Er zijn veel verschillende soorten doosjes verkrijgbaar. Kies voor een zilveren schoentje, of doosje. Ga voor een locomotiefje met wagonnetjes, of kies uit een van de talloze verschillende diertjes. Extra leuk is dat veel van deze doosjes gepersonaliseerd kunnen worden door er een naam of initialen in te laten graveren. Hierdoor wordt het kado nog persoonlijker.

Badjas met naam

Een badjas met daarop de naam van het kindje geborduurd, is een origineel en persoonlijk kado. De badjassen zijn verkrijgbaar in tientallen verschillende kleuren en uitvoeringen, waardoor je er zeker een kunt vinden die bij het kind past. Het leuke aan een badjas is dat het iets is dat dagelijks gebruikt zal worden, waardoor je een kado geeft waar zowel het kindje als de ouders iets aan hebben. Kies voor een felgekleurd exemplaar met de naam van het kindje groot op de rug, of ga voor een badjas in een zachte, natuurlijke kleur, waarbij de naam subtiel op de borst geborduurd staat.

Kinderbestek

Wat is er leuker voor een kind dan met zijn eigen bestek eten? Het aanbod van kinderbesteksets is enorm. Zo heb je de bekende zilverkleurige setjes met daarop een iets verhoogde afbeelding van een beertje, maar tegenwoordig zijn er nog veel meer varianten. Besteksetjes met Disneyfiguren, met vrolijke kleuren, diertjes, kunststof handvaten, of zelfs bestek dat volledig van kunststof gemaakt is. Woezel en Pip, Jip en Janneke, Winnie de Poeh, Cars, en Nijntje, hebben tegenwoordig allemaal hun eigen bestek. Voor ieder kind iets wils. En ook voor dit kado geldt dat er veel varianten zijn die je kunt laten graveren, waardoor je bestek kado kan doen waar de naam van het kind opstaat.

Tutpopje met naam

Veel kinderen zijn gek op een tutpopje. Ze nemen het popje het liefst overal mee naartoe. Ze vinden het heerlijk om met de zachte stof te knuffelen, vouwen het in hun handje of drukken het tegen hun gezicht. Ze hebben het tutpopje vaak zelfs nodig om rustig te worden of in slaap te vallen. En als het tutpopje niet gebruikt wordt als knuffel, dan kan het gebruikt worden ter decoratie van de kinderkamer. Het leuke is dat er veel verschillende tutpopjes verkrijgbaar zijn waar je de naam van het kind in kan laten borduren. Zo geef je een uniek en gepersonaliseerd kado waar het kindje heerlijk mee kan knuffelen.

Speelgoed van De Ark van Noach

Als je op zoek bent naar een kado waar het kind iets mee kan doen, dan is speelgoed van De Ark van Noach een leuk idee. Niet alleen is het leuk dat de ouders van het kind op die manier spelenderwijs het verhaal van De Ark van Noach kunnen overbrengen, maar het kind zal er ook nog eens uren speelplezier aan bleven. Er zijn verschillende fabrikanten die het speelgoed produceren. Sommige boten kunnen werkelijk drijven en zijn dus ook geschikt om mee in bad te spelen, andere zijn van hout gemaakt en meer een soort puzzel, en weer andere zijn voorzien van verschillende liedjes en dierengeluiden. Hoe dan ook is het speelgoed niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook nog eens leerzaam.

Sierradendoosje

Een glanzend zilver sierradendoosje, waarin bijvoorbeeld het dooparmbandje van het kindje bewaard kan worden. Of juist een houten exemplaar, dat het kind als hij daar oud genoeg voor is zelf kan beschilderen. Een sierradendoosje dat muziek maakt, met een dansende ballerina. Of juist een stoer ruimteschip-achtig doosje met een astronaut erop. Of het kind nu gek is op dieren, prinsessen of tekenfilmfiguren, voor ieder kind valt er wel een geschikt sierradendoosje te vinden, waarin kleine aandenkens veilig bewaard kunnen blijven.

Doop kado voor volwassenen

Waar er voor kinderen genoeg verschillende kado’s te vinden zijn, is dat voor volwassenen toch altijd nét iets lastiger. Toch hebben we een paar leuke suggesties voor je.

Sierraad

Ook voor volwassenen is een ketting of armband met daaraan een kruisje een mooi kado. Je zou ook voor een bedeltje met daarop de datum van de doop kunnen gaan om een uniek aandenken aan de dag te geven.

Boek

Er zijn verschillende (Christelijke) boekwinkels waar je prachtige geloofsgerelateerde boeken of cd’s kan kopen. Deze boekwinkels hebben vaak ook verschillende kadoartikelen, zoals kaarsen, boekenleggers, sierraden of notitieboekjes. Je kunt natuurlijk kiezen voor een boek dat iets te maken heeft met het geloof, maar als de persoon die gedoopt wordt dol is op lezen, is ieder ander boek waarschijnlijk ook een goed kado.

Een fles wijn + kaart

Een goede fles wijn om de doop te vieren, is een leuk kado voor iemand die wel houdt van een wijntje. Bij de Christelijke boekhandel zou je nog een mooie doopgerelateerde kaart uit kunnen zoeken om bij de fles wijn te geven.

Kadobon

Net als bij iedere andere feestelijke gelegenheid, doet een kadobon het ook op een doopfeest goed. Dus mochten bovenstaande opties niet zijn wat je zoekt, dan kun je altijd nog een bon van een leuke winkel, een goed restaurant, of bijvoorbeeld de bioscoop kopen. Zo kom je evengoed met een leuk kado en kan de ontvanger zelf bepalen waar hij het aan uitgeeft.

Een leuk doop kado

Hopelijk hebben bovenstaande tips je een idee opgeleverd voor leuk doop kado. Gepersonaliseerde kado’s zoals bijvoorbeeld een badjas, tutpopje of spaarpot zijn leuke persoonlijke kado’s. Speelgoed van De Ark van Noach of de doopbijbel zijn leuk om te geven, omdat het kind hier zelf iets mee kan doen. Voor volwassen en oudere kinderen zijn er geloofsgerelateerde sierraden en boeken te vinden. Wil je liever iets geven dat niet direct iets met het geloof te maken heeft, omdat je bijvoorbeeld zelf niet gelovig bent? Kies dan voor een neutraal kado, zoals bijvoorbeeld een boek of een kadobon.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado Kinderen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag