De 10 leukste kraamkado’s

De 10 leukste kraamkado’s

Laatst bijgewerkt: 27 juli 2018

Wanneer je op kraamvisite gaat wil je natuurlijk niet met lege handen aankomen. Een geboorte is een heuglijk moment wat met een leuk kraamkado voor de pasgeborene extra luister wordt bijgezet. Maar wat neem je het beste mee voor de baby of de kersverse ouders? Kiezen kan nog behoorlijk lastig zijn. Niet alleen vanwege de enorme keus aan kraamkado’s maar ook doordat je lang niet altijd zeker weet of wat je hebt uitgekozen ook echt in de smaak zal vallen.

Het is altijd een prima optie om een praktisch kado te geven met spullen die tijdens de babytijd goed van pas zullen komen. Nuttige producten zoals luiers, hydrofiele doeken en verzorgingsproducten zijn daarom altijd een uitstekend kraamkado. Daar kun je ook zelf een mooi pakket van samenstellen waar de ouders nog lang plezier van zullen hebben. De babytijd is tenslotte al duur genoeg!

Wil je liever iets met wat meer persoonlijke inbreng? Kies dan een kadootje uit deze lijst met de 10 leukste kraamkado’s.


Leuke kraamkado’s voor elke baby

In deze lijst met 10 leukste kraamkado’s hebben we nadrukkelijk gekozen voor leuke kadootjes die niet heel erg smaakgevoelig zijn maar eigenlijk altijd wel gewaardeerd zullen worden. Baby- of kinderkleding geven lijkt bijvoorbeeld al snel een goede optie en dit kan ook zeker in de smaak vallen, maar het kan ook zomaar op de bodem van de kledingkast belanden en nooit gedragen worden.

Ook wanneer je iets ‘op de groei’ koopt kan dat betekenen dat het nooit gebruikt wordt, denk aan schoeisel in een bepaalde maat. Wanneer een kindje laat leert lopen worden ook die schattige schoentjes of laarsjes wellicht wel nooit gedragen. Wanneer je dus niet 100% zeker weet dat de ouders er helemaal weg van zullen zijn koop je het beste maar geen kleding of schoentjes voor de baby, maar kies je een van de andere kado’s uit onze lijst met 10 leukste kraamkado’s.


Kadotip 1: Geef een newborn shoot kado

Alhoewel papa’s en mama’s tegenwoordig allemaal wel een smartphone met een prima camera hebben blijft een fotoshoot van een professionele fotograaf toch iets heel bijzonders. Bij een babyshoot (ook wel newborn shoot genoemd) komt de fotograaf bij je thuis om je baby in de eigen omgeving op de gevoelige plaat vast te leggen. Dat zorgt voor geweldige foto’s die je als ouders nog lang zult koesteren. Als je het te duur vindt om in je eentje een fotoshoot te geven kun je natuurlijk altijd afspreken met een aantal andere familieleden, vrienden of vriendinnen om dit samen te doen.


Kadotip 2: Mijlpaal babykaartjes

Mijlpaal babykaartjes zijn de moderne variant op het babyboekje van vroeger, waarin je als ouders alle informatie bijhield over de ontwikkeling van je kindje. Vooral in de hectische begintijd vergeet je namelijk nogal snel wat en dan is het handig om op te kunnen schrijven wat er allemaal gebeurt. Zoals de eerste woordjes, de eerste keer op de buik rollen en natuurlijk de eerste stapjes. Voor elk van die speciale mijlpalen zit er een apart kaartje in de set babykaartjes. Die kun je als ouder zelf voorzien van de datum en je aanvullende gedachten en opmerkingen. In de bewaarbox vind je ze altijd makkelijk weer terug. Een leuk kadootje om alle bijzondere momenten vast te leggen zodat je ze nooit meer vergeet.


Kadotip 3: Kookboek voor baby’s

Eten moet gezond zijn voor jonge kinderen, maar vooral ook leuk en afwisselend blijven. Wanneer ouders overwegend willen koken zonder pakjes, zakjes of zonder terug te hoeven vallen op de standaard babyvoeding dan is een kookboek voor baby’s en/of peuters altijd een leuk kraamkado.

Een aantal goede voorbeelden van deze kookboeken zijn:

  • Culibaby – Drie topchefs die zelf vader en/of grootvader zijn hebben maaltijden samengesteld voor baby’s en hun ouders, waarbij iedereen hetzelfde eet. De portie voor de kleine hoeft alleen nog maar eventjes door de blender worden gedaan.
  • Keet Smakelijk – Een soepboek voor peuters met de lekkerste soepjes vol met groente en zonder zout. Bekroond tot beste voedingsinitiatief voor peuters. Zowel het boek als de soepen zijn altijd licht verteerbaar.
  • Easy Peasy – Boordevol recepten voor jonge kinderen die gemakkelijk te maken zijn maar ook heel gezond en lekker zijn.

Kadotip 4: Set voor het maken van een gipsafdruk

Baby’s groeien als het goed is als kool. Daarom is het altijd geweldig leuk om de vorm van hun kleine handjes of voetjes voor eeuwig vast te leggen. Dat kan met een set voor het maken van je eigen gipsafdruk. Het is heel makkelijk om te doen, is niet schadelijk voor de gezondheid en blijft voor altijd een unieke herinnering. Er zijn allerlei verschillende gipssetjes te krijgen, waarbij het gips vaak al in een sierdoosje of blik zit. Standaard is de gipsafdruk in 2D en dus vrij oppervlakkig (geschikt voor hand- of voetafdruk). Je kunt ze echter ook krijgen waarbij de handjes of voetjes helemaal in 3D worden gevangen. Dit is een iets bewerkelijker proces, maar wel met een fantastisch eindresultaat natuurlijk.


Kadotip 5: Kinderboek met eigen naam

Een kraamkado waarin de naam van de baby is verwerkt is altijd een succes. Zoals bijvoorbeeld een kinderboek, waarbij de letters van de naam ook nog eens het verloop van het verhaal bepalen. Dat maakt elk boek tot een uniek avontuur waar zowel kinderen als hun ouders nog jaren van zullen genieten. Op de website van Wonderbly kun je zo’n boek bestellen, waarbij je kunt kiezen uit verschillende basisverhalen die telkens helemaal worden aangepast aan de naam van de baby. Ook dingen zoals de gebruikte kleuren zijn zelf in te stellen, wat elk boek nog unieker maakt.


Kadotip 6: Rompertje met speen en speenkoord

Zoals elke ouder wel weet ben je spenen van je baby over het algemeen weer heel snel kwijt. Ze rollen regelmatig over de vloer en als dit gebeurt terwijl je kindje in de kinderwagen zit sneuvelen er ook al gauw een aantal onderweg, die je natuurlijk nooit meer terug vindt. Met een speenkoord is dat probleem verleden tijd. Daarom is een rompertje met een speenkoord altijd een leuk en heel handig kado. De speen zit zo altijd aan de kleding vast, waardoor hij snel is teruggevonden als de baby hem laat vallen. Er zijn tal van mooie rompers met speenkoord voor zowel jongens als meisjes, maar natuurlijk kun je ook kiezen voor een los speenkoord.


Kadotip 7: Babyboekjes

De kleurrijke kijk-, voel- en voorleesboekjes over Nijntje, Woezel & Pip, Dikkie Dik en Rupsje Nooitgenoeg vervelen nooit, want deze babyboekjes zijn altijd leuk en heel leerzaam. Keer op keer moet het boekje opnieuw worden doorgebladerd want vooral de herkenning is leuk en ook nog eens heel belangrijk voor de ontwikkeling. De voelboekjes zijn vaak een groot succes, want de verschillende materialen aanraken is interessant en soms maken ze ook nog een bijzonder geluidje. Kortom, met een babyboekje kun je eigenlijk niet mis wanneer je op zoek bent naar een leuk en leerzaam kraamkado.


Kadotip 8: Een baby douchehandschoen

Voor de eerste keer onder de douche met je baby is reuze spannend en ook wel een beetje eng. Door al dat water word je baby namelijk behoorlijk glibberig! Een douchehandschoen is daarvoor de perfecte oplossing. Die handschoen doet je om hand en onderarm, waardoor je altijd veel grip hebt op je kindje. De handschoen is gemaakt van materiaal dat juist meer houvast biedt als het nat wordt. Natuurlijk zijn de baby douchehandschoenen ook in allerlei vrolijke vormen en kleuren verkrijgbaar, waardoor het douchen altijd een feestje is voor de baby!


Kadotip 9: Wasbare zwemluiers

Zwemmen is leuk en gezond, ook voor de allerkleinsten. Bij baby’s en peuters die nog luiers dragen zit een ongelukje alleen wel in een klein hoekje en gewone luiers zijn nu eenmaal niet bedoeld om heel nat te worden. Een wasbare zwemluier is dan helemaal perfect, want deze vrolijk gekleurde luiers maken een zwembroekje of zwempakje overbodig. In tegenstelling tot eenmalige zwemluiers is een wasbare variant bovendien altijd weer schoon te maken en opnieuw te gebruiken. Uiteraard zijn wasbare zwemluiers te koop met allerlei mooie dessins!


Kadotip 10: Opbergzak met naam

De meeste kinderen verzamelen op jonge leeftijd al in korte tijd een enorme hoeveelheid spullen. Speelgoed, knuffels, spellen en boekjes nemen al snel veel ruimte in op de kinderkamer. Een grote opbergzak is dan een goede manier om die spullen makkelijk op te kunnen ruimen. Dat is op zich al een prima kraamkado, maar met de naam van het kind erop wordt het nog vele malen leuker! De zak kan bijvoorbeeld van jute zijn gemaakt of gewoon van stof, waarbij die in het tweede geval ook in talloze kleuren is te krijgen. Naast de naam kan de opbergzak ook van nog meer leuke teksten worden voorzien om er een nog persoonlijker kadootje van te maken.


Kado’s voor het hele gezin?

Kraamkado’s zijn in de eerste plaats voor de baby bedoeld. Uiteraard is het ook heel leuk om niet alleen wat voor de baby mee te nemen want ook de kersverse moeder zal een presentje zeker kunnen waarderen. Dat kan iets heel praktisch zijn, zoals bijvoorbeeld een lekkere handcrème. Met een pasgeboren baby ben je namelijk continu je handen aan het wassen en drogen je handen snel uit. Maar ook iets om over een tijdje heerlijk mee te kunnen ontspannen zal ongetwijfeld in de smaak vallen, zoals een cadeaubon voor een massage of een wellness arrangement.

Als de nieuwe baby niet enig kind is maar al broertjes en/of zusjes heeft, dan is het voor die kinderen altijd erg leuk om zelf ook een kadootje te krijgen. Het is uiteraard geen moeten, maar het zal de feestvreugde alleen nog maar vergroten. Het hoeft helemaal niet groot of duur te zijn, ook een kleinigheidje zal ongetwijfeld altijd in de smaak vallen.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag