Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

11x leuke kado’s voor een kind van 5 jaar

11x leuke kado’s voor een kind van 5 jaar

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Hiep, hiep, hoera! Misschien wordt jouw kind binnenkort vijf jaar, of zoek je een leuk kadootje voor je neefje, de dochter van je beste vriendin of je oppaskindje. Het kan soms best lastig zijn om een geschikt kado te vinden voor een kindje, helemaal als je zelf geen kinderen hebt. Om je een beetje op weg te helpen, vind je in dit artikel een aantal tips voor kado’s waar een vijf jarige heel blij mee zal zijn! Voor welke gelegenheid zoek jij een kado voor een kind van vijf jaar? Een verjaardag, omdat hij of zij kan fietsen zonder zijwieltjes of gewoon voor de zomaar?


1. Ga voor het zogenoemde constructiespeelgoed: met Lego of Duplo kan het niet mis gaan

De motoriek van een kindje van vijf jaar wordt steeds beter. Vanaf deze leeftijd kan een kind dus prima uit de voeten met Lego, Playmobil en Duplo. Je hebt niets voor niets dit speelgoed met een leeftijd tot en met vijf jaar en vanaf vijf jaar! Constructiespeelgoed als Lego, Duplo of Playmobil is duurzaam, want je kind blijft het speelgoed jaar na jaar na jaar weer gebruiken. Het blijft leuk! Ook handig: dit soort speelgoed is in elke prijsklasse verkrijgbaar. Je kunt een klein setje Lego, Playmobil of Duplo kopen, die vaak nog geen vijf euro kostten, maar ook hele bouwpakketten van meer dan vijftig euro. Zo is voor elk budget een mooi kado voor een kind van vijf jaar beschikbaar!

https://nl.pinterest.com/pin/843510205188265690/


2. Verkleedkleding: geef de fantasie van de vijf jarige een boost!

Een ander kado waar een vijf jarig kind heel blij van wordt, is een mooie set verkleedkleding. Het hoeft voor kinderen echt geen speciale gelegenheid te zijn om gekke verkleedkleding aan te trekken: jij hebt van ook mooie herinneringen aan de verkleedkist uit je jeugd. Kinderen van vijf jaar zijn steeds meer bezig met het verzinnen van verhaaltjes en scenario’s. Met leuke verkleedkleren kunnen zij die fantasie helemaal uitbouwen! Ga voor een vijf jarig meisje bijvoorbeeld voor een outfit uit de Disney film Frozen en voor een stoer vijf jarig jongetje kies je voor een superheld of een brandweerman. Je koopt leuke verkleedkleding online, bij een speelgoed- of feestwinkel. Dat zal zeker in de smaak vallen!


3. Een mooie puzzel: al spelend leren

Een puzzel is leuk voor elke leeftijd. Vanaf vijf jaar is puzzelen een stuk uitdagender, en kan het kind al goed overweg met puzzels van meer dan zestig stukjes. Wat is er nou leuker om met een kleuter samen te spelen en letterlijk te zien hoe de puzzelstukjes gaan passen?! Zo kan de vijf jarige al spelend leren hoe hij of zij steeds sneller een vraagstuk kan oplossen. Je hebt tegenwoordig puzzels in duizenden verschillende uitvoeringen: zo zit er vast een puzzel bij van het favoriete thema van de vijf jarige waar jij een kadootje voor zoekt!


4. Slijm: glibberen, griezelen en glijden!

Maakte jij vroeger ook wel eens ‘smurfensnot’ met afwasmiddel in een boterhamzakje? Dat was leuk! Tegenwoordig kun je gewoon een kant en klaar pakket voor slijm in de speelgoedwinkel kopen. Wel zo fijn, want zo weet je zeker dat de ingrediënten van de slijm kindvriendelijk zijn en dat er niets in zit dat eventueel schadelijk kan zijn voor de kleuter. De vijf jarige zal eindeloos kunnen spelen met het slijm, dat jullie samen kunnen maken. Ook dit kado is geschikt voor een wat kleiner budget: je kunt ook een kant en klaar pakket voor slijm bij goedkopere winkels als de Action of het Kruidvat kopen voor een klein prijsje. Fijn!


5. Klei en kleivormpjes: eindeloos knutselen en spelen

Vind je een slijm pakket iets te glibberig? Dan kun je er ook voor kiezen om klei kado te geven aan een kind van vijf jaar. Klei helpt kinderen spelenderwijs hun fantasie te ontwikkelen: wat dacht je van het maken van taartjes van klei, kastelen en zelfs kleine poppetjes om mee te spelen? Van klei kun je nooit genoeg hebben: je kunt emmertjes in alle kleuren van de regenboog kopen. Ook zijn kleivormpjes een prachtig kado. Zo kan de vijf jarige nog mooiere taartjes bakken!


6. Een trampoline: heerlijk buiten bewegen!

Ben jij de gelukkige eigenaar van een tuin? Dan is een trampoline een perfect kado voor een vijf jarig kind! Kinderen van deze leeftijd zijn gek op ontdekken in de buitenlucht, en wat is er dan leuker dan springen, salto’s maken en rondjes rennen op een eigen trampoline? Jij kunt er lekker naast gaan zitten met een lekker kopje koffie, terwijl het kind zich uren kan vermaken op de trampoline. Kies voor een trampoline met een veiligheidsnet eromheen, zo weet je zeker dat er geen ongelukjes kunnen gebeuren.


7. Een kindercamera als Kidizoom: voor de fotograaf in de dop

Hoe leuk: je kunt tegenwoordig een kindercamera kopen! De vijf jarige in kwestie groeit op met smartphones en tablet om zich heen. Kinderen vinden het heerlijk om net als papa of mama te doen, en dus ook een fotootje te kunnen schieten. Met een kindercamera kan dat op een veilige manier (oftewel, zonder dat hij of zij de foto’s per ongeluk doorstuurt naar jouw contactenlijst): de Kidizoom is hier een voorbeeld van. Met de Kidizoom kan het vijf jarige kind foto’s van de hele familie én zichzelf maken, filmpjes opnemen en deze bewerken met gekke filters op de computer. Dat zorgt voor urenlang plezier!

https://nl.pinterest.com/pin/221450506667267441/


8. Een glijplank: de vijf jarige kan blijven ontdekken (binnen én buiten)

Een kind van vijf kan niet genoeg krijgen van avonturen. Daarom is een glijplank een ontzettend goed kado voor deze leeftijd. Je kunt door middel van een glijplank namelijk bijna elke plek in en om het huis omtoveren tot een speeltuin! De vijf jarige glijdt zo van de bank, het muurtje buiten of zijn of haar bed. De houten of plastic plank is namelijk gemakkelijk vast te maken aan welk oppervlak dan ook. Ook leuk om mee te nemen op vakantie!


9. Een kinderfiets: rondrijden zonder zijwieltjes!

Kan de vijf jarige voor wie jij een kado zoekt al zonder zijwieltjes fietsen? Waarschijnlijk wel, want rond deze leeftijd gaat het kind vaak al zelf fietsen, zonder hulpmiddelen. Een leuk kado is dan ook een echte kinderfiets voor een kind vanaf vijf jaar. De wielen zijn wat groter, zodat hij of zij ook zonder zijwieltjes rond kan crossen. Misschien fietsen jullie straks samen wel naar school! Een fiets is natuurlijk wel wat duurder, maar als je een kleiner budget hebt kun je er ook voor kiezen om (als je weet dat het kind een nieuwe fiets krijgt) gave accessoires kado te geven, zoals een kekke fietsbel of een mooie fietsmand.


10. Een gezelschapsspel: spelen met het hele gezin

Vanaf vijf jaar kan een kind ook goed mee doen met een gezelschapsspel. Het is ontzettend gezellig om met het hele gezin een spelletje te doen: zo brengen jullie samen tijd door, maar leert de kleuter ook om te gaan met verliezen en geduld te creëren als het zijn of haar beurt niet is. Super educatief, dus! De meest populaire bordspellen bestaan ook in junior vorm: wat dacht je van Monopoly Junior of Kolonisten van Catan Junior? Natuurlijk doen klassieke bordspellen als Mens Erger Je Niet of Ganzenbord het ook altijd goed. Voor welk bordspel kies jij?


11. Een abonnement op de dierentuin: vol plezier naar dieren kijken

Misschien wonen jullie wel vlakbij een mooie dierentuin, zoals Dierenpark Amersfoort of Dierentuin Blijdorp in Rotterdam. Hoe leuk is het om je kleuter een kado te geven waar hij of zij lang wat aan heeft, zoals een abonnement op de dierentuin? Zo kun je voor een langere periode genieten van alles wat de dierentuin te bieden heeft. Je hoeft niet in één dag alle dierenverblijven langs, maar kunt ervoor kiezen om steeds een bepaald dier of een bepaalde zone in de dierentuin te ontdekken. Zo heeft je kind alle tijd om echt álles over een bepaalde diersoort te leren, en natuurlijk om lekker te keten in de bijbehorende speeltuin. Een abonnement op de dierentuin zorgt voor een hoop plezier, leerzame momenten en tijd die jullie samen kunnen spenderen. Een top kado!

https://nl.pinterest.com/pin/405816616421556449/


Een kado voor een kind van vijf jaar vinden kan best ingewikkeld zijn. Kinderen van vijf zijn volop bezig om op avontuur te gaan, meer te leren en te praten. Het is daarom leuk om een kado te kopen die aansluit bij deze levensfase. Wat dacht je van een puzzel, constructiespeelgoed als Lego of Duplo of een gezelschapsspel? Zo kan de vijf jarige volop leren terwijl hij of zij aan het spelen is. Als het kind dol is op buitenspelen, is een trampoline of een glijplank een goed idee. Die glijplank kun je immers overal aan vast maken – binnen of buiten! Om de fantasie van de vijf jarige een boost te geven, zijn creatieve kado’s als slijm, klei of verkleedkleding fantastisch. Daarmee kan de kleuter zich eindeloos vermaken met zelfverzonnen verhaaltjes. En wat dacht je van een camera speciaal voor kinderen? Dan kan de vijf jarige zelf foto’s maken én deze bewerken op de computer. Een fantastisch kado is ook een abonnement op de dierentuin. Zo heb je een kado voor een langere tijd én breng je lekker veel tijd door met de kleuter. Welk kado koop jij?Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado Kinderen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag