Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

11 Leuke kado ideeën voor een meisje van 3 jaar

11 Leuke kado ideeën voor een meisje van 3 jaar

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Een meisje dat drie jaar wordt ontwikkelt zich volop. Meisjes van drie zijn nieuwsgierig, krijgen een eigen wil en kunnen steeds meer gericht spelen en knutselen. Een hele leuke leeftijd om een mooi kado uit te kiezen. Wat past er nu het beste bij een meisje van drie jaar en wat is het allerleukste om te geven? Wij zochten het voor je uit en doen een aantal suggesties voor elk budget en elk type meisje. Geen peuter is namelijk hetzelfde. Elk kind heeft andere belangstellingen en behoeftes.


Algemeen over meisjes van drie jaar en wat ze leuk vinden.

Op de leeftijd van drie jaar gebeurt er heel veel in de ontwikkeling van je kindje. Ze krijgt steeds meer fantasie, gebruikt langere zinnen en ook boekjes zal ze steeds beter leren begrijpen. Het spel van een meisje van drie wordt steeds gerichter. Vadertje en moedertje spelen, met poppen of met bijvoorbeeld Duplo is erg populair.
Sommige meisjes van drie jaar kunnen eindeloos knutselen, tekenen en kleuren. Andere meisjes zijn beweeglijker en zullen liever ziekenhuisje spelen, spelen met een keukentje of zich verkleden.
Als je een meisje van drie een boekje voorleest dat bij haar ontwikkelingsfase past, zal je zien dat ze al veel begrijpt en er van alles bij verzint.
Tot slot is de leeftijd van drie jaar vooral een ontzettend speelse leeftijd. Kinderen hebben tijdens deze leeftijd veel behoefte om te klimmen, te ontdekken, vragen te stellen en nieuwe vriendjes te maken. Speelgoed waarmee je kind lekker kan bewegen is dan ook altijd goed.


1. Duplo

Duplo is in verschillende opzichten één van de leukste kado’s om te geven aan een meisje van drie jaar. Je kan de Duplo voorstelling samen bouwen en vervolgens kan je kind zich volop uitleven in haar fantasie. Er zijn allerlei Duplo sets die heel geschikt en ontzettend leuk zijn voor meisjes in de peuterleeftijd. Je kunt een algemeen Duplo set kado geven of een specifieke set. Het is allebei leuk, goed voor de ontwikkeling en voor het gebruiken van de fantasie (en stiekem vinden veel ouders het ook leuk om mee te spelen).
Wat zijn voorbeelden van leuke Duplosets:

 • Een familiehuis
 • Duplo stadsplein
 • Duplo voorstelling met huisdieren
 • Boerderij van Duplo
 • Picknick
 • Een treintje van Duplo (met bijvoorbeeld getallen, leuk voor meisjes en jongens allebei)
 • Een algemene doos met Duplo.

Je kan dus vele kanten uit met Duplo. Goedkoop is het niet, maar het gaat jaren mee. Als een gezin Duplo in huis heeft, kan dat eventueel voor een volgend kind bewaard worden en anders kan het worden weggeven aan scholen, peuterspeelzalen of kinderopvang.

https://nl.pinterest.com/pin/221169031678702175/


2. Eenvoudig maar altijd goed: een bal

Bewegen neemt voor elke driejarige – meisje of jongen – een belangrijke plaats in. Een leuke bal is daarom altijd een mooi kado. Veel speelballen voor kinderen hebben een leuke afbeelding, waardoor ze tot de verbeelding spreken en extra interessant zijn voor het kind. Denk bijvoorbeeld aan een leuke meisjes (voet) bal, een bal met allerlei dieren, mooie kleuren of glitters. Ook Dikkie Dik of Woezel en Pip zijn erg in trek! En onder meer het merk Crocodile Creek heeft leuke ballen met dierenafbeeldingen.
Het leuke van een bal is dat deze altijd mee kan naar de speeltuin en dat je kind er samen mee kan spelen. Samen met jou, of met een ander kind.


3. Een fietsje

Omdat een meisje van drie jaar zich snel ontwikkelt in haar motoriek is een fietsje een heel mooi kado. Je zal zien dat ze straks alleen nog maar wil fietsen! Fietsen is niet alleen leuk, maar ook een goede voorbereiding op de basisschool.

Onder meer het merk Popal heeft mooie, degelijke fietsen voor kleine, grote meisjes die ook hun pop graag mee willen nemen. Lees bij kinderfietsjes wel altijd even de instructies voor je met je kindje en de fiets de deur uitgaat. Zo verloopt alles veilig. Je kan gezellig samen met je kind en de fiets naar de speeltuin!
Kijk ook even of de fiets die je (online) ziet voor je kindje het juiste formaat heeft voor de leeftijd.


4. Een boek

Boekjes zijn erg leuk voor de leeftijd van drie jaar. Extra leuk is dat je kind zelf in een boekje kan bladeren, of dat je haar voor kan lezen en samen kan kletsen over het verhaaltje, of over de plaatjes die jullie zien. Vaak kunnen meisjes zich wat makkelijker concentreren op boeken en verhaaltjes dan jongetjes. Daarom is een boekje een mooi kado voor een meisje dat drie wordt. En een verhaaltje voor het slapengaan is ook altijd heerlijk.

Wat zijn leuke suggesties voor een boek voor een kindje dat drie wordt:

 • Het Grote Voorleesboek voor 3 jaar
 • Dikkie Dik
 • Nijntje
 • Voorleesboekjes van Kiki
 • Het Grote Fiep Westendorp Kijkboek
 • Rupsje Nooitgenoeg

https://nl.pinterest.com/pin/567383253044726244/


5. Knutselspulletjes

Meisjes zijn vaak gek op knutselen. Je kan allerlei verschillende kado’s geven op dit gebied. Een voorbeeld is het SES ‘Ik leer knippen’ pakket waarin allerlei mooi papier zit en een veilige schaar deze schaar knipt namelijk alleen papier, zodat vingers, haren en kleding allemaal veilig zijn. Meisjes vinden knippen vaak leuk om te leren en met het SES knutselset kan dit veilig en met mooie materialen.
Er zijn nog veel andere knutselsets voor meisjes. Het merk Djeco heeft schattige knutselcollages voor driejarigen, zodat ze collages van dieren in elkaar kunnen zetten. Leuk voor een kind om er zelf mee te puzzelen, of samen met de ouders.

https://nl.pinterest.com/pin/437271445063762881/


6. Een grote doos potloden

Veel meisjes van drie kunnen eindeloos kleuren. Een mooie doos potloden is daarom geen overbodige luxe. Voor kinderen zijn er allerlei mooie verpakkingen met heel veel schitterende kleuren. Met name Bruynzeel en SES zijn topmerken als het gaat om kinderpotloden. Een peuter kan er nooit genoeg van hebben. Zorg voor genoeg tekenvellen of leuke kleurplaten in de buurt en er kan eindeloos gecreëerd worden.


7. Pop

Meisjes van drie jaar zijn dol op rollenspelen. Een mooie pop (met bijvoorbeeld kleertjes om aan te kleden, een flesje en een slabbetje) is daarom eigenlijk altijd goed. Zeker wanneer het kind weet welke ze zelf graag wil hebben! De merken Miniland, Paola Reini, Baby Annabell en Babyborn hebben mooie poppen met allerlei spulletjes in de collectie.
Je moet er daarna niet van opkijken als je kind de pop overal mee naartoe neemt, met flesje, mutsje en kleding en al.

Het leuke van het merk Miniland is dat ze poppen hebben in verschillende huidskleuren, zodat de pop helemaal bij de familie past…of misschien wil je kind wel een kindje adopteren met een andere huidskleur. Er zijn allerlei leuke mogelijkheden om lekker te moederen.


8. Een set met dieren of dino’s

Veel kinderen van drie jaar spelen graag met dieren en kunnen daar allerlei avonturen bij bedenken. Een set boerderijdieren, Afrikaanse dieren of dino’s doet het altijd goed. Van welke dieren houdt jouw kind? Er is allerlei dierenspeelgoed voor jonge kinderen om de dierenwereld helemaal na te bootsen.

Met name boerderijdieren worden vaak geleverd met een boerderijgebouw (hier moet je vooraf wel even op letten), zodat je kind een mooi boerderij – of safari avontuur kan creëren.


9. Een tent

Wat is er leuker voor een driejarig meisje dan zich gezellig verstoppen in een echte meisjes of juiste een avonturen tent? Daarom is dit een erg leuk kado. Zeker omdat kinderen van drie jaar veel fantasie hebben. Een tent neemt wel wat ruimte in beslag, maar je kan hem natuurlijk ook altijd weer eens opbergen.
Je kan een tent in een mooie kleur kado geven, maar ook een prinsessentent of een roze tipi vinden meisjes vaak erg leuk. Ideaal om lekker in te spelen samen met de pop, de dieren of een vriendinnetje.


10. Een magneetboek

Al eens van een magneetboek gehoord? Dit is zowel als creatief als op cognitief gebied een heel leuk kado voor een meisje dat drie jaar wordt. Ze kan ermee knutselen, maar dan zonder te knoeien, waardoor het overal mee naartoe genomen kan worden. Janod is een merk dat allerlei van deze magneetboeken heeft, met bijvoorbeeld het thema dieren, prinsessen, seizoenen en aankleden. Het kind kan eindeloos ontdekken, uitvinden en combineren.
Naast magneetboeken heeft het merk Janod ook ander speelgoed met magneten.

https://nl.pinterest.com/pin/411727590933405512/


11. Elektro Wonderpen (Nijntje) van Jumbo

Het merk Elektro heeft allerlei leuke vraag – antwoord spellen voor kinderen waarbij het kind een muziekje hoort bij een goed beantwoorde vraag. Leergierige meisjes van drie jaar kunnen dit spel al prima spelen, de leeftijd is voor 2 tot 5 jaar. Wel zal het spel voor de eerste keer wat uitleg of begeleiding. nodig hebben. We adviseren ook om het spel na gebruik op te bergen, zodat je kind geen onderdelen door het hele huis verspreidt of de kaarten omvouwt.
Het spel is veilig, intuïtief en bevat leuke, relevante thema’s voor kinderen vanaf 2 jaar. Elektro biedt daarbij ook verschillende moeilijkheidsniveaus.
Het Nijntje Elektro spel is perfect voor de leeftijd van 2 tot 5 jaar en is uitgevoerd in vrolijke kleuren.


Genoeg leuke kado ideeën voor een meisje dat drie jaar wordt!

Drie jaar is één van de leukste kado leeftijden voor meisjes. Ze ontdekken en spelen op die leeftijd ontzettend veel en graag. Meisjes kunnen zich in sommige opzichten wat beter concentreren dan jongetjes als het gaat om bijvoorbeeld boekjes en knutselen. Toch kan spelen met een bal of fiets ook erg in trek zijn bij meisjes. Daarbij is het erg goed voor de motoriek.

Onze kado ideeën zijn leuke suggesties, maar het kan natuurlijk zijn dat jouw kind (of het kind van jouw familie of vrienden) heel ander speelgoed leuk vindt. Zolang het bij de leeftijd past, kan dat natuurlijk altijd een top kado zijn! Elk kind is weer anders.foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag