Waar kun je een escape room voor kinderen doen?

Waar kun je een escape room voor kinderen doen?

Laatst bijgewerkt: 21 januari 2019

Je hebt vast wel eens van een escape room gehoord. Dit is dé trend om te doen als activiteit tijdens een personeelsuitje, een dag met je vrienden of samen met je lief. Het is spannend (want de kamers zijn meestal eng: een verlaten ziekenhuis waar het spookt, bijvoorbeeld), actief en ook nog eens goed voor de teambuilding, want je moet samen ontsnappen uit zo’n escape room. Maar wist je dat er ook hele leuke escape rooms voor kids zijn? Dan kunnen ze ook samen puzzels oplossen, zonder dat de kamers heel eng of spannend zijn. Perfect voor een kinderfeestje, dus! In dit artikel lees je waar je een escape room voor kinderen kunt doen.


Waarom een speciale escape room voor kinderen opzoeken?

Escape rooms zijn veelal gericht op volwassen, voor een personeelsuitje of een leuk dagje weg met je vrienden. Escape rooms zijn gericht om, zoals de naam al zegt, te ontsnappen uit verschillende kamer, door het oplossen van verschillende puzzels. Die kamers zijn meestal ingericht met een horror thema: denk aan een oud ziekenhuis waar het spookt, een martelkamer uit de Middeleeuwen of de kamer van een geflipte tandarts. Niet echt geschikt voor kinderen, dus.  Daarbij kunnen de puzzels ook te ingewikkeld zijn voor de kleintjes onder ons.

Er zijn daarom ook een hoop escape rooms voor kinderen te bezoeken: met een thema dat spannend is voor kids, maar niet zó eng dat ze bang kunnen worden en met puzzels die ook kinderen kunnen oplossen. Dat is een beter idee voor een gezellige middag met de kinderen, vind je niet?


Escape room 1: Plan een kinderfeestje bij Escape Room Raalte

Escape Room Raalte is de perfecte locatie om een kinderfeestje te houden. De escape rooms in Raalte zijn eigenlijk voor volwassen, maar worden voor een kinderfeestje aangepast om het leuk te maken voor de kinderen. Ook krijgt elk kind een lekker bekertje ranja en wordt er achteraf een foto gemaakt. Ook handig: op de website van Escape Room Raalte kun je zelfs een format downloaden om zo gemakkelijk een gepersonaliseerde uitnodiging te kunnen versturen voor het kinderfeestje. Bij Escape Room Raalte kruipen de kinderen in de huid van een spion. Ze moeten in het kantoor van iemand van de Russische geheime dienst op zoek naar zijn geheimen. Spannend!


Escape room 2: Bezoek de Baron bij Sfinx Spellen Escape Room Heerenveen

Bij Sfinx Spellen Escape Room Heerenveen kun je al vanaf zeven jaar meedoen met de leuke escape room. Geschikt voor jong en oud, dus! Je ontrafelt het geheim van de kunstliefhebber baron Beltracchi. Komen jullie te weten hoe de baron steeds aan al die topstukken komt? Bij Sfinx Spellen kun je naderhand ook nog eens allemaal leuke bordspellen doen én aanschaffen. Zo kun je ook nog eens een leuk souvenir meenemen voor de kinderen! Dat zal een dag worden om nooit meer te vergeten.


Escape room 3: Voor de echte zoetekauwen: Escape Room Schagen

Is jouw kind gek op chocolade? Dan is Escape Room Schagen een goede keuze, want tijdens deze escape room ga op zoek naar het geheime recept van de bon bons van Sammy Sweet Tooth. Het niveau van deze escape room kan worden aangepast, dus ook voor kinderen vanaf acht jaar. Let op dat je van tevoren niet te veel eet, want er is bij Escape Room Schagen genoeg te snoepen tijdens het avontuur bij Sammy Sweet Tooth… Smullen!


Escape room 4: Op zoek naar de bendeleider bij Escape Room Super Speurders versus de Zwarte Hand in Barneveld

De gevreesde leider van de bende van de Zwarte Hand is door de FBI eindelijk gevangen. De FBI heeft een geheime ruimte speciaal gemaakt om hem te ondervragen en gevangen te houden. Maar de bendeleider is ontsnapt en heeft een bom achter gelaten dat elk moment kan ontploffen! Help de FBI! Bij dit spel in Barneveld kunnen kids vanaf acht jaar op een super spannende manier gezamenlijk op zoek naar de bendeleider. Benieuwd hoe dat precies moet gaan? Kijk hier het promotie filmpje van Escape Room Barneveld:

Bij Escape Room voor kinderen in Barneveld zijn er trouwens nog veel meer leuke escape rooms voor de kids, met verschillende thema’s. Een aanrader, als je het ons vraagt!


Escape room 5: De jungle in bij Kids Safety Escaperoom Purmerend

Ook bij Kids Safety Escaperoom Purmerend kunnen kinderen vanaf acht jaar terecht voor een spannend spel in de escape room. Wat dacht je van de escape room Jungleroom? Met een groep kinderen (vier tot en met acht spelers) is het de uitdaging om de jungle en de dieren die daarin wonen te redden. Er is een probleem, want de dieren hebben niets meer te eten. In de jungle gaan de kids dit probleem voor de beesten opzoeken. De escape room Jungle Room is als een echt oerwoud ingericht, gaaf he? Daarbij is het ook nog eens heel leerzaam voor de kinderen, want ze komen door het spel meer te weten over het oerwoud en de problemen in zulke gebieden. Interessant!


Escape room 6: Altijd al willen voelen hoe het is om een piraat te zijn? Ga dan naar Kinderescape Haarlem

Bij de Escape room Het schip van Kapitein Evert-Jan de Oude kruipen de kids in de huid van gevaarlijke piraten die de zeeën bevaren. Alleen is het schip vervloekt: maar hoe kan deze vloek gestopt worden? Om het schip weer goed te laten varen moeten de kinderen uit de kapitein kamer ontsnappen, om zo weer veilig naar huis te kunnen varen. Dit spel kan door kinderen (met een minimale leeftijd van tien jaar) alleen gespeeld worden, maar ook met de ouders erbij. Het niveau wordt dan iets aangepast, zodat het ook voor de ouders leuk is om te spelen. Zo is er voor ieder wat wils bij deze escape room in Haarlem!


Escape room 7: Een familie vakantie combineren met een escape room? Boek dan bij Escape Game Center Parcs De Eemhof in Amersfoort

Als je op zoekt bent naar een leuke bestemming voor een familie vakantie nabij Amersfoort, is Center Parcs De Eemhof een goed idee. Je kunt er lekker zwemmen, genieten van een prachtig vakantiehuis en in de omgeving leuke steden en mooie natuur bezoeken. Maar wist je dat je in dit park ook een leuke escape room kunt spelen met het hele gezin? Bij Escape room Operatie Rode Loper draait het allemaal om film: het is aan jouw gezin de taak om de uitreiking van filmprijzen tot een goed einde te brengen. Je speelt dit spel met drie tot en met zes spelers, dus het is heel goed geschikt om met je gezin te spelen. Kids vanaf zeven jaar kunnen meedoen met Operatie Rode Loper. De locatie is ook nog eens adembenemend: deze escape room speelt zich namelijk af in een echte bioscoopzaal!


Escape room 8: Toch een kids escape room die wat spannender is? Ga dan naar Adventure Escapes & Escape Kinderfeestje Spijkenisse

Is jouw kind wel in voor een spel dat een beetje eng is? Dan is escape room De Verlaten Kermis in Spijkenisse een goede bestemming. Dit spel is vanaf zes jaar te spelen, maar is toch iets enger dan bovenstaande escape rooms. Het spel draait namelijk om de kermis van Happy Chuck, die door te weinig bezoekers werd gesloten. De attracties waren namelijk niet veilig… De kermis is weer geopend en tijdens dit spel mag je in de nieuwe attractie Het Huis van de Lach. Durft jouw kind daar naar binnen?


Escape room 9: Reis naar de toekomst bij Escapeloods Eindhoven

Bij Escapeloods Eindhoven reis je bij de escape room Reis door de Ruimte naar het jaar 2102. Daar gebeurt alles wat je je bij de toekomst kan voorstellen: auto’s vliegen, mensen worden heel oud en je hoeft nooit meer te trappen op je fiets, want die rijdt automatisch. De kinderen vormen een groep astronauten, die in de ruimte op zoek gaat naar nieuwe dieren en planten. Samen moeten zij deze ontdekkingen in kaart brengen en hebben daar drie kwartier de tijd voor. Super spannend én leerzaam!


Escape room 10: Op naar Hogwarts met de Escape room The Wizard School in Alkmaar

Is jouw kind een echte Harry Potter fan? Dan zal hij of zij de escape room The Wizard School ontzettend leuk vinden, want jullie gaan dan naar de school waar Harry op zat: Hogwarts, School of Witchcraft en Wizardry! Tijdens deze escape room moet je de ontbrekende foto’s van de tovenaars uit het jaarboek zien te verzamelen. De kamer is helemaal ingericht als de school in de film, dus het zal letterlijk een magische beleving worden voor je kind! De escape room is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar. Ouders mogen ook mee, dus je kunt dit spel ook met het hele gezin spelen. Vergeet je toverstokje niet!


Op zoek naar een leuke bestemming voor een kinderfeestje of een onvergetelijke activiteit voor het hele gezin? Dan is een escape room speciaal voor kinderen een heel goed idee. Bovenstaande escape rooms zijn zeer geschikt voor de kids en hebben verschillende thema’s. Is je kind gek op piraten of op Harry Potter? Of doe je liever een spel in de jungle of de ruimte? Er is voor ieder wat wils!Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit Kinderen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag