Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Leuke dingen om te doen met je vriend, 13 tips

Leuke dingen om te doen met je vriend, 13 tips

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Naar verloop van tijd weet jij natuurlijk alles van je vriend: van z’n vroegste jeugdherinneringen tot z’n guilty pleasures en van z’n favoriete eten tot z’n ambities. Hierdoor kan het bijvoorbeeld gebeuren dat jullie elke avond op de bank televisie kijken zonder veel nog veel met elkaar te praten. Om deze sleur te voorkomen is het belangrijk om veel leuke dingen te blijven doen.

Daardoor creëren jullie nieuwe herinneringen samen. Dat voedt de gespreksstof én jullie verliefdheid. Soms kan het echter lastig zijn om inspiratie te vinden voor nieuwe activiteiten om te ondernemen. Hieronder benoemen enkele activiteiten waar je wellicht zelf nog niet aan gedacht had.


blank

1. Organiseer een spelletjesavond

Bordspellen worden niet voor niets ‘gezelschapsspellen’ genoemd. Dus nee, Candy Crush saga of Call of Duty zijn niet welkom op deze gezellige ouderwetse ‘offline’ avond. Het leuke van een spel is dat jullie elkaar door het competitieve karakter van spellen beter leren kennen. Kan hij wel tegen z’n verlies?

Weet je nog een leuke opdracht voor als hij verliest? Als jullie de spelletjesavond iets te braaf vinden moeten jullie een extra dimensie toevoegen. Wat dacht je van eigen, sexy spelregels? Bijvoorbeeld: de verliezer moet een kledingstuk uittrekken.


2. Houd een seriemarathon

Op sommige dagen hebben jullie gewoon helemaal geen zin om naar buiten te gaan. Bijvoorbeeld op dagen met slecht weer. Maar eigenlijk heb je hier niet eens een reden voor nodig: er is niets mis met wat ontspanning op z’n tijd. Er zit echter wel een verschil tussen ontspannen en écht ontspannen.

Voordat je het weet hebben jullie spijt van het feit dat jullie de hele dag kattenfilmpjes hebben gekeken… Het is veel leuker om een serie marathon te houden. Kies een bingewatch waardige serie uit, laat pizza bezorgen en… gaan met die banaan!


3. Kamperen in de woonkamer

In Nederland is het bijna nooit warm genoeg om in een tentje te bivakkeren. Daarnaast is het een heel gedoe om met die tent van A naar B te komen en is er weinig privacy op zo’n camping. Vandaar deze tip: zet de tent op in de woonkamer! Het klinkt heel kinderachtig, maar herinner je die hutten van vroeger nog? Op deze leeftijd is het stiekem nog steeds heerlijk om samen een hideaway te creëren. Het enige wat eraan ontbreekt is een knapperend kampvuurtje en de fluitende vogels…


blank

4. Het grote vragenspel

Je denkt misschien dat je alles over je vriend weet, maar daar kom je maar op een manier achter: het grote vragenspel. Tijdens dit spel, wat eigenlijk meer een gesprek is, stellen jullie elkaar een hele reeks vragen die in het normale leven niet zo snel in je opkomen. Hierdoor kom je nieuwe dingen over hem te weten (en hij over jou). Schrijf eerst de vragen op die je altijd al wilde weten.

Normaal gesproken moet je wachten op het juiste moment om ze te stellen, maar nu heb je een mooi excuus. Niet zoveel inspiratie? Op het internet staan heel veel originele vragenlijsten. Daarnaast zijn er ook kaartspellen te koop die het gesprek op gang brengen.


5. Samen een zevengangendiner koken

Geen geld voor een duur restaurant? Dat is helemaal geen probleem. Sterker nog, samen koken heeft meer voordelen dan dat je misschien verwacht. Te beginnen met de menukaart: die stellen jullie helemaal zelf samen. Oftewel, een verzameling van jullie lievelingsgerechten.

Daarnaast hoeven jullie geen rekening te houden met de etiquetteregels van een chique restaurant. Plus: jullie zijn na afloop supertrots dat jullie al deze gerechten hebben gemaakt. Alleen al daardoor proeft het vast geweldig. Is je vriend niet zo’n keukenprins? Hij vindt het vast ook geweldig als jij een keer uitgebreid voor hem kookt.


blank

6. Een wijn- of bierproeverij

Houden jullie wel van een borreltje maar bestellen jullie altijd hetzelfde? Verbreed je alcoholische kennis met een wijn- of bierproeverij. Omdat een proeverij vaak uit meerdere rondes bestaat is het de perfecte gelegenheid om lekker lang te tafelen en bij te praten.

Het is net iets specialer dan ‘gewoon een drankje doen’ omdat je bij elke ronde uitleg krijgt. Daarnaast worden de proefglazen vaak vergezeld met een heerlijk borrelhapje. Niet zo’n alcohol liefhebber? Er is ook niets mis met een uitgebreide proeverij van pittige Spaanse tapas of heerlijke taartjes.


7. Drie restaurants op een avond

Beetje uitgekeken op jullie favoriete restaurant? Geen zin om urenlang tegen dezelfde restaurantgasten aan te kijken? Dan is dit een leuk diner-alternatief voor jou en je vriend. Hierbij houden jullie een driegangendiner in drie restaurants waar jullie allebei nog nooit zijn geweest. Hoe gaat dat in z’n werk? Heel simpel: het voorgerecht in restaurant 1, het hoofdgerecht in restaurant 2 en het nagerecht in restaurant 3. Misschien kijken de restaurants daar wat raar van op, maar hé, klant is koning!


blank

8. Een weekendje weg

In de waan van de dag maken jullie niet altijd genoeg tijd voor elkaar vrij. Dat is jammer, want jullie gezamenlijke dagen zijn belangrijk om jullie band te versterken. Dit kunnen jullie gelukkig allemaal inhalen tijdens een weekendje weg.

We hebben heel veel artikelen geschreven over weekendjes weg, van romantische getaways tot populaire bestemmingen en originele stedentrips. Met de bus, trein of met het vliegtuig ben je in no time in een andere omgeving. Een leuke Airbnb of een gezellige bed and breakfast is online zo gevonden. Willen jullie kosten besparen? Het loont enorm om enkele maanden van tevoren te boeken.


9. Naar een lezing

Zijn er onderwerpen waar jij en je vriend geen genoeg van krijgen? Bijvoorbeeld beiden geïnteresseerd in filosofie, of zijn er schrijvers die jullie allebei fantastisch vinden? Vervang documentaires op de televisie dan eens door lezingen. Lezingen klinken saai en suf, maar dat valt echt wel mee.

Kijk bijvoorbeeld maar eens naar een TED-talk. Daarnaast is het weer eens wat anders dan een serie en geeft stof tot nadenken en is vaak aanleiding tot een goede discussie. Ook zitten jullie tijdens een lezing urenlang muisstil naast elkaar zonder elkaar aan te kunnen raken. Dat kan thuis nog weleens gezellig worden.


blank

10. Samen sporten

Samen sporten is de ideale manier om het nuttige met het aangename te verenigen. Sinds je samen met je vriend bent zijn jullie misschien al een beetje aangekomen door alle gezellige borrels, etentjes en andere dikmakers.

Tijd dus om samen weer wat strakker te worden! Samen sporten is veel leuker dan alleen omdat je elkaar kunt uitdagen, helpen en met elkaar kunt kletsen. Kies van tevoren een paar leuke oefeningen om samen te doen, zodat jullie teamgevoel versterkt wordt. De tijd vliegt voorbij, vooral omdat jij ongegeneerd naar zijn mannelijke spieren kunt kijken. Na afloop samen douchen, Netflix aanzetten en popcorn vervangen door worteltjes.


11. Probeer iets nieuws

Een date moet natuurlijk vooral een leuke avond of dag zijn. We kiezen in dat geval al snel voor datgene dat we kennen, omdat het dan in ieder geval niet tegenvalt. Toch is het ontzettend waardevol om samen iets nieuws te proberen. Toegegeven, het is een beetje spannend, maar het kan een enorme boost geven aan jullie relatie. Kies het liefst voor iets dat jullie allebei nog nooit hebben gedaan.

Ga bijvoorbeeld karten, schilderen of gitaarspelen. De nieuwe ervaring brengt jullie dichter bij elkaar en wie weet leidt het wel tot een nieuwe, gezamenlijke hobby.


blank

12. Een leuke date hoeft niets te kosten

Het is een misvatting dat ‘iets leuks doen’ per se geld kost. Toegegeven, je kan vast niet zo goed koken als de vaste kok van jullie lievelingsrestaurant. En films zijn ook indrukwekkender in de bioscoop. Toch kun je soms creatief zijn en dan heb je het echt niet nodig om het leuk te hebben. Wees creatief met de spullen die jullie hebben, ga naar de lokale supermarkt en maak slim gebruik van decoratie.

Netflix wordt bijvoorbeeld een stuk specialer met een glas prosecco en een doos bonbons. En een slaapkamer is met wat kaarsen en rozenblaadjes in no-time omgetoverd tot een romantische suite, waar jullie je vast wel vermaken.


13. Jullie mogen kiezen

Het is jullie date, dus doe vooral waar jullie zelf zin in hebben. Andere stellen mogen dan roepen hoe leuk het wel niet is om samen te kamperen – jullie hoeven het er niet mee eens te zijn. Als jullie helemaal opleven van een avondje badderen of een kroegentocht, ga ervoor! Het belangrijkste is dat jullie actief tijd voor elkaar vrij maken en iets gaan doen waar jullie beiden vrolijk van worden.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag