Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Voorbereiden op je tweede date? 7 tips

Voorbereiden op je tweede date? 7 tips

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Yes, je hebt een tweede date gescoord! Jullie eerste ontmoeting was een succes en je gaat voor een vervolg. Maar zo’n tweede date kan nog best spannend zijn: zo goed kennen jullie elkaar nog niet, en je wilt natuurlijk die goede eerste indruk van de eerste date vast houden.

Wat gaan jullie doen? En wat trek je aan? Hoe neem je afscheid van elkaar na dat tweede afspraakje? Wij snappen heel goed dat je best wat houvast kunt gebruiken. Daarom lees je in dit artikel zeven tips voor een tweede date.


1: Een tweede date is een vervolg

Woehoe! Je bent vast in de wolken, want je gaat op tweede date met die leuke man of vrouw. Hou alleen in je achterhoofd dat een tweede date een vervolg op de eerste date is én blijft (logisch, toch?). In je hoofd is je beginnende verliefdheid misschien een eigen leven gaan leiden, maar in de praktijk ken je elkaar natuurlijk nog maar nauwelijks en is wat voorzichtigheid nog wel geboden.

Zorg er daarom voor dat je tijdens deze tweede afspraak genoeg ruimte hebt om elkaar nog beter te leren kennen, zonder dat je meteen op een standaard date gaat waar je een kopje koffie drinkt. Natuurlijk kunnen jullie een kopje koffie gaan drinken, maar wat dacht je ervan om dat te doen in het restaurant van de dierentuin in de buurt? Zo laat je meteen je speelse kant zien.

Je verdient pluspunten als je zaken die tijdens jullie eerste date de revue passeerden weer naar boven laat komen: zo is die date echt een vervolg, je kunt de diepte in gaan en de onderwerpen waar jullie eerder over praatten nu meer diepgang geven. Zie je tweede date als het tweede hoofdstuk van een goed boek: je bouwt de spanning langzaam op.


blank

2: Het perfecte moment

Als je jouw eerste date net achter de rug hebt, en hij was een succes, beginnen de vlinders in je buik al een beetje te fladderen. Misschien wil je zo snel mogelijk weer afspreken met je nieuwe vlam, maar misschien is het juist beter om de tweede date niet meteen na je eerste afspraak in te plannen.

Eigenlijk wil je op zoek gaan naar het perfecte moment voor die tweede date: je wilt dat jullie eerste ontmoeting nog vers in het geheugen zit, maar je wilt ook dat er net genoeg tijd tussen zit zodat jullie allebei nog even goed de eerste afspraak hebben kunnen laten bezinken. Volgens ons is het perfecte moment voor een tweede afspraak nog wel in dezelfde week, maar met minstens drie dagen er tussen.

Wacht vooral niet te lang: je wilt niet dat die fijne spanning van de eerste date al is weggezakt. Natuurlijk doet de liefde wat zij zelf wilt, dus als jij toch dezelfde avond al voor die tweede date wilt gaan, moet je daar gewoon voor gaan.


blank

3: Zorg ervoor dat jij je goed voelt

Nu is het tijd voor een van de grootste vragen als het om daten gaat: wat trek je aan? Ga vooral voor kleding waar jij je goed in voelt: als je je niet prettig voelt in je outfit, dan straal je dat ook meteen uit. Op je tweede date kun je best voor een casual stijl kiezen: ruil die rode lippenstift van de eerste date in voor een beetje Labello, of laat dat nette overhemd in de kast hangen en kies voor een mooi shirt. Natuurlijk wil je er nog steeds op je best uit zien, maar je kunt ook wat rustiger aan doen met je outfit. Past dat casual stijltje niet echt bij je? Trek dan gewoon die hakken en dat colbert aan, want het belangrijkste is dat jij je prettig voelt in je outfit.


4: Denk aan jullie eerste afspraakje

Als je echt punten wilt scoren, laat je zien dat je goed hebt geluisterd naar wat je nieuwe vlam tijdens jullie eerste date heeft gezegd. Dat begint al bij het aantrekken van je kleding: misschien zei ze wel dat ze sneakers ontzettend sexy vindt – dan trek jij natuurlijk die Nikes uit de kast (als dat in je stijl past natuurlijk, want als jij je niet goed voelt in je kleding, dan straal je dat dus ook uit).

Het zal hem of haar zeker weten opvallen als jij laat zien dat je heel goed hebt geluisterd tijdens jullie eerste afspraakje! Ook had je misschien de locatie van jullie tweede date wel heel gemakkelijk tijdens jullie eerste ontmoeting kunnen ontrafelen. Misschien vertelde hij wel dat hij helemaal gek is van de oceaan en nergens liever is dan bij de zee. Dan neem je hem natuurlijk mee naar Scheveningen of een Waddeneiland!

Als jullie samen met jullie tenen in het zand van de zeelucht genieten, zal zijn hart nog sneller voor jou gaan kloppen. Of misschien liet zij wel vallen dat ze graag naar Spanje gaat, omdat ze gek is op die heerlijke tapas. Is er dan een betere locatie voor jullie tweede date dan die tapasbar om de hoek? Denk nog eens goed na over eventuele hints tijdens jullie eerste afspraakje, want misschien kun je aan de hand daarvan de perfecte tweede date plannen. Zo laat je jouw potentiële lief meteen zien dat je goed kunt luisteren, wat voor beide geslachten een zeer aantrekkelijke eigenschap is. Je date vind je meteen oprecht en geïnteresseerd – en dat is toch precies wat je wilt bereiken tijdens de tweede date?


blank

5: Loop niet te hard van stapel

Dat je de zenuwen hebt voor je date, is echt niet raar. Zorg er daarom voor dat je tweede date lekker luchtig is. Tijdens jullie eerste ontmoeting zijn jullie misschien ergens wat gaan drinken en klikte het goed, maar jullie zijn nog steeds in de verkenningsfase van een eventuele relatie met elkaar. Zie de tweede date als een perfecte gelegenheid om een beetje met elkaar te flirten: hou het vooral speels!

Probeer vooral jezelf te zijn en loop niet te hard van stapel. Misschien heb jij het gevoel dat dit wel eens de liefde van je leven kan zijn, maar biecht dat nog niet op tijdens jullie tweede afspraak. Dat kan je date misschien wel afschrikken, en daarbij wil je het toch nog een beetje mysterieus houden? Probeer de balans te vinden tussen hard to get spelen en je eeuwige liefde uiten, je tweede date mag lekker speels zijn.

Dat jullie elkaar leuk vinden is een feit, want anders zouden jullie ook niet voor de tweede keer afspreken. Als je dit in je achterhoofd houdt, zal het ook wat meevallen met die zenuwen. Geniet er gewoon van!


6: Ga voor lichamelijk contact

Hoe neem je nou afscheid na je tweede date? Als jullie tijdens de eerste afspraak afscheid namen met drie kussen, is het tijdens dit afspraakje misschien wel een idee om voor die kus op de mond te gaan. Natuurlijk voel je vanzelf wel de sfeer van de afspraak en hoeveel lichamelijk contact er gewenst is, maar met een beetje flirten en wat aanrakingen is er echt niets mis! Trek dus gewoon die stoute schoenen aan en verstop je niet voor een beetje lichamelijk contact.


7: Laat de date niet te lang duren

Onze laatste tip: laat de date iets langer duren dan jullie eerste ontmoeting, maar trek ook geen uren voor jullie tweede date uit. Je bent, zoals je hierboven ook al las, nog steeds in die verkenningsfase van elkaar en een eventuele relatie. Ga daarom bijvoorbeeld een middag samen op date, en ga in de avond gewoon weer je eigen weg (of andersom). Zo heb je genoeg tijd om elkaar beter te leren kennen, maar heb je ook de ruimte om de indrukken tijdens de tweede date te verwerken en kun je je ook weer gaan verheugen op jullie derde afspraak.


Conclusie

Met deze tips kan je tweede date bijna niet misgaan! Natuurlijk ben je zenuwachtig, maar als je het tweede afspraakje een beetje luchtig en speels houdt, hoef je niet kapot te gaan van de spanning. Zorg ervoor dat je kleding aan hebt waar jij je prettig in voelt: een beetje casual mag best op de tweede date.

Probeer de dingen die hij of zij tijdens jullie eerste ontmoeting zei te verwerken in het tweede afspraakje, zo laat je zien dat je goed kunt luisteren en kun je meteen een date die de ander geweldig vindt plannen.

Ga tijdens de date en bij het afscheid vooral voor een beetje lichamelijk contact: misschien krijg je wel die kus op de mond? Ons laatste advies: geniet vooral van deze heerlijke begin fase van de relatie!Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag