Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Ga je speeddaten? 9 tips om indruk te maken

Ga je speeddaten? 9 tips om indruk te maken

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Speeddaten, de meesten zullen er weleens van gehoord hebben of het misschien zelfs al eens hebben gedaan. Het is een manier om in korte tijd zoveel mogelijk singles te leren kennen, waarna je hopelijk met het telefoonnummer van een (of meerdere) leuke mannen of vrouwen naar huis gaat.

Ga jij binnenkort speeddaten en ben je op zoek naar tips die je kunnen helpen? Lees dan snel verder. In dit artikel hebben we namelijk 8 tips verzameld voor als je gaat speeddaten.


Wat is speeddaten precies?

Veel mensen kunnen deze vraag zelf beantwoorden, maar voor wie geen idee heeft wat speeddaten precies inhoud leggen we dit graag even uit. Speeddaten is een georganiseerd evenement waarbij singles elkaar aan de hand van hele korte dates (een paar tot maximaal 10 minuten) kunnen leren kennen.

Je krijgt bij ieder gesprek evenveel tijd om de ander te leren kennen, waarna er een belletje (of buzzer) zal klinken die aangeeft dat je door moet schuiven naar je volgende date. Op deze manier kun je in korte tijd veel verschillende singles leren kennen.

Heb je een klik met iemand en vindt hij of zij jou ook interessant? Dan kun je eventueel telefoonnummers uitwisselen om een leuke date te plannen.


blank

1. Zo slim mogelijk speeddaten

Omdat je heel weinig tijd hebt om degene tegenover je te leren kennen of te imponeren, is het belangrijk dat je de tijd die je hebt goed benut. Het is immers zonde om een paar minuten van je tijd weg te gooien aan het praten over het weer, waardoor je aan het einde van het gesprek nog steeds geen enkel idee heb tegenover wie je zojuist hebt gezeten. Voor wie slim wil speeddaten en het maximale uit zo’n snelle date wil halen, hebben wij de volgende tips:


2. Wees op tijd

We beginnen deze lijst met tips maar gelijk met een van de belangrijkste tips, namelijk: wees op tijd. Het is namelijk knap vervelend als het speeddaten al begonnen is en jij pas later binnenkomt.

Niet alleen voor de mannen of vrouwen die daardoor minutenlang alleen aan een tafeltje hebben gezeten, maar ook omdat te laat komen gewoon geen goede eerste indruk achterlaat. Je zou onverschillig of ongeïnteresseerd over kunnen komen. En dat is natuurlijk niet wat je wilt.


blank

3. Maak een goede eerste indruk

Alleen op tijd komen is natuurlijk niet genoeg, je zult ook een goede eerste indruk moeten maken. Een eerste indruk kun je maar een keer maken, en aangezien een speeddate super kort is, hangt er nog meer van die eerste indruk af. No pressure, maar dat betekent dat je best een beetje extra je best mag doen voor die eerste ontmoeting. Maar hoe doe je dat eigenlijk, een goede eerste indruk maken?

Nou, vooral door er verzorgd uit te zien. Niemand zit te wachten op iemand die eruit ziet (of ruikt) alsof hij of zij net uit bed komt rollen of van de sportschool komt, dus doe een beetje moeite. Trek leuke kleren aan, spray je favoriete luchtje op en zorg dat je adem fris ruikt.

Verder is het vooral van belang dat je probeert aardig en enthousiast te doen, zelfs wanneer degene tegenover je niet iemand is met wie je zou willen daten. Dat iemand je type niet is, betekent namelijk niet dat je minutenlang zwijgend tegenover elkaar moet gaan zitten. Dat is voor niemand leuk.


4. Kies voor een originele benadering

Tijdens het speeddaten kom je tegenover heel veel verschillende mensen te zitten. Naast dat je eerste indruk goed moet zijn doordat je op tijd bent en er goed uitziet, zijn natuurlijk ook de dingen die je zegt van belang. Probeer daarom iets meer moeite te doen om een leuk gesprek te starten.

Vraag bijvoorbeeld niet wat iemand voor werk doet, maar begin het gesprek eens met een originelere vraag. Bijvoorbeeld: ‘stel je geeft een feestje waarbij iedereen die je uitnodigt ook daadwerkelijk zal komen. Wie nodig je uit en waarom?’ Of: ‘Hoe ziet jouw ultieme vrije dag eruit?’ Of: ‘Je mag gratis een vakantie naar keuze boeken. Waar ga je heen?’.

Door een vraag te stellen die afwijkt van de standaard vragen, maak je niet alleen meer indruk maar ook meer kans op een leuk gesprek. Daarnaast zijn dit soort vragen ook direct een leuke manier om iemand te leren kennen. Steek dus van tevoren even wat tijd in het bedenken van wat leuke vragen die je zou kunnen stellen.


blank

5. Wees jezelf

De tips hierboven gaan over een goede indruk maken en hoe je dit het beste zou kunnen doen. De vierde tip die we je gaan geven is: wees daarbij vooral jezelf. Niets is fijner dan iemand die zichzelf is.

Iemand die eerlijk is en niet zijn of haar best doet om zich beter (of anders) voor te doen dan hij of zij is. Niet alleen is het gewoon heel aantrekkelijk als iemand zichzelf is, maar je hebt ook meer kans dat je iemand aantrekt die jou leuk vindt om wie je bent.

Vertel daarom over dat wat je leuk vindt, waar je blij van wordt. Vertel over de dingen die je graag doet en beantwoord vragen zo eerlijk mogelijk. Er zijn veel mensen die dingen zeggen waarvan ze denken dat het in de smaak zal vallen. Juist door gewoon jezelf te zijn en bij jezelf te blijven, val je op. Daarbij: als je gewoon jezelf bent, kun je ook niet door de mand vallen.


6. Zoek balans tussen vragen en beantwoorden

Natuurlijk is het leuk om de ander een indruk te geven van wie je bent en wat je leuk vindt, maar zorg er wel voor dat het gesprek niet verandert in een monoloog waarin jij alleen maar over jezelf aan het praten bent.

Iemand die vol is van zichzelf en niet naar de ander vraagt, is namelijk alles behalve aantrekkelijk. Probeer dus een beetje een balans te vinden tussen het beantwoorden van vragen en over jezelf vertellen, en het stellen van vragen en luisteren naar de ander.

Alleen op die manier kan er een fijn gesprek ontstaan. Daarnaast waarderen mensen het nu eenmaal als je vragen stelt en aandachtig naar de antwoorden luistert.


7. Laat zware onderwerpen voor wat ze zijn

Over je ex praten, vragen naar de vorige relatie van degene tegenover je, of een ander zwaar gesprek kun je tijdens het speeddaten beter niet aangaan. Probeer in plaats daarvan om het een beetje gezellig te houden. Natuurlijk hoef je iemand die wel over een zwaar onderwerp begint niet bruut af te kappen, maar probeer het zelf te vermijden.

Vertellen dat je het liefst zo snel mogelijk drie kinderen wilt krijgen om je leven te verrijken of dat je niet kunt wachten om te trouwen, is geen slimme zet. Ook het praten over je vorige relatie en alles wat daarin is misgegaan, kun je beter niet doen. Houd het gezellig. Mocht je dan nog een keer met iemand op date gaan, dan kun je altijd nog over zwaardere onderwerpen praten.


8. Verwacht niets

Speeddaten met de verwachting dat je je toekomstige man of vrouw zult ontmoeten, is niet alleen niet verstandig, maar zorgt er ook voor dat je waarschijnlijk zwaar teleurgesteld naar huis gaat. Daarom: heb geen verwachtingen.

Probeer het speeddaten als iets leuks op zich te zien, en probeer gewoon te genieten van de ontmoetingen en gesprekken met andere singles. Mocht daar uiteindelijk dan toch iets leuks uitkomen, dan is dat mooi meegenomen. Maar maak er niet je doel van.


9. Blijf nog even hangen

Is het speeddaten klaar? Pak dan niet gelijk je jas om naar huis te gaan, maar blijf nog even hangen voor een drankje. Op die manier kun je misschien nog even verder kletsen met iemand met wie je het gezellig had, of verrast worden door die ene persoon met wie je tijdens het speeddaten zelf een nogal stroef gesprek had.

Tijdens het speeddaten zijn veel mensen namelijk nogal nerveus. Zodra het speeddaten voorbij is zakken die zenuwen vaak af en kan het zomaar zo zijn dat je ineens een leuk gesprek hebt met iemand van wie je dat helemaal niet verwacht had.


Conclusie

Wanneer je gaat speeddaten is het altijd een spannend hoe de avond zal verlopen en wat voor mensen je zal ontmoeten. Om ervoor te zorgen dat je een beetje voorbereid naar zo’n avond gaat, zouden bovenstaande tips je zeker kunnen helpen. Probeer in ieder geval om op tijd te komen en zorg dat je er verzorgd uitziet.

Ga elk gesprek met evenveel enthousiasme aan, ook als de persoon tegenover je absoluut niet je type is. Daarnaast is de meest belangrijke tip dat je jezelf moet zijn. Niet alleen omdat je op die manier mensen aantrekt die jou leuk vinden zoals je bent, maar ook omdat het niet aantrekkelijk is om jezelf anders voor te doen.

Laat zware onderwerpen tijdens je dates links liggen en probeer vooral te genieten van de gesprekken zonder verwachtingen te hebben. Uiteindelijk is het namelijk vooral belangrijk dat je een leuke avond hebt.foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag