5 tips om meer Tinder matches te krijgen

5 tips om meer Tinder matches te krijgen

Laatst bijgewerkt: 30 juni 2018

Tinder is een hele populaire datingapp, waar het barst van de knappe jongens en meiden. De ultieme gelegenheid om jouw perfecte match te vinden. Voor een spannende avond, of voor een serieuze date. Wie weet waar het toe leidt! Er is echter één voorwaarde: je moet wel ‘geliked’ worden. Hoe zorg je er voor dat mensen jou vaker naar rechts swipen? Wellicht helpen onze 5 tips om meer Tinder matches te krijgen.


Tip 1 – Kies een goede profielfoto

Wat is een goede profielfoto? Dat is deels een kwestie van persoonlijke smaak. Toch zijn er een aantal dingen waar een goede foto aan voldoet. Wij geven hier het overzicht:

Het is duidelijk wie jij bent

Je kent het wel, van die spontane foto’s met 3 knappe meiden of jongens. Hartstikke leuk, maar wie swipe jij eigenlijk naar rechts? Soms is het ontzettend onduidelijk om te zien wie van de drie schuilgaat achter een tinderprofiel. Dat wil jij natuurlijk voorkomen. Daarom is het heel belangrijk dat degene aan de andere kant van het scherm direct ziet wie jij bent. Dat kan het beste door een foto te kiezen waar jij in je eentje op staat, of waar anderen (deels) vanaf geknipt zijn. Want ook al is jouw vriend of vriendin van de foto knapper, dan heb je er alsnog niets aan! Want zij zijn niet degene die uiteindelijk op date gaan met een Tindermatch.

Kies een ‘nette’ foto

Tinder doet heel erg z’n best om aanstootgevende foto’s te verwijderen, maar daar slagen ze niet altijd even goed in. Daarnaast is de grens tussen ‘sexy’ en ‘aanstootgevend’ niet zo heel erg duidelijk. Dus wij raden je aan om een nette, fatsoenlijke foto van jezelf te plaatsen. Voor de man: jouw spieren zijn heus wel zichtbaar als je je shirt gewoon aanhoudt op de foto. Voor de vrouw: mannen vinden het hartstikke spannend als ze niet direct weten wat er achter dat strakke truitje schuilgaat. Hiermee voorkom je dat iemand jou ordinair vindt, of dat iemand denkt dat je alleen uit bent op seks. Zelfs als zou je dat zijn, dan kun je beter een balletje opgooien als je eenmaal een match hebt. Dat is een stuk intiemer dan je foto’s aan een breed publiek te tonen.

Je foto moet een positieve insteek hebben

Kies een foto met een positieve insteek. Bijvoorbeeld eentje waar je lachend opstaat, of waar je geniet van een mooi uitzicht. Sommige Tinderaars kunnen een foto met een klein grapje overigens ook wel waarderen. Zolang het maar positief is! Mensen omringen zich nou eenmaal het liefst met blije medemensen die optimistisch in het leven staan. Het werkt soms overigens goed om een semi-mysterieuze foto te kiezen waarbij je dromerig uit het raam staart, maar meestal komt dat niet goed over. ‘Mysterieus’ kan al snel verkeerd opgevat worden, waardoor jij plotseling ‘chagrijnig’, ‘onbereikbaar’ of ‘depressief’ oogt.


Tip 2 – Kies meerdere foto’s

Op één paar kun je niet wedden, toch? Als jij zelf twijfelt of je iemand wel of niet moet liken, bekijk je waarschijnlijk ook als eerste de andere foto’s. Die kunnen net doorslaggevend zijn. Zorg dus met jouw extra foto’s dat jij van ‘twijfelgeval’ naar ‘like’ gaat! Wat voor foto’s kun je zoal plaatsen?

Nu je potentiële matches eenmaal een beeld hebt gegeven van je gezicht, kun je ook wel wat andere soort foto’s uitkiezen. Foto’s die laten zien wat voor hobby’s je hebt, bijvoorbeeld een foto dat je aan het mountainbiken bent. Of een foto waarop je omringd bent door heerlijk eten en drinken, kom maar op, Bourgondische match! Zo kun je een beetje spelen met thema’s en foto’s uitkiezen waarmee je de ander alvast een beeld van jou geeft.

Probeer spontane, leuke foto’s uit te kiezen. Niet de 136e selfie (ziet er geforceerd uit!) of een hele afgezaagde foto die je op Tinder heel veel voorbij ziet komen. Een lastige kwestie, maar het loont om even kritisch naar je foto’s te kijken! Je komt er vast wel uit.


Tip 3 – Maak je niet te druk om je profieltekst

Tinder is een ‘snel’ medium. Mensen krijgen een eerste indruk van je aan de hand van wat je foto’s. Sommige mensen kijken uitgebreid naar de gemeenschappelijke interesses, gezamenlijke vrienden, je muzieksmaak et cetera, maar daar kun je het ook altijd nog over hebben als jullie eenmaal een match zijn. Overigens is het wel slim om íets op je profiel te zetten. Wat zet je erop?

Kies pakkende steekwoorden

Het is niet slim om een heel verhaal te typen, dat waarschijnlijk amper gelezen wordt. Veel beter kun je een paar rake woorden uitkiezen die jou als persoon omschrijven. Bijvoorbeeld sportief, altijd in voor een geintje en gek op pizza. Dit is misschien geen ijzersterk voorbeeld, maar je krijgt misschien al een beetje een beeld van wat we bedoelen. Je kunt ook handig gebruikmaken van emoticons. Daardoor kunnen mensen in één oogopslag zien wat voor vlees ze in de kuip hebben.

Kenmerkende quote

Geen zin om jezelf te omschrijven, blijf je liever iets mysterieuzer? Dat is geen enkel probleem. Je kunt ook gewoon kiezen voor een quote die jij sterk vindt. Iets wat je zelf altijd roept tegen je vrienden, of een wijsheid van een historische held. Het maakt allemaal niet uit, zolang jij er maar achter staat.

Communiceer je doel

Specifiek op zoek naar een spannend avontuurtje of juist een serieuze relatie? Sommige Tinderaars vermelden in hun profieltekst waar ze (ongeveer) naar op zoek zijn. De kans dat je meer matches krijgt is helaas klein, want diegene moet maar net hetzelfde doel voor ogen hebben. Daartegenover staat dat de matches die je wèl hebt, op dezelfde golflengte zitten!


Tip 4 – Wees zelf niet te kritisch

Je kunt pas een match met iemand worden als jullie elkaar beiden liken. Dus als jij je kritische blik opzet en slechts 1 op de 100 profielen liket, dan moet het wel heel toevallig zijn dat net dat ene meisje of die ene jongen jou ook ‘terug liket’. Dus hoe meer mensen je een kans geeft, des te groter dat er voor jou ook een match uitrolt. Natuurlijk is het wel even de vraag of die match ook echt iets voor jou is. Like geen mensen bij wie je op voorhand al weet dat het niets voor je is, maar geef anderen een kans. Soms (meestal!) is een klik veel meer waard dan een oppervlakkige foto op Tinder.


Tip 5 – Overweeg om Tinder Plus aan te schaffen

Tinder Plus heeft een ontzettend groot voordeel voor iedereen die graag meer matches op Tinder wil krijgen. Het is namelijk zo dat Tinder voor jou kan ‘testen’ welke set fotos’ het beste werkt. Als je ongeveer 500 mensen hebt geliked, en zij hebben jou ook ‘gezien’ (ongeacht of ze je hebben geliked), gaat Tinder berekenen welke foto’s het beste werken. Vervolgens kun jij jouw foto’s aanpassen en meer likes binnen hengelen.

Voordelen van Tinderplus

En er zijn nog veel meer voordelen. Hieronder sommen we de belangrijkste voordelen van Tinder Plus voor je op:

  • Je kan ongelimiteerd naar rechts swipen. En hoe meer mensen je liket, hoe sneller je een match krijgt!
  • Je krijgt elke week een gratis boost, wat betekent dat jij bovenaan de lijst komt te staan bij mensen bij jou in de buurt.
  • Je kan ervoor kiezen dat jouw profiel alleen wordt getoond aan de mensen die jij zelf hebt geliked. Op die manier weet je sneller of een match jou ook leuk vindt.
  • Je krijgt 5 superlikes per dag. Met deze likes kun je weten dat je iemand echt heel erg ziet zitten. Wie zegt nou ‘nee’ tegen een superlike?!
  • Je kan advertenties onzichtbaar maken
  • Je kan je leeftijd en locatie verbergen

Wat kost Tinder Plus?

Als jij op zoek bent naar een manier om meer Tinder matches te krijgen is Tinder Plus zeker een goede optie. Al helemaal als de tips nog niet het gewenste effect hebben. Maar ja, net als vele goede dingen in het leven, komt Tinder Plus met een prijskaartje, zoals onderstaande tabel laat zien. Wij zouden zeggen, pas eerst onze tips toe en kijk daarna of Tinder Plus jouw Tinder ervaring nóg beter maakt!

  • 1 maand Tinder Plus toegang – € 9,99 per maand
  • 3 maanden Tinder Plus toegang – € 5,83 per maand
  • 6 maanden Tinder Plus toegang – € 4,58 per maand

Lees hier meer over Tinder Plusfoto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde & Dating

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag