Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review Relatieplanet

Relatieplanet is een van de beste datingsites voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Dat is zelfs bekroond met 9 titels van ‘Populairste Datingsite van het jaar’ en meerdere Thuiswinkel awards voor datingsites. Kortom, het is een gebruiksvriendelijke en veilige website voor iedereen die zoekt naar online romantiek.

Relatieplanet.nl heeft in de afgelopen 15 jaar al meer dan 200.000 singles in de Benelux bij elkaar gebracht. Het is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke website die al meermaals bekroond is door de autoriteiten. Er zijn veel actieve leden waar je naar hartenlust doorheen kunt scrollen. Helaas kom je met een gratis account niet veel verder omdat je geen berichten kunt versturen. Gelukkig is het geld voor een premium lidmaatschap dubbel en dwars de moeite waard, in ieder geval als je op zoek bent naar een serieuze relatie!

RELATIEPLANET IS GESTOPT!
Bezoek Lexa.nl

Pluspunten

  • Veel succesverhalen van mensen die via Relatieplanet een partner vonden
  • De grootste datingsite van de Benelux met veel actieve leden
  • Leden kunnen deelnemen aan coaching sessies, singlereizen en evenementen

Minpunten

  • Weinig functionaliteiten met gratis account

Wat kun je lezen in deze review?


Inloggen / Inschrijven

Het is heel eenvoudig om een profiel aan te maken en te activeren. Liever eerst weten wie er allemaal actief zijn op Relatieplanet.nl? Voordat je een profiel aanmaakt kun je alvast zoeken naar leuke vrijgezellen bij jou in de buurt. Je ziet een groot deel van de profielen maar om het gehele profiel te lezen of om te kunnen reageren heb je een profiel nodig. Als je overtuigd bent kun je gratis een profiel aanmaken. Hierin doorloop je de volgende stappen:

  1. Zoek- en e-mailvoorkeuren. Hier geef je aan wie je bent en naar welke relatie je op zoek bent (bijvoorbeeld een date of een vaste relatie). Daarnaast moet je de e-mailvoorkeuren voor de nieuwsbrief, events en acties instellen.
  2. Algemene informatie. Hier vraagt Relatieplanet naar je beroep, opleidingsniveau, religie, kinderen en kinderwens. Tot slot moet je jouw locatie opgeven (deze blijft prive).
  3. Omschrijf jezelf. Relatieplanet stelt jou een paar leuke vragen, zoals wat je in je vrije tijd doet of waar je naar op zoek bent. Op basis van je antwoorden genereren ze een leuke tekst voor op je profiel. Daarna kun je deze tekst zelf aanpassen en naar eigen inzicht dingen toevoegen of verwijderen.
  4. Uploadt een foto. Binnen 14 dagen moet je een foto uploaden om te voorkomen dat je account wordt verwijderd. Daarnaast vergroot de foto de kans op een date met 68%.
  5. Kies voor gratis of premium account. Relatieplanet doet jou een aanbieding voor een premium account maar je krijgt ook de optie om eerst gratis lid te blijven.

Kortom, het is een heel gebruiksvriendelijk inschrijfproces waarmee je jezelf in een mum van tijd op de online datingmarkt bevindt. Je hoeft niet te wachten tot je account gevalideerd is. Integendeel: je kunt direct je zoektocht starten. Af en toe eventjes online? Vraag je webbrowser om je inloggegevens te onthouden – dan ben je met een paar seconde weer ingelogd.


Matching en profielen

Het matchingsproces

Sommige datingsites maken gebruik van een uitgebreide persoonlijkheidstest. Dat doet Relatieplanet.nl niet. Het is er juist op gericht om snel en eenvoudig op zoek te kunnen gaan naar een partner, zonder dat je ingewikkelde tests moet doen.

Jouw zoektocht wordt door jou vormgegeven: jij geeft aan wat je in een ideale match zoekt. Kies voor het gewenste geslacht, deleeftijdscategorie, gewenste relatie, opleidingsniveau, sport, rookgedrag, huisdieren et cetera. Dit kun je ten alle tijden aanpassen. Dus ben je in een kritische bui en heb je geen zin om door duizenden profielen te scrollen? Dan scherp je het matchingsprofiel gewoon aan.


De profielen

Als je een potentiële match aanklikt zie je in een oogopslag een paar steekwoorden over hem of haar. Verder bestaat een profiel uit drie subpagina’s.. Op de eerste pagina t kun je het introductieverhaaltje en de vraag-en-antwoord-teksten lezen. Op de tweede pagina’s staan iemands foto’s. Nieuwsgierig naar de details? Op de derde pagina staan persoonlijke details en informatie omtrent activiteiten, gezondheid, uiterlijk et cetera.


Functies op Relatieplanet

Relatieplanet.nl is een overzichtelijke website waar je snel wegwijs bent. Verder is deze datingsite opgedeeld in meerdere tabbladen. Op de homepagina zie je een overzicht van wie jouw matches (met bovenaan degene die jij recent hebt aangeklikt), degenen die jouw profiel bekeken en de personen die jij als favoriet hebt toegevoegd. Daarnaast kun je ongelimiteerd zoeken naar jouw ideale match. Je kunt al je eisen aanklikken maar ook zoeken op trefwoord. Handig als je op zoek bent naar iemand die specifiek geïnteresseerd is in iets.

Luchtig flirten met anderen

Zin om je lot aan het toeval over te laten? Probeer dan de flirt functie. Dit lijkt een beetje op Tinder, maar heeft een serieuze ondertoon. Je krijgt een aantal profielen voor je neus. Spreekt het je aan? Geef dan een groen hartje. Spreekt het je niet aan? Dan krijg je gewoon een volgend profiel voorgeschoteld.

Wegzwijmelen bij liefdesverhalen

Een website kan nog zoveel recensies hebben, met liefde doordrongen succesverhalen liegen er niet om. Op Relatieplanet.nl zijn er in 15 jaar tijd meer dan 200.000 koppels ontstaan. Het leuke is dat een groot gedeelte van deze verhalen is opgeschreven en gepubliceerd. Een fijne afwisseling voor het scrollen en het chatten.

Online datingcoaches

Relatieplanet.nl werkt samen met twee doorgewinterde coaches. Deze liefdesgoeroes spreken op de evenementen van Relatieplanet.nl en uploaden videocursussen. Daarnaast schrijven de coaches blogs over (online) daten, relaties en liefde.


Privacy en veiligheid

Relatieplanet heeft een strakke profielcontrole waarbij in de gaten houdt of een profiel wel aan de juiste voorwaarden voldoet. Ben jij van mening dat ze iets over het hoofd zien? Dan kun jezelf een gebruiker blokkeren of zelfs rapporteren. Relatieplanet beschikt daarnaast over een SSL certificaat en het ‘Veilig Daten’ keurmerk.


Kosten

Met een gratis account kun je ongelimiteerd profielen bekijken en je eigen profiel aanpassen. Daarnaast kun je ook alle inkomende berichten lezen. Helaas kun je niet op berichten reageren, waardoor het eigenlijk onmogelijk is om met een gratis account met iemand te communiceren.

Met een premium account kan dat uiteraard wel. Daarnaast krijg je onbeperkt toegang tot iedereens profiel, foto’s en meer. Ben je nieuwsgierig aangelegd? Dan vind je het vast leuk om te zien wie jouw profiel heeft bekeken. Een premium account sluit je af voor 3 maanden, voor een prijs van €14,95 per maand. Dit wordt eenmalig afgeschreven. Je kunt betalen met iDeal, Paypal en de creditcard.


Probeer 3 dagen gratis

Af en toe werkt Relatieplanet met kortingscodes. Relatieplanet bestaat al meer dan 15 jaar. Daarom krijg je met de kortingscode 3DGN de kans om 3 dagen gratis te genieten van een premium lidmaatschap.


Bezoek Relatieplanet
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag