Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Een nieuwe relatie als 50 plusser? 6 leuke datingsites

Een nieuwe relatie als 50 plusser? 6 leuke datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Er bestaat een kans dat je (weer) vrijgezel bent tegen die tijd. Je huwelijk is op de klippen gelopen of je hebt momenteel geen partner om een andere reden. Geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten natuurlijk. Want waarom zou je de resterende tijd hier op aarde alleen willen slijten? Daarom in dit artikel tips hoe je een relatie kunt vinden als 50 plusser zijnde, en een overzicht met de leukste datingsites voor 50-plussers.

Wanneer je Abraham of Sara gezien hebt, is je levensboek voor het grootste gedeelte al geschreven. Want laten we realistisch zijn; voor de meeste mensen zal 50 jaar oud worden niet betekenen dat ze pas op de helft zijn. Voor veel mensen is de magische grens van 50 bereiken dan ook een momentje van reflectie: Wat heb je allemaal gedaan in je leven, en wat wil je in de resterende tijd nog doen of bereiken?


50plusmatch

1. 50plusmatch

50plusMatch geldt al weer een tijdje als één van de grotere online datingsites voor 50 plussers. Het grote voordeel is dat ze zich specifiek richten op mensen die de 50 al gepasseerd zijn.

Hierdoor wordt het vinden van een gelijkgestemde een stuk gemakkelijker dan op een online datingsite die zich heel breed oriënteert.

De man-vrouw verhouding is ongeveer gelijk op 50plusMatch. Voor zowel Abraham’s als Sara’s is deze online datingsite dan ook een prima uitgangspunt bij het vinden van een nieuwe relatie.

Matching systeem

De website maakt gebruik van een matching systeem waardoor je automatisch singles voorgeschoteld krijgt die mogelijkerwijs goed bij je zouden kunnen passen. Je kunt echter via de uitgebreide zoekfunctie ook zelf op zoek gaan naar je nieuwe liefde.

Contact leggen kan vervolgens kinderlijk eenvoudig via de chatmogelijkheid of de berichtenfunctie. Inschrijven doe je (zoals bij alle drie de websites trouwens) helemaal gratis. Je kunt dus altijd eerst ontdekken of online dating überhaupt iets voor je is.

Bezoek 50plusmatch
50liefde

2. 50liefde

De online datingsite 50Liefde behoort samen met 50plusMatch tot de grotere datingsites voor 50 plussers. Het is daarom sowieso wel slim om je op beide websites in te schrijven en zo te ontdekken welke het beste bij je past.

Qua functionaliteiten kun je hetzelfde verwachten als bij 50plusMatch: een goed matching systeem, een uitgebreide zoekfunctie en diverse manieren om contact te leggen.

Matchgame

Een extra leuke functie aan deze datingsite is de matchgame. Je krijgt dan foto’s van single mannen of vrouwen te zien waarbij je direct kunt aangeven of de persoon in kwestie in de smaak valt of niet.

Klik je op het vinkje, dan krijgt de ander een melding dat jij hem of haar leuk vindt. Druk je op het kruisje krijgt de ander geen melding en krijg jij weer een nieuwe foto voorgeschoteld. Leuke toevoeging dus ten opzichte van 50plusMatch.

Bezoek 50liefde
SeniorenGeluk

3. SeniorenGeluk

Speciaal voor alleenstaande ouderen die klaar staan voor nieuw geluk. Je kunt hier terecht voor nieuwe vriendschappen, liefde en leuke contacten. Veiligheid en privacy staat hoog in het vaandel bij SeniorenGeluk. Elk profiel word handmatig gecontroleerd waardoor je nooit te maken hebt met nepprofielen. Klaar voor een beetje geluk?

Bezoek SeniorenGeluk
NieuweRelatie

4. NieuweRelatie

De datingsite NieuweRelatie richt zich op 40-plussers die op zoek zijn naar een nieuwe relatie. Om wat voor redenen dan ook ben je wellicht gescheiden of zelfs weduwe.

Dat wil niet zeggen dat je altijd alleen wil blijven, en juist dat is precies wat deze site bedoeld. Ben je klaar voor een nieuwe relatie dan vind je hier dus veel gelijkgestemden. Maak gratis een profiel aan en zoek eenvoudig ouderen uit je eigen regio.


Lexa

5. Lexa

In de zoektocht naar vrijgezelle 50-plussers mag de website Lexa eigenlijk niet ontbreken. Deze populaire datingsite heeft duizenden 50plus leden en is heel eenvoudig in gebruik.

Daarnaast is er ook een app beschikbaar voor je telefoon op tablet. Erg handig als je ook zonder computer/laptop in contact wil blijven met andere leden.

Je kunt Lexa gratis uitproberen!

Bezoek Lexa
Parship

6. Parship

Parship hoort eigenlijk niet in dit rijtje thuis. Ze richten zich namelijk niet alleen op 50 plussers. Iedereen is welkom op Parship, van jong tot oud.

Grootste datingsite van Nederland

De reden dat we hem toch benoemen is simpel: het is dé grootste datingsite van Nederland en omdat er leden vanuit alle leeftijdscategorieën en vanuit alle lagen van de bevolking tussen zitten, is de kans groot dat je vindt wat je zoekt.

Want stel dat jij als Abraham of Sara eigenlijk helemaal geen leeftijdsgenoot zoekt, maar juist een jongere partner, dan zijn bovenstaande datingsites minder geschikt.

Parship is wat dat betreft een prima uitgangspunt, ongeacht wat je nu precies zoekt. Ook op Parship vind je bekende functionaliteiten zoals het matching systeem, de uitgebreide zoekfunctie en de berichtenfunctie.

Tevens beschikt Parship over een app en kun je dus gewoon onderweg via je smartphone of tablet op zoek naar je nieuwe vlam.

Bezoek Parship

blank

Waarom online daten als 50-plusser?

Online datingsites zijn bij uitstek geschikt om als vijftigplusser een relatie te vinden. De eerste Tinder-huwelijken zijn al lang en breed gesloten en mensen vinden hun grote liefde steeds vaker via het internet. Niet gek ook, want de vijver waar je uit kunt vissen is een stuk groter geworden dankzij het internet.

Waar je vroeger was aangewezen op wederzijdse kennissen, mensen die je kende van de school- of studietijd of mannen of vrouwen die je ontmoette in de lokale kroeg of dancing, ligt de wereld momenteel aan je voeten. Voor hen die nog onbekend zijn met online dating als 50 plusser hebben we hierboven een aantal opties verzameld waar je als man of vrouw die Abraham of Sara al gezien heeft prima uit de voeten kunt.


blank

Waarom via internet 50-plussers te ontmoeten?

Daten als 50 plusser zijnde is niet altijd even gemakkelijk. In de regel hangen 50 plussers niet meer ieder weekend in de kroeg. Een dansje op de dansvloer is er niet meer bij. Daarnaast zal het leven al druk genoeg zijn met werk, hobby’s, vrienden, familie en eventuele kinderen, dan wel kleinkinderen. Het ontmoeten van nieuwe mensen kan dan wat lastig zijn. In ieder geval iets moeilijker dan toen je 20 was. Hierbij * tips om je op weg te helpen.

Internet opent deuren

Gelukkig is er een fenomeen dat deuren heeft geopend die anders voor altijd gesloten waren gebleven. We hebben het dan natuurlijk over het internet. Als vijftiger weet je nog goed hoe het vroeger allemaal was.

Als je iemand wilde spreken dan belde je op de huistelefoon en als je iets moest opzoeken, dan ging je naar de bibliotheek en pakte je de encyclopedie erbij. Het ontmoeten van je nieuwe vlam gebeurde altijd face-to-face. Een andere mogelijkheid bestond immers niet.

Je wereld is groter geworden

Hoe anders is dat vandaag de dag! Wikipedia vertelt ons alles wat we willen weten en dankzij de smartphone zijn we 24/7 bereikbaar en online. Je wereld is een stuk groter geworden sinds de komst van het internet.

De scheet die men in Tokyo zojuist heeft gelaten bereikt je binnen secondes. Of je het nu leuk vindt of niet. Dit brengt moeilijkheden met zich mee (we krijgen tenslotte een overkill aan informatie vandaag de dag), maar anderzijds opent het zoals gezegd deuren. Zeker voor jou als 50 plusser die weer aan de man of de vrouw wil geraken.


Lees ook:


blank

Offline daten als 50-plusser

Leuk. Dat hele online dating gebeuren. Maar wat als je er met geen haar op je hoofd aan moet denken? Als je je nieuwe lief gewoon in het echt wil ontmoeten? Een spontane ontmoeting, een leuk gesprek, waarna de vlinders als vanzelf door je buik fladderen. En jullie beiden wel te porren zijn voor een eerste date. Wat zijn dan je mogelijkheden als 50plusser?

1. Doorbreek het vaste patroon

Eigenlijk is daar maar 1 echte oplossing voor: doorbreek je normale routine en begeef je op plekken waar je mogelijkerwijs je nieuwe vlam tegen het lijf kunt lopen. De kroeg of de discotheek wordt hem niet, dat begrijpen we. Maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden natuurlijk.

Stel dat je een vast koffietentje hebt waar je graag komt. Dan zal je ongetwijfeld regelmatig dezelfde mensen tegenkomen. Een goede optie is het om dan eens uit te kijken naar een andere plek om je kopje koffie te nuttigen. Nog beter: bezoek iedere keer een andere lunchroom of koffietent. Wie weet wat het universum voor je in petto heeft.

blank

2. ‘Benut’ je (klein)kinderen

Heb je kinderen of kleinkinderen? Dan kun je prima een dagje of avondje quality-time met hen combineren met je zoektocht naar een nieuwe relatie. Neem ze bijvoorbeeld mee naar een concert. De opera. Een theatershow. Of een cabaretvoorstelling.

Duik met de kleinkinderen eens een pretpark, speeltuin of een dierentuin in. Er lopen genoeg alleenstaande (groot)ouders rond op dit soort plekken en de kans dat je een potentiële partner tegenkomt is dus gewoon aanwezig. Uiteraard zal je dan wel op de dame of heer in kwestie af moeten stappen en een praatje gaan maken, maar zo ging dat vroeger (en nog steeds natuurlijk wel) tenslotte ook.

3. Lokale mogelijkheden

Andere opties zijn de lokale (sport)vereniging of het buurthuis, maar net zo gemakkelijk de supermarkt bij jou in de buurt. Wat dat betreft kun je – als je een beetje lef hebt om iemand aan te spreken – op tal van manieren (en op de meest eenvoudige en logische wijzes) nieuwe mensen leren kennen. Vaak denken we te moeilijk terwijl de meest logische plekken vaak al meer dan voldoende mogelijkheden bieden om je nieuwe potentiële partner te ontmoeten.

4. Vrijwilligerswerk

Nog een laatste suggestie: ga vrijwilligerswerk doen. In elke gemeente zijn ze wel op zoek naar mensen die hun steentje bij willen dragen aan de maatschappij. Je helpt er niet alleen je medemens mee, je helpt er ook jezelf mee. Je ontmoet tenslotte steeds nieuwe mensen. Mensen waar je mee samenwerkt, maar ook mensen die je helpt middels het vrijwilligerswerk. Een prima optie dus om single mannen of vrouwen te ontmoeten en in het slechtste geval ontmoet je niet je nieuwe partner, maar heb je wel een ander mens van vlees en bloed ontzettend blij gemaakt. Wat ons betreft natuurlijk ook de moeite waard!foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

50PlusMatch
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag