Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat is een goede datingsite voor weduwen en weduwnaars?

Wat is een goede datingsite voor weduwen en weduwnaars?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Na het overlijden van je partner kwam het wellicht geen seconde in je op dat je ooit weer van een ander zou kunnen houden. Inmiddels realiseer je je dat jouw partner nooit meer terugkomt en dat het leven zonder hem of haar erg eenzaam kan zijn.

Het zou wel fijn zijn om weer wat ervaringen te kunnen delen met een ander, hetzij vriendschappelijk, hetzij romantisch. Dan zie je daarna wel waar het schip strandt. Maar wat is een goede datingsite voor weduwen en weduwnaars? Met dit artikel helpen we je op weg.


Datingsites voor 50-plussers

Een groot deel van de weduwen en weduwnaars zijn de 50 jaar al gepasseerd. Vroeger zou je zo naar de kroeg gaan of iemand tegen komen op het werk, maar dat wordt op latere leeftijd steeds lastiger.  Tegenwoordig biedt het internet daarvoor uitkomst. Steeds meer weduwen en weduwnaars op leeftijd komen via een datingsite in contact met nieuwe mensen.

Ben je zelf ook al een jaartje ouder? Op een datingsite voor 50-plussers loop je de grootste kans om een gelijkgestemde te vinden. De leden op dergelijke websites hebben zelf al de nodige levenservaring, waardoor ze zich waarschijnlijk makkelijk kunnen inleven in jouw situatie. Wellicht kom je in contact met andere leden die hun partner zijn verloren. Wij selecteerden de drie beste websites voor 50plus dating:


50liefde

50liefde

50Liefde is gericht op het matchen van mensen boven de 50 jaar. Matchen gebeurt via drie verschillende manieren: partnervoorstellen, een uitgebreide zoekfunctie en de matchgame. Via de matchgame kom je erachter bij wie er een wederzijdse interesse is. Vervolgens kun je met die persoon chatten. Wie weet waar het toe leidt!

Bezoek 50liefde
50plusmatch

50plusmatch

Zoals de naam al doet vermoeden, richt ook deze website zich op het matchen van 50-plussers. Het is een betrouwbare datingsite die beschikt over het Keurmerk Veilig Daten en Thuiswinkel Waarborg. Er zijn uitgebreide functionaliteiten en er is zelfs de gelegenheid om een oproepje te plaatsen. Daarin kun je precies aangeven waar je naar op zoek bent.

Bezoek 50plusmatch
SeniorenGeluk

SeniorenGeluk

SeniorenGeluk is een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website voor 50-plussers die op zoek zijn naar een nieuwe liefde, een vriendschap of een date. Via de functie FotoZapper zie je in een oogopslag welke leden er allemaal actief zijn. Met een gratis account kom je al aardig uit de voeten en kun je alvast even kijken of de site iets voor jou is.

Bezoek SeniorenGeluk

Datingsites voor een serieuze relatie

Na verloop van de tijd kun je steeds beter omgaan met het verdriet. Je partner is nog altijd in jouw hart, maar een toekomst met een nieuwe partner sluit je niet uit. Sterker nog, je mist de veiligheid en geborgenheid van een serieuze relatie. Je hoopt iemand te vinden waarmee je weer een diepe band op kunt bouwen. Maar welke datingsites moet je kiezen?

Die serieuze kandidaten vind je niet zo snel in de dating jungle van apps als Tinder, Happn of Inner Circle. Gelukkig kennen wij een aantal websites die zich richten op kwalitatief goede matches.


Parship

Parship

De datingsite Parship richt zich op het maken van kwalitatief hoogwaardige matches tussen vrijgezellen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Door middel van een wetenschappelijke vragenlijst achterhaalt de site jouw persoonlijkheid en relationele voorkeuren. Daarna schotelt Parship jou een aantal nauwkeurig geselecteerde partners voor.

Bezoek Parship
Lexa

Lexa

Lexa is al 15 jaar een expert in het koppelen van vrijgezellen. Het is een grote datingsite met veel actieve leden, waardoor er ongetwijfeld een leuke partner voor je tussen zit. Op deze website wordt je iets minder gestuurd qua matches. Dat is niet erg want het zoekproces is hartstikke leuk. Rustig door de profielen bladeren, her en der flirten en chatten met leden die jou echt aanspreken. Lexa is niet voor niets uitgeroepen tot ‘Populairste Datingsite van het jaar’.

Bezoek Lexa

Datingsites voor vriendschap

Wellicht ben je nog helemaal niet klaar voor een date, laat staan voor een relatie. Of heb je geen zin om daar zo krampachtig naar op zoek te gaan. Dan is een website gericht op vriendschap misschien een betere keuze voor jou. Via zo’n website kun je zonder romantische of seksuele verwachtingen contact leggen met anderen. Met een beetje geluk vind je iemand om lange wandelingen mee te maken, samen mee te sporten of andere leuke dingen mee te doen. Als jullie later toch gevoelens voor elkaar ontwikkelen is dat leuk meegenomen, maar voor jou is dat geen vereiste.

HetGrandCafe

HetGrandCafe is een digitale ontmoetingsplaats voor mensen vanaf 35 jaar oud. Het is een kleinschalige en gemoedelijke website waarbij de eerste stap naar contact snel gezet is. Door eerst digitaal ‘te proosten’ kun je ontdekken of je overeenkomsten hebt met de ander. Mocht dit echt klikken dan kunnen jullie het contact face-to-face voortzetten in een leuk café bij jullie in de buurt.


Wanneer vertel je op een datingsite over je overleden partner?

Het overlijden van je partner heeft ongetwijfeld een grote impact op je (gehad). Je zal het vroeg of laat aan een nieuwe match moeten vertellen. Wanneer is het juiste moment? Aan de ene kant wil je iemand niet meteen afschrikken (“die zit vast in de rouw”), maar je vindt het ook respectloos om het te verzwijgen. Als je er nog niet aan toe bent om het te benoemen, of je vertelt het liever als je iemand al wat beter kent, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Wil je het wel graag vermelden op je profiel maar weet je niet zo goed hoe? Er zijn gelukkig een hoop datingsites die het taboe proberen te doorbreken. Op dergelijke websites kun je bij jouw huidige status ook de optie ‘weduwe of weduwnaar’ aanklikken. Zo staat het wel ergens op jouw profiel maar hoef je het niet uitgebreid uit te leggen in je persoonlijke omschrijving. Een website die hier op een goede manier op inspeelt is Lexa.nl:


Lexa

Lexa

Lexa omarmt iemand imperfecties, dus ook iemands minder rooskleurige verleden. Zoals het overlijden van een partner. Gelukkig voert dit niet de boventoon van jouw profiel. Je kunt het aanvullen met informatie over je persoonlijkheid, interesses, wereldbeeld en een leuke eigen tekst. Daarnaast zijn er erg veel functionaliteiten die het daten via Lexa luchtig en plezierig maken.

Bezoek Lexa

Conclusie:

Er zijn veel datingwebsites waar je als weduwe of weduwnaar gemakkelijk in contact komt met anderen. Wij selecteerden datingsites waar wij zelf erg enthousiast over zijn, maar uiteraard zijn er nog veel websites. Uiteindelijk is het toch een kwestie van uitproberen. Na het inschrijven kun je kijken of het iets voor je is, zo niet, dan schrijf je je net zo makkelijk weer uit.Ben je specifiek op zoek naar een bepaalde website? Hier kun je alle datingsites vergelijken.


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag