Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

6 leuke datingsites voor mensen met een beperking

6 leuke datingsites voor mensen met een beperking

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Het kan soms best lastig zijn om een leuke relatie te vinden. Er zwemmen zo veel vissen in de zee, hoe vind je nou degene die bij jou past? Juist om deze reden zijn datingsites in het leven geroepen: op basis van interesses, uiterlijk en soms ook opleidingsniveau kun je gerichter zoeken naar een nieuwe liefde in je leven.

Als je een beperking hebt, kan het soms best ingewikkeld zijn om online te daten. Je bent natuurlijk meer dan je beperking, en dat wil je online ook uitdragen. Daarom is het een goed idee om te gaan daten via een datingsite speciaal voor mensen met een beperking. In dit artikel zetten we daarom de leukste datingsites voor je op een rij.


Wat bedoelen we met daten met een beperking?

Het woord beperking is natuurlijk een overkoepelend woord. Met een beperking bedoelen we een verminderde mogelijkheid om bepaalde dingen te doen: dat kan lichamelijk zijn, maar ook een beperking in het gedrag. Een fysieke beperking kan bijvoorbeeld het krijgen van spasmen zijn, het missen van een lichaamsdeel of een slecht zicht of een auditieve beperking. Een beperking is het gedrag kan bijvoorbeeld ADHD zijn, een psychische beperking als bijvoorbeeld schizofrenie of autisme.

Het kan best lastig zijn om te daten met een beperking, maar het is echt niet onmogelijk: op een speciale datingsite voor mensen met een beperking kun je een gelijkgestemde vinden die juist ziet wat je wél kunt. Zo laat jij je niet beperken in de liefde!


Capido

1. Capido

Ook Capido is opgericht om mensen met een beperking via internet elkaar te laten ontmoeten. Capido richt zich niet op een bepaalde beperking, maar is geschikt voor mensen met een lichamelijke of een verstandelijke beperking in al haar vormen – en ook voor mensen die geen beperking hebben.

Zo kun je in contact komen met een potentiële liefde, of hij of zij nou wel of geen beperking heeft. De medewerkers van Capido helpen je graag bij het opstellen van je dating profiel, en houden tijdens het contact een oogje in het zeil. Een foto is verplicht op Capido, en dat kan juist heel fijn zijn: zo kun je helemaal jezelf zijn, zonder dat het daten alleen om het uiterlijk gaat.

Tijdens het daten bij Capido hoef je niets uit te leggen, omdat deze site speciaal voor het daten voor mensen met een beperking is. Je kunt gratis een profiel aanmaken, en betaalt daarna rond de zeven euro per maand om te daten. Dat is fijn, want zo kun je chatten met serieuze anderen!


Parship

2. Parship

Als je wilt daten op een normale datingsite: je hoeft, als je een beperking hebt, natuurlijk niet altijd een relatie te zoeken met iemand die ook een beperking heeft. Daarom kun je ook eens een kijkje nemen op populaire ‘normale’ datingsites, zoals Pepper of Parship.

Bij Parship kun je op zoek naar iemand die graag een serieuze relatie wilt. De leeftijd van de leden op deze website is veelal dertig plus. Bij Pepper vul je geen ellenlange beschrijving in, maar maak je een soort van collage van jouw interesses. Zo kun je op een visuele manier laten zien wie jij bent: dat kan heel fijn zijn als je een beperking hebt.

Bezoek Parship

3. Een unieke liefde via Uniek Dating

Een van de leukste datingsites voor mensen met een beperking is Uniek Dating. Deze datingsite is in leven geroepen voor mensen met autisme of een licht verstandelijke beperking. Bij Uniek Dating kun je veilig daten, want iedereen die een profiel aanmaakt krijgt eerst een persoonlijk intake gesprek. Dat is een face to face gesprek, zodat de mensen achter Uniek Dating je goed kunnen helpen om een match te vinden – je hoeft daarom tijdens het daten nooit bang te zijn dat iemand niet zegt wie hij of zij is.

Je kunt zelf op de website zoeken of je iemand vindt die je leuk lijkt, de medewerkers van Uniek Dating kijken dan of jullie een goede match zijn en brengen jullie in contact. Samen met een begeleider ga je op de eerste date. Kriebels? De tweede date gaan jullie alleen, maar je kunt altijd bij Uniek Dating terecht als je nog vragen hebt. Heel fijn, want met een beperking is het wel zo handig als je af en toe even kunt sparren met een ander over je gevoelens.

Bij Uniek Dating kun je op zoek naar een relatie als je ouder bent dan achttien jaar en graag in een veilige omgeving wilt daten. Ook fijn als je graag wat begeleiding wilt in het leggen van contact, omdat dat met een beperking toch wat minder gemakkelijk gaat.


4. De grootste Nederlandse datingsite voor mensen met een beperking: G-Date

G-Date is al jaren de grootste datingsite van Nederland voor mensen met welke beperking dan ook. De site is niet op één doelgroep gericht, maar mensen met een lichamelijke of mentale vorm van beperking kunnen zich inschrijven op deze datingsite. Zo kun je op zoek naar een leuke relatie met iemand die weet hoe het is om een beperking te hebben.

Dat kan dezelfde beperking zijn, maar ook heel wat anders. Het maakt natuurlijk ook niets uit, want op G-Date gaat het niet om het hebben van een beperking, maar het vinden van een mooie match die begrip heeft voor je situatie en verder kan kijken dan een beperking. Dat gaat vast lukken, want er zijn meer dan duizenden leuke singles lid van G-Date! Je betaalt ongeveer drie euro per maand voor een lidmaatschap van deze grote datingsite.

blank

5. Durf Jij Met Mij: voor mensen met psychiatrische problematiek

Ook problemen met de psyche kan een flinke drempel zijn om te gaan daten. Op een ‘normale’ datingsite kan het heel vervelend zijn om je situatie steeds aan onbekenden uit te moeten leggen, of om later tijdens het daten nog te moeten vertellen dat je last hebt van een psychische beperking. De site Durf Jij Met Mij is speciaal opgericht voor de doelgroep met psychiatrische of problematiek en wordt ondersteund door GGZ organisaties uit verschillende regio’s. Er zijn al heel wat inschrijvingen van verschillende leden, zodat de kans op een goede match steeds groter wordt. Super fijn dat je, als je bij deze best kwetsbare doelgroep hoort, op een fijne manier contact met mensen kunt zoeken die weten wat jij meemaakt, terwijl gespecialiseerde medewerkers kunnen meekijken als jij dat wenst.


6. Voor wie het moeilijk vindt om een partner te vinden is Een Beetje Anders

Bij Een Beetje Anders kan iedereen die door zijn beperking moeite heeft met een liefdesrelatie zich aanmelden. Door een goede begeleiding en gelijkgestemden, kun je deze obstakels doorbreken en lekker gaan daten met een leuke partner. Een Beetje Anders is daarom zeer geschikt voor mensen met een psychische of lichamelijke beperking. Ook mensen met het downsyndroom kunnen zich via een begeleider of een familielid aanmelden voor Een Beetje Anders. Zo heeft iedereen die moeite heeft met contact door zijn of haar beperking een fijne plek om, terwijl iemand meekijkt, een potentiële liefde te vinden. En dat gun je toch iedereen?


7. DateToo: echt voor iedereen

DateToo is toegankelijk voor iedereen – of je nou wel of geen beperking hebt, en welke beperking dan ook. Hoe ga je dan daten als je slecht kunt zien of doof bent? Daar heeft DateToo iets op bedacht: een handige zoekfunctie speciaal voor mensen met een gehoor-, motorische of visueel beperking. Zo kunnen ook deze mensen online op zoek gaan naar een nieuwe liefde. Ook kun je op deze datingsite heel wat meer dan profielen bekijken: je kunt namelijk ook gewoon een praatje maken of een vraag stellen op het bijbehorende forum en zelfs een blog bijhouden op je eigen profiel. Zo kun je nog uitgebreider jezelf voorstellen aan je nieuwe vlam. Leuk, toch?


8. ABCDate:

ABCDate is in het leven geroepen om mensen met een licht verstandelijke beperking liefde en vriendschap te laten vinden. ABCDate is één van de grootste datingsites voor beperkten van Nederland, dus de kans dat jij je nieuwe liefde hier zult vinden, is best groot. Op de site zitten alleen mensen die begeleiding hebben bij hun beperking, zodat er altijd iemand een oogje in het zeil houdt. Dat is fijn, want zo kun je met wat hulp een goede en veilige relatie opbouwen.


Conclusie

Er zijn verschillende datingsites speciaal voor mensen met een beperking. Zo kun je in een veilige omgeving kennis maken met potentiële partners die weten hoe het is om een beperking te hebben, of het gewoon helemaal niet erg vinden om met een partner te daten die een beperking heeft. Zo hoef je niet steeds weer je verhaal te vertellen en je kwetsbaar op te stellen, maar kun je gewoon lekker jezelf zijn – beperking of niet!

Kies bijvoorbeeld voor de grootste datingsite van Nederland, G-Date, of vind via ABCDate, Capido, Uniek Dating of DateToo een leuke man of vrouw. Mensen met een beperking die contact met anderen wat lastiger maakt, kunnen ook terecht bij Durf Jij Met Mij of Een Beetje Anders. Zo kun je lekker daten op je eigen manier! Natuurlijk kun je ook daten via een normale datingsite, zoals Pepper of Parship.Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag