Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Casual dating: 5 datingsites & 5 goede tips

Casual dating: 5 datingsites & 5 goede tips

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Ben je niet direct op zoek naar een relatie maar zoek je vooral een leuke man of vrouw om plezier mee te maken en eventueel zelfs een erotisch avontuurtje mee te hebben? Dan is casual dating wellicht wel wat voor jou. Met casual dating ontmoet je andere mensen die het daten ook niet al te serieus willen nemen en zo voorkom je teleurstellingen over en weer.

In dit artikel geven we je enkele tips waarmee je zelf ook op een leuke manier op deze manier kunt daten, maar we vertellen je ook op welke datingsites je daar het beste voor terecht kunt.


Datingsites voor casual dating

Er zijn tal van datingsites die zich overwegend richten op het vinden van erotische dates. Die hebben een aantal voordelen en een paar nadelen ten opzichte van de normale datingsites. Zo gaat het er op die sites vaak erg expliciet aan toe en daar moet je natuurlijk wel van houden. Als je echt puur en alleen seks zoekt kun je dat op die sites vaak prima vinden. We benoemen er hieronder twee.


NovaMora

NovaMora

Novamora is een Nederlandse datingsite die zichzelf typeert als ‘een beetje pittig’. Hiermee zijn de intenties van gebruikers op deze website wel duidelijk. Gebruikers komen doorgaans niet voor het vinden van een serieuze relatie maar meer voor vrijblijvende casual (seks)relaties.

Novamora is een prettige en gebruiksvriendelijke website waar je geen doekjes hoeft te winden om je intenties en waar het leggen van contact laagdrempelig is.

Bezoek NovaMora
C-date

C-date

De ‘C’ in de titel van deze datingsite staat letterlijk voor ‘Casual’. Op deze datingsite vind je dus mannen en vrouwen op zoek naar een casual relatie. Zonder verplichtingen, maar wel met de lusten.

Het gehele datingplatform is hierop ingericht. Zo kun je je (gebruikers)naam verschuilen en geheel anoniem rondsurfen en heb je de optie om veilig foto’s met elkaar uit te wisselen. Een goede site om andere gebruikers te ontmoeten die vrij en open in het leven staan en dezelfde ideeën en moralen delen.

Bezoek C-date

Algemene datingsites voor een casual date

Wil je echter liever op een wat meer ontspannen manier contacten leggen zonder direct een seksdate af te hoeven spreken? Dan kun je beter op een van de ‘gewone’ algemene datingsites op zoek gaan. Dat heeft als bijkomend voordeel dat die datingsites vaak een stuk voordeliger zijn in het gebruik dan erotische datingsites.

Om je alvast goed op weg te helpen hebben we hieronder een aantal datingsites voor je geselecteerd waar je een goede kans maakt op het vinden van een casual date.


Lexa

Lexa

Lexa is een heel toegankelijke datingsite waar daten niet altijd even serieus hoeft te zijn.

Ook al is deze datingsite in eerste instantie bedoeld voor het vinden van een relatie, voor andere soorten leuk en spannend contact kun je er ook prima terecht.

De site is relatief goedkoop in het gebruik want als je kiest voor een abonnement met een looptijd van minimaal 6 maanden betaal je minder dan 10 euro per maand. Wanneer je van plan bent om langere tijd met meerdere mensen vrijblijvend af te blijven spreken is het daarom het slimste om meteen een extra voordelig abonnement van bijvoorbeeld 1 jaar af te sluiten. Lexa is een fijne website die veel handige hulpmiddelen biedt tijdens het daten en mede daardoor al heel veel keer tot beste datingsite van Nederland is gekozen.

Bezoek Lexa
Parship

Parship

Parship is een datingsite die specifiek is bedoeld voor singles die hoogopgeleid zijn en een relatie zoeken met iemand van hun eigen niveau.

Daar is echter niet mee gezegd dat het altijd om een serieuze relatie zou moeten gaan. Omdat ook vrouwen tegenwoordig steeds vaker een hbo- of universitaire opleiding hebben afgerond en een dito baan hebben voelen die steeds meer de behoefte om langer zelfstandig te blijven.

Niet voor niets zijn er steeds meer singles in Nederland. Daarom vind je op datingsites zoals Parship een goede verhouding tussen mannen en vrouwen die niet noodzakelijk direct een duurzame relatie zoeken, maar vooral plezier willen hebben met iemand anders. Parship is wel een vrij dure datingsite, want een abonnement voor een jaar kost ongeveer 40 euro per maand.

Bezoek Parship
EliteDating

EliteDating

Wat geldt voor Parship is ook het geval voor Elitedating, want hier vind je ook relatief veel hoogopgeleide singles die van het leven willen genieten en daar niet per se een vaste partner voor zoeken.

Het grote voordeel van Elitedating ten opzichte van Parship is de prijs, want voor een betaald abonnement ben je ongeveer 25 euro kwijt wanneer je kiest voor een looptijd van minimaal 1 jaar. Een nadeel van Elitedating is de lange persoonlijkheidstest wanneer je een nieuw profiel aanmaakt.

Omdat je waarschijnlijk toch geen interesse hebt in diepgaand matchen op gedeelde interesses en voorkeuren lijkt dit een beetje tijdverspilling. Maar schijn kan bedriegen, want door die lijst in te vullen kun je wel weer eerder contact vinden met iemand die ook op een ontspannen manier in het daten staat.

Bezoek EliteDating

Wat is casual dating?

Casual dating is een ontspannen manier van daten waarbij plezier hebben het belangrijkste doel is van het daten. Het is bij casual dating bijvoorbeeld niet de insteek om een serieuze relatie te vinden.

Er is natuurlijk altijd een kans dat het zo goed met iemand klikt dat er alsnog een relatie uit voortkomt, maar dat is normaal gesproken niet het uitgangspunt. Voor veel mensen is casual dating ook een manier om heel specifiek een erotische date te vinden.

Vaak is dat eenmalig, maar natuurlijk kun je aan deze spannende dates ook prima een erotische relatie overhouden. Er zijn inmiddels meerdere datingsites die zich specifiek richten op casual dating maar algemene datingsites zijn vaak een nog veel betere optie. In dit artikel vertellen we hoe je dat het beste aanpakt.


blank

Verschil tussen normale en casual dating

Er zijn een aantal duidelijke verschillen tussen normale dating en casual dating, die ook voor jou van belang kunnen zijn:

Vooral de fysieke klik is belangrijk

Omdat casual dating niet is bedoeld voor het vinden van een serieuze relatie is het vaak niet nodig om elkaar tot in het kleinste detail te leren kennen voordat je de eerste keer met elkaar afspreekt. De fysieke aantrekkingskracht speelt voor veel mensen die een vrijblijvende date willen hebben een grotere rol.

Het moet vooral tussen de lakens goed klikken wanneer je op zoek bent naar een erotisch avontuurtje dus ook op dat gebied hetzelfde zoeken is belangrijk. Maar los van die twee zaken is het vooral van belang dat je plezier hebt samen. Of dat zo is ontdek je vaak al na 1 of 2 korte chats op je favoriete datingsites.


blank

Tips voor casual dating

Waar moet je rekening mee houden wanneer je een casual date gaat zoeken op een gewone datingsite?

Tip 1: Kies een goede profieltekst

Het is goed om al in je profieltekst de juiste verwachtingen te scheppen bij bezoekers. Het is onverstandig om erin te zetten dat je op zoek bent naar een serieuze relatie wanneer je in werkelijkheid alleen een erotisch afspraakje zoekt. Dan ben je niet eerlijk en bovendien krijg je de verkeerde reacties.

Daar staat tegenover dat je al snel ontweken (en soms zelfs door de redactie verwijderd wordt) als je aangeeft puur en alleen een seksdate te zoeken. Schrijf dus liever dat je iemand zoekt om alleen maar plezier mee te hebben.

Ook termen gebruiken zoals friends-with-benefits of een “vriendschap met een plusje” snappen de meeste mensen tegenwoordig uitstekend. Leden die dat ook wensen te vinden weten dan dat ze een reactie kunnen sturen, terwijl singles die een serieuze relatie zoeken je profiel direct over kunnen slaan.

Tip 2: Houd serieus en casual daten gescheiden

Wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie kan het ook heel leuk zijn om in afwachting van je perfecte match ook wel eens met andere singles af te spreken voor een casual date. Het is echter wel verstandig om deze twee zoektochten goed van elkaar gescheiden te houden.

Wanneer je op hetzelfde profiel aangeeft open te staan voor zowel een serieuze relatie als een vrijblijvend afspraakje dan lijkt het misschien alsof je extra veel kans maakt, terwijl in de praktijk juist het tegenovergestelde gebeurt.

Singles die een serieuze relatie zoeken zullen waarschijnlijk vrezen dat jij zelf niet zo serieus op zoek bent, terwijl mensen die alleen maar voor de lol wat willen daten al snel bang zullen zijn dat je stiekem een relatie met ze wil. Schrijf jezelf dus als het kan in op twee verschillende datingsites, waarbij je op de ene site puur op serieuze matches mikt en bij de andere volledig voor een vrijblijvende (erotische) ontmoeting gaat.

Tip 3: Wel of niet met gebonden mensen daten?

Hoe je het ook wendt of keert, heel veel gebonden mannen en vrouwen zoeken naast hun relatie via internet naar spannende contacten.

De reden is duidelijk: online dating kan tot op grote hoogte anoniem en dus in alle discretie gebeuren. Er zijn diverse datingsites waar mensen die niet single zijn maar wel een spannende date zoeken dat discreet kunnen doen.

Het probleem is dat die sites vaak vrij duur zijn en daarom proberen veel mensen het toch nog altijd op gewone datingsites, want die zijn gemiddeld een stuk goedkoper. Als je liever niet afspreekt met gebonden mannen en vrouwen dan is het goed om dat alvast aan te geven op je profiel.

Tip 4: Wees voorbereid op ongepaste voorstellen

Wanneer je aangeeft casual dates af te willen spreken moet je mentaal alvast voorbereid zijn op reacties die vaak ordinair of ongepast, maar soms ook ronduit onbeschoft en ranzig zijn.

Er zijn op algemene datingsites nu eenmaal mannen (maar ook vrouwen) actief die geen idee hebben hoe je iemand hoort te benaderen. Die zien je oproep voor een ontspannen en vrijblijvende date als een vrijbrief om je dergelijke onsmakelijke berichten te sturen.

Het beste wat je kunt doen is die reacties direct te verwijderen, als dat kan het lid te blokkeren en eventueel het profiel te rapporteren. Laat dit je er echter niet van weerhouden om te blijven daten, want juist op de algemene datingsites kun je ook heel veel leuke mensen ontmoeten waar je enkele spannende en leuke casual dates mee kunt hebben.

Tip 5:  Ga voor een langer lidmaatschap

Bij casual dating heeft het succes van het daten vaak weinig effect op hoe lang je lid blijft van een datingsite. Wanneer je via internet een serieuze relatie zoekt dan schrijf je je dikwijls weer uit zodra je die relatie hebt gevonden.

Bij vrijblijvende en erotische dating is dat vaak niet zo, omdat de meeste mensen het leuk vinden om af en toe op zoek te blijven naar nieuwe dates en steeds opnieuw leuke en spannende contacten te leggen. Dat heeft als consequentie dat langere abonnementen vaak voordeliger zijn bij casual daten.

De kans is groot dat je langere tijd lid blijft en door dan direct een langlopend abonnement te nemen (bijvoorbeeld van 6 maanden of 1 jaar) kun je aanzienlijk besparen op de maandelijkse kosten.



foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag