Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Swingers ontmoeten via internet? De 4 beste swinger sites

Swingers ontmoeten via internet? De 4 beste swinger sites

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Voor de één is het dé lifestyle. Een ander moet er voor geen goud aan denken. We hebben het dan natuurlijk over swingen of (voor de mensen die nog niet goed bekend zijn met deze term) partnerruil. Vandaag de dag is dat allang niet meer zo gek als dat het ooit was en dat moge duidelijk zijn aan de sterke community achter het hele ‘swing-gebeuren’.

Vrijwel geen enkele groep is zó met elkaar begaan als de swingerswereld. Maar hoe ontmoet je die swingers dan? Waar vind je ze? Laten we maar direct een tipje van de sluier oplichten: het internet is een uitstekend startpunt.


Swingers ontmoeten

Om op bovenstaande voort te borduren: nieuwkomers worden met open armen ontvangen door de community. Zeker wanneer jij en je partner de eerste stappen gaan zetten in de swingerswereld, komt er veel op je af. Erkennen dat het je spannend lijkt om te gaan swingen is 1, maar om dan ook de fantasie om te gaan zetten naar de werkelijkheid is een grote tweede stap.

In de swingerscommunity kun je op veel bijval rekenen. Ieder ander heeft tenslotte ook ooit die eerste stap gezet. Men weet dus prima hoe je je op dit moment voelt. Maar dan zal je ze dus wel eerst moeten vinden. De kans dat iemand op Facebook in zijn profiel heeft staan dat hij of zij swingt is klein. Je zult dus elders te rade moeten gaan. Zoals gezegd is internet daarbij wel een perfect uitgangspunt. Om je een handje te helpen hebben we de 4 beste swinger datingsites voor je op een rijtje gezet.


RegioSwingers

1. RegioSwingers

Regioswingers is de populairste en grootste swinger datingwebsite in dit rijtje en dat zorgt voor een ruime ledendatabase en een hechte community. Als je je hier aanmeldt als nieuw swingerkoppel voelt het als een warm bad. Als thuiskomen. Geen van de andere datingsites in dit lijstje heeft tenslotte zoveel leden die allemaal hetzelfde meemaken (of meegemaakt hebben) als jij. De website is uitgerust met een uitgebreide zoekfunctie waardoor je zeer gericht kunt zoeken naar swingers of alleenstaande mannen of vrouwen, want ook hier zijn singles die op zoek zijn naar swingende stellen weer gewoon welkom.

Dankzij de gratis aanmelding kun je ontdekken of deze website bij je past of niet.

Bezoek RegioSwingers
NovaMora

2. NovaMora

NovaMora is een relatief nieuwe datingsite voor swingers en is in korte tijd enorm gegroeid. Dit komt mede door de aandacht in de media (radio en televisie) en zodoende is deze datingsite een uitstekende plek om swingers te ontmoeten. Met de slogan “gun je seksleven een boost” trekt de website verscheidene mensen aan. Swingers, maar wederom ook alleenstaande mannen of vrouwen. Ook op NovaMora kun je je weer gratis inschrijven zodat je zonder risico de website kunt verkennen.

Bezoek NovaMora
SecondLove

3. SecondLove

SecondLove is een beetje de vreemde eend in de bijt. Wie er mee bekend is weet tenslotte wel dat dit een ‘vreemdgangerssite’ is. Toch staan er ook genoeg swingers ingeschreven op SecondLove en zodoende vormt de website wel degelijk een prima basis om op zoek te gaan naar gelijkgestemden. Dat zoeken kan via een uitgebreide zoekfunctie zodat je snel en eenvoudig kunt vinden waar je naar op zoek bent. Ook hier is het aanmelden weer 100% gratis, maar voor alle functies zal je een betaald lidmaatschap moeten afsluiten. Met een gratis profiel kun je echter gewoon door de website browsen, profielen bekijken en berichten ontvangen. Je kunt dus geheel risicoloos checken of SecondLove aansluit bij hetgeen je zoekt en zo niet, ben je slechts wat tijd kwijt en gelukkig geen hap uit je portemonnee.

Bezoek SecondLove
Ondeugend Daten

4. Ondeugend Daten

Als men aan swingen en/of parenclubs denkt, denkt men soms dat het gaat om vieze oude mannetjes die zich in een hoekje zitten te verlekkeren aan onaantrekkelijke vrouwen. Niets is minder waar en Ondeugend-Daten bewijst dat wel.

Hier kun je erotisch daten in stijl en vrije en ruimdenkende swingers ontmoeten. Je kunt je inschrijven als koppel, maar ook als man of vrouw alleen. Zodoende is Ondeugend-Daten is ook geschikt als jullie op zoek zijn naar een extra man of vrouw voor een erotisch pleziertje. Inschrijven op de website is geheel gratis, maar de mogelijkheden zijn enigszins beperkt met een gratis lidmaatschap.

Ondeugend-Daten doet dit om fakers buiten de deur te houden en met succes, want de leden zijn over het algemeen zeer tevreden met de datingsite. Ruim 80% beveelt Ondeugend-Daten aan als je (als nieuweling) op zoek bent naar swingers.

Bezoek Ondeugend Daten

Populariteit Swingen

Misschien heb je de Nederlandse serie “Nieuwe Buren” (een tv-serie over het gelijknamige boek van Saskia Noort) ergens gemist en heb je ook nergens anders de term ‘swingen’ ooit eerder gehoord. Dan kunnen we ons voorstellen dat je nog niet goed weet wat er nu precies met swingen bedoeld wordt.

Veelal denkt men in eerste instantie bij het woord swingen namelijk toch echt aan John Travolta die in Saturday Night Fever de pannen van het dak danst. Alhoewel swingers in een parenclub ook wel van een dansje houden, bedoelt men er ‘in het wereldje’ toch echt iets heel anders mee.

Een ander woord voor swingen benoemden we al in de intro bovenaan in dit artikel: partnerruil. Waarschijnlijk gaat dan het belletje wel rinkelen, want dit Nederlandse woord laat maar weinig aan de verbeelding over. Toch is swingen voor veel swingers meer dan een avondje van partner wisselen. Mensen die zich in het ‘circuit’ bevinden zien het vaak als een heuse lifestyle. Er kunnen tussen swingers vriendschappen voor het leven ontstaan, waarbij seks nog steeds wel belangrijk blijft, maar niet per se meer de hoofdoorzaak van een ontmoeting hoeft te zijn.

Echter is er altijd wel sprake van een erotisch element om het swingen te kunnen noemen. Twee echtparen (c.q. koppels) die een avondje uit eten gaan, kunnen niet als swingers benoemd worden. Pas wanneer het op seks uitdraait spreekt men officieel van swingen. In de meeste gevallen gaat het om 2 koppels die onderling van partner wisselen, maar varianten zijn natuurlijk ook mogelijk.

Denk aan een situatie in een parenclub waar meerdere stellen van partner wisselen. Tevens is swingen niet aan geaardheid gebonden. Heteroseksuelen, homoseksuelen, biseksuelen en alle andere typeringen die we vandaag de dag hebben, kennen het begrip swingen wel. Het mooiste van het wereldje is misschien nog wel dat er alle begrip is voor een ander. Intiem zijn met iemand anders (en je partner intiem laten zijn met iemand anders) getuigt van een open mind. Logisch dat er dan ook ruim begrip is voor anderen en de gevoelens die bij swingen komen kijken.


Alternatieven

Uiteraard zijn bovenstaande 4 datingsites niet de enige plekken op het internet waar je swingers kunt ontmoeten. Er zijn nog genoeg andere datingsites waar je een profiel aan kunt maken en op zoek kunt gaan naar swingende koppels. Je kunt bijvoorbeeld fora bezoeken waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten. En zelfs op Facebook zijn er speciale (besloten) groepen waar swingers samenkomen.

Het grote nadeel van deze alternatieven is de grote groep fakers die je hier zult tegenkomen. Swingen is spannend en daarom trekt het veel mensen aan. Maar vaak ook mensen die alleen wat willen gluren op het internet. Of het contact alleen bij het internet willen houden en niet open staan voor een ontmoeting in real life. Tevens willen veel swingers niet met naam en toenaam op het internet er voor uitkomen dat ze genieten van ‘the lifestyle’. Zodoende zul je op een plek als Facebook dus maar mondjesmaat echte swingers tegenkomen. De meeste swingers die écht in het wereldje zitten weten de alternatieven allemaal wel te vinden en zullen liever voor een website als RegioSwingers of NovaMora kiezen, dan voor alternatieve websites of een platform als Facebook.

De beste manier om fakers uit te sluiten en échte swingers te ontmoeten, is misschien nog wel een bezoekje brengen aan de welbekende parenclub (of een erotisch getint themafeest). Hier kun je ook prima in contact komen met swingers. Ja, het is niet zo gemakkelijk als lekker vanuit je luie stoel door profielen bladeren, maar je weet wel dat de mensen die je op zo’n feest of in een parenclub ontmoet ‘the real deal’ zijn. Ook hier is weer volop begrip voor nieuwelingen. Maak je dus vooral niet druk als je nog niet goed weet waar jullie grenzen liggen. Het is echt niet zo dat je tijdens je eerste avondje direct ‘all the way’ moet gaan. Veel nieuwe swingers gaan bijvoorbeeld naar een parenclub en hebben tijdens die eerste avond niet eens seks met elkaar. Komen ze alleen om indrukken op te doen. Als je dan voor je gevoel toch een stapje verder wilt gaan, dan kan dat vervolgens altijd. Wat dat betreft is de swingerswereld echt een wereldje van: (bijna) alles kan en niets moet. Wel zo fijn natuurlijk als je zelf nog helemaal nieuw bent met het fenomeen!


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag