Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat vinden mannen aantrekkelijk aan vrouwen? 7 tips

Wat vinden mannen aantrekkelijk aan vrouwen? 7 tips

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Wat mannen aantrekkelijk vinden aan vrouwen is vaak per persoon verschillend. Zo wordt de aantrekkingskracht van verliefde stellen al tientallen jaren onderzocht zonder eenduidige uitkomst. Het blijft dus tot dusver een subjectief fenomeen.


blank

Wat trekt de aandacht van mannen?

Toch zijn er een aantal universele wetenschappelijk onderlegde aantrekkingskrachten waar niet omheen te draaien valt, zoals intelligentie en humor. Daarnaast zijn er een aantal onderschatte trucjes met een groot effect.

Voorbeelden hiervan zijn de manier waarop je je stem gebruikt en welke kleur kleding je draagt. Met deze vernieuwende informatie vind je ongetwijfeld een weg in het gecompliceerde liefdesleven. Net als alles in het leven, gaat het ook met aantrekkingskracht om het vinden van een juiste balans. In dit artikel 7 tips over mannen aantrekkelijk vinden bij vrouwen.


blank

1. Vrouwelijke vrouw

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat de aantrekkingskracht van de vrouwelijke vormen rondom de dijen en de borsten een evolutionair gegeven is. Dat lijkt misschien kortzichtig, maar dat is het zeker niet. De ‘curves’ staan namelijk voor gezondheid en vruchtbaarheid. Mannen vinden het over het algemeen minder aantrekkelijk, soms zelfs ordinair, als vrouwen te schaars gekleed zijn. Zelfrespect staat bij mannen hoog in het vaandel als het om vrouwen gaat.

Niet te stoer, wel verzorgd

Verder houdt de gemiddelde man ook niet van een vrouw met een té stoer uiterlijk, de mannelijkheid hebben ze namelijk van zichzelf al. Zo is bijvoorbeeld lichaamshaar en een kort kapsel vaak een afknapper. Belangrijk is om een goede balans te vinden in je presentatie naar mannen toe. Zo vindt de man het aantrekkelijk als een vrouw er verzorgd en opgemaakt uitziet, maar overdrijf het niet! Te veel make-up is een aanslag op je natuurlijkheid en eigenheid wat mannen over het algemeen ook zeer waarderen.

Rood is aantrekkelijk

Iets waar ook niet omheen te draaien valt is een ander wetenschappelijk gegeven, namelijk dat de kleur rood een extra aantrekkingskracht heeft. Dus twijfel je over de kleur van je lipstick of je kleding voordat je op date gaat? Dan weet je nu in ieder geval dat rood in ieder geval geen verkeerde keuze is.


blank

2. Zelfvertrouwen

Het uitstralen van zelfverzekerdheid relateert naar leiderschap wat sinds het begin van de mensheid een enorme aantrekkingskracht is. Ook straal je met zelfverzekerdheid zelfredzaamheid uit, wat voor mannen als muziek in de oren klinkt. De man vindt het namelijk erg fijn als vrouwen niet te afhankelijk van hun zijn. Afhankelijke vrouwen komen namelijk vaak onvolwassener over wat voor veel mannen onaantrekkelijk is.

Wanneer beide partijen in een relatie ongeveer even zelfverzekerd zijn en daardoor zelfredzaam zijn, heb je naast vertrouwen, al een goede basis voor een stabiele relatie! Wees nu niet bang om jezelf kwetsbaar op te stellen als vrouw. Als een man echt van je houdt, probeert hij je natuurlijk ten alle tijden te helpen.


blank

3. Mysterieus gedrag

Vaak hebben vrouwen de neiging om veel te vertellen tijdens een eerste afspraakje. Al helemaal als ze onder de indruk zijn of als ongemakkelijke stiltebreker wanneer een man de kat uit de boom kijkt. Toch is het niet de manier om een onvergetelijke indruk achter te laten. Zo vinden mannen het vaak niet uitdagend genoeg als ze na één of twee dates al alles over het leven van de vrouw weten.

Hou wat eigen dingetjes verborgen en laat de man het uitgraven. Dit onbewuste mentale spel houdt het brein van man in beweging. Grote kans dat je interessant voor hem blijft! Net als bij zelfvertrouwen geldt ook hier: vindt een goede balans. Je moet natuurlijk ook weer niet te oppervlakkig en saai overkomen.

In groepen gaat het net zo. Ga niet super veel praten of je populair gedragen om aandacht te trekken van je crush. Gedraag je zo natuurlijk mogelijk en zeg alleen wat als je iets nuttigs of leuks te melden hebt. Schroom ook niet om subtiel te flirten door oogcontact te zoeken.


Bekijk ook:


blank

4. Intelligentie

Slimme vrouwen hebben vaak een stapje voor als het om de liefde gaat. Intelligentie is namelijk de ideale compensatie voor de wat minder sexy vrouw en een perfecte aanvulling voor de sexy vrouw. Zoals in het kopje hierboven al vermeld stond, vinden mannen het heerlijk als ze uitgedaagd worden. Vaak gaat dit proces onbewust. Daarnaast zet intelligentie aan tot denken, waardoor je minder snel saai zult worden gevonden en je meer gespreksstof zal hebben. Simpelweg, omdat je meer kennis over uiteenlopende onderwerpen hebt.

Te erg pronken met je intelligentie is ook weer niet slim. Lichte bescheidenheid in combinatie met wat zelfvertrouwen zal je het meeste rendement opleveren. Een interessant weetje over intelligente mensen: hoger opgeleiden gaan vaak later naar bed en kopen vaker seksspeeltjes dan lageropgeleiden.


blank

5. Glimlach & humor

Mannen vinden de glimlach van een vrouw erg aantrekkelijk. Naast dat je door te lachen niet té serieus overkomt, is het een ideale manier om te flirten. Als je op straat of op een feestje naar een man glimlacht geef je hem zelfvertrouwen en het idee dat je hem leuk vindt. Zorg er wel voor dat je lach niet te ‘gemaakt’ overkomt. Een spontane glimlach is de mooiste glimlach! Tenzij je super goed kunt acteren natuurlijk.

De wetenschap heeft tevens bewezen dat je aantrekkelijker bent als je iemand aan het lachen kunt maken. Humor is dus een perfect instrument om aantrekkelijk over te komen bij mannen. Vooral een gevatte grap tijdens een moeilijk begin-gesprek kan het ijs breken. Humor relativeert en zorgt voor een ontspannen ‘feelgood’ sfeer.


blank

6. Zorgzaamheid

Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat je in je liefdesleven onbewust naar vertrouwde aspecten op zoek bent. Zo vindt de man het fijn als vrouwen zorgzaamheid uitstralen. Zo weten ze, biologisch gezien, zeker dat de desbetreffende vrouw ook goed voor zijn kinderen zal zorgen. Net als hoe hun eigen moeder voor hem heeft gezorgd.
Natuurlijk denken mannen niet letterlijk zo, maar dit is hoe de aantrekkingskracht van zorgzaamheid in zijn werk gaat.

Naast de onbewuste zoektocht naar overeenkomsten wil de man ook een aanvulling op hun karakter. Zo vindt de dominante man een ietwat rustigere type vaak aantrekkelijker dan iemand die net zo dominant als hemzelf is en andersom.


blank

7. De manier van praten

Wat mannen ook erg belangrijk vinden is de manier waarop je je presenteert. Naast de hierboven genoemde punten is de manier van praten van groot belang. Ga maar eens bij jezelf na of je iemand kent met aantrekkelijke looks, maar met een irritante of onaantrekkelijke manier van praten. Grote kans dat je iemand voor ogen wist te halen. Hoe iemand praat zegt namelijk veel over gemoedstoestand en karakter. Een vloeiende en rustige toon vinden mannen vaak erg aantrekkelijk in een gesprek.

Het geeft ze een vertrouwelijk en ontspannen gevoel. Ook zorgt het ervoor dat ze je stem graag willen horen als ze zich gestresst of verdrietig voelen. Op andere momenten kan een meer dominante toon wonderen doen, dit straalt namelijk weer zelfverzekerdheid uit. Al met al is stemgebruik een zeer onderschat instrument die wonderen kan doen als je een man wil verleiden.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag