Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

10 signalen dat hij je leuk vindt

10 signalen dat hij je leuk vindt

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Soms zou het handig kunnen zijn om iemands gedachten te kunnen lezen. Hoewel we niet altijd blij zullen zijn met het antwoord, is het soms beter om iets zeker te weten dan helemaal geen antwoord te krijgen. Zo is het helaas ook bij mannen.

Ze zijn niet altijd even goed in het geven van signalen en de signalen die ze geven, pik je misschien niet op. Maar sommige signalen zijn vrijwel universeel en kunnen je veel vertellen over zijn gevoel. In dit artikel vertellen wij je over 10 signalen dat hij je leuk vindt.


Hoe kom je er achter of hij je leuk vindt?

Iedere dag geven we honderden signalen af. Veel daarvan zijn onbewust en kunnen we niet verbergen. Andere signalen zijn juist wel bewust en daar verwachten we dan ook een reactie op. Als een man je leuk vindt, kan hij dus ook op twee manieren een signaal afgeven.

Een onbewust en een bewust signaal. Zelfs als een man heel terughoudend is en weinig gevoelens uit, kun je er nog steeds achter komen of hij je leuk vindt. In dit artikel beschrijven we dan ook enkele bewuste en onbewuste signalen waar je op kunt letten.

Let op dat deze signalen niet per definitie betekenen dat hij je ziet zitten voor een relatie. Het laat alleen zien dat hij jou een interessant persoon vindt. Dat daarna ook liefde kan volgen, dat is natuurlijk wel een mogelijkheid, maar geen voorwaarde! Ook hoeft een man niet al deze signalen af te geven. Sommige mannen zijn spraakzamer en zelfverzekerder dan andere mannen. De signalen komen dus bij iedereen anders tot zijn recht.


blank

1 – Hij stelt vragen

Vragen komen voort uit interesse. Als een man jou dus vraagt om dingen die te maken hebben met jou als persoon, dan kun je ervan uitgaan dat hij je dus interessant vindt. Het maakt dan niet uit waar de vragen over gaan. Het kan gaan over iets specifieks op school, werk, je familie of vrije tijd.

Zolang het maar vragen zijn waar hij geen antwoord op nodig heeft. Zijn leven kan dus gewoon prima doorgaan als hij het antwoord niet zou weten. Analyseer dus zijn vragen en kijk of het vragen zijn uit interesse of omdat het een functionele vraag betreft.

Vraag uit interesse: ‘Hey, hoe is het eigenlijk met je hond, knapt hij alweer een beetje op?’
Functionele vraag: ‘Hey, hoe is het met dat project? Heb je mijn mail daarover nog gezien?’


2 – Hij probeert aandacht te krijgen

Hoewel het lastiger is voor mannen die je zojuist ontmoet hebt op een neutrale plaats zoals een supermarkt of sportschool, zal een man altijd proberen om je aandacht te trekken. Wanneer hij barst van het zelfvertrouwen zal hij wellicht direct op je afstappen om je een complimentje te geven, maar de meeste mannen zullen dat niet doen.

Veel liever zullen ze iets aan je vragen, zoals de tijd of de weg of ze proberen een manier te vinden om dichter bij je in de buurt te komen. In de sportschool bijvoorbeeld, door gebruik te maken van een apparaat waarbij jullie elkaar kunnen zien. Wanneer een man je aandacht probeert te trekken door zoiets te doen, dan kun je er bijna zeker vanuit gaan dat hij je leuk vindt.


3 – Hij focust zich alleen op jou

Wanneer je bij een man bent die jou leuk vindt, dan zal zijn volledige aandacht op jou gevestigd zijn. Met name als je elkaar nog niet zo lang kent, zal hij het dan ook niet zo snel in zijn hoofd halen om uitgebreid te gaan bellen of Whatsappen met vrienden.

Hij zal ieder moment met jou zien als iets waardevols en wil jou het gevoel geven dat je wat voor hem betekent. Doordat hij jou zijn volledige aandacht geeft, laat hij zien dat andere dingen op dat moment geen prioriteit hebben. Jij bent de prioriteit.


4 – Hij geeft complimenten

Ja, het lijkt een open deur, maar veel mensen hebben het niet eens door als ze een complimentje krijgen. Sommige mannen zullen misschien geen moeite hebben met een complimentje over je uiterlijk of persoonlijkheid, maar veel mannen zullen het een treetje lager proberen.

Het is veel veiliger om wat subtielere complimenten te geven en daarmee hopelijk ook te laten zien dat ze je leuk vinden. In dit geval kunnen die complimenten echt overal over gaan.

Sta er dus niet van versteld van complimenten over hoe goed je je hond hebt opgevoed, hoe geweldig je kunt communiceren met je ouders of dat je soms uit de hoek kunt komen met bizar grappige opmerkingen. Al deze opmerkingen laten zien dat hij het belangrijk vindt om jou een goed gevoel te geven.

Een man die jou leuk vindt, wil daar maar al te graag aan bijdragen.


blank

5 – Jullie vinden ‘hetzelfde’ leuk

Wanneer mensen beginnen met daten, is het een automatisme om te gaan zoeken naar gelijkenissen tussen jullie beide. Dit zorgt voor gespreksonderwerpen maar is ook een manier om erachter te komen of jullie bij elkaar passen. Wanneer een man dit doet terwijl jullie niet aan het daten zijn, kan het zijn dat hij daar wel op ‘hint’ of stevig over nadenkt.

Maar er gebeurt iets in het hoofd van iemand die jou leuk vindt. Van binnen weten we namelijk allemaal dat we bij iemand moeten passen, dus zullen we ervoor zorgen dat de ander ziet dat we in ieder geval op belangrijke dingen overeenkomen. Dus ‘geheel toevallig’ komen jullie ineens heel veel dingen overeen. Wanneer hij wijst op zaken die jullie beiden leuk of belangrijk vinden, kan het zijn dat hij een poging doet om te laten zien dat jullie goed bij elkaar passen.


6 – Hij leunt naar je toe

Als een man in jou geïnteresseerd is, zal hij er alles aan doen om zo dichtbij mogelijk te komen. Je ziet dan vaak dat mannen, die vaak iets groter zijn dan een vrouw, naar voren buigen om dichterbij je hoofd te komen wanneer je wat zegt.

Je ziet dit verschijnsel vaak in cafés of clubs, waar het harde geluid een extra goed excuus is om een stapje dichterbij te zetten. Hij wil het liefst ieder woord kunnen horen wat uit jouw mond ontsnapt, terwijl hij bij zijn vrienden gewoon rechtovereind blijft staan en ook alles prima kan horen.


7 – Hij wil je 24/7 bijstaan

Het maakt niet uit in welke situatie je hulp nodig hebt, een man die jou leuk vindt probeert je op alle mogelijke manieren te helpen. Een wasmachine de trap op dragen, je honden uitlaten of een muur verven. Een man die in jou geïnteresseerd is, verandert direct in een non-profit organisatie op het moment dat jij ook maar ergens tussen neus en lippen aangeeft dat je ergens moeite mee hebt.

Het beste is als hij zijn hulp kan gebruiken als excuus om je nummer te vragen als hij dat niet al heeft. Hij zal dan misschien hinten dat jullie later wel even contact op kunnen nemen of dat je het ‘altijd even kunt laten weten als je hulp nodig hebt’.


8 – Hij onthoudt alles

Je verjaardag, de leeftijd van je kat en de namen van alle klasgenoten waar je ooit over hebt gesproken. Het maakt eigenlijk niet uit wat je hem verteld hebt. Een man die jou leuk vindt kan zich zelfs over tien jaar nog alles herinneren wat je ooit tegen hem hebt gezegd. Een goed signaal kan dus zijn als hij je na 3 maanden ineens herinnert aan het opzeggen van een tv-abonnement dat je niet meer wilde hebben. Hij heeft hier twee redenen voor:
1. Hij wil niet dat je ergens te veel voor betaalt.
2. Hij wil laten zien dat hij iets heeft onthouden wat voor jou belangrijk was.

Als hij er zelf niet bij gebaat is hebben beide redenen hebben maar één oorzaak: hij vindt je leuk.


9 – Hij is je beschermengel

Lastiggevallen door jongens? Heb je het koud? Drankje per ongeluk omgestoten? Geen zorgen. Een man die jou leuk vindt is er om jou in alle situaties te beschermen. Hij biedt jou zijn jas aan, belooft om je te beschermen tegen dubieuze figuren in de bar en besteld binnen drie seconden een nieuw drankje voor je – op zijn kosten. Als hij je leuk vindt zal hij er alles aan proberen te doen om jou veilig te houden. Jij bent belangrijk voor hem en hij wil jou laten zien dat hij waarde hecht aan jouw welbevinden.


10 – Hij probeert je aan te raken

En dan niet op een onzedelijke manier, maar op de meest subtiele manier. Een haar van je trui afhalen, een schouderklopje op het moment dat je iets goeds hebt gepresteerd of een hand op je onderrug om je door een drukke discotheek te begeleiden. Allemaal signalen dat hij je ziet zitten.

Hij hoeft je namelijk helemaal niet aan te raken en het is geheel vrijwillig. Maar niet alle mannen zijn even goed in het fysiek laten zien van interesse. Dat terwijl sommige mannen van zichzelf heel ‘aanrakerig’ zijn en een aanraking dan juist weer heel weinig betekent. Probeer dan ook te kijken naar zijn gedrag bij andere vrouwen. Doet hij het alleen bij jou? Bingo!


Conclusie

Zoals je ziet zijn er diverse manieren om te zien of hij je leuk vindt. Uiteindelijk zijn er honderden manieren om dat te zien, zowel verbaal als non-verbaal. Het belangrijkste is dat je vooral luistert naar je gevoel. Wil je jezelf in iets beter daglicht zetten? Lees dan ons artikel wat mannen aantrekkelijk vinden aan vrouwen. Of kijk eens bij de grootste afknappers die mannen hebben voor vrouwen. Natuurlijk hoef je als vrouw niet te wachten op signalen. Je kunt natuurlijk zelf ook op mannenjacht. Bekijk hier eens waar je single mannen kunt ontmoeten.



foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag