De 8 leukste single activiteiten in Nederland

De 8 leukste single activiteiten in Nederland

Laatst bijgewerkt: 16 april 2020

Naarmate de jaren verstrijken komen er steeds meer stelletjes in jouw omgeving. Hartstikke leuk, maar wel een dooddoener voor jouw sociale leven. Waar je voorheen samen naar de kroeg ging, zit jouw beste vriend of vriendin nu aan de buis gekluisterd met zijn/haar nieuwe liefde. Hoog tijd om het heft in eigen handen te nemen en je in te schrijven voor wat leuke single activiteiten!

Niet alleen een heel leuk tijdverdrijf, ook een goede gelegenheid om jouw potentiële wederhelft te ontmoeten. In dit artikel lees je daarom alles over het hoe, wat en waar van de leukste single activiteiten in Nederland.


blank

1. Single event georganiseerd door datingsite

De organisaties die het meeste in contact staan met singles, zijn natuurlijk de datingsites. Met hun grote database bereiken zij een heleboel mensen voor hun evenementen. Daarom beschrijft deze paragraaf de single activiteiten van Relatieplanet en Lexa: de twee grootste en populairste datingsites in Nederland.

Om deel te nemen aan de evenementen moet je jezelf inschrijven op de datingsite. Dat is een beetje een nadeel, maar ook weer niet. Want mocht de single activiteit geen match opleveren, dan kun je het altijd nog online proberen!


Lexa

Lexa

De populaire datingsite Lexa vertegenwoordigt een grote groep vrijgezellen in Nederland van allerlei leeftijden. Lexa is niet alleen een datingsite, ook een dating community. Daarom organiseert Lexa op wekelijkse basis single activiteiten door heel Nederland. Deze activiteiten zijn op verschillende locaties, dus er is er vast ook een bij jou in de buurt.

Lexa organiseert twee soorten evenementen: borrels en activiteiten. De activiteiten zijn heel leuk en divers. In het verleden zijn vrijgezellen al gaan surfen, wijnproeven of cocktails maken. Als je het in je eentje te spannend vindt, mag je ook een vriend of vriendin mee nemen. De leden van Lexa zijn erg te spreken over de ongedwongen sfeer tijdens de evenementen. Een op de drie deelnemers ontmoet iemand voor een vervolgdate!

Bezoek Lexa
Relatieplanet

Relatieplanet

Relatieplanet is al een aantal keer uitgeroepen tot beste datingsite van het jaar. Dat belooft alvast veel goeds voor de single activiteiten! De diverse activiteiten richten zich op verschillende doelgroepen. Bij iedere activiteit ben je dus met mensen uit je eigen leeftijdsgroep.

Zo is er een boswandeling voor mensen van 50 plus, een singlefeest voor de feestbeesten en een wijnproeverij voor Bourgondiërs. Grote kans dat je al iets gemeen hebt met degene die naast je zit, want hij of zij zit niet voor niets net als jou bij dezelfde activiteit. In tegenstelling tot Lexa, zijn er op de borrels en activiteiten van Relatieplanet vaak ook speeddates. Aan de ene kant spannend, aan de andere kant geeft jou dit de gelegenheid om iedereen even te spreken.

Bezoek Relatieplanet.nl

2. Single event bureaus

Er zijn ook een heleboel particuliere evenementen, en evenementen via andere organisaties dan datingsite. Hieronder noemen we enkele voorbeelden van bedrijven die leuke single activiteiten in Nederland organiseren.

Single-Events.org

In 2015 werd deze website bekroond met de Dating Award “Beste Single Events”. Sindsdien heeft de organisatie niet stilgezeten, dus de evenementen zijn er alleen nog maar op vooruit gegaan. Iedere maand worden er tientallen evenementen georganiseerd door heel Nederland. Waaronder wandeltochten, single party’s, borrels en singlereizen.

Bezoek Single-Events.org »

Flitsdate

Deze organisatie is gespecialiseerd in het organiseren van speeddate-avonden. Het is niet de enige aanbieder hiervan, wel een hele goede. Een goede optie als je geen zin hebt om je in te schrijven bij een datingsite en toch in aanmerking wilt komen voor een speeddate evenement.

Bezoek Flitsdate »

Singles United

Deze gezellige club organiseert diverse activiteiten om in contact te komen met anderen. De single activiteiten lopen erg uiteen: van een salsa workshop tot een dagje zeilen. Je onderneemt deze activiteiten met een heel groep, om elkaar na afloop weer te ontmoeten bij een volgende ‘clubdate’. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het contact alvast voort te zetten via de website, of middels een vervolgdate.

Singles Ontmoeten

De naam van deze website zegt eigenlijk al genoeg: het is erop gericht om singles te ontmoeten. Op Singles Ontmoeten staat een overzicht met activiteiten en uitstapjes. Het leuke is dat je ook zelf een activiteit kunt starten. Dus als je zelf een leuk idee hebt voor een groepsdate, ga je gang! Nog een laatste pluspunt… Deelname is gratis.

Match4Dinner

Wil jij graag vrijgezellen ontmoeten onder het genot van een heerlijk gerecht met een goed glas wijn? Dan zit je bij Match4Dinner goed. Zij organiseren eens per twee maanden een ‘social dinner’ op de vrijdagavond. Deze avond staat in het teken van lekker eten, veel gezelligheid en contact met veel nieuwe mensen. Mocht jouw ‘ware’ er niet tussen zitten, dan heb je in ieder geval een origineel avondje uit gehad.

Solas

Als je op zoek bent naar een community waar je naast liefde ook vriendschap kunt vinden, kijk dan eens bij Solas. Dat is een vrienden/activiteitenclub voor vrijgezellen, waar je op een ongedwongen manier in contact komt met anderen alleenstaanden. Doordat je samen leuke activiteiten onderneemt, ontstaat er algauw een hechte groep waarbinnen jij misschien wel de liefde van je leven ontmoet!


blank

3. Ontmoet singles tijdens een lange wandeling

In de zoektocht naar liefde is het vaak het lastig om mensen te ontmoeten en te leren kennen. Met hele actieve single activiteiten ben je soms meer bezig met de activiteit zelf dan met de vrijgezellen om je heen. Dus als je graag de tijd wil nemen om jouw groepsgenoten beter te leren kennen is een wandeling de beste optie voor jou. Door heel Nederland worden wandelingen georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een kustwandeling in Den Haag of een middagje wadlopen op Terschelling.

De afstanden zijn best wel lang, soms wel 20 tot 25 km. Gelukkig ligt het tempo niet erg hoog. Dit geeft je de gelegenheid om een aantal gesprekken aan te knopen. Weet je niet waar je het over moet hebben? Onderweg zien jullie genoeg mooie landschappen om het gesprek op te starten (of gaande te houden).


4. Workshops: interactieve single activiteit

Een leuke en ongedwongen manier om met andere singles in aanraking te komen is door deel te nemen aan een workshop. Het grote voordeel van een workshop is dat je het niet ‘zelf’ gezellig hoeft te maken. De instructeur of docent zal zorgen dat de sfeer lekker op gang komt en dat de groep goed met elkaar in contact komt. Vaak is een workshop redelijk interactief, waardoor je automatisch met anderen in contact komt.

Er worden in Nederland verschillende soorten workshops voor singles georganiseerd. Sommigen zijn meer gericht op groepstherapie, zoals de cursus “Overwin bindingsangst en verlatingsangst”. Dat kan wellicht wat zwaar zijn als je je graag wil richten op de toekomst. Gelukkig zijn er ook een heleboel luchtige workshop activiteiten. Zoals leren pottenbakken, sushi rollen of cocktails maken. Na de workshop wordt alles gezamenlijk opgegeten en opgedronken, hoe gezellig!


blank

5. Speeddaten: heel veel singles tegelijk

Er wordt weleens gezegd dat je eerste indruk al binnen een paar seconden, hooguit een minuut, wordt gemaakt. Jouw intuïtief vertelt je al heel snel of dat een persoon is waar je meer van zou willen weten. Vanuit die insteek worden er regelmatig speeddate evenementen in Nederland georganiseerd.

Tijdens een avond, of een middag, krijg je de kans om met tientallen singles te spreken. In hoge speed, want na een paar minuten wordt er aan de bel getrokken en is de volgende vrijgezel aan de beurt. Aan het einde van speeddates kun je op een kaartje aankruisen welke kandidaten je nog een keer zou willen zien. De andere vrijgezellen vullen dit ook over jou in.

De organisatie checkt vervolgens of er een match is. Grote kans dat je na een speeddate evenement meerdere opties voor een vervolgdate hebt! Daarnaast is speeddaten een goede activiteit om je assertiviteit mee te trainen. Omdat je veel verschillende mensen ziet en spreekt, wordt er een beroep gedaan op je sociale vaardigheden. Lessen die je tijdens je vervolgdates mooi kunt inzetten!


blank

6. Ongedwongen sfeer op single borrels

Single borrels en feesten zijn nog steeds een van de leukste en populairste single activiteiten in Nederland. Dat komt omdat het ongedwongen is, met een lekker hapje en een drankje. En goede muziek, niet te vergeten.

Een goede dj of een leuke live band zorgen direct voor een goede stemming. Al helemaal met het juiste drankje erbij. Want we weten allemaal wat een glaasje wijn of bier voor de sfeer doet. Iedereen wordt net even wat losser, dat maakt het makkelijker om in contact te komen met die leuke man of vrouw.

Feestbeesten kunnen samen een dansje wagen, terwijl rustigere types zich terug kunnen trekken bij de bar. Een single borrel is de ideale activiteit om anderen in een ongedwongen setting te ontmoeten en er lekker op los te flirten.


7. Weekendje weg met andere singles

Ben jij iemand die eerst even de kat uit de boom kijkt? Die liever wat langer de tijd neemt om andere groepsgenoten te leren kennen? Dan is een weekendje weg misschien wel een leuke single activiteit voor jou. We nemen als voorbeeld de weekendjes weg van Weekendvibes.

In het verleden gingen meer dan 12.000 singles al een keer mee met een mini-vakantie naar een van de vier levendige bestemmingen. Namelijk Villa Vechtdal in Nederland, Weekend in de Ardennen, Zeilweekend op de Waddenzee of het Oeral Festival Weekend.

Deze weekenden zijn van vrijdagavond tot en met maandagochtend (of zondagavond, als je nog moet werken). De weekenden zijn all-inclusive, er wordt gezorgd voor een gelijke man-vrouwverhouding en er zijn diverse activiteiten om aan deel te nemen.


blank

8. Vrijgezellenvakantie

Bovenstaande weekendje weg is een voorbeeld van een driedaagse single activiteit in Nederland. In het verlengde daarvan, worden er ook volledig verzorgde single reizen georganiseerd.

Tijdens deze reis verken je een nieuwe omgeving samen met een groep gelijkgestemden. Hopelijk voor de liefde, in ieder geval voor een leuke tijd en een hoop nieuwe vrienden.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde & Dating

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag