Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

8 tips om single events te vinden

8 tips om single events te vinden

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Het kan een hele uitdaging zijn om andere singles te ontmoeten. Al helemaal als je er behoefte aan hebt om mensen in levende lijve te ontmoeten, in plaats van online.

Gelukkig bieden single events uitkomst! Dat zijn boeiende evenementen die speciaal worden georganiseerd voor vrijgezelle mannen en vrouwen.  Je komt op een laagdrempelige manier in contact met anderen. Wie weet houd je er wel een telefoonnummer of een leuke date aan over! Klinkt dat interessant voor jou? Lees dan snel verder.


blank

Waar vind je single events?

Single events vinden plaats in heel Nederland. Met name in grotere steden en in de avonduurtjes, als mensen vrij zijn van hun werk. Over het algemeen vind je single events via de volgende manieren:


1. Via online datingsites

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende datingsites. Heel veel contact tussen vrijgezellen vindt online plaats. Geregeld leidt dit tot een date, maar sommige leden hebben nét dat extra zetje in de rug nodig. Het kan behoorlijk spannend zijn om zomaar met iemand af te spreken die je hebt ontmoet van het internet.

Bovendien kun je soms op basis van een profiel niet echt beoordelen of iemand leuk genoeg is om mee af te spreken. Steeds meer datingsites realiseren zich goed dat offline contact – naast online contact – hartstikke belangrijk is. Daarom organiseren sommigen van hen single events die exclusief bedoeld zijn voor de leden van de websites. Bekende datingsites die single events aanbieden, zijn onder andere:


Lexa

Lexa

Lexa organiseert iedere maand een aantal single events. Er worden kookworkshops aangeboden, het bezoeken van een tentoonstelling, een cursus voor fotografie, leuke borrelavonden en etentjes. Schrijf je in voor deze single events als member en beleef een leuke dag of avond uit met andere singles.

Bezoek Lexa
Parship

Parship

Parship organiseert verschillende events en workshops voor hun leden. Kijk wat voor event of workshop jou aanspreekt, meld je hier voor aan en ontmoet andere leuke singles. Je kunt tijdens een event met meerdere mensen contact leggen en kijken of er een leuke mogelijke partner voor je bij zit.

Bezoek Parship

2. Online platformen voor single events

Er zijn verscheidene organisaties die zich richten op het organiseren van vrijgezellenfeesten en andere single events. Omdat deze bedrijven zich daar volledig op richten, is dit echt hun specialiteit geworden. Elk event is leuk, levendig en heel professioneel aangepakt. Twee bekende bureaus in Nederland die single events organiseren zijn:

  • Blik & Blooz: kwalitatief goed single event bureau uit Utrecht. Hier worden dagelijks verschillende events georganiseerd die als ultieme doel hebben om singles te koppelen. De meeste activiteiten hebben een originele en creatieve insteek, wat het onderscheidt van concurrenten met een standaardaanbod.
  • Single Events: de naam zegt het al, maar deze organisatie is altijd bezig met het organiseren van de tofste single events door heel Nederland. Niet voor niets is dit bedrijf inmiddels een van de grootste aanbieder van single events. Alle evenementen worden gekenmerkt door een een gezellige sfeer. Mensen die de evenementen vaker bezoeken zullen beamen dat er een hechte sfeer hangt. Bovendien is Single Events in 2015 bekroond met de Dating Award ‘Best Single Event’.
  • Flitsdate: Flitsdate richt zich niet zozeer op evenementen, maar wel op speeddate events. Speeddaten is een manier van daten waarbij je op een avond heel kort in contact bent met een aantal vrijgezelle mensen. Gemiddeld duurt een ontmoeting 3 minuten. Precies lang genoeg om een eerste indruk achter te laten en een eerste indruk op te doen. Aan het einde van zo’n middag of avond kun je aangeven wie je nog wel een keer zou willen ontmoeten. Als het wederzijds is, worden er contactgegevens uitgewisseld en kan het daten beginnen.

3. Andere bronnen op het internet

Tegenwoordig begint jouw zoektocht altijd online. Of je nu op zoek bent naar een single event of naar een nieuw paar schoenen. Dus wij zouden zeggen: ga op het internet op zoek naar een leuk single evenement bij jou in de buurt, en maak online een reservering. Eventueel kun je van te voren naar de organisatie bellen om alvast wat vragen te stellen voordat je jezelf aanmeldt.


Wat zijn single events?

Single events zijn evenementen die speciaal worden georganiseerd voor vrijgezellen. Tijdens een dergelijk evenement kom je in contact met nieuwe mensen. Mocht de vonk niet overslaan, dan heb je in ieder geval een leuke avond en middag gehad. Wie weet rolt er op de langere termijn alsnog een leuke date uit, je weet niet hoe het loopt! De kenmerken van een single event zijn:

  • Laagdrempelig: op een gemakkelijke manier in contact komen met anderen
  • Goede man-vrouwverhouding: de organisatie streeft ernaar om een goede mix van mannen en vrouwen te creëren (tenzij het om een homoseksueel evenement gaat)
  • Hulp bij kennismaking: vaak wordt de sfeer van te voren wat ‘losser’ gemaakt met behulp van leuke spellen
  • Nooit verspilde tijd: vind je geen klik, dan ben je in ieder geval een leuke ervaring rijker

Voorbeelden van single events

In Nederland worden er vrij veel single events georganiseerd, dus het is onmogelijk om alle verschillende soorten te behandelen. Daarom willen we van de gelegenheid gebruikmaken om veel voorkomende soorten events uit te lichten: wandeltochten, singlefeesten, workshops, singlereizen en speeddaten.

4. Wandeltochten

blank

Tijdens een wandeltocht ben je midden in de natuur en heb je letterlijk en figuurlijk de rust en de ruimte om je op anderen te focussen. Je kunt lange gesprekken voeren met andere vrijgezellen om ze beter te leren kennen, maar je kunt je ook terugtrekken als het je allemaal wat te veel wordt.

Je hebt immers altijd wat te doen: beetje rondlopen, beetje om je heen kijken, foto maken. Dingen die je onderweg ziet geeft vaak stof tot praten, waardoor het gesprek automatisch lekkerder op gang komt. Meestal begint zo’n wandeltocht met een lekker kopje koffie en thee en eindigt het met een gezamenlijke, afsluitende borrel om de groepsdate te beëindigen.


5. Singlefeesten

blank

Als tiener of student ontmoet je om de haverklap nieuwe ‘prooien’ in de kroeg of in een bar. Hoe ouder je wordt, hoe minder snel je de kroeg in duikt. Bovendien zijn tieners en studenten waarschijnlijk een beetje jong voor je! En dan moet je ook nog eens achterhalen wie er wel of niet vrijgezel is. Als je eenmaal sjans hebt dan moet je maar net het geluk hebben dat iemand uit is op een leuke date, en niet alleen op een seksueel avontuurtje (tenzij je dat zelf graag wilt). Gelukkig is er een perfect alternatief: de singlefeesten. Lekker een drankje doen en dansen met andere vrijgezellen van jouw eigen leeftijd!

Het fijne aan een vrijgezellenfeest is dat je zeker weet dat iedereen vrijgezel is en openstaat voor nieuw contact. Daardoor is de drempel om op iemand af te stappen een stuk lager. De sfeer is ongedwongen en gezellig, en een lekker wijntje of biertje draagt hier alleen maar verder aan bij.

Daarnaast zorgt de organisatie ervoor dat de avond een beetje op gang komt. Er worden bijvoorbeeld kennismakingsspellen gedaan of vragenkaartjes uitgedeeld. Zo krijg je op voorhand al een beetje een beeld van de andere feestgangers.

Let overigens goed op welk singlefeest je boekt! Er zijn namelijk feesten die gericht zijn op dansen en uit je dak gaan, terwijl andere feesten gericht zijn op borrelen in een cafe. Bedenk van te voren in welke setting jij je thuis voelt!

Voor sommigen is het fijner om nieuwe mensen te leren kennen in een kroeg of discotheek. Het fijne aan een singleparty is dat je weet dat iedereen die aanwezig is single is en op zoek is naar een partner. Op deze manier kun je in de ongedwongen sfeer die je gewend bent mensen ontmoeten die hier voor open staan. Uiteraard worden er ook nog extra activiteiten ondernomen om mensen met elkaar in contact te brengen. Zo zijn er vaak vraagkaartjes of kennismakingsspellen waarmee je voor het feest al een indruk krijgt van de bezoekers.

Bij deze evenementen moet je wel kijken of de activiteit die aangeboden wordt wel goed bij je past. Sommige single activiteiten zijn echt gericht op het dansen, stappen en uit je dak gaan, terwijl andere activiteiten zich in een café setting afspelen waarbij je niet verplicht wordt om bijvoorbeeld mee te dansen.


6. Workshops

blank

Veel vrijgezellen komen graag met anderen in contact tijdens een workshop die wordt georganiseerd door een evenementenaanbieder. Je kunt het beste een workshop kiezen die gericht is op vrijgezellen. Bij een ‘reguliere’ workshop is er weinig kans dat je iemand treft die goed bij je past.

Er zijn workshops die specifiek gericht zijn op liefde, zoals ‘leer internetdaten in een middag’ tot kookworkshops en dansworkshops. Als je een hobbymatige workshop kiest, dan heb je meteen een ding gemeen met de andere deelnemers! Dat scheelt weer als je gaat daten.


7. Singlereizen

blank

Een weekend weg of een langere reis is een leuke manier om andere singles te ontmoeten. Wie weet klikt het met iemand wel zo goed, dat jullie hierna met elkaar op reis gaan en avonturen en herinneringen maken samen.

Er zijn verschillende soorten singlereizen waar je voor kunt kiezen, zoals een actieve, culturele of zonvakantie. Kijk waar jij van houdt en ga op pad!


8. Speeddaten

Speeddaten is een goede manier om snel veel singles te ontmoeten en te ontdekken of hier iemand voor jou bij zit. Je maakt contact met veel andere singles en geeft daarna aan of je de ander ziet zitten. Wanneer je de ander wel ziet zitten en andersom natuurlijk, krijg je de gegevens van de ander en kun je een leuke date gaan plannen.foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag