Waar kun je gratis chatten op internet?

Waar kun je gratis chatten op internet?

Laatst bijgewerkt: 5 december 2018

Of het nu is om vrienden te maken, of om je hart te luchten, online chatten kan erg gezellig zijn. Zeker als je verlegen bent en graag iemand wilt ontmoeten (romantisch of vriendschappelijk). Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden op internet waar je dit gratis, en op je gemak kan doen. Van datingsites tot chatboxen: in dit artikel vind je leuke, gratis mogelijkheden om gratis en als je dat wilt, anoniem te chatten.


Waarom kan online, gratis chatten heel leuk zijn?

Niet iedereen maakt even makkelijk vrienden. Dat kan allerlei redenen hebben. Misschien ben je erg verlegen, of ben je net verhuisd en ken je bijna niemand. Of misschien wil je gewoon gezellig en vrijblijvend kletsen, zonder ergens aan vast te zitten.
Ook op relatiegebied kan je in een chatbox iemand leren kennen. Sommige mensen vinden het prettig om iemand op de chat te leren kennen, omdat dat soms toch iets makkelijker praat. Het leuke van een chatbox is dat je iemand kan leren kennen op basis van leuke, goede gesprekken en dat kan een goede reden zijn om elkaar een keer te gaan ontmoeten.Er zijn allerlei gratis mogelijkheden om te chatten, voor allerlei leeftijden en voor mensen met verschillende belangstellingen.

Het voordeel van gratis chatten is dat het erg makkelijk is om met allerlei mensen in contact te komen. Op een datingsite moet je vaak betalen om gebruik te maken van verschillende manieren om contact te maken met iemand. Meestal zijn leden van een betaalde datingsite (waar je ook kan chatten) dan ook wat serieuzer op zoek naar een relatie. In een gratis chatroom is contact wat vrijblijvender en dat kan het nu juist zo relaxed en leuk maken.


Veilig chatten

Mensen van elke leeftijd kunnen plezier hebben in chatten. Wel blijft het belangrijk dat je je er prettig bij voelt en dat je contact hebt met bijvoorbeeld iemand van je eigen leeftijd. Bij een goede chatbox zijn moderators aanwezig, aan wie je vragen kan stellen of bij wie je terecht kunt als er iets gebeurd waar je je niet prettig bij voelt (dan aan spam of aan scheldpartijen). Hier geven we nog een paar tips om het chatten leuk te houden:

 • Stop met chatten als iemand over je grenzen heen gaat of opdringerig wordt.
 • Geef nooit zomaar informatie over je adres en dergelijke, aan iemand die je nauwelijks kent.
 • Stuur nooit iemand geld op, zolang je niet weet om wie het gaat.
 • Twijfel je over het contact dat je met iemand hebt, of vertrouw je het niet, praat er dan met iemand over.
 • Spreek niet te snel met iemand af.

Als je je aan deze tips houdt, kan je gezellig, vrijblijvend kletsen.


Chatten op Tjat.nl

Een Nederlandse, gratis chatbox met verschillende chatrooms is www.tjat.nl. Hier kunnen alle leeftijden over van alles komen kletsen. Op Tjat.nl kan je chatten met of zonder profiel, dus anoniem of geregistreerd. Op deze chatbox zijn er moderators aanwezig die je aan kan spreken of vragen kan stellen. Je kan een foto van jezelf uploaden, maar dat hoeft niet. Op tjat.nl kan je gezellig komen kletsen op een manier die bij je past. Dat kan met romantische redenen zijn, maar ook om vrienden te maken of om mensen te vinden met dezelfde belangstellingen als jij. Je kan op tjat.nl de volgende chatrooms vinden:

 • algemeen
 • chatroom voor jongeren onder de 18 jaar.
 • chatroom voor iedereen die gay, lesbisch, bi of trans is.
 • chatroom met moderators.
 • quizroom
 • 18+ chatroom voor spannende gesprekken.

Tjat.nl belooft om jouw gegevens niet te delen met derden en er wordt geen spam opgestuurd. Dat maakt het een nette, gratis chatroom. Tjat.nl is één van de weinige chatrooms waar je volledig anoniem kan chatten (je geeft wel een gebruikersnaam op als je gaat chatten, maar je hoeft je niet te registreren). Registreren mag wel, en geeft ook wat meer mogelijkheden indien je dat wilt.


Chatten op Chatplaza.nl

Chatplaza is één van de grootste chatboxen van Nederland waar je om allerlei redenen gezellig kan komen kletsen. Op chatplaza moet je je wel registreren, maar dit is geheel gratis. Chatplaza is meer een overzicht van verschillende mogelijkheden om te daten en kletsen, dan zelf een chatbox. Je vindt hier allerlei gratis mogelijkheden om te kletsen en online iemand te leren kennen. Zo kan je een chat app op je telefoon installeren, of rondkijken bij één van de verschillende datingsites om daar te kletsen.
Op veel datingsites kan je gratis chatten. Verderop in het artikel vertellen we meer over deze datingsites.


Gratis chatten op Knuz.nl

Knuz is een gratis datingsite waar je leuk kan chatten. Vooral ‘s avonds zijn er veel leden van deze website online te vinden. Het idee van Knuz is dat je een profiel invult en dat je op allerlei manieren in contact kan komen met anderen. Als je inlogt met jouw profiel, krijg je eerst de ‘wall’ te zien. Hier zie je allerlei gebeurtenissen met betrekking tot andere leden, die relevant voor je zijn. Als je bijvoorbeeld interesse hebt in mannen tussen de 30 en 40 jaar oud, zie je op de wall welke (nieuwe) leden online zijn en of er iemand een leuke foto heeft geplaatst op zijn profiel. Vervolgens kan je contact zoeken met die persoon, of misschien recht voor z’n raap op zijn foto reageren.

Op Knuz worden de profielen dagelijks bekeken en ‘gekeurd’ om zoveel mogelijk de profielen eruit te halen van mensen die verkeerde bedoelingen hebben.

Voor een gratis chat – en datingsite, heb je op Knuz veel mogelijkheden:

 • Je kan eenvoudig reageren op de leuke foto van iemand. Als iemand jouw foto ook leuk vindt, is er een fotomatch en is het erg leuk om te gaan chatten.
 • Chatten in de algemene chatrooms.
 • Privé chatten
 • Je kan een reactie plaatsen in iemand gastenboek.

Knuz is een nette, gratis chatbox waar je met of zonder foto kan kletsen en mensen kan leren kennen. Bij deze website moet je wel eerst een profiel aanmaken.


Gratis chatten op Paiq

Op Paiq kan je gratis chatten. Deze dating chatbox heeft een andere aanpak dan normaal: terwijl je met iemand aan het chatten bent wordt stukje bij beetje jouw foto onthult. De foto is eerst helemaal wazig, en wordt geleidelijk aan duidelijker. Iemand maakt dus eerst kennis met jouw persoonlijkheid, en ziet gedurende het chatten pas (langzaam) je foto. Een profiel heb je niet echt op deze website: het gaat om spontaan chatten.

Het systeem van Paiq matcht twee mensen op basis van persoonlijkheid en zo raak je in gesprek. Het is niet mogelijk om door het ledenbestand van Paiq te bladeren, dus je gegevens blijven privé. In de chatgesprekken bepaal jij wat er wanneer vertelt wordt.


Chatten bij NL Date

Een andere site waar je gratis kan chatten met mensen uit Nederland, is NL date. Hier vind je een chatcafé waar je, gratis en met of zonder foto kan chatten met andere leden.
Alle profielen worden gecontroleerd op echtheid (dus nep profielen worden verwijderd). Je kan op NL date vooraf een provincie kiezen waar jij iemand wilt ontmoeten. Zo kan je makkelijker iemand tegenkomen bij jou in de buurt. Op www.babbelen.nl (onderdeel van NL date) kan je gratis, anoniem chatten met mensen uit het hele land. Chatten bij NL date kan zonder foto, maar je moet je wel registeren.


Er zijn heel diverse mogelijkheden om gratis te chatten

Gratis chatten kan niet overal, maar tussen onze suggesties vind je vast een chatbox die bij jou past. De chatbox waar je het meest anoniem kan kletsen (ook handig als je chatten nog wat spannend vindt) is Tjat.nl. Je kan hier in elk geval gezellig babbelen of nieuwe mensen leren kennen. Wel kan het zijn dat – omdat je je niet hoeft te registreren – de gesprekken wat minder serieus zijn. Dit hoeft echter niet zo te zijn, en dit is vooral een kwestie van zelf ervaren. En luchtige gesprekken zijn erg gezellig om je te ontspannen na een moeilijke, of drukke dag.

Chatrooms op websites zoals bijvoorbeeld Knuz of Paiq zijn wat meer bedoeld voor mensen die serieuze of romantische intenties hebben. De profielen worden hier ook gecontroleerd, zodat fake exemplaren eruit gehaald worden.foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde & Dating Internet

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Relatieplanet
Copyright Dik.nl 2019 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag