Hoe ontmoet ik Turkse vrouwen via internet? 5 tips

Hoe ontmoet ik Turkse vrouwen via internet? 5 tips

Laatst bijgewerkt: 1 april 2020

Lijkt het je leuk om in contact te komen met single Turkse vrouwen in Nederland, bijvoorbeeld voor een date of direct een serieuze relatie? Dan zijn er allerlei leuke manieren om deze alleenstaande vrouwen te leren kennen.

Alhoewel nog altijd veel Turks-Nederlandse vrouwen binnen hun eigen gemeenschap trouwen zoeken ook steeds meer van hen een partner via ander wegen, zoals bijvoorbeeld via internet. In dit artikel vertellen we je de beste manieren waarop jij als Turkse of Nederlandse man leuke Turkse vrouwen kunt ontmoeten.


1. Turkse datingsites

Een makkelijke en discrete manier om Turkse vrouwen te leren kennen is door gebruik te maken van een datingsite die populair is onder Turkse singles. Hieronder bespreken we daarom drie van deze sites waar bovengemiddeld veel alleenstaande Turkse vrouwen actief zijn.


Muslima.com

Muslima.com

De meeste Turkse Nederlanders hebben het islamitische geloof en voor veel van hen is dat ook gewoon een heel belangrijke component in hun leven. Dan spreekt het ook vaak voor zich dat je graag een partner wilt vinden die ook moslim is.

Muslima.com is een wereldwijde datingsite die islamitische singles bij elkaar probeert te brengen. De site is daardoor niet alleen heel geschikt wanneer je op zoek bent naar een nieuwe islamitische partner binnen Nederland, maar ook wanneer je interesse hebt in een relatie met iemand uit Turkije zelf.

Veel Turkse mannen in Nederland zoeken daarom contact via Muslima.com met de bedoeling een huwelijkspartner te vinden in het thuisland.

Bezoek Muslima.com
Badoo

Badoo

Badoo is een algemene datingsite met leden van over de hele wereld en ook al is de site in Nederland niet zo populair als in andere landen, toch is hij heel geschikt wanneer je wilt daten met Turkse vrouwen. Turks-Nederlandse mannen gebruiken de site bijvoorbeeld graag om single vrouwen te vinden in Turkije die interesse hebben in een huwelijk.

Maar ook een aanzienlijke hoeveelheid Turkse vrouwen die in Nederland wonen hebben zich hier bij Badoo ingeschreven. Het kan even zoeken zijn, en uiteraard vind je vooral veel matches in de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, maar Badoo is wel gewoon een uitstekende optie om via een datingsite Turkse vrouwen te leren kennen.

Bezoek datingsite Badoo
Lexa

Lexa

Lexa is een van de populairste en drukst bezochte datingsites van Nederland. Het is een heel toegankelijke site, met allerlei handige opties zoals een eigen datingapp, leuke single events en diverse manieren om met elkaar te matchen.

Ook binnen de Turkse gemeenschap is de site daardoor populair voor het vinden van een nieuwe levenspartner. Je komt hier vrijwel uitsluitend in contact met Turkse vrouwen die in Nederland wonen, waardoor het makkelijker is dan bij de andere twee datingsites om snel ook in het echt een keertje met elkaar af te spreken.

In tegenstelling tot Muslima.com is er minder nadruk op het islamitische geloof, waardoor je ook Turkse vrouwen kunt leren kennen die meer westers georiënteerd zijn.

Bezoek Lexa

2. Daten binnen de Turkse gemeenschap

Sinds de eerste Turkse gastarbeiders aan het eind van de jaren ’50 van de vorige eeuw naar Nederland kwamen is de Turkse gemeenschap in Nederland in hoog tempo gegroeid. Inmiddels wonen er daardoor al ongeveer een half miljoen Turken in Nederland. Het merendeel van de Turkse Nederlanders is islamitisch en beschouwt het geloof als een zeer belangrijk onderdeel van het leven.

Dat heeft ook invloed op het aangaan van nieuwe relaties, want de meeste Turks-Nederlandse singles zoeken een date met iemand binnen hun eigen gemeenschap. Geschikte huwelijkskandidaten leren kennen kan behalve via de traditionele kanalen (zoals via familie en vrienden) tegenwoordig ook eenvoudig via online dating.

Daar moet natuurlijk wel bij opgemerkt worden dat de meeste Turkse Nederlanders in de grote steden wonen, dus wanneer je daar zelf ook woont maak je de meeste kans op een date met een Turkse vrouw.


blank

3. Gemengde relaties komen steeds meer voor

Veel Nederlandse mannen en vrouwen voelen zich aangetrokken tot de Turkse cultuur en levenswijze. Dat begint bijvoorbeeld met een vakantie naar Turkije, waar ze een grote liefde opdoen voor het land en de cultuur. Vooral als Nederlandse single man kan het traditioneel echter lastig zijn om in contact te komen met Turkse vrouwen. Deze singles ontdekken dat daten via internet daar steeds meer kansen voor biedt.

Wat ook helpt is dat steeds meer Turkse vrouwen een hoge opleiding afronden, waarbij Turkse mannen helaas gemiddeld nog wat achterblijven. Daardoor kan het gebeuren dat deze hoogopgeleide single Turkse vrouwen hun oog nu wat vaker op hoogopgeleide Nederlandse mannen laten vallen.

Daar is vooral sprake van bij Turkse vrouwen van de tweede of derde generatie, voor wie het geloof en de traditionele waarden en normen minder leidend zijn. Alles bij elkaar zorgt dat er volgens het CBS inmiddels voor dat iets meer dan 10 procent van de Turkse vrouwen een relatie heeft met een Nederlandse man. Dat Turkse vrouwen alleen maar binnen hun eigen gemeenschap zouden trouwen klopt dus allang niet meer.


blank

4. Via andere websites contact zoeken

Je hoeft niet altijd specifiek lid te worden van een datingsite om in contact te komen met Turkse vrouwen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook enkele forums waarop veel Turkse Nederlanders actief zijn en waar je op een ontspannen manier mee kunt praten en leuke contacten op kunt doen.

Hababam forums

Zoals veel Marokkaanse Nederlanders te vinden zijn op websites als Maroc.nl en Marokko.nl zijn veel Turkse Nederlanders actief op Hababam.nl. Dit is een forum waar je mee kunt praten over allerlei onderwerpen die de Turkse gemeenschap in Nederland bezighouden. Denk bijvoorbeeld aan recente ontwikkelingen in Turkije zelf, maar ook alles over Turkse bruiloften, sporters, films, boeken, series, mode en nog veel meer. Wanneer je in contact wenst te komen met Turkse vrouwen kun je er ook een subforum vinden waar liefde en relaties besproken worden.

Daar zul je ook regelmatig oproepjes langs zien komen van Turkse vrouwen die een leuke Turkse partner zoeken. Als je een Nederlandse man bent is dit forum helaas niet zo geschikt, in de eerste plaats omdat het vooral een online community is ‘voor en door’ Turkse Nederlanders maar ook doordat er naast Nederlands ook veel in het Turks wordt geschreven. Wanneer je zelf geen Turks spreekt raak je daardoor al snel de draad kwijt.

Facebook-groepen

Turkse singles zoeken ook regelmatig een date of relatie via Facebook of Instagram. Zo kun je bijvoorbeeld lid worden van diverse Facebook-groepen die zich speciaal tot doel hebben gesteld om vrijgezelle Turkse vrouwen en mannen aan een leuke date te helpen. Door je ook bij een of meerdere van die groepen aan te sluiten kun je alle nieuwe advertenties lezen en als je wilt meteen reageren. Dat kan vaak heel discreet, doordat zowel het plaatsen van de oproep als het erop reageren via de paginabeheerder verloopt. Daardoor durven ook steeds meer Turkse vrouwen het aan om via deze weg een relatie te zoeken.


5. Tips voor een date met Turkse vrouwen

Vooral wanneer je als Nederlandse man wilt gaan daten met Turkse vrouwen voor het vinden van een serieuze relatie kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. Daarom sluiten we dit artikel af met een paar interessante en makkelijk bruikbare tips voor iedereen die een date of relatie zoekt met een Turkse vrouw:

  • Doe het heel rustig aan en leer elkaar eerst heel goed kennen voor je een afspraakje voorstelt. Voor veel Turkse vrouwen is van het nog redelijk vrijblijvend contact maken via internet naar een echte date afspreken een behoorlijk grote stap. Bouw dus eerst het vertrouwen op en overhaast niets.
  • Wanneer je als Nederlandse man een leuke Turkse vrouw hebt leren kennen en het ook tijdens de eerste dates goed klikt komt er vanzelf een moment dat je meer over een gezamenlijke toekomst na gaat denken. Het bij elkaar brengen van twee families en veelal heel verschillende culturen kan een behoorlijke uitdaging lijken. In de praktijk blijkt dat gelukkig vaak mee te vallen, maar elkaar steunen door dik en dun is wel de sleutel tot succes.
  • Behalve via internet kun je natuurlijk ook in het dagelijks leven in contact komen met Turkse singles. Bijvoorbeeld op de universiteit of hogeschool, op je werk, in een Turks restaurant of op de markt. Ga er dus gerust op uit en leg contacten met leuke Turkse vrouwen. Wie weet maak je wel snel kans op een leuke date!


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde & Dating

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag