4 tips voor een christelijke vakantie

4 tips voor een christelijke vakantie

Laatst bijgewerkt: 5 december 2018

Als je gelooft, voel je dat in elke vezel van je lijf. Als je op vakantie gaat, ben je nog steeds een christen – en dat wil je dan ook uitdragen. Je geloof laat je immers niet thuis op vakantie. Het kan zijn dat je op vakantie bezig wilt gaan met zingeving en verdieping, je wilt omringen met gelijkgestemden of graag ook tijdens je reis een kerk wilt bezoeken. Gelukkig zijn er genoeg vakantieorganisaties en accommodaties waar jij helemaal jezelf kunt zijn. In dit artikel geven we vier tips voor een christelijke vakantie, zodat jij ook op je reis bezig kunt zijn met religie.


Waarom op een christelijke vakantie?

Als christen wil je ook op vakantie jezelf kunnen zijn. Misschien hecht je veel waarde aan rust op zondag, wil je graag de kerk bezoeken of meezingen met praise avonden. Het kan zijn dat je het fijn vindt om op je vakantiebestemming omringt te zijn met andere gelovigen. Dan is een christelijke vakantie een goed idee: zo kun je het geloof en een heerlijke vakantie combineren.


Tip 1: Boek je vakantie bij een christelijk vakantiepark of bij een christelijke camping

Als je graag op christelijke vakantie wilt, kun je een vakantie boeken bij een christelijk vakantiepark. Dan kun je heerlijk genieten van een fijn samenzijn met het hele gezin in een ruim vakantiehuis, en je toch bezighouden met christelijke activiteiten in de buurt. Een van de grote spelers op dit gebied is VakanZ. Bij deze reisorganisatie kun je in binnen- en buitenland terecht voor de leukste christelijke vakantieparken. Recreatieteams organiseren allerlei leuke (gelovige) belevenissen voor jong en oud. Op zondag is er een rustdag en kun je de kerkdienst bezoeken. Wat dacht je van een heerlijk christelijk vakantiepark op de Veluwe, of ga je liever genieten in de Franse Dordogne? Je logeert in de meest prachtige en ruime vakantiehuizen, met ook nog eens een enorme tuin. De keuze is reuze via VakanZ! Andere goede christelijke reisorganisaties zijn bijvoorbeeld ONS Vakanties (met wel dertien vakantiebestemmingen in Europa en ook locaties met Nederlandse kerkdiensten) of Uno Animo. Je kunt ook erg leuke christelijke vakantiehuisjes boeken via Beter Uit Vakantieparken.

Ga je liever kamperen? Er zijn ook een hele hoop christelijke campings waar je fijn kunt kamperen. Ga bijvoorbeeld naar christelijke Camping ‘ t Beloofde Land in Voorthuizen, waar een groot aantal geestelijke activiteiten worden georganiseerd. Je kunt hier als christen helemaal jezelf zijn. Ook Camping De Sikkenberg in het Drentse Westerwolde is een aanrader: hier kun je als christelijke mee doen aan Bijbelstudies, zangavonden en andere leuke Bijbelse activiteiten.


Tip 2: Ga op een georganiseerde reis waar de christelijke identiteit centraal staat

Als je mee gaat op een reis waar de christelijke identiteit centraal staat, weet je zeker dat je heerlijk kunt genieten van je vakantie. Er zijn verschillende reisorganisaties die vakanties organiseren waar een mooie reis en het geloof worden samen gevoegd. De sfeer bij zulke vakanties is dan al heel anders: je kunt meedoen aan christelijke activiteiten, je bent op vakantie met gelijkgestemden en er wordt rekening gehouden met de gebruiken vanuit je geloof.

Ga bijvoorbeeld op een reis van Drie Tour. Deze reisorganisatie organiseert vanuit haar christelijke identiteit verdiepende en inspirerende reizen, waarbij religie centraal staat. Reis bijvoorbeeld af naar Bijbelse bestemmingen. Wat dacht je van Jeruzalem, Griekenland of Turkije? Je gaat terug in de tijd en bewandelt dezelfde weg als Jezus, Paulus en Johannes. Bijzonder! Ook biedt deze reisorganisatie wandel- en bezinningsreizen aan, zodat je met andere gelovigen een fijn moment van rust en stilte kunt ervaren. Bij Goed Idee Reizen boek je een vakantie naar Bijbelse bestemmingen, of bijvoorbeeld een leuke citytrip in Spanje met mede gelovigen. Ben je jong en op zoek naar een vakantie met gelijkgestemde leeftijdsgenoten? Dan is AmiGO Reizen echt iets voor jou. Tijdens een christelijke groepsreis van AmiGO Reizen ga je samen op vakantie en lees je samen de Bijbel. Zo kun je je met elkaar verbinden en met je geloof. Fijn! De bestemmingen zijn heel divers: van mooie bestemmingen in Europa tot aan bijzondere avonturen in Ecuador of Thailand – er is voor ieder wat wils.


Tip 3: Reis af naar een christelijke bestemming

Wil je liever niet met een groepsreis mee, maar vind je het wel belangrijk om naar een bestemming te gaan die iets te maken heeft met je geloof? Reis dan zelf af naar een land waar je tot bezinning kunt komen. Wij zetten vier van de mooiste christelijke bestemmingen voor jou op een rij.

Het Beloofde Land: Israël

Israël is natuurlijk de bestemming voor een christelijke vakantie. Hier bezoek je tal van Bijbelse plekken, zoals Jeruzalem, Nazareth en het Meer van Tiberias. Bezoek aan de rand van Jeruzalem De Olijfberg, waar Jezus Zijn discipelen onderwees. Ook in Jeruzalem ligt de Graftuin, waar mogelijk de kruising- en opstandingsplek van Jezus was. Ook niet te missen: het Meer van Tiberias, waar Jezus een tijd woonde en waar Hij over het water liep.

Het eiland van Paulus: Malta

Malta is een prachtig eiland waar je heerlijk kunt zwemmen in de helderblauwe zee, heerlijk kunt eten en de gemengde cultuur kunt bewonderen: het eiland is bezet geweest door onder andere de Britten, de Ottomanen, de Romeinen en de Arabieren. Deze bestemming is ook zeer geschikt voor een christelijke vakantie, omdat dit eiland staat voor de apostel Paulus. Paulus heeft drie maanden eiland gewoond. Je bewondert op Malta verschillende herinneringen aan de apostel, zoals standbeelden, de Paulusgrot in Rabat en verschillende kapellen in zijn naam.

Bijzonder Armenië: de eerste christelijke natie van de wereld

Armenië was de eerste christelijke staat van de wereld. Het is dan ook heel bijzonder om naar dit prachtige land op een vakantie vol religie te gaan. Dat Armenië het eerste land was met een christelijke staatsgodsdienst, merk je nu nog steeds: in dit land vind je bijzondere en eeuwenoude kerken en kloosters, meestal op de toppen van prachtige bergen. Er staat vele Armeense religieuze gebouwen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wat je ook gaat bekijken in Armenië, het is een must om de berg Ararat te bezoeken, waar volgens het verhaal de Ark van Noach is geland na het zakken van de zondvloed.

Op christelijke vakantie naar de Griekse eilanden

Op de heerlijke Griekse eilanden kun je een fijne vakantie beleven: het is er immers bijna altijd lekker weer, er is genoeg te beleven en de verschillende eilanden zijn prima te bereiken. Eilandhoppen in Griekenland is niet voor niets zo populair! Als je op een vakantie wilt met een christelijke insteek ga je bijvoorbeeld rond Pasen naar het eiland Kreta, waar de christelijke traditie enorm te zien is. Beleef de processie op Goede Vrijdag en bijzondere Paasmissen. Dat wil je echt een keer meemaken!

https://nl.pinterest.com/pin/72690981457101394/


Tip 4: Neem een goed christelijk boek mee

Voor een geslaagde christelijke vakantie moet je natuurlijk ook aan de inhoud van je koffer denken. Als je op reis gaat en op zoek bent naar verdieping en zingeving, is het ook fijn om een boek mee te nemen die deze ervaring alleen maar kan verrijken. Zo kun je ook aan het zwembad of op het strand met je geloof bezig zijn. Er zijn genoeg christelijke boeken waar je je op jouw vakantie helemaal in kunt verliezen. Wij tippen graag een paar goede boeken die je mee kunt nemen op een christelijke vakantie.

Tim Keller – De Vrijgevige God

In dit boek van Amerikaanse predikant Tim Keller lees je alles over de essentie van het evangelie. Je zult een hoop nieuwe informatie ontdekken over het christendom. Interessant!

Stasi Eldregde – Worden wie ik echt ben

Vanuit haar geloof beschrijft Stasi Elredge hoe zij haar worstelingen met haar zelfbeeld en verleden heeft overwonnen. Een prachtig boek over de kracht van religie.

Lynn Austin – Dochters van de kust

Hou je meer van een romannetje? Dan is Dochters van de kust een goed boek om mee te nemen op vakantie. In deze historische roman lees je het verhaal van Geesje de Jong, die terugdenkt aan haar immigratie naar Amerika en haar ware liefde. Ook het christelijke geloof speelt een rol in dit boek.

Edith Schouten – Zoveel liefde

Lees het levensverhaal van Elisabeth van der Hoop, die nauw betrokken raakt bij de christelijke stroming Reveil en de vrouw wordt van een bekend politicus. Een bijzonder verhaal waar de schrijfster na jaren archiefonderzoek een mooie historie neer pent.


Als je graag op christelijke vakantie wilt, zijn er dus genoeg opties. Geloof met vakantie combineren is geen probleem! Ga bijvoorbeeld mee op een groepsreis waar het geloof centraal staat. Er zijn verschillende reisorganisaties die reizen met gelijkgestemden naar verschillende (christelijke) bestemmingen organiseren. Zo kun je nieuwe mensen ontmoeten en op avontuur op een prachtige plek. Liever zelf op reis? Regel dan zelf een vakantie met je vrienden of familie naar een christelijke plek. Wat dacht je van het Beloofde Land Israël, Armenië, de eerste christelijke natie, of één van de prachtige eilanden van Griekenland? Natuurlijk pak je ook één van de christelijke boeken die wij tipten in. Genieten, helemaal tot jezelf en tot God komen? Met deze tips boek jij een fantastische christelijke vakantie!Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Reizen & vakantie

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

VakantieDiscounter
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag