7x voorbeelden van christelijke reizen

7x voorbeelden van christelijke reizen

Laatst bijgewerkt: 23 mei 2019

Je geloof is heel belangrijk voor je. Misschien ga jij vaak naar de kerk, omring jij je graag met mensen die ook christelijke zijn of heb jij een andere manier om het geloof in je dagelijks leven te verwerken. Als jij ook tijdens je vakantie graag je christelijke geloof op nummer één zet, kan het heel fijn zijn om op een christelijke reis te gaan. Zo kun je samen met je reisgenoten geloven, je geloof verdiepen door bijzondere en christelijke bestemmingen te bezoeken of met gelijkgestemden een Bijbelstudie doen op een prachtige plek. Om je inspireren, zetten we graag vijf keer voorbeelden van christelijke reizen voor je op een rijtje. Welke reis spreekt jou het meeste aan?


1. Op een christelijke reis met Amarant Reizen: draag samen zorg voor de aarde die God heeft geschept

Amarant Reizen is een organisatie waar het christelijke geloof de belangrijkste kernwaarde is. Daarom zul je tijdens een reis van Amarant Reizen op dagelijkse basis samen bidden en de Bijbel lezen. Fijn, om samen met gelijkgestemden je vakantie en je geloof te delen. Amarant Reizen organiseert trips naar christelijke bestemmingen, zoals Thessaloniki, waar je één van de vroegste christelijke gemeentes kunt bezoeken. Je volgt de voetstappen van Paulus, die hier deze gemeente heeft opgericht. Maar Amarant Reizen gaat ook naar bestemmingen die in de eerste plaats niets met het geloof te maken hebben. Je kunt met deze organisatie bijvoorbeeld wandelen in Oostenrijk, de Noorse fjorden gaan ontdekken maar ook dichter bij huis op zeilvakantie in het Friese Akkrum of gaan wadlopen op Terschelling. De keuze is reuze!

Is de zorg voor de natuur een belangrijk onderdeel van je geloof? God heeft de aarde gemaakt, en jij wil als gelovige zo goed zorgen voor de aarde en zo min mogelijk sporen achterlaten in de natuur. Ook dan zit je bij Amarant reizen goed, want de reisorganisatie probeert zo de CO2 uitstoot van haar reizen te compenseren en over het algemeen zo min mogelijk schade aan de aarde aan te brengen, door het organiseren van bewuste natuurreizen.


2. De christelijke reisorganisatie Drie Tour: reis af naar Bijbelse bestemmingen over de hele wereld

Wil jij de plekken zien waar de verhalen uit de Bijbel hebben plaatsgevonden? Het afreizen naar deze Bijbelse bestemmingen kan je geloof nog meer diepgang geven. Het is nog meer bijzonder om deze diepgang te delen met andere christelijke mensen. Dat zorgt voor een vriendschap voor het leven. De christelijke reisorganisatie Drie Tour organiseert reizen naar bestemmingen met een christelijk verhaal als Israël, Malta en Turkije. Drie Tour verzorgt al meer dan dertig jaar reizen met een christelijk karakter. De medewerkers kunnen prachtige en verdiepende verhalen vertellen over het geloof. Een echte aanrader als je op zoek bent naar een goede, christelijke reisorganisatie.

Reis bijvoorbeeld mee naar het Griekse eiland Samos, waar je meer leert over Paulus en Johannes. Ook bezoek je prachtige kloosters en kerken waar je bijzondere fresco’s kunt bewonderen. Of ga met Drie Tour naar Cyprus, waar je de ruïnes van Salamis bezoekt, meer te weten komt over apostel Barnabas en bijzondere oude kerken kunt bewonderen. Ook organiseert de reisorganisatie verdiepingsreizen naar Israël, waar je bijzondere Bijbelse plekken aan doet, zoals Jericho en de Olijfberg, maar ook een gedeelte van de Gospeltrail kunt lopen. Je zult deze reis nooit meer vergeten!

https://nl.pinterest.com/pin/813955332631332771/


3. AmiGO Reizen: perfect voor een christelijke reis voor als je jonger dan dertig jaar bent

Als je nog wat jonger bent, zit je misschien helemaal niet te wachten op een wandelvakantie of een reis naar Bijbelse bestemmingen, waar je alleen kerken en historische plaatsen bezoekt. Als je toch op een christelijke reis wilt waar het geloof centraal staat, kun je mee met AmiGO Reizen. Deze reisorganisatie richt zich namelijk op jongeren onder de dertig jaar, zodat je met leeftijdsgenoten een prachtige reis kunt maken en samen het geloof kunt beoefenen tijdens deze reis. Wel zo fijn!

AmiGO Reizen organiseert verschillende reizen: een lekkere strandvakantie, een avontuurlijke reis, een spannende citytrip en zelfs wintersportreizen. Zo zit er altijd een reis bij die jou aanspreekt. Reis bijvoorbeeld af naar Georgië, waar je met andere christelijke avonturiers het ruige landschap van het Kaukasus gebergte gaat ontdekken. Of bezoek Krakau, waar je de stad verkent en in de avond lekker op stap gaat in de gezellige barretjes. Of ga mee naar Montenegro, waar je lekker kunt zonnen aan de kust van de Adriatische Zee. Natuurlijk hou jij je tijdens alle bovenstaande reizen bezig met het geloof: je leest samen de Bijbel, gaat samen bidden en bezoekt prachtige kerken in de landen.


4. Met De Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten op Koersvakantie: ook geschikt voor de jongere kinderen!

Als je jongeren dan vijftien bent, ga je niet zo snel mee met een christelijke groepsreis met jongeren onder de dertig. Daarom organiseert De Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten ook leuke reizen voor de allerjongste gelovigen. Tijdens de kinderkampen, geschikt voor jongeren tot vijftien jaar, blijven de kids vooral in Nederland. Tijdens een actieve reis in Drenthe, een reis vol waterpret in Friesland of een visvakantie in Haamstede komen de kinderen dichter bij elkaar, en zullen ze zich verdiepen in de Bijbel.

Maar: De Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten richt zich ook op de wat oudere jongeren, dat wil zeggen, jongeren tot dertig jaar. De wat oudere tieners kunnen op reis naar Portugal, om daar met dolfijnen te zwemmen, genieten aan de Vlaamse kust bij De Haan en zelfs afreizen naar Afrika, waar je de big five in levende lijve kunt spotten! Op de website van De Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten staat precies welke reis voor welke leeftijd geschikt is. Zo weet je zeker dat je met leeftijdsgenoten op reis gaat. Natuurlijk hou jij je tijdens de reis bezig met het christendom: door Bijbelstudies te doen met je reisgenoten, bijvoorbeeld, of door spelletjes te doen die te maken hebben met het geloof.

https://nl.pinterest.com/pin/797981627699236140/


5. Op pad met NOA Vakanties: voor de echte kampeerliefhebbers die ook het geloof mee willen nemen

Het kan soms best lastig zijn om je kampeerreis te combineren met je christelijke geloof. Op niet elke camping vind je een kerk, en niet alle campinggasten hebben dezelfde normen en waarden. Daar heeft reisorganisatie NOA Vakanties wat op bedacht: zij organiseren namelijk christelijke kampeervakanties voor gezinnen, jongeren en singles. Op een drietal bestemmingen kun jij genieten van een heerlijke christelijke reis: in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. Het doel van NOA Vakanties is om iedereen een christelijke kampeervakantie aan te bieden – voor welk budget dan ook.

Tijdens je kampeervakantie van NOA Vakanties staat het christelijke karakter centraal: je kunt bijvoorbeeld samen liederen over God zingen bij het gezellige kampvuur en tijdens je vakantie samen met anderen contact maken met God tijdens de Bijbelstudies. Op zondag zijn er geen activiteiten op de camping, zodat je in alle kalmte deze christelijke rustdag kunt eren. Dat is wel zo fijn, want op campings zonder christelijk uitgangspunt, is de zondag meestal een dag vol lawaai en activiteiten. Hou er wel rekening mee dat je op zondag dus niet kunt inchecken of afscheid kunt nemen van de camping, want ook de receptie is op zondag gesloten.


6. Heel bijzonder: maak een christelijke reis naar Het Beloofde Land Israël

Als je op een christelijke reis wilt gaan, is Israël een bestemming waar je al snel aan zult denken. Dit land ligt vol met interessante steden die een rol spelen in de Bijbal. Wat dacht je van  Jeruzalem, Nazareth, Bethlehem en het Meer van Tiberias? Als je door Israël reist, zul je naast deze bijzondere steden ook uitstapjes kunnen maken naar bijzondere plekken. Ga bijvoorbeeld naar De Olijfberg, waar Jezus Zijn discipelen onderwees, of de Graftuin, waar mogelijk de kruising- en opstandingsplek van Jezus was.

https://nl.pinterest.com/pin/152418768611188814/


7. Zoek je meer verdieping iets dichter bij huis? Ga op pelgrimsreis naar Lourdes, Santiago de Compestella of Rome

Als je op Reis bijvoorbeeld naar de Franse Pyreneeën, naar de bekende plek Lourdes. Bij de grot van de verschijningen kun je tot Maria bidden. Lourdes is één van de bekendste bedevaartplekken ter wereld, en relatief dichtbij. Een bijzondere pelgrimstocht is bijvoorbeeld ook de route naar Santiago de Compostela in Spanje, om de overblijfselen van apostel Jakobus te bezoeken. Ook Rome ligt op slechts een paar uur vliegen en natuurlijk de woonplaats van de paus bezoeken. Ontdek Vaticaanstad met de overweldigende St. Pieterbasiliek en natuurlijk de Sixtijnse kapel. Een perfecte bestemming voor meer verdieping in je christelijke geloof.

https://nl.pinterest.com/pin/216102482107621933/


Als jij ook tijdens je vakantie graag bezig wilt zijn met je geloof, is het een goed idee om met een christelijke reis mee te gaan. Zo kun je met gelijkgestemden op een prachtige (christelijke) bestemming Bijbelstudies doen, samen zingen en bidden. Met welke reisorganisatie ga jij op christelijke vakantie?Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Reizen & vakantie

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

VakantieDiscounter
Copyright Dik.nl 2019 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag