Groepsrondreis: reizen en aanbieders

Groepsrondreis: reizen en aanbieders

Laatst bijgewerkt: 6 juni 2019

Je wilt op reis naar een bijzondere bestemming, maar je ziet het niet zitten om de hele reis zelf samen te stellen. Je hebt er te weinig kennis van, of je wilt gewoon lekker ontspannen en genieten van de reis. Er zijn vele redenen om een groepsreis te boeken, maar ze staan vooral bekend om het gemak, de gezelligheid en de bijzondere bestemmingen. Wil je ook op pad met een groepsreis? In dit artikel vertellen we alles over groepsreizen, waar je ze kunt boeken en ook geven we enkele voorbeelden van bijzondere reizen bij deze organisaties.


Waarom boek je een groepsreis?

Het maken van een groepsreis is één van de meest populaire manieren van reizen. En dat is niet zo vreemd. Een vakantie is vaak bedoeld om te ontspannen en dat is precies waar het bij een groepsreis om draait. Je hoeft van tevoren alleen de keuze te maken welk programma je kiest, en vervolgens wordt dat hele programma voor je verzorgd.

Goedkoper dan zelf organiseren

Ook kan een groepsreis goedkoper zijn dan wanneer je de reis zelf zou boeken. Op de website van een reisaanbieder staan vaak flinke bedragen vermeld, maar dit zijn optellingen van de vliegtickets, alle hotels en waarschijnlijk ook de meeste maaltijden en enkele excursies. Zou je al deze losse producten zelf moeten kopen, dan ben je waarschijnlijk hetzelfde geld kwijt, of zelfs nog meer. Dat komt omdat de reisorganisatie korting krijgt op veel activiteiten en vliegtickets. Door deze korting deels aan jou te geven, kunnen ze concurreren met andere reisaanbieders.

Gezelligheid

Niet iedereen gaat op een groepsreis om de gezelligheid, maar het hoort er toch een beetje bij. Samen met andere reizigers ontdek je een stukje van de wereld waar soms alleen de reisleider nog maar geweest is. Dit zorgt ervoor dat je samen met de groep een gezamenlijke ervaring opdoet. Sommige reisaanbieders houden ook extra vrije tijd en keuzes in het programma om de individuele vrijheid te vergroten van reizigers die graag alleen of samen met hun eigen reisgezelschap van de reis willen genieten.


Wat voor soort groepsreizen zijn er?

Er zijn ook diverse soorten groepsreizen, die allemaal gericht zijn op ander doelgroepen. Hieronder benoemen we enkele doelgroepen waar je aparte groepsreizen voor kunt boeken.

Familiereizen

Wil je graag met de hele familie op reis, maar wil je geen andere mensen ‘tot last’ zijn met je kinderen? Op een familiereis gaan vooral gezinnen met kinderen mee, waardoor het een grote gezellige groep is waarmee je op reis gaat. Een groot voordeel van het boeken van een familiereis is dat je kinderen hierdoor tijdens de reis vriendjes en vriendinnetjes kunnen maken. De beste aanbieders van familiereizen laten de leeftijden zien van kinderen en ouders die met de reist meegaan. Zo kun je een geschikte datum kiezen, waarop bijvoorbeeld veel leeftijdsgenootjes van je zoon of dochter meegaan.

Single reizen

Single reizen zijn niet alleen bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een relatie. Het woord single betekent in dit geval vooral dat het individuele reizigers zijn, die met niemand anders op reis gaan. Deze reizen zijn vaak zo samengesteld dat er activiteiten worden georganiseerd met de hele groep. Ook hierbij kun je voor het aanmelden vaak al zien wat de leeftijd en het geslacht is van iemand die op reis gaat. Leuke ideeën opdoen voor een reis? Bekijk hier 9 leuke bestemmingen voor een single reis.

Seniorenreizen

Wil je het rustig aan doen en vooral met leeftijdsgenoten op pad, dan kan een seniorenreis een leuke groepsreis worden. Het programma is dan niet bomvol en er wordt rekening gehouden met de leeftijd van de deelnemers door kortere reisdagen in te plannen en minder lange afstanden te wandelen. Ook het programma zelf wordt afgesteld op de deelnemers. Activiteiten zoals bungeejumpen en kanovaren worden tijdens deze reizen ingewisseld voor bezoekjes aan prachtige kathedralen, musea en tochtjes in rondvaartboten. Bekijk ook ons artikel met 5 tips voor seniorenreizen.


Aanbieders van groepsreizen

Hieronder bespreken we enkele aanbieders van groepsreizen. Deze aanbieders hebben in Nederland het breedste aanbod, maar onderscheiden zich nog wel op enkele gebieden die we hierboven hebben besproken. Aan de hand van die informatie kun je de aanbieders snel onderling vergelijken en een geschikte reis kiezen.

Sawadee Reizen

De slogan van Sawadee is ‘Vakanties voor Reizigers’, wat al genoeg zegt over de insteek die de reisorganisatie heeft. Ga je op pad met Sawadee Reizen, dan kies je voor avontuur en het bewandelen van de ongebaande paden. Hoe Sawadee dat doet? Door reizen aan te bieden naar maar liefst 80 landen met unieke lokale verblijfplaatsen. De website is ook nog eens erg gebruiksvriendelijk. Zo zie je in één oogopslag welke reizen gegarandeerd vertrekken, wat het geslacht en de leeftijd van de deelnemers is en welke activiteiten er inclusief of exclusief zijn.

Voorbeeld Sawadee groepsreis Brazilië en Buenos Aires
Gedurende 21 dagen reis je langs de meest bijzondere plekjes van Brazilië en Buenos Aires. De reis bestaat uit cultuur, natuur en avontuur. Zo dans je de tango in de prachtige stad Rio de Janeiro, bewonder je de indrukwekkende Iguazu watervallen en snorkel je in de heldere rivieren in de omgeving van Bonito. De reis is te boeken als reguliere rondreis, maar ook als rondreis voor singles. Je boekt deze 21-daagse reis bij Sawadee Reizen vanaf ca. 2.800 euro per persoon.

blank


Fox Reizen

View this post on Instagram

Van de stoffige Kalahariwoestijn tot de overweldigend groene Okavangodelta: Botswana is een bestemming met onvergetelijke landschappen. Natuurlijk ga je hier op safari, om kennis te maken met olifanten, nijlpaarden en leeuwen. ⁣🐘🦁🐃⁣ ⁣⁣ De zonsondergang is misschien wel het mooiste moment van de dag … Na een warme dag in de Okavangodelta komen de dieren uit de schaduw tevoorschijn en bewegen ze zich naar de waterpoelen. De oranje gloed van de ondergaande zon zorgt voor prachtige fotomomenten… een fantastische afsluiter van een hele bijzondere dag! ⁣⁣ ⁣ ⁣Benieuwd naar de reizen naar Botswana? 👉🏼 Ga naar onze link in bio 👉🏼 klik op deze foto 👉🏼 en ga direct naar onze Botswana reizen. ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #foxverrereizen #wanderlust #travel #reizen #rondreis #reislust #wereldreiziger #verrereizen #anwb #ontdekmeer #reizendieverdergaan #fox #metfoxnaarbotswana #botswana #afrika #safari #zonsondergang⁣ ⁣

A post shared by FOX verre reizen (@foxverrereizen) on

Fox Reizen is een onderdeel van de ANWB en jaarlijks gaan duizenden reizigers op pad via de website. Fox heeft ook een zeer breed aanbod aan rondreizen. Er zijn ruim 300 verschillende rondreizen die door tientallen verschillende landen gaan. Bij veel rondreizen van Fox krijg je comfortabele hotels, die soms zelfs zijn voorzien van een zwembad. Je kunt tijdens een rondreis met Fox dus heerlijk ontspannen en genieten van de reis. Fox Reizen biedt onder andere singles reizen, familiereizen en reizen voor groepen van meer dan 10 personen.

Voorbeeld Fox Reizen groepsreis Nieuw-Zeeland
Ontdek de andere kant van onze planeet samen met Fox Reizen. Nieuw-Zeeland is een prachtig land met tientallen spectaculaire bezienswaardigheden. Fox Reizen laat tijdens deze 24-daagse reis zien waarom Nieuw-Zeeland ook wel het mooiste land ter wereld wordt genoemd. Enorme gletsjers, reusachtige bergen en prachtige zandstranden wisselen elkaar ieder uur af, waardoor je zelfs tijdens de reisdagen in de bus kunt genieten van ‘s werelds mooiste uitzichten. Wandel een stukje van de Abel Tasman Coastal track, cruise door het mysterieuze Milford sound en geniet van de oneindige gastvrijheid van de lokale bevolking. Deze onvergetelijke reis met Fox Reizen kost je iets meer dan 4.000 euro.

blank


Kras Reizen

De groepsreizen van Kras zijn een stuk anders dan de all-inclusive reizen die je naar een resort in Turkije brengen. Kras Reizen brengt je tijdens de groepsreizen op plekken waar nog maar weinig reizigers zijn geweest, en dat ook nog voor een schappelijke prijs. Met bijna 400 verschillende rondreizen door meer dan 90 landen is er ook altijd wel een reis die aan je wensen voldoet. De meeste reizen hebben een hotel als accommodatie, maar je kunt ook enkele reizen boeken waarbij je slaapt in tenten, op een boot of in een lodge. Welke reis je boekt, hangt dus helemaal af van je eigen wensen.

Voorbeeld Kras reizen groepsreis China, Tibet & Nepal
Ben je klaar voor een Aziatisch avontuur dat maar liefst 22 dagen duurt, dan is deze rondreis wat voor jou. Tijdens de reis ontdek je het prachtige China, Tibet en Nepal en zie je de hoogtepunten waar deze landen bekend om staan. Zo kun je na deze reis bijvoorbeeld het wandelen over de Chinese muur van je bucketlist afstrepen, wandel je in de mooiste Tibetaanse kloosters en krijg je de Mount Everest in het echt te zien. Ben je geïnteresseerd in spiritualiteit, ook dan is deze reis erg bijzonder. Je bent namelijk getuige van spirituele gebedsrituelen die een onuitwisbare indruk achterlaten. Deze reis kun je bij Kras Reizen boeken voor een prijs vanaf 2.800 euro per persoon.

blank


Djoser

Djoser was één van de eerste aanbieders van groepsreizen. Dat was een rondreis naar Egypte, het land van de Farao’s. Ga je nu op reis met Djoser, dan kies je uit reizen die je naar alle continenten brengen. En al die reizen worden zorgvuldig samengesteld. Zo wordt er altijd gekozen voor sfeervolle hotels waarbij comfort en authenticiteit centraal staan. Zo kun je je tijdens een rondreis volledig onderdompelen in de lokale cultuur of natuur. Ook de aangeboden activiteiten van Djoser zijn erg bijzonder. Zo kun je sledehonden rijden in Finland, met de trein naar Machu Pichu in Peru en vaar je over een vlot in Polen.

Voorbeeld Djoser groepsreis Madagaskar en Mauritius
Wie graag unieke natuur wil ontdekken, moet een rondreis maken naar Madagaskar en Mauritius. Tijdens deze 22-daagse rondreis laat Djoser je zien waarom zoveel mensen hier een onvergetelijke vakantie hebben beleefd. Zo ga je tijdens de reis het oerwoud in, op zoek naar bijzondere tropische planten en dieren en bezoek je prachtige witte stranden die uit een reisgids lijken te komen. Wil je even ontspannen tijdens de reis, dan kan dat tijdens een bezoekje aan de thermale baden van Antsirabe. Een mooi stuk wandelen tijdens de reis? Dat kan bij Black River Gorges National Park. Hier zie je een uniek stukje natuur waar zeldzame plant- en diersoorten leven.

blank


Waarop onderscheiden groepsreizen zich?

Sommige groepsreizen gaan naar hetzelfde gebied, maar zijn toch anders. Er zijn naast de prijs enkele andere factoren die een rol spelen in de onderlinge verschillen. Dat heeft dan weer invloed op de uiteindelijke prijs van de reis. Kijk dus niet alleen naar de prijs, maar ook naar de volgende 4 punten:

Groepsgrootte

Hoe meer mensen er mee kunnen in één groep, hoe meer geld de reisorganisatie kan verdienen op één reis. Maar de groepsgrootte kan ook een rol spelen voor de beleving van jou als klant. Vaak hebben groepsreizen een maximumaantal deelnemers. Ga je het liefst met een kleine groep naar een bepaalde regio, dan kun je het beste ook een vergelijking maken op de maximale groepsgrootte. Afhankelijk van de reis en de aanbieder ligt deze maximale groepsgrootte tussen de 12 en 30 personen.

Inclusief of exclusief

Niet alle activiteiten en maaltijd zijn inclusief. Voornamelijk bij reizen waar nog veel te kiezen valt als je op de bestemming bent aangekomen, zijn de meeste activiteiten exclusief de pakketprijs. Dit moet je dan ter plekke nog bijbetalen als je aan de excursie of activiteit wilt deelnemen. De prijs voor een bepaalde reis kan dus op internet laag zijn, maar door de hoge lokale kosten alsnog duurder zijn.

Individualiteit

Ga je graag mee op een groepsreis voor het gemak, maar zie je het niet zitten om de hele tijd samen met de groep te zijn? Sommige groepsreizen zijn ingesteld op individuele reizigers die graag zelf wat activiteiten ondernemen als ze ter plaatse zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld vrije tijd momenten in het programma, waarbij de reisleider steeds enkele opties geeft. Je kunt dan voor een paar uur zelf op pad en je hoeft niet de hele tijd met dezelfde mensen in de bus te zitten.

Luxe en comfort

Slaap je het liefst in luxe hotelkamers, of zou je ook weleens willen proberen om in de woestijn te slapen, zonder dak boven je hoofd? Iedere groepsreis heeft een bepaalde mate van luxe en comfort. Dit staat bij de reisomschrijving aangegeven. Sommige websites, zoals Sawadee Reizen, maken het heel eenvoudig om te zien hoeveel luxe je kunt verwachten van de overnachtingen en hoeveel reistijd je per dag kunt verwachten.


Alle aanbieders hierboven hebben hun eigen unieke reis en uniek programma. Heb je een bestemming waar je graag naartoe wilt, dan kun je deze bestemming bijvoorbeeld bij alle vier de aanbieders opzoeken. Daarmee kun je vergelijkingen maken op basis van de prijs, maar ook de activiteiten, comfort en de duur van de reis. Kijk ook altijd even of er Nederlandse reisbegeleiding aanwezig is op de reis. Soms is het namelijk alleen mogelijk om een reis te boeken met Engelse reisbegeleiding. Wil je nog iets meer informatie over de voordelen van een groepsreis, bekijk dan ook ons artikel met de voordelen van een georganiseerde reis.foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Reizen & vakantie

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

VakantieDiscounter
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag