Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Hoe vind je reisgenoten op leeftijd?

Hoe vind je reisgenoten op leeftijd?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Ben je van plan om een mooie reis te maken? Heb je altijd al een bepaald deel van de wereld willen ontdekken? Voor reizigers boven de veertig kan het soms wat lastiger lijken om een leuke reisgenoot te vinden: je maakt dan meestal toch andere reizen dan een twintiger. Ga je binnenkort op een mooie reis en ben je op zoek naar een reismaatje? Wij helpen je graag en zetten wat praktische tips voor je op een rijtje. Bon voyage!


Waarom op zoek naar een reisgenoot?

Je kunt verschillende redenen hebben om een reismaatje te zoeken. Je wilt liever niet solo reizen omdat je het veiliger of gewoonweg gezelliger vindt om samen met iemand anders een trip te maken. Je baalt van de eenpersoonstoeslagen tijdens je reis. Ook kan je leeftijd je misschien in de weg zitten: je wilt in hostels liever niet door andere reizigers aangesproken worden met meneer en mevrouw of hebt geen zin meer om op harde stapelbedden te slapen. Met de leeftijd groeit wellicht ook de drang naar comfort. Een reisgenoot is dan wel zo fijn: het is prettig om je reis met iemand te delen en het kan ook een stuk goedkoper zijn. Misschien willen je partner, vrienden en familie naar andere bestemmingen dan jij of hebben ze geen tijd om mee op reis te gaan. Een reisgenoot vinden op leeftijd lijkt lastig, maar is echt niet onmogelijk!


Vraag eens rond in je netwerk

Stel je eens voor: misschien heb je wel een vriendin waarmee je altijd naar het theater gaat. Met haar praat je over voorstellingen, maar nooit over reizen. Misschien heeft ook zij een diepgewortelde wens om eens naar India te gaan, of kent zij iemand die dat graag wilt. Op deze manier kom je wellicht via je eigen netwerk aan een leuke reisgenoot! Vraag daarom vooral rond bij kennissen, collega’s, familie en vrienden of zij met je mee op reis willen of jou kunnen verbinden met een eventuele reisgenoot. Misschien zit je wel op een sportles of een cursus – verspreidt het woord ook vooral daar, wellicht zit er ook iemand bij de vereniging die ook graag op reis wilt.

De zoektocht onder je bekenden kun je natuurlijk ook voortzetten op sociale media: via Facebook, Twitter of zelfs het zakelijke LinkedIn gaat je vraag des te sneller rond. Deze kanalen zijn dan ook ideaal voor het vinden van een reisgenoot via je netwerk. Je vrienden, familie en collega’s zien in één scroll je vraag en kunnen het gemakkelijk delen met mensen die jij niet direct kent.

Het kan een veilig gevoel geven om met iemand op pad te gaan die bekend is bij je vrienden of familie. Dat zorgt meteen voor een hoop gespreksstof onderweg – hoe hebben zij jouw contact leren kennen?


Ga naar lezingen, films en concerten

Als je hebt vastgesteld naar welk land je graag wilt afreizen, kan het geen kwaad om kennis over de cultuur en geschiedenis op te doen. Kijk of er bij jou in de buurt lezingen, muziekuitvoeringen of filmvoorstellingen zijn die iets te maken hebben met je bestemmingen. In de bibliotheek zijn bijvoorbeeld vaak sprekers die iets vertellen over de cultuur van een bepaald land: misschien zit er wel een eventuele reisgenoot in het publiek. Je kunt wellicht ook iemand ontmoeten bij een concert of een film: waar kun je nu beter een gelijkgestemde vinden? Als je niemand tegenkomt, heb je in ieder geval een hoop geleerd over het land van je dromen. Niet geschoten is altijd mis, en je houdt er sowieso heel wat kennis aan over.


Hang een briefje op

Over de bibliotheek gesproken: dit is ook een ideale manier om in contact te komen met een reisgenoot van dezelfde leeftijd. De bieb is dé plek om onderzoek te doen naar je bestemming, aangezien er een hoop reistijdschriften, boeken over landen en interessante artikelen te vinden zijn. In de bibliotheek is vrijwel altijd een groot prikbord te vinden waar je een briefje op kunt hangen met je zoektocht naar een reisgenoot. Dat kan natuurlijk ook in de supermarkt, het buurthuis of het café waar je graag je kopje koffie drinkt. Zo vind je vast een gelijkgestemde reisgenoot!


Plaats een advertentie in een krant of tijdschrift

Je kunt er ook voor kiezen om een advertentie te plaatsen in een (wijk) krant of een tijdschrift dat je graag leest. Zo kom je in contact met mensen uit jouw regio of personen met dezelfde interesses: ze lezen immers graag dezelfde dingen. Als je een advertentie plaatst, heb je meteen een ruim bereik. Op deze manier worden de kansen voor het vinden van een reisgenoot van dezelfde leeftijd meteen heel wat groter.


Ga online!

Naast bovenstaande tips kun je ook een reismaatje zoeken via een speciale website voor senioren: hieronder vind je sites die gericht zijn op het verbinden van reisgenoten van veertig-, vijftig- en zestig plussers. Je kunt op zelf op zoek naar een geschikt reisgenoot, maar natuurlijk ook een advertentie plaatsen zodat je toekomstige reismaatje jou kan vinden.

Seniorennet is een Belgische website voor hippe senioren die samen het internet veroveren. De site staat bomvol interessante informatie over gezondheid, nieuws en natuurlijk ook reizen. Er is ook een forum te vinden waar reizigers op leeftijd een oproep kunnen doen naar een reisgenoot. Dat de site Vlaams is, maakt natuurlijk niets uit: als Nederlander kun je hier ook prima op zoek gaan naar een reisgenoot van dezelfde leeftijd.

De website Reismaatjes.nl beschrijft zichzelf als dé plek om een reisgenoot te zoeken en te vinden. Daar hebben ze best gelijk in, want deze site wordt druk bezocht en het allerbeste: je kunt selecteren op leeftijd. Zo vind je in een oogwenk een leuke reisgenoot met dezelfde interesses.

Ook fijn: sommige reisbureaus helpen je graag in je zoektocht naar een leuke reisgenoot. Reisbureau Dalstra Reizen is daar een voorbeeld van. Je kunt het bureau e-mailen met je wens en zij verbinden je dan aan een gelijkgestemde reiziger. Wel zo handig!

Sla ook vooral Marktplaats niet over bij het zoeken van een reisgenoot: je zult het niet gauw denken, maar op deze verkoopsite vind je heel wat oproepen voor reisgenoten, en de meeste daarvan zijn  oproepen van veertig, vijftig en zestig plussers. Zit er niemand bij die naar dezelfde bestemming wilt afreizen? Plaats dan vooral zelf een advertentie! Er is zelfs een speciale categorie voor om het zoeken en gevonden worden wel heel makkelijk te maken: Reisgenoten en Carpoolers.


Ga mee op  een groepsreis

Een andere fijne optie om met leeftijdsgenoten op reis te gaan? Overweeg eens om mee te gaan met een groepsreis! Bij het boeken van een groepsreis kun van tevoren bekijken of de reizigers in de groep meer hebben dan dezelfde leeftijd: je kunt ook kijken naar opleidingsniveau en hobby’s. Op deze manier leer je nieuwe leeftijdsgenoten kennen op de bestemming van je dromen: wat wil je nog meer? In dit artikel behandelen we verschillende senioren reizen.


Met deze tips zal het een stuk gemakkelijker worden om een leuke reisgenoot van dezelfde leeftijd te vinden. Vraag dus vooral rond in je eigen netwerk, misschien kun je wel met een onverwachte bekende op pad! Ben je veertig, vijftig of zestig plus? Er zijn een boel websites speciaal in het leven geroepen om reisgenoten die even oud zijn met elkaar te verbinden. Ook via Marktplaats kun je op zoek naar een reisgenoot. Met het plaatsen van een advertentie of het bezoeken van evenementen die te maken hebben met de gewenste bestemmingen kun je in contact komen met gelijkgestemden. Nog geen reismaatje gevonden? Overweeg dan om mee te gaan met een groepsreis met anderen van dezelfde leeftijd!



Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Reizen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

VakantieDiscounter
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag