Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

10 originele reisbestemmingen binnen mediterraan Europa

10 originele reisbestemmingen binnen mediterraan Europa

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Mediterraan Europa is een ideale vakantiebestemming. Het klimaat is er op zijn minst prettig te noemen en de landen die eronder vallen, zijn bij veel mensen erg geliefd. Ben je op zoek naar een originele reisbestemming binnen deze landen, een bestemming waar je zelf misschien niet zo snel aan zou denken of waar je zelfs nog nooit van hebt gehoord? Dan zit je hier goed. In dit artikel hebben we namelijk 10 originele reisbestemmingen binnen mediterraan Europa voor je verzameld.


Mediterraan Europa

Tot mediterraan Europa worden de Europese landen die aan de Middellandse Zee grenzen gerekend. Hieronder vallen niet alleen Spanje en Italië, maar ook landen als Kroatië, Griekenland en Turkije. Nu kun je natuurlijk naar een van de meest toeristische bestemmingen in deze landen gaan, maar het is een stuk leuker om voor een originele reisbestemming te kiezen. Ga bijvoorbeeld eens naar:


1. Elafonisos | Griekenland

Elafonisos is een prachtig Grieks eiland dat ideaal is voor een heerlijke zonvakantie. De vele strandjes maken dat je hier elke dag kunt genieten van zon, zee en strand. Maar dat is zeker niet het enige wat dit bijzondere eiland je te bieden heeft. Bezoek het pittoreske vissersdorpje. Geniet van de heldere turquoise zee. Brengt een bezoek aan de stad onder water, en reis af naar het hoogste punt van het eiland om het kasteel bij Kato Nisi te bekijken. Elafonisos is een eiland waar je niet heel veel toeristen tegen zult komen. Het eiland zelf heeft ongeveer 1000 inwoners, waardoor je er in alle rust kunt genieten van een mooie vakantie. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een bijzonder Grieks eiland.

https://nl.pinterest.com/pin/379569074827866449/


2. Cíes-eilanden | Spanje

Voor de kust van Vigo in Galicië liggen de prachtige Cíes-eilanden. Deze eilanden maken deel uit van een nationaal park. Dit is een van die plekken die je gewoon met eigen ogen gezien moet hebben. Witte stranden en een prachtige turquoise zee maken deze eilanden ideaal voor liefhebbers van natuur en strand. Het strand La Playa de Rodas is zelfs uitgeroepen tot het mooiste strand van de wereld. De eilanden zijn onbewoond en je kunt er alleen in de zomer (van halverwege mei tot halverwege september) naartoe. Verblijven kan op de camping op het eiland, of in Vigo. Vanuit daar kun je dan per boot naar de eilanden reizen .

https://nl.pinterest.com/pin/397935317072611025/


3. Ölüdeniz | Turkije

Een prachtig wit zandstrand en een helder blauwe zee, dat vat het bijzondere Ölüdeniz samen. Deze prachtige plek is een van de 5 mooiste stranden ter wereld. Dit strand is onderdeel van een nationaal park en is dus beschermd gebied. Hierdoor zul je (een klein bedrag) moeten betalen om toegang te hebben tot het strand. Die entreeprijs is het overigens meer dan waard. Geniet van rust, een prachtig strand en een heel fijn klimaat. Als je toch naar Ölüdeniz gaat, breng dan zeker ook een bezoekje aan de Lycian Rock Tombs in Uzumlu.

https://nl.pinterest.com/pin/447193437981600231/
https://nl.pinterest.com/pin/580260733217023658/


4. Positano | Italië

Positano ligt aan de Amalfikust, wat volgens velen een van de mooiste kusten van Europa is. Dit prachtige dorp is tegen de steile kliffen aangebouwd. De kleurrijke huizen en de bomen die ertussen staan, maken dat het geheel er van een afstandje erg bijzonder uitziet. Geniet er van het zonnetje op een van de stranden. Wandel er door de kleine straatjes, waar je allerlei leuke winkeltjes en restaurants tegenkomt, en bezoek de Blauwe Grot. Ook een bezoekje aan de gele Kathedraal van Santa Maria Assunta mag niet ontbreken. Positano is een hele fijne plek voor wie op zoek is naar het gevoel van een relaxte stedentrip verpakt in het jasje van een zonvakantie.

https://nl.pinterest.com/pin/668292032185135090/


5. Plitvice | Kroatië

Het Nationaal Park Plitvice is voor de meeste mensen toch wel enigszins bekend. Omdat dit gebied té mooi is om niet te bezoeken, vind je hem in dit rijtje. De prachtige blauwe meren en de watervallen maken dat het lijkt alsof je je in een of ander ver vakantieland bevindt. Wie wil kan zelfs in dit prachtige natuurgebied verblijven. Er is namelijk een camping te vinden. In het hoogseizoen en de weekenden kan het hier behoorlijk druk worden, dus als je graag in alle rust van deze bijzondere plek wilt genieten, kun je je tripje hierheen beter op een ander moment plannen. Een bezoek aan de Plitvice Meren is heel goed te combineren met een vakantie op het eiland Krk, wat vooral onder de Kroaten zelf een bekende vakantiebestemming is.

https://nl.pinterest.com/pin/543668986251174042/

https://nl.pinterest.com/pin/766808274028231025/


6. Symi | Griekenland

Waar de meeste toeristen naar Kreta, Kos, Rhodos en Santorini afreizen, is Symi een stuk minder toeristisch. Dit fijne eiland is een prachtig stukje Griekenland en zeker het bezoeken waard. De beste manier om dit eiland te bereiken is via de haven. Hiervoor neem je het vliegtuig naar Rhodos, waarna je per boot naar Symi af kunt reizen. De bijzondere strandjes die je op dit eiland vindt, zijn veelal alleen per boot te bereiken, wat ervoor zorgt dat je er vaak in alle rust van de zon en de zee kunt genieten. Daarnaast leent het eiland zich perfect voor het maken van mooie wandelingen, al kan het rotsachtige gebied voor sommige wandelaars wel een uitdaging zijn. Breng bij je bezoek aan dit eiland ook zeker een bezoekje aan het prachtige Michael Panormitis klooster.

https://nl.pinterest.com/pin/360639882646215858/


7. Burano | Italië

Burano is een héél fijn alternatief voor wie Venetië veel te toeristisch vindt. Dit bijzondere eiland is er een waar kleur overheerst en waar er een hele fijne en ontspannen sfeer hangt. Deze plek is er een waar je niet alleen je ogen uitkijkt en kunt genieten van de prachtige grachten, bruggetjes en huizen, maar ook mensen die dol zijn op fotografie kunnen hier hun hart ophalen. Een fijne bijkomstigheid aan het eiland is de rust en de stilte. Geen auto’s, geen hordes toeristen, maar genieten van een prachtig eiland, zonder dat je je voetje voor voetje hoeft voort te bewegen.

https://nl.pinterest.com/pin/470907704786140259/


8. Baai van Kotor | Montenegro

Montenegro is misschien niet het eerst land waar je aan denkt als je een Europese bestemming aan de Middellandse Zee denkt, maar dit land is het bezoeken meer dan waard. Een van de allermooiste plekken die je hier vindt, is de Baai van Kotor. Dit is een plek die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat, en dat is niet voor niets. Als je hierheen gaat, doe je er goed aan om een auto te huren. Op die manier kun je om de baai heen rijden en de bijzondere en mooie plekjes ontdekken. Naast prachtige stranden en pittoreske dorpjes, tref je hier ook nationale parken en een rijke geschiedenis. Een hele fijne bestemming.

https://nl.pinterest.com/pin/436145545160369360/


9. Meer van Bled | Slovenië

Het meer van Bled in Slovenië is een sprookjesachtige bestemming, die je zeker gezien moet hebben als je dit land bezoekt. Het kasteel van Bled is een mooie plek om te genieten van het spectaculaire uitzicht over het meer. Een vakantie aan het meer van Bled is ideaal voor liefhebbers van natuur en water. Je kunt er genieten van boottochtjes, met de auto langs het meer toeren om de leuke dorpjes te ontdekken. En genieten van mooie wandelingen door de bossen. In het hoogseizoen kan het hier behoorlijk druk worden, dus het is beter om voor een tripje buiten deze periode te kiezen. Het meer van Bled is een mooie plek om een paar dagen te verblijven.

https://nl.pinterest.com/pin/377809856241648820/


10. Tirana | Albanië

Tirana is de hoofdstad van Albanië en absoluut een fijne bestemming voor wie op zoek is naar een originele stedentrip. Bezoek het bekende Skanderbegplein, waar je ook de Et’hem Bey-moskee vindt. Ga naar het stadsdeel Blloku, waar je heerlijk kunt eten en winkelen, en waar diverse cafés en andere uitgaansgelegenheden te vinden zijn. Bezoek de piramide van Tirana, en ga met de Dajti Ekspres naar de top van de Dajti berg. Bezoek een van de vele musea. En ga zeker ook naar de Sky Tower, waar je onder het genot van een prachtig uitzicht in een ronddraaiend restaurant kunt genieten van een hapje en een drankje. Als je naar Tirana gaat, loont het zeker om een uitstapje naar Berat te maken.

https://nl.pinterest.com/pin/327214729172310028/

https://nl.pinterest.com/pin/407786941243673184/


Originele bestemmingen

In dit artikel heb je 10 bestemmingen gevonden in mediterraan Europa die absoluut het bezoeken waard zijn. Ga naar de bijzondere Griekse eilanden Elafonisos of Symni. Reis af naar het prachtige en kleurrijke Burano of het bijzondere Positano in Italië. Bezoek de indrukwekkende Plitvice Meren in Kroatië en breng een bezoek aan het eiland Krk. Ga naar de Baai van Kotor in Montenegro. Of reis af naar de prachtige Cíes-eilanden die je voor de Spaanse kust vindt. Tijdens het samenstellen van bovenstaande lijst hebben we geprobeerd om je te voorzien van een zo divers mogelijke samenstelling aan plekken, zodat er voor iedereen wel een plek tussen te vinden is die ze graag zouden willen bezoeken. Meer informatie over deze bestemmingen en de manieren om er te komen, kun je online vinden.



foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Reizen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

VakantieDiscounter
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag