Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Is het verstandig om je backpack te sealen?

Is het verstandig om je backpack te sealen?

Laatst bijgewerkt: 10 november 2022

Als je gaat backpacken dan stop je het overgrote deel van je bagage in je backpack. Kleding, schoenen, souvenirtjes, elektronica, toiletartikelen en ga zo maar door. Het is dan ook niet zo gek dat je er zeker van wilt zijn dat je backpack goed beschermd is tijdens het reizen. Een optie is daarom om je backpack te laten sealen voordat je gaat vliegen. Hierbij wordt je volledige backpack ingepakt met doorzichtig folie. Maar wist je dat een flightbag eigenlijk een veel beter en handiger alternatief is om je backpack veilig te vervoeren?

Hieronder lees je wat het sealen precies inhoudt en wat de voordelen van een flightbag zijn ten opzichte van het sealen van je bagage. Daarnaast hebben we voor jou alvast de beste flightbags op een rijtje gezet om je op en top voor te bereiden. Laat die vakantie dus maar komen!


De beste flightbags

1. Fjällräven Flight Bag - 90-100 L


blankBekijk alle flightbags op Bol.com

Deze flightbag van Fjällräven is alles wat je nodig hebt om veilig je backpack te kunnen vervoeren. Rits de flightbag open en stop eenvoudig je backpack in de flightbag. Zo is je backpack beschermd tegen vuil en beschadigingen én kunnen anderen niet bij de opening van je backpack. Deze flightbag is geschikt voor backpacks tot 100 liter en is spatwaterdicht.

Bekijk alle flightbags op Bol.com

2. The North Face Pack Rain Cover TNF Red - XL (50 tot 90 liter)


blankBekijk alle flightbags op Bol.com

Deze flightbag/ raincover van het populaire merk The North Face is ideaal om mee te nemen op reis. Deze XL flightbag past om backpacks van 50 tot 90 liter. Zo weet je zeker dat de flightbag groot genoeg is en dat jouw volle backpack met souvenirtjes op de terugvlucht ook gewoon weer erin past. Een bijkomend voordeel aan deze rode flightbag is, dat hij ook nog eens 100% waterdicht is.

Bekijk alle flightbags op Bol.com

3. Deuter Flight Cover Black - 40 - 60 Liter


blankBekijk alle flightbags op Bol.com

Heb je genoeg aan een wat kleinere flightbag? Dan is deze flightbag van Deuter van 40 tot 60 liter perfect voor jou. Aan de bovenzijde van de flightbag zit een handig kliksysteem, zodat de flightbag precies om jouw backpack past. Er wordt ook een handig opberghoesje meegeleverd, zodat je je flightbag weer gemakkelijk kunt opbergen.

Bekijk alle flightbags op Bol.com

Hoe werkt het sealen van je backpack?

Of je nou in Azië, Australië of binnen Europa gaat backpacken, op bijna elk vliegveld kun je terecht om je bagage te laten sealen. Sealen is niets anders dan het verpakken van je backpack in doorzichtig folie. De meeste vliegvelden hebben aparte hokjes voor het sealen van je bagage. Je backpack wordt op de machine gezet, waarna hij stevig wordt verpakt in transparant folie. Vervolgens wordt het folie rondom de draagbanden van je backpack weggehaald, zodat je je backpack nog steeds gemakkelijk kunt tillen.

Het sealen van je backpack is een goede methode om je backpack te beschermen tegen diefstal of beschadiging. Daarnaast kan niemand je backpack meer openen en kunnen er geen smokkelwaren in je backpack worden gestopt. Je betaalt op vliegvelden meestal per item dat geseald wordt. Hoe groter je bagage meestal is, hoe meer geld je kwijt bent. Vervolgens kun je je gesealde backpack droppen als je gaat inchecken. Na de vlucht vind je je gesealde backpack weer terug op de bagageband, waar je de folie eraf kunt halen.

Het sealen van je bagage op Schiphol bij Seal & Go kost €11 per bagagestuk. Op andere buitenlandse vliegvelden zijn de kosten vergelijkbaar en soms iets goedkoper.


De toegevoegde waarde van een flightbag

Een flightbag is een mooi woord voor een reishoes voor je backpack. Maak je een overweging tussen het sealen van je bagage of een hoes om je backpack? Dan vertellen we je hieronder waarom een flightbag een goed alternatief is voor het sealen van je backpack.

Allereerst is een flightbag erg makkelijk in gebruik. Je ritst de flightbag open en stopt je hele backpack in de flightback. Vervolgens kun je de ritsen afsluiten met een klein hangslotje. Met een flightbag ben je dus binnen no-time klaar om met je backpack in te checken en hoef je dus niet te wachten op het sealen van je bagage.

Het tweede voordeel aan een flightbag is dat het een eenmalige investering is. Als je je backpack laat sealen betaal je elke keer weer kosten voor het sealen. Ga je voor langere tijd backpacken dan zul je heel wat binnenlandse en buitenlandse vluchten maken. Reken maar eens uit hoeveel geld je dan kwijt bent aan het sealen van je bagage en hoeveel geld je dus bespaart met een flightbag.

Het derde voordeel is dat je je flightbag makkelijk herkent op de bagageband. Het is lastiger om je gesealde backpack te herkennen omdat er een dikke laag folie overheen zit. Zie dus maar eens meteen de juiste backpack te vinden tussen alle gesealde bagage. Flightbags zijn meestal verkrijgbaar in opvallende kleurtjes dus zo springt jouw bagage er duidelijk tussenuit. Heb je een neutrale kleur flightbag? Dan kun je ook heel makkelijk iets opvallends aan je rits knopen om je backpack snel te herkennen.

Het vierde voordeel is dat een flightbag multifunctioneel is en dat je deze reishoes ook voor andere dingen kunt gebruiken. Veel backpackhoezen zijn ook te gebruiken als regenhoes. Of je nou in de tuktuk zit, in de trein, in de bus of door een drukke stad loopt; je kunt je backpack altijd beschermen. Stop de flightback over je backpack en je weet zeker dat er geen losse touwtjes of spullen meer uitsteken én dat niemand zomaar je backpack kan openen. Daarnaast blijft je backpack ook nog eens mooi schoon als je je tas op een vieze ondergrond moet leggen.

Het laatste pluspuntje voor de milieubewuste lezers is, dat een flightbag veel milieuvriendelijker en duurzamer is dan sealen. Het sealen kost namelijk behoorlijk wat folie en deze folie wordt na elke vlucht weer weggegooid.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Reizen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

VakantieDiscounter
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag