Backpacken populair onder Nederlandse jongeren

jongeren backpacken

Veel Nederlandse jongeren gaan met een rugzak de wereld over. Ruim een kwart van alle jongeren tussen de 22 en 30 jaar is in de afgelopen 5 jaar langer dan een maand op rondreis geweest. 92% van deze rondreizen waren buiten Europa. Dit blijkt uit cijfers van een rondvraag onder 1100 jongeren uitgevoerd door dik.nl.

Backpacken populair
Backpacken onder Nederlandse jongeren is populair. Uit cijfers van het onderzoek blijkt dat 27% van alle deelnemers de afgelopen 5 jaar langer dan een maand op rondreis is geweest. Op de vraag of er in het jaar 2017 een rondreis gepland staat antwoordt 5% van de ondervraagden ‘ja’. Een iets groter deel (6%) geeft aan misschien te gaan backpacken dit jaar.

Populaire bestemmingen
Het grootste deel van de deelnemers is aan het rondtrekken geweest buiten Europa. 92% van de ondervraagden die op reis zijn geweest koos een bestemming in een ander werelddeel dan Europa. Azië blijkt het populairste continent om te gaan backpacken, nauw gevolgd door Oceanië. Veruit het populairste land onder backpackers is Thailand. Op plek 2 en 3 staan de landen Australië en Indonesië.

Top 10 backpack landen

  1. Thailand
  2. Australië
  3. Indonesië
  4. Vietnam
  5. Colombia
  6. Nieuw-Zeeland
  7. Peru
  8. Nepal
  9. Cambodja
  10. Laos

Op reis tussen studie en baan
De populairste periode om te gaan backpacken is direct na de studie. 71% van de ondervraagden die een rondreis heeft gedaan geeft aan dat dit heeft plaatsgevonden tussen het behalen van een diploma en het zoeken naar een baan. 10% van de reizen vinden plaats tijdens de studie.

Mannen reizen vaker alleen
Uit het onderzoek blijkt ook dat mannen vaker alleen op reis gaan dan vrouwen. 48% van de mannen gaat alleen op reis tegenover 38% van de vrouwen. Vrouwen geven de voorkeur aan samen reizen. 46% van de vrouwen gaat samen met een partner op reis, 10% maakt een rondreis met één of meerdere vriendinnen en 6% gaat mee met een groepsreis. De groepsreizen bij mannen zijn een stuk minder populair. Slechts 2% van de mannen is op reis geweest met een georganiseerde groepsreis.

© Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag