De Everyday-rugzak: een (camera)tas voor dagelijks gebruik

Van een idee naar meer dan 26.000 mensen die je project steunen. Door middel van een crowdfundingproject is de lijn van de Everyday-rugzak tot stand gekomen: ontworpen door fotografen en te gebruiken voor iedereen. Het doel was om ‘slechts’ een half miljoen dollar op te halen, maar aan het eind van de streep stond de teller op meer dan 6,5 miljoen. Een tas in trek dus!

In samenwerking met adventure-fotograaf Trey Ratcliff heeft Peak Design deze tassen ontworpen. Ze mikken dus op fotografen maar ook de gewone burger. Door het strakke design zijn ze namelijk ook geschikt voor alledaags gebruik. Er hangt wel een prijskaartje aan, maar dan heb je ook wat. En wat is anno 2016 de beste manier om te kijken of een product zal aanslaan? Juist, crowdfunding. De burger doneert zijn of haar eigen geld en indien het bedrag dat nodig is wordt behaald, krijgt diegene een tas naar keuze. Als het faalt, dan krijg je uiteraard je geld weer terug. Maar dat gebeurde hier niet. Integendeel: er werd ruim dertien keer meer opgehaald dan bedoeld was!

Ze komen in vier verschillende groottes – 20 of 30 liter. Zoals gezegd zijn ze prijzig: je komt al snel uit op zo’n 100 tot 250 dollar. Toch is het al dit geld meer dan waard. Een hoge kwaliteit in combinatie met een tijdloos ontwerp zorgt ervoor dat deze tassen lang meegaan. Of dat nou op een fototrip is of gewoon een dagje weg, met deze tas mag je gezien worden.

Mocht dit je allemaal wat te duur zijn, dan heeft hetzelfde merk ook (camera)tassen voor een zachter prijsje. Wil je voor het echte werk gaan, dan moet je de een tas uit de Everyday-lijn hebben. Maar geduld is een schone zaak. Als je er nu eentje besteld, dan valt hij over een klein jaar bij je op de deurmat. Voor wat hoort wat toch?

Bekijk de Kickstarter campagne hier.

© Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag