Fjällräven gaat voor een nog betere en milieuvriendelijkere tas

De kekke rugzakken van Fjällräven zijn misschien wel een van de meest gedragen tassen van dit moment. Je ziet ze niet alleen meer bij mensen die een tocht door de bergen gaan maken, maar ook mensen die nu naar het werk gaan of een dagje gaan winkelen dragen de tassen. Het in elkaar gekropen vosje is tegenwoordig bij iedereen wel bekend.

Het is een Zweeds merk dat gaat voor gemak, maar ook kiest voor een zekere uitstraling. Als we kijken naar de rugzakken – en dan naar de lijn Kånken – zijn deze geschikt voor iedereen. De rugzak is in 1978 ontworpen om het rugprobleem van de Zweedse schoolkinderen te verminderen. Het mini-model is daarom niet alleen geschikt voor volwassen, maar ook voor kinderen. Omdat deze tas één van de meeste verkochten rugzakken is van het merk en er nog steeds vraag naar is, komt Fjällräven met een nieuwe uitvoering. Deze krijgt de toepasselijke naam Re-Kånken.

De Re-Kånken tas is milieuvriendelijker dan haar voorganger. De tas is namelijk gemaakt van slechts één (!) draad en van elf gerecyclede PET-flessen.  Ook wordt bij het maken van de rugzakken minder water gebruikt, minder energie en niet onbelangrijk: minder chemicaliën. Het ontwerp zelf is vrijwel gelijk gebleven, maar de ontwikkeling is sterk verbeterd. De tas komt in verschillende kleuren uit. Zo heb je bijvoorbeeld keuze uit groen, blauw, roze, geel en nog zeven andere kleuren.

Voor 89 euro heb je deze milieuvriendelijke tas al in je bezit. Je helpt niet alleen het milieu een handje, ook je rug zal je dankbaar zijn. De tas heeft een mooi en simpel design waardoor hij voor iedereen draagbaar is, naar welke gelegenheid dan ook. Wat fijn aan de tassen is, is dat ze geschikt zijn voor laptops, wat het niet alleen een makkelijke shopper maakt, maar ook een goede optie voor school of werk. Welke kleur wil jij?

Bekijk alle Fjällräven tassen hier »

© Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag