Hoe kun je vakantie bij Nederlanders in Frankrijk vieren?

Hoe kun je vakantie bij Nederlanders in Frankrijk vieren?

Laatst bijgewerkt: 12 juni 2019

Leven als een god in Frankrijk. Velen dromen ervan (en blijven er een leven lang over dromen), maar er zijn ook Nederlanders die de daad bij het woord hebben gevoegd en een bestaan in Frankrijk hebben opgebouwd. Ze hebben de biezen gepakt en zijn een B&B, een hotel of een camping gestart. Ideaal voor de Nederlanders die graag op vakantie gaan naar Frankrijk en willen bivakkeren bij een accommodatie met Nederlandse eigenaren. In dit artikel leggen we je uit hoe je vakantie in Frankrijk kunt vieren bij Nederlanders.


Waarom bij Nederlanders?

De één is de ander niet. Laten we dat voorop stellen. Waar de ene vakantieganger zich helemaal wilt onderdompelen in de inheemse cultuur zodat er voor eventjes niet aan het thuisland hoeft te worden gedacht, vindt de ander het juist fijn als er lekker Nederlands gesproken kan worden op het vakantieadres. Juist voor die tweede groep vakantiegangers is het interessant om vakantie te gaan vieren in Frankrijk op een accommodatie met Nederlandse eigenaren. Je kunt tenslotte doorgaans gewoon in het Nederlands inchecken, in het Nederlands je croissant bestellen en ook als je een uitstapje wilt maken in de omgeving, zijn de instructies vaak gewoon in de Nederlandse voertaal.

Daarnaast zullen Nederlandse eigenaren van een B&B, een hotel of een camping die regelmatig Nederlandse gasten over de vloer krijgen inspelen op typische Nederlandse wensen. Pindakaas of hagelslag bij het ontbijt bijvoorbeeld of een broodje kroket bij de snackbar op het park. Niet iedereen zit tenslotte te wachten op een typische Franse bouillabaisse, salade Niçoise of escargots. Een kroketje of frikandel naast de frietjes zoals we dat in Nederland eten, kan op vakantie zelfs nog wel eens extra lekker smaken. Als je bij Nederlanders in Frankrijk vakantie gaat vieren is de kans groot dat je dit soort typische Nederlandse zaken zonder problemen kunt bestellen.


Veel aanbod

Frankrijk is groot. Dat hoeven we je vast niet te vertellen. Lees ons artikel over roadtrips in Frankrijk en je zult zien dat je keuzes te over hebt als je in Frankrijk op vakantie gaat. Voor een vakantie bij Nederlanders in Frankrijk is dit niet anders. In vrijwel elke regio zul je wel vakantieadresjes vinden die gerund worden door Nederlanders. Uiteraard heb je dan ook nog meer dan voldoende keuze qua accommodatie. Ga je bijvoorbeeld die roadtrip maken door Frankrijk, dan is een B&B het meest voor de hand liggend. Je kunt van de ene B&B naar de andere rijden en zo een groot gedeelte van Frankrijk ontdekken. Gezinnen met kinderen zullen echter vaak voor 1 vaste standplaats kiezen en dan is een hotel, camping of vakantiepark wellicht een betere optie. Ook hier zijn er weer zat accommodaties die door Nederlanders worden beheerd. Van de zonovergoten Côte d’Azur in het zuiden tot de Franse Ardennen in het noorden van het land.


Accommodaties vinden

Dat die accommodaties die gerund worden door Nederlanders er zijn, wilt natuurlijk niet zeggen dat je ze zo 1-2-3 kunt vinden. Zoals gezegd is Frankrijk groot en zal het dus een flinke zoektocht zijn om de ‘Nederlandse’ vakantieadressen te scheiden van de ‘Franse’ accommodaties. Gelukkig leef je in een tijd waarin 1 klik op de knop je alle antwoorden geeft die je nodig hebt. Google is tenslotte je beste vriend als je op zoek bent naar antwoorden. Om het je gemakkelijk te maken hebben wij in dit artikel alvast de beste websites waar je accommodaties van Nederlanders in Frankrijk kunt vinden, voor je op een rij gezet.

Vakantiebijnederlandersinfrankrijk.nl

Tsja. Met zo’n naam kun je wel raden wat je hier vindt. De website heeft een mooie verzameling van alle vakantieadressen in Frankrijk die door Nederlanders of Vlamingen worden gerund. Je vindt er onder meer B&B’s, hotels, campings, vakantiehuizen, appartementen, villa’s en gîtes. Via de filters op de website kun je zoeken op regio, accommodatie en eventuele extra’s. Denk dan aan een speciale ligging (bijvoorbeeld aan zee of aan een meer), maar ook op bijvoorbeeld de aanwezigheid van een zwembad of horecagelegenheden. Vanuit de zoekresultaten kun je direct doorklikken naar de website van de beheerder waarbij je in veel gevallen direct via de website een reservering kunt plaatsen. Indien dit niet mogelijk is staat er vrijwel altijd een mogelijkheid om contact op te nemen vermeld op de website, zodat je alsnog relatief eenvoudig je Franse vakantieadres kunt bespreken. We moeten bij deze website wel even vermelden dat de site enigszins verouderd is en niet geschikt is om te bezoeken vanaf een mobiel apparaat.

Logerenbijnederlanders.nl

Ook over deze website mag weinig onduidelijkheid bestaan voor wat betreft hetgeen je aan gaat treffen op de website: overnachtingen bij Nederlanders in het buitenland. De website heeft een groot aanbod in diverse landen en dus uiteraard ook een inventarisatie van Nederlanders in Frankrijk waar je bij kunt overnachten. In tegenstelling tot de eerste website gaat het hier vooral om accommodaties die kleinschaliger zijn. Als je op zoek bent naar een hotel, vakantiepark of camping is deze website wellicht dan ook niet de beste optie. Ben je echter op zoek naar B&B’s, privévilla’s of knusse boerderijen waar je in Frankrijk kunt verblijven, dan is de website een aanrader. Ook hier kun je weer gemakkelijk zoeken op regio, maar helaas kun je hier geen aanvullende filters toevoegen aan je zoekopdracht. Je zult dus zelf handmatig het kaf van het koren moeten scheiden. Wel kun je weer direct doorklikken naar de website van de beheerder zodat je ook hier weer direct contact kunt opnemen om je vakantieadres in Frankrijk te bespreken.

Vakantieboekenbijnederlanders.nl

De laatste website in dit rijtje laat wederom niets aan de verbeelding over, want ook hier moge duidelijk zijn wat je via de website kunt doen. In vergelijking met de twee voorgaande websites heeft deze website meer opties om gericht te zoeken naar je vakantieadres. Naast de regio kun je bijvoorbeeld zoeken op type accommodatie, faciliteiten en extra’s. Denk dan aan rolstoelvriendelijke accommodaties of vakantieadresjes waar je hond ook is toegestaan. Voordeel ten opzichte van de twee overige websites is dat je via Vakantieboekenbijnederlanders.nl direct via de website kunt mailen naar de Nederlandse beheerder(s) en omdat er al veel informatie is te vinden over de accommodatie, scheelt dit dus weer een stapje in het proces. Overigens kun je ook hier wel weer gewoon doorklikken naar de website van de beheerder en via de website van de beheerder je vakantie in Frankrijk boeken, mocht dat je voorkeur hebben.


Alternatieven om bij Nederlanders te verblijven

Onder het mom van “waarom moeilijk doen als het makkelijk kan” zijn bovenstaande websites aan te raden. Hier zijn tenslotte al heel veel vakantieadressen te vinden in Frankrijk die beheerd worden door Nederlanders. Echter is het wel zo dat deze beheerders zich zelf moeten aanmelden op de betreffende website. Het kan dus zijn dat er Nederlanders in Frankrijk zijn die een accommodatie beschikbaar hebben, maar die zich niet hebben aangemeld via de websites. Zodoende vind je deze uiteraard niet terug in het aanbod op de betreffende sites. Het kan dus wel degelijk lonen om zelf nog wat verder onderzoek te doen naar vakantieadressen in Frankrijk waar je bij Nederlanders of Vlamingen terecht kunt.

Zoals gezegd is Google daarbij een trouwe vriend. In no-time krijg je duizenden zoekresultaten voorgeschoteld en wellicht zitten hier dus ook resultaten bij die niet zijn opgenomen in het aanbod op bovengenoemde websites. Ditzelfde geldt een beetje voor een platform als Facebook. Niet iedere aanbieder heeft een eigen website. Soms omdat ze de noodzaak er niet van inzien, soms omdat ze de kennis of middelen niet hebben om een eigen website te (laten) bouwen. Een Facebookpagina is wat dat betreft minder moeilijk om te creëren en daarom beschikken veel Nederlandse eigenaren van een accommodatie in Frankrijk over een eigen Facebookpagina. Echter heeft het nogal wat voeten in de aarde om op deze manier alle vakantieadresjes af te gaan. Misschien is het zoeken naar groepen daarom een interessantere optie. Er zijn diverse Facebook groepen te vinden waar Nederlanders in Frankrijk (en daarbuiten) samenkomen. Een prima plek om een leuke accommodatie tegen het lijf te lopen natuurlijk!

Hierop aansluitend zou je ook nog op fora rond kunnen neuzen. Er zijn tal van fora die verband houden met vakanties, Nederlanders en Frankrijk. Het forum op www.camping-frankrijk.nl is een voorbeeld van een specifiek forum dat gericht is op vakanties in Frankrijk, maar op algemene fora zoals het Viva-forum en het Fok-forum vind je ook vaak boards en topics die verband houden met een vakantie bij Nederlanders in Frankrijk. Ook hier bestaat weer de kans dat je tegen pareltjes aanloopt die je elders niet tegen zult komen. Een aanrader dus als je van plan bent om vakantie in Frankrijk te gaan vieren en het liefst bij Nederlanders wilt verblijven.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Reizen & vakantie

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

VakantieDiscounter
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag