Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat zijn betrouwbare online webshops uit China?

Wat zijn betrouwbare online webshops uit China?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Steeds meer mensen bestellen producten uit online webshops in China. Dat is een goed idee als je wil besparen op allerlei producten; van apparatuur tot en met kleding. Maar toch blijft het altijd spannend… Komt het pakketje wel aan? Zijn die Chinese verkopers wel betrouwbaar? En wat als het pakket bij aankomst kapot blijkt te zijn? In dit artikel bespreken we een aantal betrouwbare, Chinese webshops uit China. Als je bij een van die webshops spullen bestelt, loop je heel weinig risico. Alvast veel online winkelplezier!


Wat zijn betrouwbare online webshops uit China?

De webshops in China schieten als paddenstoelen uit de grond. Een aantal jaar geleden was men nog huiverig om iets uit het Oosten online te bestellen en thuis te laten bezorgen, maar inmiddels lijkt de grootste schrik achter de rug. Inmiddels vinden we het heel normaal om producten uit China te bestellen. Toch is het de vraag waar je het beste kunt bestellen. Hoewel de meeste webshops betrouwbaar zijn, zit er her en der een rotte appel tussen. Zie je een aanbieding die te mooi lijkt om waar te zijn? Misschien is dat ook wel zo… Door bij een van onderstaande betrouwbare webshops te winkelen, voorkom je nare verrassingen.


AliExpress voor iedereen

 

AliExpress is een van de grootste, beste en meest betrouwbare Chinese webshops. In totaal shoppen hier ongeveer 100 miljoen mensen, wereldwijd. Ook Nederlanders maken gretig gebruik van AliExpress! Wie voor het eerst een kijkje neemt op deze website, kijkt z’n ogen uit. Waarschijnlijk puilt je virtuele winkelmandje na een kwartier uit. Wat ontzettend veel leuke en goedkope producten! Werkelijk alles is er te koop, als je maar goed zoekt. Dat zoeken gaat overigens heel gemakkelijk, want het is een overzichtelijke site met duidelijke stappen die je moet volgen/  Wat ook een pluspunt is: de website wordt automatisch naar het Nederlands vertaalt. Je hoeft geen Chinees te leren of te laten vertalen om hier te kunnen winkelen.

Wat maakt AliExpress zo betrouwbaar?

Ten eerste kun je op AliExpress betalen met iDeal. Dat is handig, want niet iedereen heeft een creditcard. Bovendien is het een transparante manier van betalen. Je hoeft bijvoorbeeld geen rekening te houden met de wisselkoers, je ziet de prijs gewoon in euro’s en rekent eenvoudig af. De verkoper krijgt het geld pas nadat jij bevestigt dat je het product hebt ontvangen. Voor de verkopers een stok achter de deur om je pakket te versturen, voor jouzelf een fijne geruststelling als je geld overmaakt. Dat is onderdeel van de ‘Buyer Protection’ die AliExpress hanteert. Hiermee geven ze de garantie dat jij het product ontvangt.


GeekBuying voor tech freaks

blank

Geekbuying richt zich vooral op technologie en elektronische apparatuur. Of, zoals ze zelf zeggen, ‘Nifty Gadgets for Tech Addicts’. Dat belooft een assortiment vol speelgoed, smartwatches, autoaccessoires, drones, bestuurbare autootjes en nog veel meer. Het zijn over het algemeen Chinese merken (die overigens erg goed kunnen zijn, kijk maar eens naar het opkomende internationale Chinese merk Xiaomi!). Je betaalt erg weinig voor de producten en de meesten zijn compatibel met Nederlandse televisies, telefoons, laptops en tablets. Controleer dit voor de zekerheid, door de omschrijving van een product goed door te lezen!

Wat maakt GeekBuying zo betrouwbaar?

Allereerst zijn er ontzettend veel lovende recensies over deze webshop. Zo geeft de beoordelingswebsite Trust Pilot maar liefst het cijfer 8 (van de 10), gebaseerd op circa 10.000 beoordelingen. Zelf zijn wij ook erg tevreden. Je krijgt wat je bestelt en de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. In het kader van betrouwbaarheid zijn wij vooral heel erg te spreken over de klantenservice. Deze is 24/7 bereikbaar voor internationale klanten, in redelijk Engels. Zowel telefonisch als per e-mail. Bovendien houdt GeekBuying er een goede return policy en een snelle service op na.


BangGood voor de beste deals

blank

BangGood? De naam klinkt een stuk minder vreemd als je het motto van deze webshop in China hoort: “Best Bang for Your Buck!”. Oftewel, haal de beste deals in huis voor het minste geld. Het is dan ook een goede webshop met mooie aanbiedingen voor kwalitatief goede producten. Je kunt er van alles kopen, bijvoorbeeld kleding, huis-tuin-en-keukenproducten, speelgoed en uiteraard de wereld aan technologische gadgets.

Wat maakt BangGood zo betrouwbaar?

Allereerst is de website heel compleet, met een heleboel informatie over van alles en nog wat. De informatie is vertaald naar (redelijk goed) Nederlands. Wij vinden het een pluspunt als een website open communiceert over o.a. betaalmethodes, verzendingen, levertijd et cetera. Daarnaast is BangGood heel goed bereikbaar via zo’n 10 social mediakanalen. Verder baseren we ons oordeel onder andere op de balk die onderaan BangGood staat. Hier staat een lijst met betalingsmogelijkheden (dat zijn er een hele hoop!), evenals distributiecentrums waar ze mee samenwerken (zoals DHL) en veiligheidscertificaten en recensie badges (zoals Trustwave, Mc Afee Secure).


Alibaba voor ondernemers

blank

Alibaba is de meest betrouwbare online webshop voor ondernemers die graag producten in China inkopen. Als je hier bestelt, koop je rechtstreeks producten van de Chinese fabrikant. Deze producten kun je vervolgens door verkopen aan consumenten in Nederland, of elders in de wereld.

De webshop Alibaba is onderdeel van het overkoepelende Alibaba Group. Dit is een Chinees concern dat bestaat uit diverse e-commercebedrijven, business-to-business portalen, webportalen, betalingsdiensten en nog veel meer.

Wat maakt Alibaba zo betrouwbaar?

Allereerst het feit dat Alibaba onderdeel is van een groter concern. Dit bedrijf had nooit zo groot kunnen worden door onbetrouwbare of slechte diensten en producten aan te bieden. Bovendien moeten ze hun reputatie hoog houden, dus ze zouden gek zijn om die te vergooien door een slechte webshop live te zetten! Daarnaast zijn mensen te spreken over de prijs, assortiment en de service.


Hoe weet je of een Chinese webshop betrouwbaar is?

In de omschrijving van bovenstaande webshops stonden een aantal factoren genoemd waaruit je kunt aflezen of een webshop betrouwbaar is. Wil je graag bij een andere webshop bestellen dan de selectie op deze lijst? In principe geen probleem, maar dan raden we je wel aan om de website zelf te beoordelen op een aantal facetten. Met onderstaande punten kun jij beoordelen hoe betrouwbaar een Chinese webshop is:

  • Beoordelingen over product(en)het voordeel van online shoppen is dat je reviews van andere mensen kunt lezen, die het product al een keer hebben gekocht. Als de producten in goede orde worden ontvangen en goed zijn, dan is het vast een betrouwbare webshop.*
  • Beoordelingen over verkoper(s): sommige webshops, zoals AliExpress, hebben meerdere verkopers op hun website. Soms is er de mogelijkheid om de verkoper op individueel niveau te beoordelen. Koop het liefst producten bij een verkoper die goede recensies op zijn/haar naam heeft staan.*
  • Recensies van andere websitesmet behulp van (nep)afbeeldingen, bepaalde vormgeving en veelbelovende teksten kun je verleid worden om ergens iets te kopen. Maar hoe weet je zeker of je niet misleid wordt? Dat zal de website zelf in ieder geval nooit toegeven! Kijk eens wat andere websites over de desbetreffende webshop schrijven.
  • Betalingsmogelijkheden: hoe beter de betalingsmogelijkheden geregeld zijn, hoe betrouwbaarder de webshop is. Betrouwbare betaalmethodes zijn bijvoorbeeld iDeal of betaling via PayPal. Je kunt beter niet bestellen bij een webshop waar je handmatig over moet schrijven. Naast het feit dat het fout kan gaan (aangezien het een internationale transactie is), is het ook een vrij onbetrouwbare manier van betalen.
  • Algemene voorwaarden: de webshop AliExpress heeft bijvoorbeeld de Buyer Protection opgenomen in de algemene voorwaarden. Zo heeft iedere webshop weer bepaalde zaken opgenomen in de algemene voorwaarden. Hoe duidelijker, transparanter en beter deze algemene voorwaarden zijn, hoe betrouwbaarder de webshop.
  • Communicatie en voertaal: is alles duidelijk qua informatie? Kun je gemakkelijk contact krijgen met een verkoper en/of de klantenservice? Dat is een goed teken. Als je geen contact kunt krijgen, moeten de alarmbellen gaan rinkelen. Je hebt waarschijnlijk te maken met een onbetrouwbare webshop!
  • SSL-verbinding: we eindigen deze lijst met een hele eenvoudige manier om te controleren of een webshop veilig is. Namelijk de beveiligde SSL-verbinding. Deze herken je aan een URL die begint met https://, met een slotje ervoor.

* Om een goed oordeel te kunnen vellen over de kwaliteit van een product of een verkoper, moet je vooral afgaan op een totaal van minimaal 100 recensies. Na 100 recensies wordt de groep groot genoeg om aan te nemen dat de algehele mening inderdaad geldt. Hoe meer recensies, hoe beter!foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Internet Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag