Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

6 manieren om TV te kijken op je tablet

6 manieren om TV te kijken op je tablet

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Zijn de meningen over wat nou precies leuk is om te kijken binnen jouw huis nogal verdeeld, waardoor jullie het nooit echt eens kunnen worden over wat jullie gaan kijken? Of is het zo dat je geen tv op je slaapkamer hebt, maar wel graag vanuit je bed van je favoriete programma’s of series wilt kunnen genieten? Of zoek je vooral een manier om onderweg of op vakantie tv te kunnen kijken op je tablet? Wat de reden ook is dat je zoekt naar manieren op tv te kijken op je tablet, je zit hier goed. In dit artikel bespreken we namelijk 6 manieren om tv te kijken op je tablet.


Tv kijken op je tablet

Het bekijken van jouw favoriete programma’s of series via je tablet kent een aantal voordelen. Niet alleen is het mogelijk om de programma’s op allerlei verschillende plaatsen te kijken, bijvoorbeeld tijdens het koken, in je bed, in bad of op het toilet, maar het is ook nog eens fijn dat de grootte van het scherm hier perfect voor is. Waar een telefoon vaak toch nét iets te klein is om alles goed te kunnen zien, heb je dat probleem met een tablet totaal niet. Daarnaast is het ook een fijne oplossing voor het kijken van tv als je onderweg of op vakantie bent. Maar hoe kun je tv kijken op je tablet? Onder andere zo:


1. Via de app van je provider

Veel providers van interactieve tv bieden je de mogelijkheid om gebruik te maken van een app op je Android of iOs om zo te kunnen genieten van het uitgebreide aanbod aan programma’s en zenders. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een tv abonnement en vaak ook een internetabonnement. Je kunt de app van de provider gewoon in de store vinden en vervolgens downloaden. Voor het inloggen in de app heb je meestal je klantnummer nodig. Vaak is het ook mogelijk om op de website van de provider in te loggen en zo tv te kijken, maar een app is geoptimaliseerd voor het gebruik op een telefoon of tablet, dus dit is vaak toch handiger. De meeste providers hebben er daarom voor gekozen om een app beschikbaar te stellen. Zo kun je onder andere de volgende apps van de volgende providers gebruiken voor het kijken van tv op je tablet:

  • KPN – KPN Interactieve TV
  • Ziggo – Ziggo GO
  • Tele2 – Tele2 Online TV
  • XS4ALL – XS4ALL Televisie
  • Telfort – Telfort Interactieve TV
  • Canal Digitaal – Canal Digitaal TV App
  • T-Mobile – T-Mobile TV Anywhere

2. Via apps van zenders

Niet alleen providers bieden je de mogelijkheid om via een app tv te kijken, maar ook zenders doen dit door je een app aan te bieden. Het handige van dit soort apps is dat je vaak ook de mogelijkheid hebt om een programma terug te kijken of zelfs om vooruit te kijken. De precieze mogelijkheden hiervoor verschillen per aanbieder. Zo is het bij de een mogelijk om een uitzending tot 7 dagen later terug te kijken, terwijl de ander je de mogelijkheid biedt om zelfs tot 30 dagen na de uitzending terug te kijken. Om in te spelen op de wens van veel mensen om op een zelfgekozen tijdstip naar een programma te kunnen kijken, zijn er dan ook een aantal zenders die het terugkijken (en vooruitkijken) via een app mogelijk hebben gemaakt. Je kunt onder andere de volgende apps van de volgende zenders downloaden:

  • NPO (Nederland 1, 2 en 3) – NPO Start
  • RTL (RTL 4, 5, 7 en 8) – RTL XL
  • SBS 6 & 9, NET5, Veronica – KIJK

3. NLZIET

NLZIET is voor tv wat Netflix is voor film en series. Met deze app heb je overal toegang tot jouw favoriete tv programma’s. Het fijne is dat je ook in dit geval kunt genieten van het terugkijken van bepaalde programma’s. Op die manier kun je bijvoorbeeld een uitzending van je favoriete avondshow de volgende ochtend in de trein naar werk of school terugkijken. Daarnaast biedt NLZIET je ook de mogelijkheid om in het buitenland naar je favoriete programma’s te kijken. Dit is mogelijk in alle landen binnen de EU. Ideaal voor wie tijdens een (zaken)reis of vakantie toch graag zijn of haar favoriete programma’s wil kijken.

Hoe werkt NLZIET?

NLZIET is een dienst waar je gebruik van kunt maken door een abonnement af te sluiten. Dit abonnement is voor 1 cent een maand lang uit te proberen. Met de app kun je programma’s van 21 kanalen (onder andere NPO, RTL en SBS) bekijken. Hierbij zijn de programma’s tot een jaar na uitzending terug te kijken, heb je geen last van reclames en kun je vaak zelfs een week vooruitkijken. Na de proefmaand kost een abonnement voor NLZIET je €7,95 per maand. Het abonnement is op ieder moment op te zeggen.


4. Netflix

Netflix is een dienst die zó bekend is dat er eigenlijk geen uitleg meer nodig is. Via de app kun je op je tablet je favoriete series en films kijken, wanneer jij dat wilt. De eerste maand kun je deze app gratis uitproberen. Ben je daarna tevreden, dan kun je een abonnement afsluiten. Er zijn verschillende abonnementen verkrijgbaar, waarbij je de keuze hebt uit een basic, standaard en premium abonnement. De kosten hiervoor variëren van €7,99 tot €13,99. Het grootste verschil zit heb in de kwaliteit van de video’s. Bij een standaard abonnement kun je bijvoorbeeld video’s in HD kwaliteit bekijken en bij een premium abonnement zelfs in Ultra HD. Deze opties zijn niet beschikbaar bij een basic abonnement. Daarnaast is ook het aantal gebruikers dat tegelijk gebruik kan maken van het abonnement per abonnement verschillend. Bij basic kan maar op één scherm tegelijk gekeken worden. Bij standaard kan dit op twee schermen. En bij premium zelfs op vier schermen. Een abonnement is op ieder moment opzegbaar.

Tip: Je kunt afleveringen en films van tevoren downloaden zodat je ze onderweg kunt bekijken.


5. Videoland

Een andere manier om te genieten van films en series is Videoland. Hier kun je daarnaast ook genieten van de beste RTL programma’s. De eerste 14 dagen kun je gratis kijken, hierna heb je een abonnement nodig. Als je er niet voor kiest om binnen die 14 dagen je abonnement op te zeggen, dan wordt deze automatisch verlengd en zul je dus moeten betalen. Een abonnement kost je €8,99 per maand. Voor dit bedrag kun je op meerdere schermen tegelijk genieten van de beste films en series. Opzeggen is elk moment mogelijk. Je kunt dit gemakkelijk online regelen.


6. Amazon Prime (Prime Video)

Als laatste bespreken we Prime Video van Amazon als manier om films en series op je tablet te kijken. Deze dienst is iets minder bekend dan voorgaande twee, maar daarom zeker niet minder goed. Hier vind je series en films die je ergens anders niet terug zult vinden, wat maakt dat er veel mensen zijn die voor dit platform kiezen. Voor het gebruik van Prime Video heb je een abonnement nodig, al kun je eerst gebruikmaken van een gratis proefperiode (30 dagen). Een abonnement is al af te sluiten vanaf €3,99 per maand. Het aanbod van Prime Video is een goede reden om lid te worden van deze dienst, al dien je er wel rekening mee te houden dat (nog) niet alle series en films voorzien zijn van Nederlandse ondertiteling. Meer informatie hierover kun je op de website van de dienst vinden.


Programma’s, series en films kijken op je tablet

Tv kijken op je tablet is op verschillende manieren mogelijk. Als je een abonnement voor (interactieve) televisie hebt, dan kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van de app van je provider. Onder andere KPN, Ziggo en Tele2 bieden je deze mogelijkheid. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een app die je wordt aangeboden door een zender zelf. Zo hebben onder andere RTL, NPO en SBS een app ontwikkeld die je kunt gebruiken om programma’s (terug) te kijken. Naast deze opties is ook de app NLZIET een mogelijkheid. Hierop zijn 21 verschillende kanalen te bekijken. Voor het bekijken van films en series zijn er verschillende apps beschikbaar. Zo kun je onder andere gebruikmaken van Netflix, Videoland en Prime Video. Meer informatie over de apps, de kosten voor abonnementen en het aanbod, kun je vinden op de websites van de diensten/apps zelf.foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Internet

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag