Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Hoe kun je TV kijken via internet?

Hoe kun je TV kijken via internet?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

De kabel werkt niet, je zit nog in de trein terwijl je favoriete serie al begonnen is, of je wilt gewoon lekker TV kijken op je laptop. Er zijn genoeg redenen te noemen om TV te kijken via het internet. De vraag is alleen, waar kan je dat doen en hoe werkt het? In dit artikel leggen wij uit hoe TV kijken via het internet werkt en geven we je tips waar je moet zoeken voor de beste websites of methodes.


Mobiele aanbieders

Niet helemaal gratis, maar vaak wel als je sowieso al een internet + TV abonnement hebt afgesloten bij deze providers. Vaak kun je daarmee gratis of heel goedkoop via internet TV kijken op je laptop, mobiel of tablet. Hieronder enkele aanbieders van mobiele TV. Lees ook ons artikel over hoe je TV abonnementen het beste kunt vergelijken.

KPN
KPN heeft een ideale manier om online televisie te kijken. Zo kun je bijvoorbeeld voor onderweg de iTV online app downloaden. Hiermee kun je online televisie kijken, de TV Gids inzien en opnames inplannen en bekijken. Ook is het mogelijk om programma’s tot zeven dagen terug te kijken, kun je via een Chromecast TV-kijken op een andere televisie en kijk je ook in het buitenland gewoon naar je favoriete programma’s.

De app is gratis te downloaden, maar je hebt wel een iTV account voor nodig.

Ziggo GO

Ook Ziggo biedt de mogelijkheid om op ieder beeldscherm TV te kijken. Je kan dit doen via de app Ziggo Go. Hiermee kun je eenvoudig onderweg of thuis live tv-kijken. Wil je later ook nog programma’s terugkijken? Dan kan dat tot 7 dagen na het programma, via de app Ziggo Replay. Door middel van Chromecast of Apple TV is het mogelijk om rechtstreeks naar je televisie te streamen. Als je liever niet teveel data verbruikt, kun je ook thuis bepaalde programma’s downloaden en later on demand, offline bekijken. In totaal kunnen drie schermen tegelijk kijken met Ziggo Go.

Je kunt de app Ziggo Go gratis downloaden in de App Store of Play Store.


Gratis online televisie kijken

Heb je geen TV-provider, maar wil je gewoon gratis TV kunnen kijken? Dat is mogelijk op een aantal manieren. Hieronder hebben we ze allemaal voor je uitgeschreven.

Gratis TV zenders

NPO

Op de website van de Nederlandse Publieke Omroep kun je gratis televisie kijken. Zo ontvang je onder andere Nederland 1, 2 en 3. Sinds de vernieuwde app en website van de NPO is het mogelijk om nog gemakkelijker televisie te kijken. Via NPO Start kun je via je telefoon, laptop en smart-TV  (geselecteerde modellen) diverse zenders ontvangen met een acceptabele kwaliteit.

RTL XL

Helaas is het niet mogelijk om live de zenders van RTL te volgen zonder daarvoor te betalen. Wel heeft RTL de mogelijkheid om via de website gratis enkele programma’s en series terug te kijken. Dat is dus ideaal als je bijvoorbeeld een avondje moet overwerken en daardoor je favoriete show hebt gemist op RTL 4, 5. 7 of 8. Let er wel op dat deze programma’s maar voor een bepaalde tijd gratis terug te kijken zijn.

Kijk

Ook de website van Kijk heeft de mogelijkheid om je favoriete programma’s te kijken als je ze hebt gemist. Deze zijn ook maar een beperkte tijd terug te kijken, dus je moet zorgen dat je er snel genoeg bij bent. Het is niet mogelijk on live-TV te zien via Kijk, maar wel kun je met een gratis account enkele voetbalwedstrijden van de Champions League live zien. Je kunt Kijk gebruiken op je smartphone, tablet of smart-TV.

Documentaires

Ben je een echte documentaire liefhebber, dan kun je deze gelukkig ook op een aantal manieren gratis bekijken. Het voordeel van documentaires is dat ze vaak niet live uitgezonden hoeven te worden en je bij het koffiezetapparaat op het werk niet bang hoeft te zijn voor het horen van spoilers. Je kunt dus gewoon rustig kijken wanneer jij dat wilt. De NPO heeft een apart kanaal met documentaires die je gratis kunt bekijken. Enkelen zijn wel alleen tegen betaling via een premium account (NPO-Plus), maar je hebt nog steeds een leuke verzameling aan beeldmateriaal tot je beschikking. Ook via Youtube zijn enkele documentaires gratis te bekijken. De website http://www.documentairenet.nl/ heeft een flinke verzameling documentaires die zowel van NPO als Youtube en andere websites afkomstig zijn.

BBC

Deze zender staat bekend om zijn geweldige documentaires en programma’s, maar is helaas door bepaalde rechten niet gratis beschikbaar via een Nederlandse Internetprovider. De enige manier hoe je BBC kunt ontvangen is met een TV-provider zoals bijvoorbeeld KPN of Ziggo. Via deze providers kun je de mogelijkheid krijgen om via interactieve TV enkele programma’s of documentaires terug te kijken.

Wil jij ook graag zo goedkoop mogelijk TV kijken, lees dan ook ons andere artikel over goedkoop televisie kijken.


Online televisieabonnementen

Er zijn ook mensen die het niet erg vinden om wat te betalen voor een online televisiepakket. Hoor jij tot deze groep? Dan zijn er voor jou ook voldoende mogelijkheden om op een relaxte manier toch je favoriete programma’s te zien, zonder TV-ontvangers, kabels en kastjes in je huis.

NPO Plus

NPO start is gratis en biedt je al enkele opties, maar wil je net iets meer luxe tijdens je TV-avondje, dan vind je de HD functie van NPO Plus (ca. € 3,- per maand) vast al een verbetering ten opzichte van de gratis versie. Daarnaast heb je geen last van storende reclames tussen je series en films door én kun je alle seizoenen van reeds uitgezonden series bekijken. Dat staat garant voor veel en gemakkelijk kijkplezier.

RTL XL

RTL heeft ook een betaalde variant van de RTL XL website. Waar je met de gratis versie geen live-TV kunt kijken, is dat met de betaalde versie (ca. € 4,- per maand) wel mogelijk. Maar er zijn nog meer functies. Zo heb je toegang tot alle video’s van RTL, hoef je geen reclames te kijken en heb je de mogelijkheid om enkele reality shows al een week vooruit te kijken. Daarnaast is het ook mogelijk om enkele exclusieve zenders te volgen, bijvoorbeeld met livestreams van een dartwedstrijd. Let hier wel op dat je voor de livestreams geen gebruik kan maken van een Chromecast, in tegenstelling tot de andere programma’s.

NLZiet

Wil je echt helemaal door het leven gaan zonder televisie abonnement, dan is NLZiet wellicht een goed online platform voor jou. Het fungeert voor ca. € 8,- per maand als overkoepelend abonnement waarbij je meer dan 15 zenders kunt ontvangen, waaronder de zenders van Veronica, RTL, NPO, SBS en Net5. Een groot voordeel van NLZiet is dat je ook op vakantie (binnen Europa) gebruik kunt maken van je abonnement. Zo kun je nog steeds je eigen vertrouwde programma’s en series bekijken, zelfs vanuit je luie stoel op het strand. Bijkomend voordeel is dat je ook nog op twee verschillende schermen tegelijk kunt kijken. Ideaal als je partner iets anders wilt kijken dan jij.

NLZiet biedt de functie om live TV te kijken, soms tot één jaar terug te kijken en ook af en toe vooruit te kijken. Je kunt NLZiet de eerste maand proberen voor slechts 1 eurocent.


Gratis voetbal kijken via internet

Wil je online je favoriete voetbalwedstrijden zien? Dan is het vaak lastig om dat gratis te doen. De meeste wedstrijden worden namelijk niet uitgezonden op onze publieke omroepen. Gebeurt dat wel, bijvoorbeeld op de NOS, dan is het wel mogelijk om de wedstrijd live te bekijken via je smartphone of tablet. Een andere mogelijkheid is het aanmaken van een account via Unibet. Deze website laat ook regelmatig wedstrijden zien, die je met een account gratis kunt bekijken. Is er een wedstrijd die je echt graag wilt zien en ben je bereid om daarvoor te betalen, dan heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld bij Fox Sports of Sport 1 bijvoorbeeld een dagpas af te sluiten of een losse wedstrijd aan te schaffen.


Online nationale en internationale TV kijken

KijkTVonline

Op de website van KijkTVonline heb je de keuze uit diverse internationale en nationale zenders. Wil je een worstelwedstrijd kijken, Europees nieuws, politiek of gewoon muziek luisteren? De website faciliteert in diverse zenders die je gratis kunt bekijken, zonder het aanmaken van een account.

Nederland TV

Op de website van Nederland TV is het ook mogelijk om diverse Nederlandse zenders te ontvangen. Zo kijk je onder andere NPO 1 t/m 3 live en kun je enkele programma’s terugkijken. Daarnaast heb je verschillende thema’s waar onder andere ook internationale zenders aan verbonden zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit Formule1 TV, Gamen TV, Cultuur TV, Geloof TV en vele anderen.foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Internet

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag