Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat is de beste provider voor alles in 1 (TV internet en bellen)?

Wat is de beste provider voor alles in 1 (TV internet en bellen)?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Door internet, bellen en televisie in hetzelfde pakket af te nemen bij 1 provider bespaar je kosten en heb je minder apparatuur nodig in huis. Vrijwel elke telecomprovider biedt tegenwoordig alles-in-1 aan, waarbij service, kwaliteit en betrouwbaarheid echter sterk uiteen lopen. Hoe kies je dus de beste alles-in-1 provider?

Wat voor jouw situatie de beste provider is hangt af van je eigen gebruik en voorkeuren. Vind je het bijvoorbeeld heel belangrijk om zoveel mogelijk televisiezenders in HD of 4K te kunnen ontvangen, of wil je je juist een zo hoog mogelijke internetsnelheid? In dit artikel proberen we die keuze voor jou zo makkelijk mogelijk te maken.


Top 3 beste providers

Elk kwartaal beoordeelt de Consumentenbond providers van alles-in-1 op diverse belangrijke gebieden zoals de kwaliteit van de televisiezenders, klanttevredenheid, klantenservice, betrouwbaarheid van de internetverbinding en het aantal storingen.

Dat doet de Consumentenbond door het rechtstreeks te vragen aan bestaande klanten van elke provider. Zo ontstaat een goed beeld van de sterke en zwakke punten van elke alles-in-1 aanbieder. Met grote regelmaat komt het glasvezel alles-in-1 pakket van XS4ALL als winnaar uit de bus, maar ook KPN scoort goed.

Hieronder bespreken we de top 3 van alles-in-1 providers die op dit moment het beste beoordeeld worden.

1. XS4ALL glasvezel

XS4ALL krijgt gemiddeld een 9,0 als cijfer wanneer bestaande klanten wordt gevraagd of ze glasvezel van XS4ALL aan vrienden of familie aan zouden raden. Het lage aantal storingen, de hoge internetsnelheid en de betrouwbaarheid daarvan zijn de belangrijkste pluspunten. Voor die kwaliteit betaal je ook wel een relatief hoge prijs, want XS4ALL is een provider die duurder is dan gemiddeld.

Pakket Download Upload Prijs p/m
Glasvezel Compact 50 Mbit/s 50 Mbit/s € 66,00
Glasvezel Smart 100 Mbit/s 100 Mbit/s € 71,00
Glasvezel Plus 200 Mbit/s 200 Mbit/s € 81,00
Glasvezel Pro 500 Mbit/s 500 Mbit/s € 88,50

2. KPN glasvezel

Een andere goede optie is glasvezel van KPN, want ook deze provider wordt zeer goed beoordeeld. De prijs-kwaliteitsverhouding is KPN dik in orde, want alhoewel de prijs een stuk lager is dan bij XS4ALL mag je rekenen op vrijwel dezelfde service en betrouwbaarheid.

KPN verkoopt echter niet zoals veel andere provider een aantal standaard Alles-in-1 pakketten. Het oudste telecombedrijf van Nederland geeft je als klant namelijk zelf meer controle over wat je in je pakket wilt. Internet en televisie zitten er standaard bij in, maar daarnaast kun je bijvoorbeeld kiezen uit vaste telefonie, mobiele telefonie of Spotify Premium.

Pakket Download Upload Prijs p/m
Internet en TV Basis 50 Mbit/s 50 Mbit/s € 51,50
Internet en TV 100 Mbit/s 100 Mbit/s € 61,50
Internet en TV 4K 200 Mbit/s 200 Mbit/s € 71,50

Wanneer je ook je mobiele abonnementen bij KPN hebt afgesloten krijg je bovendien KPN Compleet, waarmee je gratis extra televisiezenders kunt ontvangen en meer data krijgt voor je mobiele telefoons.

Het is bij KPN mogelijk om bij elk pakket de internetsnelheid te verhogen tot maximaal 500 Mbit/s en tegen een vaste meerprijs per maand extra TV-pakketten toe te voegen.


3. XS4ALL DSL

Ook DSL van XS4ALL wordt al heel lang goed beoordeeld. Omdat de maximaal mogelijke internetsnelheid niet zo hoog is als met glasvezel ontbreekt bij de breedband internetpakketten het Pro pakket. Ook is de uploadsnelheid lager dan de downloadsnelheid bij deze pakketten, maar hier zul je als gewone consument vaak niet zoveel van merken.

Pakket Download Upload Prijs p/m
Compact 50 Mbit/s 5 Mbit/s € 66,00
Smart 100 Mbit/s 10 Mbit/s € 71,00
Plus 200 Mbit/s 20 Mbit/s € 81,00

Goedkoopste alles-in-1 optie

Wanneer je zo voordelig mogelijk van alles-in-1 te wilt kunnen genieten dan is NLE de beste optie. Tot voor kort vooral bekend van goedkope energie is NLE inmiddels ook als voordelige telecomaanbieder actief.

Voor een aantrekkelijk maandbedrag beschik je bij NLE over alles wat je bij duurdere providers ook krijgt: snel internet, vaste telefonie en digitale televisie met veel zenders in HD-kwaliteit. Er zijn ook verschillende aanvullende zenderpakketten beschikbaar, waaronder Ziggo Sport, Videoland en Film1.

Pakket Download Upload Prijs p/m
ADSL 100 100 Mbit/s 10 Mbit/s € 39,95
Glasvezel 50 50 Mbit/s 50 Mbit/s € 43,50
Glasvezel 100 100 Mbit/s 100 Mbit/s € 51,00
Glasvezel 500 500 Mbit/s 500 Mbit/s € 67,50

Tijdelijk krijg je bij NLE ook de eerste 9 maanden lang 10 euro korting op je abonnementsprijs. Bij het voordeligste abonnement betaal je dus slechts € 29,95 i.p.v. € 39,95. Het toch al voordelige alles-in-1 pakket van NLE wordt zo dus nog aantrekkelijker.


Alles in 1 vergelijken

Voor je een alles in 1 pakket bestelt of overstapt naar een andere provider is het goed om pakketten die voor jou interessant kunnen zijn goed met elkaar te vergelijken. Waar moet je dan met name op letten?

Ten eerste bestaat een alles in 1 pakket uit drie verschillende componenten:

  • Internet
  • Televisie
  • Vaste telefoon

Door deze drie diensten in een en hetzelfde pakket onder te brengen bespaar je kosten en hoef je minder apparatuur in huis te hebben staan. Vaak krijg je namelijk 1 modem die het kabel- of glasvezel signaal opsplitst in deze drie elementen.

Dat maakt het vergelijken van alles in 1 pakketten echter meteen ook een lastige zaak. Want hoe je een bepaalde provider beoordeelt hangt vooral af van wat je zelf het belangrijkste vindt. Is dat een hoge internetsnelheid, de meeste televisiezenders of juist de minste storingen op je telefoonlijn?

Let ook op aanvullende diensten die voor jou belangrijk zijn. In vrijwel alle alles-in-1 pakketten worden bijvoorbeeld ook radiozenders aangeboden. De manier waarop en de hoeveelheid radiostations die je kunt ontvangen verschilt echter wel sterk. Als je radio een belangrijk aspect vindt is het dus goed daar extra op te letten.


Kabel, ADSL of glasvezel?

Bij het kiezen tussen verschillende providers kan het verschil tussen de gebruikte technieken voor jou een rol spelen, met name wanneer het aankomt op de snelheid van je internetverbinding. Elk alles-in-1 pakket levert als het goed is breedband internet, wat betekent dat er veel gegevens kunnen worden uitgewisseld zonder aanvullende kosten. In grote lijnen kunnen alles in 1 pakketten worden opgedeeld in kabel, DSL en glasvezel.

Kabel

Wanneer je kiest voor kabel dan zit je al snel vast aan de grote provider Ziggo. Je kunt lokaal echter ook terecht bij kleinere kabelproviders zoals Caiway en Zeelandnet/Delta. Of je zelf die extra optie hebt ligt dus aan je postcode.

Kabelinternet is over het algemeen heel stabiel en kan ook behoorlijke grote download- en uploadsnelheden bereiken. Snelheden variëren per pakket tussen de 25 en 200 Mbit/s en die snelheid wordt vaak ook goed behaald.

DSL (ADSL en VDSL)

ADSL en VDSL zijn DSL technieken die via de telefoonlijn werken. Daardoor neem je bij internet en/of televisie automatisch ook telefonie af. Televisie kijken via je telefoonverbinding wordt mogelijk gemaakt door het zogenaamde IP-TV. Daardoor zijn ADSL en VDSL providers ook in staat om alles-in-1 pakketten aan te bieden.

Goed om te weten: de internetsnelheid die bij een bepaald ADSL en VDSL pakket hoort wordt niet altijd gehaald. Dat komt doordat de snelheid afneemt naarmate je verder weg woont van de lokale centrale. TV kijken gebruikt daarnaast ook een deel van de beschikbare internetsnelheid omdat dit via hetzelfde signaal wordt doorgegeven.

Glasvezel

Op steeds meer plekken in Nederland kun je gebruik maken van glasvezel. Een glasvezelverbinding heeft in theorie de hoogste snelheid, maar de uiteindelijke snelheid is natuurlijk wel afhankelijk van het abonnement dat je kiest. Een belangrijk kenmerk van glasvezel is dat uploadsnelheid en downloadsnelheid in tegenstelling tot ADSL en kabel altijd even groot zijn.

Glasvezel is niet alleen snel, het is bij de meeste providers ook heel stabiel. Er zijn in Nederland inmiddels vele aanbieders actief met alles-in-1 pakketten voor glasvezel. Wil je op een later moment makkelijk over kunnen stappen dan is glasvezel dus al snel een goede keuze.


HD televisie of nu al 4K?

Steeds meer mensen hebben een 4K televisie in huis en willen daardoor ook graag televisiezenders in die hoge resolutie kunnen ontvangen. Als dat ook voor jou geldt dan heb je helaas nog maar weinig keus, want er zijn nog maar weinig providers die televisiezenders in 4K doorgeven. Er zijn er echter al wel een paar die voorop lopen in de ontwikkelingen en dus een goede keus zijn als je binnenkort meer TV-zenders in 4K wilt kunnen bekijken.

De eerste provider die nu al bezig is met 4K is KPN. Daarvoor moet je het duurste abonnement afnemen en op dit moment kun je daar alleen nog maar de zender Xite in 4K resolutie mee bekijken. Kabelprovider Ziggo biedt nog geen 4K aan maar is er wel hard mee bezig. Binnenkort hopen ze daar de nieuwe technologie uit te rollen die hiervoor nodig is.

Zelfs als je een 4K televisie hebt is het voor je keuze voor een alles-in-1 pakket voorlopig dus toch het belangrijkste hoeveel zenders je in HD kunt ontvangen. Het aanbod daarvan wisselt doorlopend, maar bij elke provider zitten ze tegenwoordig gewoon standaard in het basispakket.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Huishouden Financieel Woning

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag