Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Welke sim only abonnementen zijn maandelijks opzegbaar?

Welke sim only abonnementen zijn maandelijks opzegbaar?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Bijna niemand kan meer zonder smartphone. We bellen, sms’en en whatsappen er niet alleen meer mee, maar het is ook ons woordenboek, onze televisie en onze cd-speler. Omdat je telefoon vaak best belangrijk voor je is, is het wel zo fijn om een passend abonnement te hebben. Misschien heb je helemaal geen zin om één of zelfs twee jaar aan een maandelijks bedrag vast te zitten voor een telefoonabonnement, of hoef je geen nieuw mobieltje bij het afsluiten van zo’n abonnement. Gelukkig zijn er speciale sim only abonnementen, waar je alleen betaalt voor een simkaart die je in je huidige smartphone kunt doen. Wil jij wat meer vrijheid en flexibiliteit? Ga dan voor een sim only abonnement die maandelijks opzegbaar is. In dit artikel lees je welke sim only abonnementen maandelijks opzegbaar zijn.


Wat is een sim only abonnement precies?

Als je voor een sim only abonnement kiest, betaal je – de naam zegt het al – alleen voor een simkaart. Met deze simkaart is je telefoon aangesloten op het netwerk van de provider naar keuze en kun je bellen, sms’en en gebruik maken van internet.

Betaal alleen voor je belminuten en MB’s

Bij een sim only abonnement kun je, net als bij een ‘regulier’ abonnement waar je ook een telefoon bij koopt, kiezen hoeveel belminuten en MB’s voor het gebruik van internet wilt krijgen. Voor deze gebruikersminuten betaal je een bepaald bedrag, dat je vrijwel altijd maandelijks betaalt. Er zijn ook een hoop aanbieders van sim only abonnementen die je maandelijks kunt opzeggen. Welke providers dat zijn, lees je verderop in dit artikel.

Let op: je telefoon moet wel simlock vrij zijn

Een sim only abonnement werkt bij vrijwel elke telefoon: je moet er wel op letten dat je telefoon simlock vrij is, dat betekent dat het mobieltje elke simkaart accepteert. Sommige telefoons zijn niet simlock vrij en werken niet met elke simkaart. Gelukkig kun je vrij gemakkelijk je mobiel simlock vrij laten maken als deze dat nog niet is: dat kost hooguit een paar tientjes.


Waarom zou je voor een maandelijks opzegbaar sim only abonnement kiezen?

Nu je weet wat een sim only abonnement precies is, is het ook handig om de voordelen van dit type abonnement te weten. Want waarom zou je een maandelijks opzegbaar abonnement willen? Dat leggen we je graag uit.

Je zit nergens aan vast

Met een maandelijks opzegbaar sim only abonnement ben je lekker flexibel. Misschien ga je binnenkort wel een halfjaar studeren in het buitenland of lekker lang op vakantie en heb je geen zin om in die tijd gewoon voor je Nederlandse telefoon abonnement te betalen, terwijl je het toch niet gaat gebruiken. Of wil je eerst kijken of een bepaalde provider bij je past, maar niet direct een of zelfs twee jaar aan een abonnement vastzitten. Of wellicht kun je door een financiële tegenvaller opeens je maandelijkse abonnement kosten niet meer betalen. Met een sim only abonnement die maandelijks opzegbaar is kun je elke maand het contract beëindigen, en kan je telefoon abonnement makkelijk met je leven meegroeien. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over de kosten voor het bellen en internetten.

Je kunt vaak je bundel per maand aanpassen

Een bijkomend voordeel van een sim only abonnement die maandelijks opzegbaar is, is dat je vaak per maand ook de hoogte van de bundel kunt aanpassen. Gebruik je toch meer internet dan je van tevoren had gedacht? Of bel je eigenlijk nooit, maar betaal je wel voor veel belminuten? Bij de meest providers kun je gemakkelijk je bundel per maand aanpassen, zodat je nooit te veel betaalt. Dit kan vaak ook nog een gratis. Fijn! Als dit niet kan bij je provider naar keuze, kun je er altijd voor kiezen om je maandelijks opzegbare sim only abonnement te beëindigen en te kiezen voor een abonnement met een bundel die meer bij je bel- en internetgebruik past.

Een sim only abonnement is vaak vele malen goedkoper

Bij andere abonnementen betaal je voor een nieuwe telefoon en het gebruik van de aansluiting van de provider. Een sim only abonnement is vaak vele malen goedkoper, omdat je geen maandelijks bedrag betaalt voor een nieuwe telefoon. Soms scheelt dat wel tientallen euro’s per maand: helemaal als je graag de nieuwste van het nieuwste toestel wilt, betaal je al gauw meer dan veertig euro per maand alleen voor het mobieltje zelf. Als je dus zelf nog een goede telefoon hebt of juist los een nieuwe smartphone hebt gekocht, kun je prima deze telefoon gebruiken met enkel een sim only abonnement. Dat kan een hele hoop geld schelen – ook als je voor een maandelijks opzegbaar sim only abonnement kiest.


Welke sim only abonnementen zijn maandelijks opzegbaar?

Helaas hebben niet alle telefoon providers een sim only abonnement die elke maand opzegbaar is. Sommige aanbieders hebben wel een abonnement met een opzegtermijn van dertig dagen, maar dan betaal je wel een afkoopsom om je resterende abonnementstermijn af te betalen. Let dus goed op bij het afsluiten van een sim only abonnement dat deze wel echt maandelijks opzegbaar is. Wij zetten de aanbieders van de sim only abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn hier voor je op een rijtje. Voor welke provider kies jij?

1. Ben: maandelijks opzegbare sim only abonnementen in alle soorten en maten

Je kent de provider Ben vast wel van die leuke reclames. Dat is niet het enige leuke bij deze aanbieder, want Ben heeft allerlei sim only abonnenten die maandelijks opzegbaar zijn. Bij Ben vind je zeker een sim only abonnement die bij je mobiele verbruik past, omdat er zo veel keuze is. Vanaf tien euro per maand heb je al een prima sim only abonnement met 100 belminuten of sms’jes en 3000 MB om te kunnen internetten op je telefoon. Op de website van Ben kun je gemakkelijk uitrekenen hoeveel jouw perfecte maandelijks opzegbare sim only abonnement elke maand zou kosten. Handig!

2. Tele2: goedkoop onbeperkt bellen, internetten en sms’en – en maandelijks opzegbaar

Ook de populaire provider Tele2 heeft maandelijks opzegbare sim only abonnementen in het assortiment. Het goedkoopste abonnement dat je elke maand kunt opzeggen kost negen euro per maand, dan heb je 1 GB internet en 200 belminuten of sms’jes. Het duurste sim only abonnement dat maandelijks opzegbaar is kost 27 euro: dan kun je onbeperkt bellen en internetten. Klinkt goed, toch?

3. Lebara: drie maandelijks opzegbare sim only opties

Bij Lebara heb je de keuze uit drie verschillende soorten sim only abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn: eentje met 5 GB internet (voor tien euro per maand), eentje met 7 GB (voor vijftien euro per maand) en eentje met 10 GB (voor twintig euro). Bij Lebara maak je gebruik van het 4G netwerk van KPN, waar veel mensen erg tevreden over zijn. Zo kun je lekker goedkoop en in alle flexibiliteit gebruik maken van je mobiel.

4. Simyo: de beste keuze als je ook KPN Vast Internet hebt

Bij Simyo is de keuze reuze, want deze provider richt zich alleen op sim only abonnementen. Ook deze zijn maandelijks opzegbaar, dat is fijn! Je kunt kiezen uit vijf verschillende bundels voor internet, die verschillen tussen 0,00 euro en 17 euro per maand, en drie verschillende bundels voor bellen en sms’en, waarvan de prijzen liggen tussen de zeven euro en 12 euro per maand. Heb je KPN Vast Internet thuis? Dan verdubbelt Simyo je bundels, terwijl je niet meer hoeft te betalen. Dat scheelt echt een hoop geld!

5. Youfone: lekker flexibel je maandelijkse kosten wijzigen

Ook Youfone heeft verschillende maandelijks opzegbare sim only abonnementen. Wil je onbeperkt bellen en gebruik maken van 10 GB internet per maand? Dan betaal je 18,50 euro. Als je je ook goed kunt redden met minder internet, betaal je zeven euro per maand voor 500 MB internet en 50 belminuten. Bij Youfone kun je ook altijd een extra bundel aansluiten die je per maand kunt veranderen, zoals 50 extra belminuten voor vier euro per maand. Zo kun je hartstikke flexibel zijn met je abonnement.

6. Robin Mobile: altijd onbeperkt bellen en internetten

Robin Mobile snapt dat je geen gedoe wil bij je sim only abonnement. Daarom bieden ze een aantal heldere keuzes aan: ga bijvoorbeeld voor een maand abonnement van twintig euro per maand, waar je met 5,0 Mbps per seconde kunt downloaden. Bij elk abonnement van Robin Mobile kun je onbeperkt bellen en internetten: het prijsverschil zit in de download en upload snelheid. Het goedkoopste maandelijks opzegbare sim only abonnement kost 14,95 per maand en het duurste veertig euro per maand. Zo zit er vast wat voor jou bij!


Bij een sim only abonnement betaal je alleen voor het gebruik van het netwerk van je provider en niet voor een telefoon. Sommige sim only abonnementen zijn maandelijks opzegbaar. Dat is handig als je nergens aan vast wilt zitten en per maand je bundel wilt wijzigen, en daarbij is een sim only abonnement vaak vele malen goedkoper. Er zijn zes verschillende providers die een maandelijks opzegbare sim only abonnement aanbieden: Ben, Tele2, Lebara, Youfone, Simyo en Robin Mobile. De keuze is reuze, dus er zit vast een fijn abonnement bij die precies bij jou wensen past. Kies jij voor een bundel waarmee je onbeperkt kunt internetten of vind jij belminuten juist belangrijker? Je kunt het allemaal aanpassen bij een maandelijks opzegbaar sim only abonnement.Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Internet

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag