Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Hoe kun je goedkoop tv kijken?

Hoe kun je goedkoop tv kijken?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Tv-abonnementen zijn er in allerlei kwaliteitssoorten en prijsklassen. Zo zijn er complete all inclusive tv-abonnementen voor €35- per maand, maar ook zeer goedkope online-abonnementen voor nog geen €10,-. Het grote verschil ligt in de beeldkwaliteit, mogelijkheden en betrouwbaarheid. Toch is er meer mogelijk om goedkoop televisie te kijken dan je denkt! Hierbij een aantal tips en tricks om jou een juiste keuze te laten maken.


Goedkope Digitale tv

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen beginnen we met de goedkoopste manier van televisie kijken, namelijk digitale televisie. Verschillende grote televisiemaatschappijen zoals KPN en Ziggo bieden digitale tv aan. Echter is de allergoedkoopste digitenne aanbieder Stipte TV. Daar kun je voor €11,95 per maand al een abonnement afsluiten inclusief installatie. Voor KPN digitenne betaal je €15,50 per maand en bij Ziggo €18,70.

Ben je in bezit van een smart-tv? Dan is de de app IPTV wellicht iets voor jou. Voor €9,99 per maand heb je toegang tot alle zenders. Je levert voor deze lage prijzen wel wat in, namelijk beeldkwaliteit en betrouwbaarheid. Zo heeft digitenne meer storingen en is de beeldkwaliteit een stuk lager dan bijvoorbeeld kabel televisie of een uitgebreider televisiepakket met hd-beeldkwaliteit.


Gratis NPO 1, 2 en 3

Wanneer je echt geen geld hebt of wil besteden aan een tv-abonnement kun je altijd nog online televisie kijken op je telefoon, tablet of laptop. Hierbij heb je wel veel minder zenders. Zo kun je bijvoorbeeld alleen NPO 1 en 2 de hele dag live kijken. NPO 3 kun je alleen ‘s avonds live kijken. De commerciële zijn niet live te volgen.


Uitzending gemist

Veel programma’s zijn gratis terug te kijken via internet. Programma’s van de NPO op uitzendinggemist.nl en van RTL op rtl.nl/gemist. Let hierbij wel op dat niet alles terug te kijken is, vooral op de commerciële omroepen niet. Ook komt het vaak voor dat programma’s alleen voor een bepaalde periode gratis terug te zien zijn, bijvoorbeeld voor slechts een dag. Houd dat dus goed in de gaten mocht de deze manier willen toepassen!


Meeliften

Een andere mogelijkheid om gratis online televisie te kijken is via een account van een vriend(in) of familielid. Zo is het bijvoorbeeld bij Ziggo mogelijk om online dezelfde zenders te bekijken als je in je pakket hebt. Wanneer hij of zij dus zelden online televisie kijkt, kun jij mooi meeliften! Dit vergt natuurlijk wel een beetje gulheid.

Ziggo is overigens niet de enige die deze service aanbiedt. Ook bij andere grote providers kun je met een tv-abonnement alle zenders live online bekijken. Als je het zat bent om op je laptop tv te kijken kun je ‘m altijd aansluiten op je tv via een hdmi-kabel.


Online tv-abonnementen (apps)

Er zijn ook speciale online tv-abonnementen. Zo biedt Knippr bijvoorbeeld kabelvrije televisie aan voor €9,99 per maand. Via hun website of app kun je voor een schappelijke prijs onbeperkt televisie kijken op vijf apparaten tegelijk. Ook smart tv’s kunnen gebruik maken van Knippr, simpelweg omdat het op die televisies mogelijk is om app’s te downloaden.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Financieel Huishouden

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Thuisverdiener
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag