Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Hoe koop je een goedkope iPad?

Hoe koop je een goedkope iPad?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Goede producten zijn vaak voorzien van een hoog prijskaartje. Voor een iPad is dat helaas niet anders. Apple staat al jaren vooraan bij de ontwikkelingen van de tablet, waardoor veel mensen graag een iPad willen kopen. Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om de iPad tóch iets goedkoper te krijgen. Voor sommige hoef je alleen even naar de winkel, terwijl je voor anderen goed op zoek moet op internet. Wil je weten hoe ook jij een goedkopere iPad kunt kopen? Lees dan deze 7 tips om een goedkope iPad te kopen.


De prijzen van de iPad

Wanneer je op zoek gaat naar de goedkoopste prijs voor een nieuwe iPad, ben je waarschijnlijk lang bezig met het zoeken naar de laagste prijs. Normaal gesproken proberen bedrijven te stunten met producten door kortingen te geven. Bij producten van Apple gebeurt dat weinig of niet. Dat komt ten eerste omdat de vraag vrijwel altijd constant is. Winkels hoeven simpelweg geen korting te geven om de producten continue te verkopen. Aan de andere kant is het Apple die de touwtjes in handen heeft. Ze maken afspraken met verkopers om ervoor te zorgen dat hun producten tegen hoge prijzen verkocht blijven worden. Zo kan het bedrijf de status behouden die het heeft gecreëerd.

Maar hoe kan je nou alsnog een goedkopere iPad scoren? Hieronder geven we je 7 manieren waarop je dat alsnog kan doen.


7 manieren om een goedkope iPad te kopen.


1. Een tweedehands iPad kopen

De zoektocht naar een tweedehands iPad hoeft niet zo lang te duren. Er zijn namelijk dagelijks tientallen mensen die een iPad op websites zoals Marktplaats zetten. Het enige nadeel van zo’n tweedehands iPad is dat je geen idee hebt of het product nog wel echt naar behoren werkt. Natuurlijk kun je de iPad gaan ophalen en hem testen, maar je kunt er geen urenlange controle van maken. Zo kan je er thuis ineens achter komen dat de USB-poort stuk is, of dat er iets vreemds aan de hand is met de processor. Wanneer je niet zoveel verstand hebt van elektronica en je vertrouwt de verkoper niet helemaal, dan is het beter om de iPad uiteindelijk niet te kopen. Voor een paar honderd euro is dat het risico niet waard. Dan kun je beter kiezen voor een refurbished iPad.


2. Refurbished iPad

Je wilt graag een iPad, maar je wilt niet de hoofdprijs betalen. Aan de andere kant vind je het ook weer te riskant om een tweedehands iPad van een vreemde te kopen. In dat geval is de middenweg een refurbished iPad. Een refurbished iPad is een tweedehands iPad die eerst door een professionele verkoper is gecontroleerd op alle functies en na enkele benodigde reparaties wordt doorverkocht. Wanneer je een refurbished iPad koopt, weet je dus bijna 100% zeker dat je waarschijnlijk nog wel een tijdje gebruik kunt maken van de tablet.

Om jou over te halen om de refurbished iPad te kopen, geven de verkopers van deze tweedehands iPads een garantietermijn of een ‘niet goed geld terug’ termijn van 14 dagen. De garantie die je krijgt op dit soort iPad ligt tussen de 30 dagen en drie maanden. In deze tijd kun je de iPad dus gewoon terugbrengen als deze toch gebreken blijkt te vertonen. Refurbished elektronica is een zeer populaire manier om nog steeds dure apparaten als een iPad te kunnen kopen. Er zijn dan ook tientallen aanbieders op internet waar je de mogelijkheid hebt om oudere en nieuwere iPad te kopen. Toch liever een nieuwe iPad voor een goedkopere prijs? Dan heb je waarschijnlijk meer aan de volgende opties.


3. Een iPad outlet

Net als bij kleding, zijn er voor elektronicaproducten ook outlets waar je goedkoop kunt shoppen voor bijvoorbeeld een iPad. Hier krijg je vaak te maken met de wat oudere modellen. Deze zijn bijvoorbeeld ingekocht door een grote elektronicazaak, maar niet verkocht voordat de nieuwe versie van de iPad werd uitgebracht. Bijna niemand wil natuurlijk de oude iPad kopen, dus blijven deze op de plank liggen. In een outlet worden deze exemplaren vervolgens verkocht voor een lagere prijs. Dat het een ouder model is, hoeft trouwens niet meteen te betekenen dat het een minder goed apparaat is. Vorig jaar was de toenmalig iPad nog een innovatief hoogstandje. Door de komst van een nóg innovatiever exemplaar is dat vorige model echt niet ineens slecht geworden. Je mist alleen een aantal nieuwe functies die je waarschijnlijk toch minder hard nodig hebt dan je denkt.


4. Basismodel

Wil je nu zo snel mogelijk een iPad kopen en moet het ook nog het nieuwste model zijn, dan heb je helaas weinig mogelijkheden om een goedkope iPad op de kop te tikken. Wat je wel kunt doen, is het downgraden van de opties. Iedere iPad heeft verschillende opties. Zo zorgt een hogere opslagcapaciteit er bijvoorbeeld voor dat je meer betaalt. Heb je weinig opslagruimte nodig, dan kun je wellicht prima overweg met een kleine opslagcapaciteit. Zo kun je bij alle opties kijken en het besluit maken of je die wel of niet nodig hebt. Zou je die opties toch niet gebruiken, kun je zo alsnog een lager bedrag betalen voor je nieuwe iPad.


5. Retourgoederen

In Nederland is het bij wet geregeld dat je producten uit de winkel kunt retourneren. Dat is voor de consument heel fijn, omdat je daardoor zeker weet dat je geen geld verspild. Voor de verkopende partij ligt dat net iets anders. Zij kunnen een product dat retour is gekomen namelijk niet meer voor de reguliere prijs verkopen. Dat kan natuurlijk wel als de doos nog dichtzit en jij nog geen gebruik hebt gemaakt van de iPad. Maar de meeste mensen laten na het openen al direct gebruikerssporen na. Besluiten zij de iPad alsnog terug te sturen – bijvoorbeeld omdat ze er toch niet echt mee om kunnen gaan, dan blijft deze achter in de winkel. Soms is het mogelijk om een zo’n iPad extra goedkoop op de kop te tikken. Dit gebeurt vaak via retourgoederen veilingen. Soms moet je dan direct meerdere iPads kopen.


6. Executieveilingen

Een faillissement is voor een winkel een ramp. De eigenaren zullen er alles aan moeten doen om ervoor te zorgen dat ze hun hoofd boven water kunnen houden. Daaronder valt het verkopen van alle goederen die ze nog bezitten. Dit verkopen gebeurt vaak op een veiling, die wordt georganiseerd door partijen zoals BVA Auctions. De winkel die failliet is, benadert een veilhuis en vervolgens worden overal prijzen opgeplakt. Deze prijzen zijn ver beneden de echte winkelwaarde. Dat komt omdat de winkel snel in het bezit moet komen van liquide middelen. Liquide middelen is bijvoorbeeld geld om een leverancier af te betalen waar schulden bij zijn opgebouwd.

Ondanks dat het vervelend is dat deze winkel failliet is, kan je ze hiermee alsnog een beetje helpen door te bieden op de iPad van de zaak die ze wellicht nog hebben liggen. Of misschien verkochten ze wel iPad en liggen er 10 stuks klaar om verkocht te worden tegen een fractie van de winkelprijs. Op de veiling bied je tegen andere mensen die geïnteresseerd zijn in de veiling. Als je een beetje geluk hebt, kun je zo een spiksplinternieuwe iPad op de kop tikken voor de helft van de daadwerkelijke winkelprijs. Op internet zijn diverse executieveilingen te vinden waarbij je in een zoekbalk kunt zoeken naar de producten die je graag wilt hebben.


7. Apple-fans in je vriendenkring benaderen

Sommige mensen kopen graag één keer in de zoveel jaar een Appleproduct. Maar er zijn ook consumenten die direct de nieuwste versie van een iPhone of iPad willen hebben. Vaak beland zo’n oude tablet dan ergens in een hoekje, om vervolgens door niemand meer gebruikt te worden. Dat is natuurlijk zonde, maar ook een kans. Kijk eens in je persoonlijke kring of je iemand kent die echt een fan is van Apple en graag het liefst zo snel mogelijk alle nieuwe apparaten in huis haalt. Grote kans dat zij je een iPad van net een jaar kunnen verkopen voor een spotprijsje. Heb je niemand in je omgeving, dan zal je gebruik moeten maken van de volgende optie.


Met deze 7 tips is het hopelijk iets makkelijk om een goedkope iPad te kopen. Helaas ben je niet de enige die op zoek is naar een koopje, dus vooral bij de laatste twee opties zul je moeten concurreren met andere liefhebbers. Maar, als je volhardend ben, heb jij binnenkort misschien wel een prachtige iPad met een prijskaartje waarvan je gaat glimlachen. Ben je een echte elektronica fan? Bekijk ook onze categorie met geweldige artikelen over elektronica.foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Elektronica

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag