Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat is de beste elektrische scooter? (2024)

Wat is de beste elektrische scooter? (2024)

Laatst bijgewerkt: 30 januari 2024

Eerst kregen we elektrische fietsen, die op hun beurt werden gevolgd door de elektrische auto. Nu brengen ook elektrische scooters ons overal naartoe. Voordelen van zo’n elektrische scooter zijn er genoeg. Je kunt geruisloos op pad, je draagt bij aan een lagere CO2 uitstoot en het is ook nog eens erg hip. Wil je weten welke elektrische scooter het beste is? Wij geven je in dit artikel de top 10 van 2024.


Waaraan voldoet de beste elektrische scooter?

Niet iedere elektrische scooter hoort thuis in het rijtje met beste elektrische scooters. De zes scooters in dit rijtje zijn gekozen op basis van een aantal eigenschappen. Zo moet de actieradius acceptabel zijn, moet de kwaliteit van de scooter in orde zijn en moeten de eigenschappen passen bij het gebruik. Als laatste moet de prijs al deze eigenschappen reflecteren. Een scooter met een (te) kleine actieradius en een hoge prijs noemen we dus niet. Het gaat erom dat je waar krijgt voor je geld. Kies je één van de onderstaande elektrische scooters uit, dan weet je zeker dat de prijs en kwaliteit tot elkaar in verhouding staan.


De 10 beste elektrische scooters van 2024


1# AGM Eco – 2.499 euro

AGM is van oorsprong een Nederland bedrijf dat bekend staat om het maken van kwaliteitsproducten. De AGM Eco is daar een goed voorbeeld van. Voor een schappelijke prijs krijg je heel veel terug. Zo is de scooter met 90 kilo erg goed te hanteren, heb je een actieradius van 75 kilometer en haal je snelheden tot 45 km/h. Wil je zonder helm over straat? Dan is er ook een 25 km/h variant beschikbaar. Ook met de oplaadtijd doet AGM het meer dan prima. Binnen 3,5 uur laden kun je er alweer mee de weg op. Ideaal dus als je hem naar je werk meeneemt, of wanneer je gewoon even bij iemand op bezoek gaat.

View this post on Instagram

Ecooter 2 #ecooters #electrischescooter #agmeco

A post shared by Freddy’s Tweewielers (@freddys_tweewielers) on


2# Monasso – 1.999 euro

Ook Monasso is een Nederlands merk dat zich op de markt met e-sooters heeft gestort. Dat ze daarin zijn geslaagd blijkt wel. De Monasso is een prachtige elektrische scooter waar niets aan ontbreekt. Je hebt de beschikking over een krachtige Bosch elektromotor, die jou binnen no-time op een snelheid van 25 km/h of 45 km/h weet te brengen. Wil je lange stukken rijden, neem dan de optie voor een tweede accu. Dan ben je namelijk in staat om 120 kilometer af te leggen op een volle accu. Ideaal voor een dagje weg of wanneer je wat verder weg van huis moet zijn voor je werk. Om de scooter helemaal af te maken beschikt hij ook nog over een alarmsysteem, smartphonehouder en cruise control. Fijne bijkomstigheid: de krachtige elektromotor weegt maar 8,5 kilo. Ideaal als je hem mee naar binnen neemt om hem op te laden voor de volgende rit.


3# Emco Nova– 5.599 euro

Emco is een Duits bedrijf dat enkele interessante e-scooters op de markt heeft gebracht. Daarvan is de Retro versie, ook wel de Nova genoemd, met 4,1 pk de krachtigste variant. Maar de prachtige jaren zestig scooter heeft nog meer te bieden dan alleen zijn uiterlijk. Je kunt namelijk maar liefst 130 kilometer mee rijden op één keer opladen en tijdens die gehele rit met 45 km/h voortbewegen. Heb je haast, dan kun je tijdens het opladen ook nog een snellader gebruiken. Je kunt dan binnen twee uur weer met een volle accu op pad. De Emco Nova is dus ideaal om grotere afstanden af te leggen. Wil je na het rijden alles te weten komen over je rit, dan vind je dit terug in de app. Hier zie je alle informatie over afgelegde afstanden en de afstand die je nog kunt afleggen. De elektrische scooters van Emco zijn verkrijgbaar met verschillende accu’s. De duurste variant heeft een actieradius van 130 kilometer. Je kunt ook een accu kopen waar je maar 50 kilometer mee kunt afleggen. Die variant kost je ongeveer 4.000 euro.

View this post on Instagram

Roller sind das ideale Fortbewegungsmittel im Stadtverkehr. Man kommt überall schnell hin und auch die Parkplatzsuche gehört der Vergangenheit an. In Sachen Design sind die Vespas das Maß aller Dinge, leider macht sich das schnell auch am Preis bemerkbar. Eine Alternative ist der Elektroroller Nova R2000 von Emco: ebenso stylish wie eine Original-Vespa, dazu emissionsfrei, leise und dank tragbaren Akku an jeder Steckdose aufladbar. Standardmäßig kommt der Roller mit einem 28 Ah/3.600 Wh Akku mit 48 V, damit sollen optimalerweise bis zu 50 km Reichweite möglich sein. Darüber hinaus lässt sich ein optionaler zweiter Akku unterbringen. Voll aufgeladen sind die Akkus nach ungefähr vier Stunden, mit dem erhältlichen Schnellladegerät könnt Ihr die Wartezeit um die Hälfte reduzieren. Der Anschaffungspreis liegt auf Vespa-Niveau bei rund 3.650 Euro, dafür spart Ihr bei den Unterhaltungskosten: Strom ist nun mal günstiger als Benzin. Einen ausführlichen Test und ein Video findet Ihr auf chip.de. #emco #emcoroller #elektroroller #emcoretro #retro #emconovar2000 #novar2000 #vespa #escooter #scooter

A post shared by CHIP 🔴⚪️ (@chip_de) on


4# KYMCO E-Vitality – 4.199 euro

De Kymco E-Vitality is een fijne elektrische scooter die door zijn lage zwaartepunt erg lekker op de weg ligt. Ook is de scooter ruim opgezet, zodat hij gewoon geschikt is voor langere mensen. Onder de motorkap zit daarbij een krachtige elektromotor die maximaal 3.200 watt levert. Daarmee kun je een snelheid van 45 km/h bereiken en een maximale afstand van 50 kilometer afleggen. Zet je de turbostand aan omdat je ergens net even iets sneller wilt zijn? Dan kun je alsnog 38 kilometer afleggen na één keer opladen. Je kunt de Kymco E-Vitality ook kopen in een 25 km/h variant. Daarmee heb je ongeveer hetzelfde bereik, waardoor het beide ideale scooters zijn voor in de stad.

View this post on Instagram

De laatste jaren is Nederland steeds bewuster om aan het gaan met het milieu. Dit is onder andere te zien aan de milieuzone die per januari 2018 in gaat en de al huidige milieuzone in en om Utrecht. Dat andere grote steden zullen volgen is onvermijdelijk. Door bewust wording en overheids/stedelijke regelgevingen wordt het steeds aantrekkelijker om over te stappen op milieuvriendelijke alternatieven van o.a. vervoer. Kymco heeft de oplossing voor het vervoer probleem met de hypermoderne ultra stille E-Vitality! Met mogelijkheid om hier een bezorg e-scooter van te maken! Een fijne scooter voor particulieren en ondernemers. Voor meer informatie zie onze website http://electric.kymco.nl/gemeentelijke-subsidie-e-scooter/ #kymco #kymcoscooters #kymcomotorscooters #kymcoscooter #scooters #scooter #motorscooters #electric #escooter #elektrischescooter #evitality #plugandplay #zuingi #elektrisch #kymcoelectric #groen #groeneenergie #groenvervoer #bewustwording #eco #ecoscooter #subsidie #aanschaf #gemeentesubsidie #miavamil #mia #vamil #overheidskorting

A post shared by Kymco Scooters Nederland (@kymcoscooters) on


5# Silence s01 – 6.500 euro

De Silence s01 is een elektrische scooter die klaar is voor het echte werk. Een mooi design, krachtige en verwijderbare accu en grote laadruimte zorgen ervoor dat je de scooter overal kunt inzetten. Of je nou hard moet rijden of ver wilt rijden, de s01 is er altijd voor je. Met een maximale snelheid van 100 km/h weet je ook zeker dat je overal op tijd aan zult komen. En moet je een keer iets verder reizen? De accu neemt je op één lading maximaal 70 kilometer mee. Daar kun je de accu handig uit de scooter meenemen aan de hand van een ingebouwd trolley systeem. Zo hoef je dus nooit met de accu te sjouwen. De prijs van de Silence s01 elektrische scooter mag dan wat aan de hoge kant zijn, je krijgt er in ieder geval een hoop voor terug.


6# Niu N1S – 2.995 euro

We leven in een tijd waarin steeds meer apparaten met elkaar verbonden worden. Dat geldt ook voor de Niu N1S. Je kunt de scooter namelijk verbinden met de Niu app, waar je vervolgens alle informatie kunt zien over je ritten. Ook controleer je eenvoudig de accu, kun je de scooter traceren en krijg je updates over mogelijke defecten in de scooter. Zo ben je altijd up-to-date om veilig de weg op te gaan. De maximale snelheid van de scooter ligt op 30 km/h en de actieradius is maximaal 80 kilometer. Dat is genoeg om vier dagen in de stad rond te rijden zonder de accu op te laden. Is de accu leeg en moet je spontaan weg? Door de optie om de accu snel op te laden kun je binnen 30 minuten opladen alweer 20 kilometer rijden.


7# Govecs Go – 3.600 euro

De Govecs Go is één van de beste elektrische scooters die je tegenwoordig kunt kopen. Hij wordt geprezen om zijn goede wegligging, de ‘economy’ modus voor zuinig rijden en de snelle laadtijd. De accu van de Go is namelijk al 80% vol na één uur opladen en helemaal vol binnen twee tot drie uur. Je kunt de Govecs Go dus eenvoudig meerdere keren per dag gebruiken. Ideaal voor een rondrit waarbij je langere afstanden wilt afleggen. De Govecs Go heeft een zeer acceptabele actieradius van 50 tot 70 kilometer. Afhankelijk van de uitvoering die je kiest ligt de maximale snelheid op 25 km/h of 45 km/h.


8# Etergo AppScooter – 3.400 euro

Zoek je een elektrische scooter waarmee je alle kunt doen? De Etergo Appscooter is een product van het Nederlandse bedrijf Etergo en voorziet in al je wensen. Zo kun je tot maximaal drie accu’s in de scooter stoppen, waarmee de actieradius uitgebreid kan worden tot maar liefst 240 kilometer. Iedere accu levert in totaal 80 kilometer op. Met een snelheid van maximaal 45 km/h kom je ook nog eens altijd op tijd aan op je eindbestemming. Snel optrekken bij het stoplicht kan ook, door middel van de 135 Nm aan koppel. Hierdoor zit je binnen 3,9 seconden aan de topsnelheid van de scooter.

Daarbij is de laadruimte van de scooter ook indrukwekkend. Je hebt maar liefst 60 liter tot je beschikking. Meer dan genoeg voor al je boodschappen. Uiteraard kun je daarbij nog iemand meenemen op de scooter. De accu’s van de Etergo Appscooter is vol na 2,3 uur. Binnen 1,5 uur laden heb je alweer 80% batterijcapaciteit tot je beschikking. Dat maakt deze elektrische scooter een echte alleskunner. Of je hem nou gebruikt voor woon- werkverkeer, pleziertochtjes of zelfs een weekendje weg.


9# Vespa Elettrica – 6.390 euro

Vespa maakt al meer dan 70 jaar scooters die rijden op een verbrandingsmotor. Toch waagde het bedrijf zich ook aan het ontwikkelen van een elektrische variant. Het resultaat mag er zijn. De elektrische Vespa is net als zijn voorgangers een lust voor het oog. Maar ook de elektromotor biedt meer dan genoeg mogelijkheden. Zo beschikt de motor over 4.000 Watt en kun je er 25 km/h of 45 km/h mee rijden. Op een volle accu rijd je er vervolgens 100-120 kilometer mee. Meer dan genoeg voor woon- werkverkeer of zelfs voor een dagje weg. De accu is weer helemaal vol na ca. 4 uur opladen. Heb je haast? Binnen een uurtje zit de accu alweer voor 80% vol. Via je smartphone en de app kun je  alle gegevens uit de scooter ontvangen. Het beeldscherm in het stuur bevat daarnaast multimedia opties, waaronder ook een navigatiesysteem. De prijs van de Vespa mag dan wat aan de hoge kant zijn, maar het Italiaanse karakter en de grote hoeveelheid opties zorgen ervoor dat je uiteindelijk toch veel waar voor je geld krijgt.


10# Super Soco TC – 3.199 euro

De Super Soco TC  is de stoerste elektrische scooter in dit rijtje, die waarschijnlijk vooral gekocht wordt door liefhebbers van mooie scooters en motoren. Toch is het een degelijk apparaat, dat indrukwekkende resultaten weet te behalen. De actieradius van de scooter is bijvoorbeeld zeer goed, omdat je twee batterijen kunt plaatsen voor een maximale afstand van 160 kilometer. Meer dan genoeg voor de meeste dagelijkse ritjes. Je kunt de elektrische scooter ook verbinden met je smartphone. In de app van de scooter vind je dan allerlei informatie over je laatste ritten, gemiddelde snelheden en de status van je accu. Dat is handig, want dan weet je altijd precies wat de status van de scooter is en of je nog genoeg batterij hebt om op pad te gaan. Wil jij er dus ook nog een beetje cool uitzien tijdens een ritje met je elektrische scooter? In dat geval is de Super Soco TC voor jou de beste keus.

View this post on Instagram

Super SOCO TC, ¿Sabes qué la hace tan única?… Cuenta con una batería de celdas de litio fabricada por Panasonic, su tiempo de carga es de 6hrs y la carga se puede realizar desde la comodidad de tu casa 😎, esta batería te dará potencia de hasta 100km, tiene opción para agregar una segunda y duplicar su autonomía. Tiene un motor Bosch de 3000W que te entregará una velocidad de hasta 75km/h. Frenos de disco combinados y rines de aluminio. Esta cafe-racer con estilo minimalista-retro pesa tan solo 70kg lo que te permitirá un manejo muy ágil, cómodo y divertido. La suspensión en la parte frontal se compone de una horquilla telescópica invertida y un amortiguador mono-shock en la parte trasera. Tiene tecnología de faros LED fotosensibles. Cuenta con sistema de seguridad que bloquea las llantas, activa alarma y adicional tiene una llave para bloquear el manillar de la parte delantera. Estas son algunas de las principales características de Super SOCO TC, ven y visítanos en nuestra Concept Store Fleek Río Mayo y vive la experiencia de manejarla!! . . . . #supersocotc #supersoco #retro #caferacer #smartscooter #electricscooter #nopollution #agvhelmets #vintagemotorcycle #technolovers #cuernavaca #cuernavacamorelos #cuernavacacity #cuernavacalife #cuernavacamorelosmex #cuernatime #cuernavacazo #cuernavacamorelos #igerscuernavaca #parquesiqueiros

A post shared by Fleek Motors (@fleekmobility) on


Hoe financier je een elektrische scooter?

Toegegeven, ze zijn niet allemaal even goedkoop. Een duurdere elektrische scooter kan je bijna tienduizend euro kosten. Dat is een bedrag wat niet iedereen in zijn portemonnee heeft zitten. Daarbij kan het handig zijn om de scooter ook niet direct met al je spaargeld te kopen. Gelukkig zijn er enkele manieren hoe je een elektrische scooter kunt financieren.

Leasen

Financial leasen is tegenwoordig helemaal in. Je kunt auto’s, fietsen maar zelfs ook huishoudelijke apparatuur leasen. De scooter heeft precies dezelfde optie. Aan de hand van een geschat aantal kilometer per jaar krijg je een bedrag te horen wat je per maand moet afdragen. Dit bedrag is afhankelijke van de prijs van de scooter en ligt tussen de 40 en 200 euro. Heb je de scooter afbetaald, dan kun je weer een nieuwe krijgen of de elektrische scooter overkopen van de leasemaatschappij.

Lening

Net als voor de meeste consumentengoederen is het mogelijk een lening af te sluiten voor een elektrische scooter. Er is in dat geval geen sprake van een specifieke scooterlening, maar je krijgt waarschijnlijk te maken met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Van dit geld kun je dan de scooter kopen. Vervolgens betaal je maandelijks de lening en een stukje rente af. Je kunt de lening voor een elektrische scooter afsluiten bij je eigen bank. Let er wel op dat je geld betaalt voor de lening. Dit percentage kan flink oplopen.

Elektrische scooter op afbetaling

Een derde mogelijkheid is om een betalingsregeling te treffen met de verkoper van de elektrische scooter. Dat wordt koop op afbetaling genoemd. Je spreekt dan af dat het volledige bedrag bijvoorbeeld binnen 48 maanden betaald moet zijn. Vervolgens hangt daar een maandelijks prijskaartje aan, wat je inclusief rente moet betalen aan de verkoper. Dit lijkt makkelijk, omdat je niet naar de bank hoeft, maar deze optie is waarschijnlijk het duurst.

Je hebt zelfs kans dat je tot wel 15% meer betaald voor je scooter dan wanneer je hem in één keer zou afbetalen. Voor een scooter van 3.000 euro en een looptijd van 48 maanden kan de rente dan bijna 1.000 euro kosten. Kies je een looptijd van 72 maanden, dan loopt dat bedrag op tot bijna 1.500 euro. Je betaalt dan 50% van de scooterprijs aan rente. En dat is natuurlijk zonde van je geld.


Ben jij ook klaar voor de overstap naar elektriciteit? De zes elektrische scooters in dit rijtje beloven samen een revolutie te starten op de markt met elektrische voertuigen. Is de prijs voor de elektrische scooter toch iets te hoog? Bekijk ook ons artikel met welke elektrische fiets het beste bij je past. Ook daarmee kun je prima grotere afstanden overbruggen. Nederland blijft toch altijd nog een fietsland.foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Elektronica

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag