Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat is de beste elektrische barbecue?

Wat is de beste elektrische barbecue?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Grillen op een elektrische barbecue heeft een aantal duidelijke voordelen in vergelijking met barbecueën op kolen. Een elektrische barbecue is bijvoorbeeld veel sneller klaar voor gebruik, je hebt veel minder rookontwikkeling en de temperatuur is makkelijker te reguleren. Als dat ook voor jou goede redenen zijn om deze zomer over te willen stappen van kolen (of gas) naar elektrisch grillen, dan hebben we in dit artikel een handig overzicht voor je van de 8 beste elektrische barbecues van dit moment. Voor elk budget is er namelijk wel een elektrische barbecue te krijgen waarmee je vlees en groenten heerlijk kunt grillen.


Elektrische barbecue kopen: waarop letten?

Waar moet je op letten als je een elektrische barbecue koopt? Voor het opstellen van ons overzicht van 8 populairste en beste elektrische barbecues hebben we met name gelet op de volgende punten:

  • Vermogen – Wanneer je een open barbecue koopt is het goed om te kiezen voor een vermogen van minimaal 2.000 Watt. Als het er eentje is met een deksel erop dan kun je ook met een minder hoog vermogen uit de voeten, omdat er dan minder warmte verloren gaat.
  • Grillmethode – Met een barbecue met een deksel erop kun je ook indirect grillen zodat je vlees nog lekkerder wordt, dat kan dus de extra investering waard zijn.
  • Stabiliteit – Als een barbecue een onderstel heeft check dan dat dit stevig genoeg is en dat je het makkelijk op kunt bergen.
  • Hygiëne – Check of het grillrooster een antiaanbaklaag heeft en bijvoorbeeld in de vaatwasser kan. Barbecues hebben vaak een opvangbak voor vet en etensresten. Het is heel handig als je ook die bak in de afwasmachine kunt doen.

1. Bestron AJA802T

Prijs: € 29,99

Maximaal vermogen: 2.000 Watt

De Bestron AJA802T is de voordeligste elektrische barbecue uit ons overzicht. Voor ongeveer 30 euro haal je er een eenvoudige en handzame tafelbarbecue mee in huis. Je kunt hem niet alleen binnen maar ook buiten kunt gebruiken wanneer je hem op een stevige tafel zet. Het is een prima apparaat voor wie slechts sporadisch een barbecue wil houden. Heel handig is de thermostaat die de barbecue automatisch af laat koelen wanneer deze te heet dreigt te worden. Hij is klein, licht en bovendien heel makkelijk schoon te maken. Hij heeft namelijk niet alleen hoofdzakelijk rechte en vlakke vormen maar beschikt ook over een handige opvangbak voor al het vet en andere viezigheid.. Omdat er gebruik wordt gemaakt van water tijdens het grillen is er veel minder geur- en rook dan anders.


2. Moulinex BG134812

blank

Prijs: € 43,33

Maximaal vermogen: 2.100 Watt

Deze tafelbarbecue van het Franse merk Moulinex kan het hele jaar door gebruikt worden omdat hij zowel voor binnen als buiten geschikt is. Hij is eenvoudig uit elkaar te halen en dus ook heel makkelijk schoon te maken, mede door de stalen opvangbak die – net als het stalen rooster – gewoon in de vaatwasser kan. Het is een heel solide apparaat met een vermogen van 2.100 Watt. De handgrepen aan de zijkant zorgen ervoor dat je nooit je handen zult verbranden als je de barbecue even wilt verplaatsen. Aangezien deze BBQ niet wordt geleverd met een onderstel zul je hem ook buiten even op een stevige tafel moeten plaatsen. Let er daarbij natuurlijk ook op dat het snoer netjes is weggewerkt zodat niemand daarover kan struikelen.


3. Severin PG9745

blank

Prijs: € 45,99

Maximaal vermogen: 2.500 Watt

Deze Severin PG9745 is een compacte elektrische barbecue met een maximaal vermogen van maar liefst 2.500 Watt. Dat betekent dat je op dit apparaat ook grotere stukken vlees in een mum van tijd lekker gaar bakt zonder dat het droog en taai wordt. Alle onderdelen zijn eenvoudig los te halen zodat je de grillrooster, het warmte-element en de opvangbak heel grondig schoon kunt maken. Dat bevordert zowel de hygiëne als de levensduur van het apparaat. Het rooster is in hoogte verstelbaar zodat de afstand tot het warmte-element groter en kleiner is te maken. Door water in de opvangbak te gieten zorg je ervoor dat geur en rook worden gevangen. Vet en andere sappen dat van het eten omlaag druipt zal zo niet voor een vieze walm in huis zorgen. Als je het wel lekker vindt om die typische rookgeur in het vlees terug te proeven kun je er buiten natuurlijk ook voor kiezen het water achterwege te laten.


4. Tefal EasyGrill (met onderstel)

blank

Prijs: € 64,95

Maximaal vermogen: 2.300 Watt

De Tefal Easygrill is een elektrische BBQ die je dankzij het meegeleverde onderstel net zo makkelijk buiten als binnen kunt gebruiken. Dat onderstel bestaat uit een buizenframe wat dus ook helemaal uit elkaar te halen is en dan maar heel weinig plek inneemt. Er is extra veel aandacht besteed aan het 2.300 Watt sterke warmte-element om voor een zo gelijkmatig mogelijk temperatuurverdeling te komen. De thermostaat heeft een thermostaat met draaiknop zodat je zelf optimaal de temperatuur kunt bepalen. Een indicatielampje geeft aan wanneer de barbecue klaar is om op te gaan grillen. Omdat de opvangbak en het grillrooster in de vaatwasser kunnen is het apparaat ook nog eens heel makkelijk en snel schoon te maken.


5. Tristar Barbecue BQ-2816

blank

Prijs: € 94,-

Maximaal vermogen: 2.200 Watt

De Tristar BQ-2816 is een erg fraai ontworpen elektrische barbecue die binnen en buiten kan worden gebruikt. Buiten plaats je hem het beste op het meegeleverde statief met vijf poten, waarmee hij heel stabiel staat en je er wel makkelijk omheen kunt blijven bewegen. Zonder de poot eronder staat hij echter ook heel stabiel op de tafel. Je regelt de temperatuur traploos met de thermostaat op het stekker en omdat de barbecue beschikt over een vermogen van 2.200 Watt kun je ook op de hoogste stand al snel beginnen met grillen. Aan de achterkant van de Tristar BQ-2816 zit een opvangbakje voor vet en sappen dat je eruit kunt halen om het te legen en schoon te maken. Het aluminium grillrooster heeft een antiaanbaklaag waardoor het nooit erg vies wordt en het daarna altijd ook weer makkelijk is schoon te maken.


6. Severin PG2792

blank

Prijs: € 99,-

Maximaal vermogen: 2.500 Watt

De Severin PG2792 beschikt over een extra groot grillrooster van 41 x 26 cm waardoor je er veel eten tegelijk op kunt bereiden. Vanwege dat grote oppervlak is hij ook voorzien van een groot warmte-element met een vermogen van 2.500 Watt. De barbecue staat buiten heel stevig op een onderstel van solide buizen, waar in het midden ook een extra plateau op is aangebracht waar je makkelijk wat spullen neer kunt leggen die je nodig hebt tijdens het grillen. Ook heel fijn als je buiten wilt barbecueën is het windscherm dat je aan de achterkant om het rooster heen kunt plaatsen. Wil je hem binnen gebruiken, laat dan het onderstel weg en zet de Severin PG2792 direct op tafel. Dan is het ook slim om wat water in de opvangbak te gieten zodat je minder last hebt van nare luchtjes in huis.


7. Steba VG400

blank

Prijs: € 318,72

Maximaal vermogen: 2.200 Watt

De Steba VG400 is een elegant vormgegeven elektrische barbecue met een opvallend rood deksel. Hij staat op een stevig statief waardoor hij dus ook heel veilig in de buitenlucht gebruikt kan worden, zonder dat je daar een aparte tafel voor nodig hebt. De Steba VG400 heeft geen open rooster met daaronder een element, maar een ovalen bakplaat met geultjes en een centrale afvoer voor het vet. Uiteraard is de grillplaat voorzien van een antiaanbaklaag. Daar zit het warmte-element overigens niet onder maar is er direct in gegoten. Zo wordt een nog betere warmteverdeling bereikt is de plaat dus ook heel snel op de gewenste grilltemperatuur. De temperatuur kan met een knop aan de zijkant traploos tot maximaal 250 graden worden ingesteld. Een rond plateau halverwege het statief biedt plek aan je gereedschap, specerijen, zout, peper en wat je verder nog maar tijdens het grillen bij de hand wilt hebben.


8. Weber Pulse 1000 (met onderstel)

blank

Prijs: € 577,-

Maximaal vermogen: 1.800 Watt

De duurste en meteen ook meest uitgebreide elektrische barbecue is de Weber Pulse 1000. De uitvoering zoals we die hier tonen wordt geleverd met een heel stevig onderstel waarmee je een werkhoogte van 102 cm kunt bereiken. Dankzij de ingebouwde temperatuursensor weet je altijd zeker dat het vlees gaar is. Je kunt dan zelfs een seintje op je mobiele telefoon krijgen met de gratis Weber app. Het rooster dat tussen de poten is aangebracht biedt genoeg plek voor alles wat je nodig hebt bij het grillen. Aan de voorkant zitten drie haken waar je het gereedschap op kunt hangen zodat je dat ook altijd bij de hand hebt. Dankzij het grote rooster en de snelle garing kun je met gemak tot 6 personen bedienen. Het rooster heeft echter geen antiaanbaklaag waardoor daar makkelijker vet en etensresten op aankoeken.


Conclusie

Wat je budget ook is, er is altijd wel een prettige elektrische barbecue te vinden waarmee je prima uit de voeten kunt. de kleinere tafelbarbecues zoals de Moulinex BG134812 en de Tefal EasyGrill (met of zonder onderstel) zullen prima voldoen als je ze sporadisch wilt gebruiken voor niet al teveel mensen tegelijk. Wanneer je wat meer eisen stelt, bijvoorbeeld omdat je voor meer mensen wilt kunnen grillen, dan zul je wat meer geld moeten uitgeven. De elektrische barbecues van Weber zijn voor veel mensen dan een logische keus, bijvoorbeeld de Weber Pulse 1000 met deksel voor indirect grillen die we in ons overzicht hebben opgenomen.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Elektronica Tuin

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag