Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat is de beste elektrische tandenborstel voor kinderen?

Wat is de beste elektrische tandenborstel voor kinderen?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Een elektrische tandenborstel is de beste manier om het gebit van je kind gezond te houden. Want melktanden zijn enorm kwetsbaar, en het gevaar van ‘een gaatje’ ligt altijd op de loer. In dit artikel zullen we antwoord geven op de vraag: “Wat is de beste tandenborstel voor kinderen?”. Dit doen we aan de hand van verschillende pijlers. Waar let je op als je een elektrische kindertandenborstel koopt? Wat zijn populaire tandenborstels voor kinderen? En waarom zou je überhaupt investeren in een elektrische tandenborstel voor je kind? Na het lezen van dit artikel weet je dat!


Wat is de beste elektrische tandenborstel voor kinderen? Hier moet je op letten

Veel ouders die op zoek zijn naar een elektrische tandenborstel voor hun kind, willen de beste optie uitkiezen. Logisch ook. Maar voordat we antwoord geven op de vraag ‘Wat is de beste elektrische tandenborstel voor kinderen?’, nemen we jou graag mee in de aankoopoverwegingen. Dat bepaalt immers wat voor jou de beste elektrische kindertandenborstel is!

 • Vorm: een elektrische kindertandenborstel verschilt op een aantal aspecten van die van volwassenen. Zo moet het formaat wat kleiner zijn, zowel van het handvat als het borsteltje. Daarnaast is
 • Comfort: de kindertandenborstel moet lekker in de hand liggen, oftewel ergonomisch verantwoord zijn. Daarnaast is het belangrijk dat het borsteltje iets kleiner en zachter is en dat de poetskracht minder hard is, vergeleken met een volwassenen elektrische tandenborstel.
 • Looks: kinderen zullen weinig geven om de poetskracht of iets dergelijks. Voor hen moet de tandenborstel er leuk uit zien! Hoe mooier de tandenborstel is, hoe eerder ze geneigd zijn om deze te gebruiken. Hoe vaker je kind de tanden poetst, hoe beter natuurlijk. Let hierbij op kleur en animaties.
 • Batterijduur: elektrische tandenborstels moeten opgeladen worden, hetzij via batterijen, hetzij via een laadstation. Wij raden aan om een elektrische kindertandenborstel met een laadstation te kopen. Zo voorkom je dat je met een lege batterij zit, bijvoorbeeld op vakantie. Kies het liefst een elektrische tandenborstel die lang mee gaat (bijvoorbeeld 7 dagen), zodat het kind er lang mee kan doen.
 • Extra’s: de ene elektrische tandenborstel kan meer dan de ander. Je kunt bijvoorbeeld elektrische tandenborstels kopen met een timer, die gaat trillen of een geluidje gaat maken als je lang genoeg gepoetst hebt. Daarnaast hebben sommige elektrische kindertandenborstels liedjes, spelletjes of andere stimulansen voor kinderen. Een dergelijke functie kan jouw kind helpen om te bepalen hoe lang hij/zij moet poetsen.
 • Merk: in de zoektocht naar de beste elektrische tandenborstel voor kinderen, kun je kiezen uit verschillende merken en huismerken. De meest bekende merken voor elektrische kindertandenborstels zijn Colgate en Philips, maar er zijn nog veel meer merken die óók hartstikke goed zijn.
 • Prijs: wat ben je bereid om te betalen voor een kindertandenborstel? €10, €100 of iets ertussenin? Een goede elektrische tandenborstel voor kinderen kost ongeveer €20-€30. Je kunt geld besparen door prijzen te vergelijken van een bepaalde tandenborstel, of om een kortingscode te gebruiken.

Top 4 beste elektrische tandenborstels voor kinderen

Hieronder beschrijven we een top 10 (op willekeurige volgorde) van de beste elektrische kindertandenborstels die op moment van schrijven op de markt zijn. Deze top 10 is gebaseerd op klantbeoordelingen, meningen van experts en analyses van webshops. Het is dus geen officiële, maar wel degelijk een betrouwbare lijst.

1. De Oral-B Stages Power Kids

Onze persoonlijke favoriet is de Oral-B Stages Power Kids elektrische tandenborstel. Deze tandenborstel komt in hele leuke Disney designs, bijvoorbeeld Micky Mouse, Cars & Planes en Star Wars. De tandenborstels zien er super vrolijk uit en voldoen aan alle vereisten voor een kindertandenborstel. Zacht, comfortabel en een oplaadbare batterij die meer dan een week mee gaat. Verder zit er een muziekje ingebouwd, waardoor een kind geneigd is langer te poetsen dan met een handtandenborstel.

Verder is het mogelijk om de Oral-B Stages Power Kids te verbinden met de MagicTimer app van Oral-B. Dit is een gratis te downloaden app die in samenwerking met Disney is ontwikkeld. Het is primair erop gericht om kinderen langer hun tanden te laten poetsen. Tijdens het poetsen, onthullen ze namelijk een geheime afbeelding. Om de afbeelding volledig te kunnen zien, moet het kind tot het eind doorpoetsen… Handig!

 • Prijs Oral-B Stages Power Kids: €20-€35

2. Philips Sonicare For Kids (HX6321/03)

Philips heeft twee goede elektrische tandenborstels voor kinderen: namelijk de Philips Sonicare HX6321 en z’n opvolger, de HX6321/03. Daarnaast is er ook nog een speciale K3-versie uitgebracht! Alle drie de tandenborstels zijn goed, maar de tweede variant zouden wij als ‘beste’ willen kwalificeren. Dat komt namelijk omdat deze tandenborstel net als de voorgaande tandenborstel is gekoppeld aan een app. In de kinderapp is er een figuurtje (Sparkly) die het kind stimuleert om lang en goed te poetsen, en bovendien laat zien hoe je moet poetsen. Dit is tevens de reden dat deze tandenborstel door Cool Blue is verkozen als de beste elektrische tandenborstel voor kinderen. Verder is de tandenborstel zowel qua vorm als comfort ontworpen voor kinderen vanaf melktanden. de tandenborstel heeft 3 verschillende standen, van zacht tot hard.

 • Prijs Philips Sonicare For Kids (HX6321/03: €35 – €65

3. Colgate Minions Elektrische kindertandenborstel

Colgate is een bekend mondhygiënemerk. Ze leveren niet alleen professionele tandpasta, maar ook degelijke borstels. Zo ook de Colgate Minions Elektrische tandenborstel voor kinderen. Deze tandenborstel is een goede keuze als je op zoek bent naar een elektrische kindertandenborstel zonder al te veel ‘poespas’. Geen apps of liedjes, maar gewoon een vrolijke tandenborstel die goed poetst, comfortabel is en makkelijk in gebruik is. Dat betekent tevens dat de Colgate Minions tandenborstel relatief voordelig is in vergelijking met andere elektrische kindertandenborstels!

 • Prijs Colgate Minions: €10 – €20

4. Bestron DSA3500

De laatste tandenborstel die wij graag willen bespreken, is de Bestron DSA3500A. Dit is meer dan een tandenborstel alleen. Eigenlijk is het een soort pakket voor het tandenpoetsen. Je hebt de borstel, een bekertje om water uit te drinken en mee te spoelen, een opzetstukje en een ‘ouderwetse’ zandloper. Je hoeft dus niet te verbinden met een of andere app. En dat allemaal in een leuk thema: een vrolijk draakje, in de kleuren groen en paars! Er is ook een groen/roze en groen/blauw thema beschikbaar. Door dit leuke ontwerp, hebben kinderen meer plezier met tandenpoetsen. Daarnaast heeft deze tandenborstel een poetsdruksensor, waardoor kinderen een waarschuwing krijgen als ze te hard poetsen. Daarmee voorkom je dat een kind per ongeluk tandvlees en of glazuur beschadigd. Het enige potentiële nadeel van de Bestron DSA3500A, is dat deze op batterijen werkt.

 • Prijs Bestron DSA3500A: €15 – €30

Waarom zou je een elektrische tandenborstel voor kinderen kopen?

Twijfel je nog of je een elektrische tandenborstel voor je kind(eren) moet kopen? Er zijn een aantal argumenten die je mee kunt nemen in je overweging. Hieronder zullen we je kort uitleggen waarom jouw kids baat hebben bij een elektrische kindertandenborstel.

Gebit van je kind wordt schoner met elektrische tandenborstel

Elektrische tandenborstels zijn beter in staat om het gebit te reinigen dan een handtandenborstel. Dat geldt niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Omdat je kind nog een kwetsbaar melkgebit heeft, kan het geen kwaad om extra veel aandacht te besteden aan de verzorging van het gebit. Een elektrische tandenborstel is de eerste stap in de goede richting!

Elektrische kindertandenborstel is leuker om mee te poetsen

Kindertandenborstels zijn over het algemeen vrolijk vormgegeven. Aan de hand van mooie kleuren, herkenbare Disneyfiguren of iets anders. Daardoor vindt het kind het automatisch leuker om zijn/haar tanden te gaan poetsen. Met een elektrische borstel, kan dit entertainment nog een stapje verder gaan! Lampjes, geluidjes… Sommige tandenborstels, zoals de elektrische kindertandenborstel van Oral B, kunnen zelfs verbonden worden aan een app waarmee ze ondertussen een spelletje kunnen spelen. Dat maakt het tandenpoetsen een stuk leuker.

Maakt de overstap naar een ‘volwassen’ tandenborstel kleiner

Kinderen moeten allerlei dingen leren, waaronder het gebruik van een tandenborstel. Het is een hele grote stap om van een zacht, klein borsteltje ineens naar een ‘grote mensen’ elektrische tandenborstel te gaan. Daarom is de elektrische tandenborstel voor kinderen de ideale middenweg! Hiermee krijgen ze al een ‘echte’ tandenborstel, maar nog wel met de kinderlijke kleurtjes. Zo bereiden ze zich voor op de volwassen elektrische tandenborstel.


Tot slot: vraag advies aan tandarts of mondhygiëniste

Twijfel je nog over de beste elektrische tandenborstel voor kinderen? Dan raden wij aan om advies te vragen bij je tandarts of mondhygiëniste. Zij kunnen diepgaand advies geven, niet alleen over het merk tandenborstel maar ook over de details, zoals het type borstel, de beste tandpasta, de beste poetsmethode voor kinderen et cetera.foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kinderen Elektronica Lichaam

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag