Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

De beste oordopjes onder de €50 euro

De beste oordopjes onder de €50 euro

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Wie voor weinig geld geweldige muziek in de oren wil hebben, kan beter verder kijken dan Sony, JBL, Beats en Philips. De echte budget toppers haal je uit China. Dit zijn de beste oordopjes onder de 50 euro volgens onze kenner.


De beste oordopjes koop je niet in Nederland

Het is iets waar je maar op één manier achter komt: geweldige goedkope oordopjes haal je niet bij de Nederlandse techwinkels en ook niet als je zomaar zoekt op ‘earphones’ bij de grote webshops. In het enorme aanbod van oordopjes is het makkelijk om een miskoop te doen. Misschien wel júist bij de gevestigde merken. Goedkope oordopjes van Sony, Philips en JBL hebben vaak breekbare, dunne kabels en klinken ronduit matig. Al jarenlang laten de bekende merken steken vallen op goedkope earphones. Het is alsof klanten geluidskwaliteit niet belangrijk zouden vinden. Op dat gemis zijn Chinese audiomerken fanatiek bovenop gesprongen. Uit China bestel je nu eenvoudig geweldige kwaliteit oordopjes voor ongelooflijk weinig geld.


‘Fantastische earphones haal je uit China, niet uit Nederlandse winkels.’


In de afgelopen twee jaar testte ik zo’n 45 Chinese earphones die ik kocht via AliExpress. Er zit veel verschil in kwaliteit van die doppen: zomaar de eerste modellen die je tegenkomt kopen, is niet verstandig gebleken. Earphones van KZ zijn vaak een veilige koop, die van 1more, Xiaomi en GGMM ook. Maar het kan nog beter. Er zitten echt pareltjes tussen.

Dit zijn mijn aanbevelingen na twee jaar uitvoerig testen. Dit zijn de beste earphones onder 50 euro.


Chinese earphones kopen: dit moet je weten

Eerst even dit: er zijn verschillende redenen waarom het loont om oordopjes uit China te kopen, en wat dingen om rekening mee te houden:

  • De prijs-kwaliteit verhouding van de oordopjes is uitstekend: het materiaalgebruik, de kabels, de audiokwaliteit en de afwerking zijn geweldig.
  • Verzendkosten uit China zijn gratis! Bij een pakketwaarde hoger dan 22 euro loop je in principe op een risico op douanetax, maar oordopjes worden zelden door de douane onderschept omdat fabrikanten er lagere prijzen op zetten en omdat het kleine, lichte pakketjes zijn.
  • Geluidoptimalisatie: kies altijd het formaat meegeleverde eartips waarbij je de bas het best hoort. Gebruik je Spotify? Stel de audiokwaliteit in op Extreem voor de beste geluidskwaliteit
  • Kopen bij AliExpress is eenvoudig: afrekenen kan bijna altijd met iDeal.
  • Ze zijn de verzendtijd van zo’n drie weken meer dan waard.

Klein, fijn en spotgoedkoop: TRN V20

Ongeveer €15 euro

Ben je op zoek naar oordopjes ver onder de 50 euro, om eerst eens te testen hoe goed voordelige Chinese oordopjes kunnen zijn? Dan is de TRN V20 een uitstekende instapkeuze. Je draagt hem met het snoer over het oor, maar omdat hij zo compact is, is hij zeer comfortabel. Je draagt hem makkelijk onder een helm of terwijl je op een kussen ligt. De schelpen zijn van een bijzonder zacht kunststof en verkrijgbaar in zwart, grijs en felrood. De kabel en microfoon zijn ronduit goed.

De TRN V20 heeft een gebalanceerd geluid, met een vriendelijk karakter voor veel muziekgenres. De bas is lekker aanwezig maar niet té zwaar aangezet. Er zit een behoorlijke detaillering in de V20. Met name met analoge instrumenten als piano’s en in vrouwelijke stemmen komt ie uitstekend tot zijn recht. Luister naar Adele en je hoort ademteugen en stembrekingen die je elders amper krijgt. Het geluid is vol, dichtbij en indrukwekkend. De V20 mist weliswaar de detaillering van de duurdere broer TRN V80, maar het is een allemansvriend die je voor dit geld van je sokken blaast.

TRN V20 kopen op AliExpress


Ongelooflijk goed voor alle genres: TRN V80

Ongeveer €30 euro

blank

De TRN V80 ziet er duurder uit dan de 30 euro die de oordopjes kosten. De oorschelp in zwart, rood of blauw metaal oogt sjiek en voelt stevig. Je draagt hem met de kabel over je oor. Omdat de behuizing niet te groot is, zit de TRN V80 stevig en toch comfortabel in het oor. De kabel is stevig, raakt amper in de knoop en de ingebouwde microfoon levert een helder, zuiver geluid.

Maar het beste geluid komt toch echt uit de oortjes zelf. De TRN V80 is een alleskunner. De oordopjes leveren een bijna analytisch geluid, met zuivere middentonen en hoge tonen. Gitaren, violen en stemmen van mannelijke en vrouwelijke zangers komen geweldig tot hun recht. Ook als nummers druk en rommelig worden, klinken ze overzichtelijk en zuiver op de V80. De bas dient bij deze TRN meer ter ondersteuning. Hij overheerst de muziek niet, maar is wel warm en aanwezig als het moet.

Het geluidsprofiel maakt de TRN V80 minder geschikt voor mensen die op zoek zijn naar basmonsters, maar wel een schot in de roos als je alle muzieksoorten wel eens luistert. Piano, singer-songwriter, jazz, popmuziek, klassiek, rock en ja, ook dance: ze schitteren op de TRN V80. Beter gebalanceerde oordopjes ga je niet vinden voor dit geld. Ook niet voor het dubbele trouwens.

TRN V80 kopen op AliExpress


Bas én beestachtig gedetailleerd: RevoNext QT2

Ongeveer €45 euro

blank

Bij bijna alle betaalbare audio moet je een afweging maken: óf je krijgt een goede bas, óf je krijgt goede middentonen. Ga het assortiment van de Mediamarkt maar eens bij langs – tot zo’n 150 euro is dit bij earphones en headphones steeds een keuze die je moet maken. Gelukkig zijn er oordopjes waarbij het allemaal samenkomt.

De RevoNext QT2 is waanzinnig goed. Je stopt de grote, maar fraaie  metalen behuizingen (met de kabel bovenlangs je oor) in en maakt meteen kennis met de zware en diepe bassen van de QT2. De bas is warm, kan zo diep gaan dat je hem goed voelt en heeft een aanstekelijke punch voor genres als dance, hiphop en pop.

Daar bovenop komt een grote hoeveelheid details in de middentonen en hoge tonen. Wat opvalt is de ruimtelijkheid van de QT2: instrumenten, stemmen en elektronische muzieklagen komen van veraf en dichtbij en hebben allen hun eigen plaats – zelfs als een lied druk wordt. Luisteraars die Beats en andere pure basmonsters gewend zijn, zullen moeten wennen aan de riante hoeveelheid treble – maar mocht je die willen minimaliseren, dan kan dat uitstekend met de equalizer van Spotify of die van je apparaat. Als je dat al wil.

De RevoNext QT2 blijft je verrassen met nieuwe details in de muziek die je al jaren luistert. Op het gebied van bas, natuurlijke klank en ruimtelijkheid verslaat hij veel duurdere modellen en maakt hij het zelfs gevestigde merken als Sennheiser, Bose en Sony lastig. Een geweldenaar voor een geweldige prijs.

RevoNext QT2 kopen op AliExpress


Eervolle vermeldingen

Oordopjes die ik ook kan aanraden

Artiste DC1 (€45 euro)

blank

Deze oordopjes kan je ‘gewoon’ met de kabel naar beneden dragen, voor wie dat prettiger vindt. De Artiste DC1 klinkt buitengewoon plezierig, met een swingende en opzwepende bas, warme middentonen en een wat onderdrukt hoog. Daardoor hebben ze iets minder detail dan de top 3 aanraders, maar kan je ze wel met gemak een hele dag inhouden zonder dat het geluid vermoeit.

Artiste DC1 kopen op AliExpress


KZ ED16 (€25 euro)

blank

Een comfortabele over-de-oren earphone met bijna net zoveel detail als de TRN V80, maar met een bijzondere nadruk op hoge middentonen. Daardoor heeft hij een indrukwekkende soundstage; met name dance en rockmuziek met hoge gitaartonen kunnen daardoor de indruk wekken dat je in een stadion zit. De bas kan daarnaast lekker fanatiek pompen, wat de ED16 lekker opzwepend en dansbaar maakt.

KZ ED16 kopen op AliExpress


Yersen FEN-2000 (€30 euro)

blank

Deze earphones zijn niet voor iedereen, maar exceptioneel als je graag naar klassieke muziek, jazz, singer-songwriters, blues en andere analoge muzieksoorten luistert. De ruimtelijkheid in het geluid en de plaatsing van instrumenten zijn zo goed, dat je je echt begeeft in de studio, het café of de zaal ten tijde van het optreden. Let wel op: deze heeft geen microfoon in de kabel.

Yersen FEN-2000 kopen op AliExpress


Hoe worden deze earphones getest?

De oordopjes in dit artikel, zijn gekozen uit een selectie uit meer dan 45 geteste earphones uit China en van merken die in Nederland verkrijgbaar zijn. Alle oordopjes in dit artikel zijn uitvoerig getest. Ze zijn beoordeeld op de audiokwaliteit, maar ook op allerlei praktische punten. Bijvoorbeeld: hoe goed zitten ze? Hoe goed is de bouwkwaliteit? Blijven ze het wel even volhouden? Is de microfoon goed genoeg? Maar ook: hoor je ze nog als de wind er langs suist op de fiets? Alleen als een earphone nadrukkelijk faalt op een van deze punten, wordt het benoemd in dit artikel. In onze test scoren de oordopjes dus uitstekend op deze aspecten. Ze halen deze lijst niet voor niets. 🙂

Heb je een van de oordopjes uit dit artikel gekocht en ben je er blij mee? Deel het artikel dan vooral met anderen!foto auteur Bart Breij
Dit artikel is geschreven door Bart Breij

Sinds Bart in januari 2017 op slag verliefd werd op earphones van nog geen tien euro, is hij voortdurend op zoek naar de beste betaalbare audio. Sindsdien verdiepte hij zich in honderden oordopjes, koptelefoons en (Bluetooth) speakers, en testte hij er tientallen. Zowel uit Nederlandse winkels als uit China. Voor Dik.nl zet hij zijn grootste aanraders op een rij.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Elektronica

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag